Pioneer πηγή μέχρι 130€;

Reaction score
1.269
Θέλω να αγοράσω μία πηγή για το αμάξι μέχρι 130€,μόνο Pioneer,αλλά έχει πολλά μοντέλα σε αυτα τα λεφτά και δεν ξέρω τις διαφορές.

Να θέσω κάποιους όρους:

• Αν το usb βγάζει ήχο ισάξιο με το cd (σε ποιότητα),θα δουλευω μόνο το USB οπότε ας μην έχει υποδοχή cd.Αγανάκτησα με τα δισκάκια,γρατσουνιούνται,πρέπει μονίμως να γράφω δισκάκια κτλ κτλ
  • Δεν με ενδιαφέρουν λειτουργίες Android κτλ γιατί έχω παλιό,απλό κινητό που είναι με κουμπιά και δεν έχει τίποτα τέτοια κόλπα.
  • (Θα ήθελα) να παίζει flac.
  • (Θα ήθελα) τηλεχειριστήριο.
  • (θα ήθελα) να είναι 4 x 100W γιατί α 4 ηχεία που έχω είναι φτηνά Blaupunkt και (νομίζω) 80W rms.
Στα όσα ζητάω,ταιριάζει το Pioneer MVH280FD περίπου 120€.

Απορίες:
1) Στο σάϊτ => χαρακτηριστικά,δε λέει για flac ή τηλεχειριστήριο,αλλά στο you tube που το δείχνει κάποιος unboxing,πάνω στο κουτί λέει οτι τα διαθέτει...
2) Αυτά τα 4 x 100W είναι τίποτα κόλπα,πχ να έχει πιο ένταση μεν αλλά να ρίχνει την ποιότητα;
Γιατί σε αυτά τα λεφτά,πολλά μοντέλα λένε 4 x 50W.Γιατί δε βγάζανε όλα τα μοντέλα 4 x 100W;
Τι είναι όλες αυτές οι κατηγορίες ενισχυτή Class FD,Mosfet,ποιο είναι το πιο ποιοτικό;

Reaction score
5.710
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άξιες λόγου διαφορές σε αυτά τα χρήματα...ό,τι και να βάλεις Pioneer, JVC, Kenwood όλα το ίδιο θα ακούς...τα MP3 για αυτοκίνητο σε αυτά τα χρηματα μια χαρά είναι...αναβάθμιση κυρίως με καλά ηχεία (αν έχεις ήδη στο αυτοκίνητο καλώς, αλλιώς κάποια στιγμη΄το σκέφτεσαι)..αν δεν θες υποδοχή για cd βάλε ένα απλό radio/usb και είσαι επίσης καλυμένος...διάλεξε το ακριβότερο που μπορείς και σου αρέσει εμφανισιακά...μάρκα έπεται...

Reaction score
222
Τα 4x50 watt που γραφουν τα πιο πολλα radio-cd ειναι συνηθως 4x30 rms οποτε σου ειναι υπερ-αρκετα (εκτος κι αν εχεις προβλημα ακοης). Πριν ακομα παραμορφωσει παιζει πολυ δυνατα. Για πιο πολλα βατ πας σε παντοφλα (τελικο ενισχυτη δηλαδη).

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλή χρονιά!
Το pioneer 4800BT kai to 5800BT διαβάζουν αρχεία flac

Reaction score
1.269
http://www.roadradio.com/files/products/7577/large_IMG_1885.JPG

Σε αυτό το ερώτημα αν θέλετε απαντήστε,που με προβληματίζει περισσότερο...

Αυτά τα 4 x 100W είναι τίποτα κόλπα,πχ να έχει πιο ένταση μεν αλλά να ρίχνει την ποιότητα;
Γιατί σε αυτά τα λεφτά,πολλά μοντέλα λένε 4 x 50W.Γιατί δε βγάζανε όλα τα μοντέλα 4 x 100W;
Τι είναι όλες αυτές οι κατηγορίες ενισχυτή Class FD,Mosfet,ποιο είναι το πιο ποιοτικό;

Δηλαδή αυτό το μοντέλο,τα κάνει όλα και μάλιστα 4 x 100W,γιατί να προτιμήσω πιο ακριβά???

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Οι μέχρι τώρα γνώσεις μου δεν με αφήνουν να πιστέψω 4X100W, ίσως όμως έχει περισσότερα Watt από τα καθιερωμένα. Θα ζητήσω να μου το στείλουν για test και θα μπορώ να δώσω πιο σαφή απάντηση και ακρίβεια ισχύος.

Reaction score
1.269
Και οι κατηγορίες ενισχυτών class FD & Mosfet ποια είναι καλύτερη,τι διαφέρουν;
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση...

Reaction score
1.269
Εχθές πήρα πηγή στο αμάξι και πήρα αυτή που πρότεινε ο Κυριακού.Για τα λεφτά της => Φ Ο Β Ε Ρ Η ...
Έβαλα στικάκι με 430 flac ,παίζει δυνατά (χορταστικά!!!) αρκετά καθαρά και έχει είσοδο aux in που σύνδεσα το κινητό μου και άκουγα είτε τις κλήσεις στα ηχεία είτε τραγούδια αποθηκευμένα στο κινητό στα ηχεία.
Απλά λίγο δυσκολευομαι να μεταβώ σε κάποιο τραγούδι που θέλω.Ενώ τα έχω με τίτλους του τύπου..... Iron Maiden - Wickerman πολλές φορές δεν μου βγαίνουν με αλφαβητική σειρά και δεν ξέρω το γιατί.

Ένα πρόβλημα που έχω.....όταν κλείσω την πηγή παραμένουν τα φωτάκια αναμμένα και μου δείχνει την ώρα.
*Οσο αφορά τη συνδεσμολογία ρευματων σύνδεσα στην πηγή το μαυρο για (-) και κόκκινο-κίτρινο τους έδωσα σταθερό (+).Τίποτα άλλο...

Reaction score
11.651
Νομίζω το ένα από τα θετικά πρέπει να έχει μόνιμα +12, για να κρατάει αποθηκευμένες τις μνήμες και στο άλλο να δίνεις διακοπτόμενο από το διακόπτη του αυτοκινήτου, για να σβήνει.
[DOUBLEPOST=1488151950][/DOUBLEPOST]Διάβασε το μάνιουαλ της πηγής, σίγουρα θα λέει.

Reaction score
1.269
Δεν νομίζω...Και το προηγούμενο εργοστασιακό του είχα δώσει τα ίδια και δουλευε κανονικά.Επίσης αν το κάνω έτσι που λες,αν θέλω να μείνω στο αμάξι με σβηστή μηχανή αλλά να ανοίξω το player δεν θα μπορώ???

Reaction score
11.651
Με σβηστή μηχανή, αλλά με το κλειδί μέσα και γυρισμένο 2 σκάλες, θα μπορείς να ακούς.
[DOUBLEPOST=1488186815][/DOUBLEPOST]Χωρίς το κλειδί, μάλλον δεν θα μπορείς. Πάνε 2 χρόνια που έφτιαξα τα καλώδια στο δικό μου και δε θυμάμαι. Πρέπει να το ψάξεις ή να σου πει κάποιος που ξέρει.

Reaction score
1.269
Ένας που έχει το ίδιο,μου είπε τη λύση και δουλεύει σωστά πλέον:

Menu => System => Power Save => On

*Την πρόσοψη δεν την βγάζω γιατί βάλε βγάλε (είναι και φτηνό),θα το πάρω στο χέρι...Άσε που γιατί να κουβαλάω μαζί μου και την πρόσοψη...
Επειδή η συσκευή είναι λεπτή σε όγκο (δεν έχει cd drive),την έβαλα μέσα μέσα στο ταμπλό και από πάνω βάζω το εργοστασιακό Blaupunkt που έχει πολύ ιδιαίτερη (κυρτή) πρόσοψη και δεν αξιοποιείται σε περίπτωση κλοπής.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Αν έχεις μόνιμη τάση από μπαταρία και στα 2 καλώδια ρεύματος της πηγής, σε λίγο καιρό θα έχει πρόβλημα η μπαταρία σου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT