Pioneer CDJ-2000

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.969
Με πλήθος καινοτομιών κυκλοφόρησε το κορυφαίο player από την Pioneer, το CDJ-2000.
Παίζει σχεδόν τα πάντα: MP3, AAC, WAV και AIFF αρχεία από CD, DVD-ROM, SD card και USB συσκευές αποθήκευσης (file systems: FAT12, FAT16, FAT32, HFS+).

Διαθέτει οθόνη 6.1 ιντσών, ανάλυσης 480x234, με δυνατότητα απεικόνισης, τίτλων και όλων των υπόλοιπων πληροφοριών των τραγουδιών, εξώφυλλων, κυματομορφής κλπ

Περισσότερα στο επίσημο site.

Τιμή: 1800 €

[YOUTUBE]LMZGkWd6_SM[/YOUTUBE]

Reaction score
1
Απάντηση: Pioneer CDJ-2000

Χρησιμοποιούνται ακόμα τέτοια μηχανάκια??? Για ποιο λόγο κάποιος dj να αγοράσει ένα cd player σε τιμή ίση με 3 laptops? Κάνει κάτι που δεν μπορείς με software & controler?

Reaction score
4

Φαντάζομαι για να "παίζει"...:137:

...άλλο (αίσθηση) το ποντίκι και άλλο το cdp όταν είσαι dj.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.969
Re: Απάντηση: Pioneer CDJ-2000

Χρησιμοποιούνται ακόμα τέτοια μηχανάκια??? Για ποιο λόγο κάποιος dj να αγοράσει ένα cd player σε τιμή ίση με 3 laptops? Κάνει κάτι που δεν μπορείς με software & controler?
Εξαρτάται από το πώς έχει μάθει ο καθένας.

Για παράδειγμα,εγώ δεν μπορώ να αποχωριστώ τα MKII πικάπ.
Συμβιβάζομαι με τη χρήση του Final Scratch ή του Serato για να παίζω με βινύλια τη μουσική του laptop.

Η επόμενη γενιά, που μεγάλωσε με τα CD players, συνήθισε κι αυτή τη χρήση τους και δεν αλλάζει εύκολα.

Τέλος υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι.

Είναι ακόμη πολύ πιο πρακτικό για ένα κατάστημα (club, bar) να διαθέτει 2 players από κάποια "πιο digital" υλοποίηση.

Θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Σε πολλές χώρες έχει ήδη ξεκινήσει το κυνήγι των περιεχομένων των DJ laptops.
Πρέπει να είσαι σε θέση να αποδείξεις πως τα τραγούδια που έχει ο σκληρός τους είναι αγορασμένα νόμιμα.

κλπ

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer CDJ-2000

Θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Σε πολλές χώρες έχει ήδη ξεκινήσει το κυνήγι των περιεχομένων των DJ laptops.
Πρέπει να είσαι σε θέση να αποδείξεις πως τα τραγούδια που έχει ο σκληρός τους είναι αγορασμένα νόμιμα.
κλπ
Σορρυ για το οφ τοπικ ετσι & αλλιως τα Pioneer ειναι τρομερα
& αγαπημενα μηχανακια.

Το καλοκαιρι ακουσα για αυτο το προβλημα στο μπαρακι
οπου εβαζα μουσικη απο laptop.Φοβοντουσαν οι ιδιοκτητες
αρκετων μαγαζιων στα νησια..
Υπηρχε συγκεκριμενη υπηρεσια απο το υπουργειο
οικονομικων που εκανε ελεγχους ελεγαν.
Ξερει κανεις εαν οντως εγινε αυτο?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.969

Θα σου απαντήσω πιο αναλυτικά μόλις βρω περισσότερο χρόνο.

Reaction score
1

Δεν είδα ή άκουσα κάτι στα νησιά για τέτοιους ελέγχους.

Στο θέμα μας τώρα, σίγουρα δεν είναι το ίδιο να παίζεις με ένα CDJ και με ένα laptop με Midi controler.
Σκεφτείτε όμως ότι αν αποφασίσουν τα μαγαζιά να βάλουν τα 2000, θα μπορούμε να κουμπώνουμε πάνω τον δίσκο μας και να παίζουμε.
Μακάρι να ακολουθήσουν την πορεία των CDJ 1000 και να έχουν τις ανάλογες πωλήσεις.

Από ότι είδα υπάρχει και μια φθηνότερη έκδοση χωρίς την συγκεκριμένη οθόνη.

Σίγουρα καλύτερα με cd players αλλά πολύς όγκος, βάρος και πλέον χρόνος για να γράφεις cd και εξώφυλλα.

Άσε που πλέον που διανύουμε πράσινες ημέρες, θα μας πουν και περιβαλοντολογικά ανεύθυνους...... :105:

Reaction score
1

.... Στο θέμα μας τώρα, σίγουρα δεν είναι το ίδιο να παίζεις με ένα CDJ και με ένα laptop με Midi controler...
Φυσικά και δεν είναι το ίδιο.... Στο laptop έχω 4 και παραπάνω decks, όλα τα cues φορτωμένα στη db από το σπίτι, έτοιμα playlists για κάθε "φάση" και άπειρα samples να βγούν στον αέρα με το πάτημα ενός πλήκτρου. Σε αυτά προσθέστε, πως αν κάτσεις και ψάξεις το software, έχεις πλήρως ρυθμιζόμενα faders και ό,τι γουστάρεις από effect, limiters & compressors που κάνουν τη δουλειά σου εξαιρετική. Και μεταξύ μας το σωστά ρυθμισμένο software μιξάρει πολύ καλύτερα από μένα, κυρίως μετά από 2-3 ποτάκια :137:...

Δέχομαι το "όπως μάθει ο καθένας" που είπε ο xfader ή το εισαγώμενο "u can't teach an old dog new tricks" αλλά δε δέχομαι πως τα "old tricks" είναι καλύτερα από τα new...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.969

Δέχομαι το "όπως μάθει ο καθένας" που είπε ο xfader ή το εισαγώμενο "u can't teach an old dog new tricks" αλλά δε δέχομαι πως τα "old tricks" είναι καλύτερα από τα new...
Αυτό είναι σχετικό. Επειδή προέρχομαι από την battle σχολή, δηλώνω με απόλυτη βεβαιότητα πως τα "κόλπα" (scratches, cuts, backspins) που γίνονται με το βινύλιο δε μπορούν να γίνουν με κανένα άλλο μέσο.

Αντίστοιχα, κάποια digital effects γίνονται καλύτερα και πιο εύκολα με τους σύγχρονους τρόπους.

Reaction score
1

Θα συμφωνήσω και με τις δύο απόψεις. Όλοι εμείς που ζήσαμε τις μεταβατικές περιόδους από τα πικαπ στα cd και τώρα από τα cd στα Dj Softwares μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις μας.

@ Nicholas Αν επιτρέπεται ποιο software χρησιμοποιείς και ποιο midi controler?

Reaction score
1

...@ Nicholas Αν επιτρέπεται ποιο software χρησιμοποιείς και ποιο midi controler?
Φυσικά επιτρέπεται... Από τα χέρια μου πέρασαν από τους πιο "ταπεινους" (βλ. hercules) μέχρι μοντέλα των pcdj & numark που τότε, γύρω στο 2000, κόστιζαν σχεδόν τα 2πλα από ένα cd deck. Έχω όμως 3-4 χρόνια να ασχοληθώ και σίγουρα πλέον υπάρχουν πολλά και πολύ καλύτερα μοντέλα στην αγορά πχ υπάρχουν vestax που σίγουρα είναι εγγύηση. Δε χρησιμοποιώ κανένα αφού πια δεν είμαι "επαγγελματίας του χώρου" και δε μου χρειάζεται (σε κάποιο ντουλάπι πρέπει να έχω έναν ξεχασμένο hercules)... Πάντως λίγο-πολύ όλοι ίδιοι είναι, ακόμα και ο behringer συνεργάζεται με το tracktor άρα με 200ε είσαι οκ.

Τώρα για software... το tracktor της NI είναι μια χαρά για παιχνίδι... η πρότασή μου όμως είναι να την "ψάξεις" προς άλλη κατεύθυνση, κάνε μια έρευνα για "live broadcasting software" (τέτοιο χρησιμοποιώ αλλά θέλει δουλειά) ....

Και στο θέμα μας γενικότερα ...http://www.thomann.de/gr/pioneer_sep_1.htm με 700ευρώπουλα η pioneer δίνει software & controler μαζί. Μάλιστα ο controller δειχνει πολύ hiend με lcd στο κέντρο του και ζόρικα κόλπα. Γιατί η ίδια εταιρία έχει στη γκάμα της μονό cd deck με υπερδιπλάσια τιμή? Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση από την αρχή...

Reaction score
1

Για την Vestax συμφωνώ απόλυτα, μαζί με την Allen & Heath δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ.

Τα Hercules με Virtual DJ είναι αξιόπιστα μόνο με ορισμένες σταθερές εκδόσεις του προγράμματος που θέλουν ψάξιμο.

Η Pioneer όπως και η Technics, χρυσοπληρώνεις το όνομα που έχουν και από την στιγμή που όσο όλοι εμείς έχουμε την Pioneer ως music indusrty standard, θα συνεχίσει να χρέωνει ακριβά.

Νομίζω το τελευταίο Tracktor ή κάποια έκδοση του είναι για Live Broadcasting αλλά δεν έχω ψάξει για τιμές κλπ.

Reaction score
0

To feeling των CDJs με το μεγάλο Platter, (CDJ800, CDJ1000, CDJ900, CDJ2000) δεν το φτάνει κανένα midi controller. Οποιοσδήποτε τα έχει δουλέψει σε καθημερινή βάση μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό.

Τα CDJ2000 και 900 θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχουν βγει στην αγορά εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον, έστω και αν ήταν ίδια με τα 1000 και απαιτούσαν την παρουσία laptop που απλά θα "φορτώνει" τα mp3 στα CDJ.

Απαράδεκτη η μη υποστήριξη FLAC, πολύ θετική η υποστήριξη 24bit υλικού, πολύ χρήσιμο το touch seek (δε θυμάμαι πώς το ονομάζει η pioneer).

Από την στιγμή που 8/10 djs παίζουν με DVS συστήματα, δεν θα τα αγοράσει και πολύς κόσμος στο άμεσο μέλλον. Το θετικό είναι ότι μάλλον θα ρίξουν την τιμή των CDJ1000 όσο αυτό είναι εφικτό, και θα τα αγοράσουν όλοι πλέον.

Reaction score
5.713
Παρέλαβα το φοβερό και τρομερό CDJ-2000!

Πάντρεψα τρεις κόσμους, Clearaudio Balance τάξης Α προ και τελικό, ηχεία ATC SCM 40 και το cdj ως μοναδική "multi format" πηγή στο δωμάτιο που έχω ως γυμναστήριο.

Ρακ: Solidsteel 6.3.
Καλωδιώσεις: Burmester Silver XLR μεταξύ προ και τελικού, XLO Reference 3 μεταξύ cdj και προ, ηχείων dnm reson, ρεύματος Clearaudio για τον τελικό.
Ρακ και ηχεία κάθονται πάνω σε Auralex Gramma.

Reaction score
0

Περίεργη η συνθεσή σου, εντυπωσιακή όμως. Πολύ μαρέσει ο φωτισμός του CDJ :D

Reaction score
4

θα μιλήσω πρώτα ως Dj,μετά σαν ιδιοκτήτης εταιρίας που κάνω ηχητικές καλύψεις εκδηλώσεων και νοικιάζω επαγγελματικά συστήματα ήχου και τέλος σαν απλός εραστής της μουσικής και του ήχου.σαν Dj αυτό που έχω να πω είναι ότι η PIONEER πάντα ήταν ότι καλύτερο στο θέμα πηγών απο το cdj 100 και το cdj 500 το τετράγωνο που άνοιγε απο πάνω...η ιστορία μου έχει δείξει ότι όσο πιο απλό έιναι ένα μηχανάκι τόσο και πιο αξιόπιστο βέβαια πρέπει να ακολουθείς και τις εξελίξεις στην τεχνολογία και ότι βγαίνει που κάνει την ζωή ενος dj πιο εύκολη είναι πάντα για καλό...ως επαγγελματίας απο την στιγμή που έχω εταιρία ενοικιάσεων ηχητικών συστημάτων θα έπαιρνα το cdj2000 καθαρά για προσωπική χρήση γιατί κανένας δεν σέβεται τα μηχανήματα σου εκτός απο εσένα που ξέρεις οτι για να αποκτήσεις τι παραχωρήσεις έχεις κάνει και με τι κόπο τα αγόρασες...ενα μεγάλο club ο μόνος λόγος που θα τα αγόραζε είναι για το εφέ και μόνο γιατί σχεδόν τα ίδια κάνει το cdj 400 αλλά και να τα αγοράσει συνήθως δεν έχουν την βασική υποδομή στο στήσιμο του καταστήματος για να τα οδηγήσουν οπότε δώρο άδωρο.συγκεκριμένα την Παρασκευή πούλησα ένα djm 800 μίκτη της pioneer σε γνωστό μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης των αθηνών..και λοιπόν????όταν όλο το rack ήταν με τελικούς no name,equalizer no name,crossovers no name και τα ηχεία no name.οπότε κατά την γνώμη μου πήγαν 1400€ χαραμισμένα...τώρα ως εραστής της μουσικής καλά τα επαγγελματικά συστήματα αναπαραγωγής ήχου αλλά ποτέ για χρήση στο σπίτι..είναι ο ήχος τους πιο σκληρός με λιγότερο φάσμα πληροφοριών και δεν έχουν και remote!!!:116: :116: :116:

Reaction score
5.713
Re: Απάντηση: Pioneer CDJ-2000

... ποτέ για χρήση στο σπίτι..είναι ο ήχος τους πιο σκληρός με λιγότερο φάσμα πληροφοριών και δεν έχουν και remote!!!:116: :116: :116:
Άκουσε 24/96 από το cdj-2000 και τα λέμε...

Είναι και παραείναι για χρήση στο σπίτι το cdj-2000, το οποίο δεν είναι απλά ένα επαγγελματικό player, είναι ένα multi format player, που παίζει 24/96 και σου δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλα τα αρχεία σου, χάρη στην ενσωματωμένη, ευανάγνωστη 6ιντση οθόνη του.

Reaction score
4

οπότε εμένα ο λόγος μου περισέυει...καλές ακροάσεις και καλωρίζικο!!!

Reaction score
5.713
Thanks DayDreamer, το μηχάνημα είναι απόλαυση. Ηχητικά στέκει πολύ καλά με τα wolfson dac του. Θα δοκιμάσω όμως και ως dac το weiss minerva.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.221
Members
38.671
Νεότερο μέλος
xkaragi