PIONEER VSX-1014i-S η YAMAHA RX-V1500

Reaction score
0
Καλημέρα παρότι συχνός αναγνώστης του site σήμερα γράφτηκα ως μέλος
Περιττό να σας πω οτι η γνώση που αποκτούμε απο ολα όσα γράφονται εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική
Συγχαρητήρια σε όσους έχουν τη γνώση άλλα και την όρεξη να τη μοιράζονται με μας
Τωρα θα ήθελα τη γνώμη σας για μια αναβάθμιση του συστήματος (ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ)
Είμαι ανάμεσα στον PIONEER VSX-1014i-S και στον YAMAHA RX-V1500
Στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ενας ευγενικότατος κύριος ακούγοντας με μου πρότεινε τον PIONNER
Παρακαλω για την γνώμη σας
Ευχαριστω εκ τον πρότερων

Reaction score
223
...και εγώ έχω αντίστοιχο pioneer και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά σε home cinema mode. Για μουθσική πιστεύω ότι ένας τελικός μου λείπει...

Reaction score
1
Αν θέλεις να ακούς και μουσική εκτός απο home cinema θα σου έλεγα να δεις και τον marantz 7500.

Reaction score
2
Οι Pionneer χαρακτηρίζονται από πολλούς χρήστες ως πιο δυναμικοί και ουδέτεροι εως ψυχροί στον ήχο τους, ενώ οι Yamaha ως πιο γλυκόηχοι και στρογγυλεμένοι στα άκρα. Αν το βασικό ζητούμενο είναι η απόδοση σε οικιακό κινηματογράφο θα πρότεινα τον πρώτο(τον 1015 όμως που πρόσφατα κέρδισε και το βραβείο EISA), αν τον θέλετε κυρίως για μουσική τον δεύτερο. Ανεξαρτήτως επιλογής, και τα δυο είναι πολύ καλά μηχανήματα για τα λεφτά τους.

Reaction score
41
Καλημέρα παρότι συχνός αναγνώστης του site σήμερα γράφτηκα ως μέλος
Περιττό να σας πω οτι η γνώση που αποκτούμε απο ολα όσα γράφονται εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική
Συγχαρητήρια σε όσους έχουν τη γνώση άλλα και την όρεξη να τη μοιράζονται με μας
Τωρα θα ήθελα τη γνώμη σας για μια αναβάθμιση του συστήματος (ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ)
Είμαι ανάμεσα στον PIONEER VSX-1014i-S και στον YAMAHA RX-V1500
Στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ενας ευγενικότατος κύριος ακούγοντας με μου πρότεινε τον PIONNER
Παρακαλω για την γνώμη σας
Ευχαριστω εκ τον πρότερων
Πόσο τον βρίσκεις τον 1500??
Είναι πολύ καλό μηχάνημα (και στο λέω από προσωπική εκτίμηση.....)
Τρομερός στίς ταινίες (εκεί ουσιαστικά είναι όλα τα λεφτά) και πολύ καλός σε μουσική........
Στην θέση σου πάντως θα περίμενα ελάχιστα να δω/ακούσω και τον 2600 της ΥΑΜΑΗΑ που θα έρθει πολύ-πολύ σύντομα και σε τιμή θα είναι ελάχιστα ακριβότερος (αλλά πολύ καλύτερος....) :roll: :wink: :wink: :wink:

V

VaD

Guest
Εγώ διάλεξα τον 1500 προ 10ημέρου και δεν το μετάνιωσα. Απο την άλλη , πάντα είχα καλή γνώμη για τους pioneer , όμως ψάχνωντας και ρωτώντας είδα ότι απ' τους Γιαπωνέζους, οι Denon-Yamaha ήταν στα πρώτα σκαλοπάτια των προτιμήσεων. Όσο για τον 1500 μου θα προσπαθήσω να στον περιγράψω. Συχνοτικά τα πάει καλά , κατεβαίνει χαμηλά άνετα (πιο χαμηλά απ' τον marantz 7500 που έτυχε να τους ακούσω δίπλα δίπλα στο media markt) , αλλά και στα ''ψηλά'' είναι επαρκής και με ικανοποιητική (για σινεμά) ανάλυση στις μεσαίες. Η δυναμικές του εντυπωσιάζουν και (τουλάχιστον εμένα) καταφέρνουν να μου αφήσουν πάντα ένα χαμόγελο ικανοποίησης.
Σε αναπαραγωγή δικάναλου σήματος , κρίνεται αρκετά καλός , ειδικά στο pure direct mode , αν και μου τα χάλασε στον αέρα μεταξύ των οργάνων όπου ηττήθηκε απ΄ τον παλιό μου δικάναλο technics .
Σ' όλα τ' άλλα όμως ήταν καλύτερος , ακόμα και στο εύρος της στερεοφωνικής εικόνας.
Εκνευριστικό είναι επίσης το ότι για το tuning των ραδιοφωνικών σταθμών θα πρέπει ν΄αφήσεις τον καναπέ σου μιας και δεν παρέχεται στο τηλεχειριστήριο (έχει μόνο preset tuning) , και τον ότι για ν΄ απενεργοποιήσεις τα zones ωστε να μην εμφανίζονται στην οθόνη (κάτι το οποίο έχουν εντοπίσει κι άλλοι φίλοι εδώ στο forum) , θα πρέπει να έχεις κάνει ταχυδακτυλουργός σε περιφερόμενο θίασο και πάνω. :)
Τελειώνοντας , ελπίζω να βοήθησα με τις λιγοστές μου γνώσεις και για ότι άλλο χρειαστείς , μη διστάσεις μέσω pm να με ρωτήσεις.
Ps: Η τιμή που τον βρήκα εγώ είναι 600€ και δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται απ' τους κανονισμούς ν' αναφέρω το κατάστημα. Μπορούμε όμως πάντα μέσω pm.

Reaction score
0
Τελικά μετά από ψάξιμο αγόρασα τον yamaha rx-v1500
Προς το παρών προσπαθώ να τον ρυθμίσω .
Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι ο ήχος του είναι κοντά στης δικές μου προτιμήσεις
Τα συστήματα ήχου είναι πολλά και έχω χαθεί λίγο άλλα πιστεύω ότι με την βοήθεια σας θα τα καταφέρω
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μου δώσατε

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.287
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ