pioneer cs-301

Reaction score
1
καλησπερα παιδια ειμαι νεος στο site και εχω βρει πολλα ενδιαφεροντα,μπραβο για την δουλεια σας
λοιπον ειπα να προχωρισω και εγω σε μια ανακασκευη παλιων ηχειων που ωσ πιτισιρικας πειραματιζομουν με αποτελεσμα να τα καψω..και λεω να τους δωσω ζωη ξανα..ειναι τα pioneer cs-301 3 δρομων..
λοιπον τα χαρακτηριστικα του ειναι τα εξης woofer 20cm cone type midrange 7.7 cone type tweeter 6.6 cone type enclosure rear duct bass-reflex ,8ohms ,frequency range 40-20.000 hz sensivity (2.83v/1m) 90dB 140w
και η ερωτηση μου ειναι η εξης και θα ηθελα την βοηθεια σας,να αντικαταστισω τα παλια ηχεια με νεα με τα ιδια χαρακτηριστικα και ενα κροσοβερ? η να τα κανω 2 δρομων? και τα υλικα που θα χρειαστω μεγαφωνα και λοιπα που θα τα βρω?
τα ηχεια θα ειναι σε σπιτι για απλη χρηση,χαμηλα και καθαρα

Attachments

Reaction score
6.895
μην κανεις τιποτα απο αυτα που σκεφτεσαι,με 150 ευρω βρισκεις μια χαρα μεταχειρισμενα ηχεια. Το να αγορασεις 2 τουιτερ και 2 γουφερ,τα κροσοβερ κλπ (εστω οτι τα κανεις δυο δρομων) θα σου στοιχισει παραπανω χωρις σιγουρα αποτελεσματα.Ασε που θα πρεπει να τα ματσαρεις ολα αυτα για να παιξουν στις υπαρχουσες καμπινες και με τον δεδομενο σωληνα reflex.......
Ξεχνα το.

Reaction score
1
τοσο χαλια ε.. χαχαχααχα καταλαβαινω ειναι δυσκολο απο απορια πως μπορω να δω τι ηχειο τεριαζει σε αυτη τη καμπινα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Καλησπέρα και καλώς όρισες στη παρέα μας.
Πριν από 5-6 χρόνια είχα φτιάξει το μεγαλύτερο μοντέλο από το δικό σου, αυτό με το 10ιντσο woofer.
Ανήκει σε έναν ξάδερφο μου και είχε κάψει από το ένα το woofer και από το άλλο το tweeter. Η χρήση του ήταν, και είναι, ελάχιστη μουσική και βασικά ταινίες και παιχνίδια.
Κράτησα μόνο τα μεγάφωνα των μεσαίων. Έβαλα καινούρια woofer και tweeter υφασμάτινου θόλου, τοποθέτησα νεύρα στην καμπίνα και μονωτικά και ασχολήθηκα, μέχρι ενός σημείου που άξιζε τον κόπο, με το κροσόβερ (κύκλωμα διαχωρισμού). Έβαλα και φτηνές μπόρνες. Με δυο λόγια έγινε ηχείο!

Το ηχείο σου λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμα και στα νιάτα του δεν έλεγε κάτι ιδιαίτερο.
Καθόλου στιβαρή η καμπίνα του, φτηνές μονάδες και ένα κύκλωμα διαχωρισμού με τα απολύτως απαραίτητα, χαμηλής ποιότητας υλικά, ίσα να μην καίγονται το μεσαίο και το tweeter. Αν αφαιρέσεις τα woofer θα δεις κάποια υλικά στη πλάτη του ηχείου.

Αν έχεις μεράκι να ασχοληθείς, σίγουρα το να δουλέψει το μυαλό και να δεις πως λειτουργούν κάποια πράγματα είναι ωφέλιμο.
Για το αποτέλεσμα όμως ισχύει ότι σου είπα παραπάνω ο tanto.

Για να δεις τι μπορεί να ταιριάξει από woofer πρέπει να δεις αρχικά πόσα λίτρα είναι η καμπίνα.
Μετράς τις εξωτερικές του διαστάσεις, αφαιρείς το πάχος του ξύλου και υπολογίζεις τον όγκο του. Μειώνεις κατά 2,5-3 λίτρα περίπου που καταλαμβάνουν τα μεγάφωνα.
Αφού βρεθεί ένα, σίγουρα φτηνό, woofer που να μπορεί να παίξει σε αυτόν τον όγκο, συντονίζεις ανάλογα το σωλήνα του.

Reaction score
1
Κοιτα αυτη την στιγμή εχω αλλα ηχεία,αυτα τα είχα αφήσει στην. Αποθήκη απο τοτε που κάηκαν,βασικά είχα αλλάξει τα γουφερ και είχα βάλει 12 ίντσα,ξερω παιδι ήμουν εκανα πειράματα και κατι τουιτερ δεν θυμαμαι τι.τα γουφερ λειτουργούν ακομη μια χαρά. Τεσπα ειπα να πειραματιστώ παλι και οτι βγει., ξέρετε κάποιο κατάστημα που να εχει τέτοια υλικά για κατασκευές Γιατι εδω στο Ηράκλειο δεν γνωρίζω καποιον που να ασχολείται με αυτο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Για ανέβασε φωτογραφία να δούμε το ηχείο με τα 12ιντσα και τα tweeter.
Μου ακούγεται περίεργο πως χωράνε στην πρόσοψη ηχείου με 8ιντσα,12ιντσα.
Οπότε αν μεγάλωσες την τρύπα, ώστε να χωράει το 12ιντσο, πλέον μόνο κάτι τέτοιο ψάχνεις.

Reaction score
1
Ναι είχα κόψει το ξύλο και τα είχα χωρέσει μακακία μου μεγάλη,Τεσπα ειναι κατι simsonik 25mm 180w ίσως ειπα λαθος τις ίντσες αυτη την στιγμή εχω κόψει την πρόσοψη του ηχείου,και εχω αδειάσει η καμπίνα,στέκουν μονο τα ξύλα δλδ.. δεν εχω φωτο τωρα..
[DOUBLEPOST=1509036196][/DOUBLEPOST]Ετσι έχουν τωρα

Attachments

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Ωωωχ πήγε περίπατο η πρόσοψη! Τα υπόλοιπα μεγάφωνα τα έχεις?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Στην ουσία ξεκινάς από το μηδέν αφού έχεις μόνο δυο woofer και μισές καμπίνες.
Αν θυμάμαι καλά από τις καμπίνες αυτές έβγαινε καλώδιο που συνδεόταν με τον ενισχυτή κατευθείαν, χωρίς να υπάρχουν μπόρνες. Σωστά?

Reaction score
1
ναι σωστα θυμασαι και στα ηχεια ειχαν κατι πυκνοτες για το διαχωρισμο..
ξερεις καποιο καταστημα που να εχει υλικα για αυτη τη δουλεια που θελω ετσι να δω ενημερωτικα τι παιζει με τις τιμες?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Στο Ηράκλειο που βρίσκεσαι όχι. Στα Χανιά μπορώ να βοηθήσω μόνο για πυκνωτές. Κατάστημα με πηνία δεν νομίζω να υπάρχει στην Κρήτη.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar