Pioneer 585 VS Pioneer 737

Reaction score
7
Ο φτηνός καινούριος (Pioneer 585) εναντίον του παλιού καταξιωμένου (Pioneer 737).

Εδώ και καιρό έχω το παλαιά κορυφαίο Pioneer 737 στον προβολέα μου (παλαίμαχος SHARP XVZW60E) με πολύ καλό αποτέλεσμα για τα χρόνια τους (πάνω από 5).

Είπα λοιπόν να δώ πως μπορεί να παίζει ένα φτηνό νεοφερμένο player της χαμηλής κατηγορίας τιμής 150-200ε σε σχέση με το πανάκριβο τότε 737.
Παίζει χειρότερα, καλύτερα και πόσο ? Τι έχει γίνει με την εξέλιξη ?

Η ευκαιρία δόθηκε με το pioneer 585 που έφερε ένας φίλος να συγκρίνουμε κάτω από τις απόλυτα ίδιες συνθήκες.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ : COMPONENT (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ)
ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΧΟΥ : ΟΠΤΙΚΗ INA (GLASS)

Λοιπόν προς έκπληξή μου το 585 έπαιξε με το καλημέρα καλύτερα στην ΕΙΚΟΝΑ με φανερά πιό καλό κοντράστ και ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ εικόνα. Σα να άλλαξα προβολέα.
(Υπολογίζω τη διαφορά χονδρικά στο 15%+)

Η επιστροφή στο 737 πλέον με κούρασε.. Το 737 έχει πολύ περισσότερες ρυθμίσεις εικόνας αλλά δεν καταφέρνεις με καμμιά να φέρεις το αποτέλεσμα του 585.
Επίσης παρατήρησα διαφορά και στον ΗΧΟ υπέρ του 585 (καλύτερη άρθρωση του μπάσου).
Στο μόνο που ίσως να είναι λίγο καλύτερο το 737 είναι στην κίνηση (ομαλότερη ροή) αλλά πάλι ήταν πιο κουραστικό το αποτέλεσμα λόγω της κακής διακριτότητας..

Το μόνο που μου έλειψε από το 585 των 150ε ήταν το dimmer (το 737 έχει αυτόματο, σβήνει τελείως και ανάβει όταν πατήσεις πλήκτρο στο κοντρόλ για όση ώρα ρυθμίζεις και σβήνει πάλι αυτόματα, dimmer = από το κοντρόλ).
Επίσης όταν έβαλα το χέρι μου πάνω στο 585 έτρεμε ολόκληρο ενώ το 737 δεν καταλαβαίνεις σχεδόν τίποτα. Αλλά τι να το κάνω..

Τώρα πλέον το σκέφτομαι να ξαναγοράσω ακριβό DVD, σε μερικά χρόνια ή και μήνες θα ξεπεραστεί από κάποιο φτηνότερο..

Ενώ το φτηνό το πετάς πιό άνετα.. το κουκουλώνεις και μ' ένα μαύρο πανί..

Reaction score
5
Μπάμπη μου επιτρέπεις!

Σεβαστό το πόρισμα σου αλλά επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου. Για 585 δεν έχω άποψη αλλά έχω έστω και λίγη εμπειρία από το 737 το οποίο θεωρώ ένα σοβαρό μηχάνημα.

Για το θέμα σύγκρισης της εικόνας ειδικά σε προβολείς έχω τις ενστάσεις μου αν μπορούν να αναδείξουν το καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.

Επειδή τυχαίνει να έχω άποψη για τον προκάτοχο του 585 συγκεκριμένα το 565 που ήταν και μια σχετικά φτηνή επιλογή σε σχέση με το 909 - 919 και 717 που διέθετα τότε θα σου πω ότι από τον ήχο αρχικά εντυπωσιάστηκα και εγώ αλλά μέσα σε λίγο διάστημα άλλαξα γνώμη μιας και οι ψηλές του δεν ήταν και τόσο ευχάριστες σαν άκουσμα. Εντυπωσιακές μεν αλλά μετά από κάποιες ώρες ακρόασης κουραστικές.

Για την εικόνα τα πράγματα ήταν όπως τα αναφέρεις στο 585 εντυπωσιακό contrasts αλλά υπερβολικό σε σημείο που χάνονταν οι μικρολεπτομέρειες. Τεραστία και υπερβολική αντίθεση σε σημείο που αν το διόρθωνα από την TV καταστρέφονταν οι ρυθμίσεις για τις υπόλοιπες πήγες.

Σήμερα διαθέτω η έζησα αρκετά player όπως το 656 και αρκετά φθηνότερα όπως yamaha 550 & 540 και JVC και πίστεψε με κανένα μα κανένα δεν εκτίμησα όσο το 919 και το 717 της pioneer.

Όλα όμως τα φτηνά είχαν κάτι εντυπωσιακό να μου προσφέρουν στην αρχή που μετά από λίγο καιρό αποδεικνυόταν ότι ήταν το μεγάλο τους μειονέκτημα.

Reaction score
7
Φυσικά ευπρόσδεκτες όλες οι εμπειρίες και οι απόψεις Αντώνη !
Γι αυτό υπάρχει το forum.

Και πιστεύω πως μόνο άμα πούμε όλοι τις απόψεις μας, τις εμπειρίες μας και
ανταλλάξουμε γνώσεις θα καταφέρουμε κάτι μέσω αυτού.

Οτι έγραψα αφορούσε φυσικά το δικό μου setup και προβολέα (γι αυτό και τα ανέφερα από την αρχή) και πιθανόν σε μια τηλεόραση το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.

Το 717 το είχα κι εγώ και μόνο όταν πήγα στο 737 (τότε που βγήκε) κατάφερα μέσω των πολλαπλών ρυθμίσεων εικόνας που διέθετε τότε να βλέπω αποδεκτά τα σκοτεινά πλάνα στον προβολέα μου και να φτιάξω μια εικόνα που να τα παίζει ΟΛΑ αποδεκτά.
Μέχρι τότε όμως (717) έβλεπα μαύρα σκοτάδια !!

Είχα κάνει συγκριτικό θυμάμαι στον τομέα του ήχου 717-737 και όσο κι αν προσπάθησα διαφορά στον ήχο δε βρήκα. Μα ούτε δράμι !

Σημειωτέον λοιπόν ότι ο προβολάκος μου (παμπάλαιος πλέον) ούτε κοντράστ ψηλό έχει, ούτε φωτεινότητα, οπότε ότι με βοηθάει ΕΚΕΙ είναι για μένα ΣΩΤΗΡΙΑ.

Στην τηλεόραση το κοντράστ είναι ήδη πολύ ψηλό και ίσως γι αυτό σου βγαίνει φορτωμένο το αποτέλεσμα με το 585.
Το ίδιο ίσως να συμβεί και με ένα προβολέα νέας γενιάς (με ψηλό κοντράστ και φωτεινότητα) αλλά δεν το έχω δει.
Πάντως άμα κάτσει θα πάρω το 737 να πάω στο φίλο μου που έχει τον HITACHI 200 να γίνει κι εκεί συγκριτικό και θα σου πώ.

ΟΚ στα πρίμα μπορεί το 737 να ήταν καλύτερο αλλά εγώ κοίταγα την εικόνα εκείνη την ώρα και δε με νοιάζαν οι "λεπτομέρειες" στα πρίμα.

Τελικά το συμπέρασμα πάντα θα βγαίνει το ίδιο, ακόμα και για τα μέσα αναπαραγωγής εικόνας :

Αν δεν δοκιμάσεις κάτι στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ σύστημα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις..

Δεν αμφέβαλλα ποτέ πως το 737 είναι σοβαρό μηχάνημα, πόσο μάλλον όταν είμαι κάτοχος και είχα δώσε κι ένα κάρο λεφτά..
Αλλά σήμερα στον προβολέα μου θα προτιμούσα να έχω το 585..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300