Pioneer VSX-LX70 + Crystal Audio THX-3D12 = ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!

Reaction score
0
Ρε παιδιά έχω τρελλαθεί και δεν ξέρω τι να κάνω.
Ο receiver έχει ρύθμιση εμπέδησης μέχρι τα 6Ω . Τα 2 μπροστινά ηχεία και το κεντρικό είναι 4Ω ενώ τα περιφερειακά 8Ω. Παίρνω τηλέφωνο την Intersys και ο πωλητής μου λέει δεν έχεις κανένα πρόβλημε άμα ρυθμίσεις τον ενισχυτή στα 6Ω. Παίρνω τηλέφωνο το Service όμως της Pioneer (εξωτερικός συνεργάτης) και μου λέει "φίλε ατύχησες" δώσε τα ηχεία πίσω γιατί θα σου βγάζει overload συνέχεια . Παίρνω τηλέφωνο την Crystal Audio και μου λένε κανένα πρόβλημα δεν έχεις.
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?

Reaction score
0
Βασικά, το ερώτημά μου περιορίζεται στο -εάν σύμφωνα με τις παραπάνω παραμέτρους σύνθετης αντίστασης - έχω κάνει λάθος επιλογή είτε ενισχυτή είτε ηχείων. Εχω κάνει δοκιμή ήδη και τα ηχεία παίζουν πολύ καλά .H αγορά και το σετάρισμα μέσω μικροφώνου έγινε μόλις προχτες . Η ένταση βέβαια ξεκινάει από τα -45db ενώ η κλίμακα του ενισχυτή αρχίζει από τα -70db. Δεν ξέρω....Μήπως βιάστικα?

Reaction score
10
Αφού τα έχεις τα ηχεία σεταρισμένα βαλ΄τα να παίξουν δώσε αρκετά γκάζια και θα δεις ποιός έχει δίκιο.
Αν δεν σου βγάλει overload πάει να πει οτι μπορεί να τα σηκώσει.
Τα ηχεία που διάλεξες είναι αρκετά δύσκολα αλλά και πολύ καλά και ο ενισχυτής είναι θηρίο δε νομίζω να κωλώσει.

Reaction score
14
Τι να κάνεις;

Να απολαύσεις τις επιλογές σου.

Μην αναζητάς το ''πρόβλημα''.
Άφησε να σου συμβεί πρώτα και μετά τα λέμε.

Reaction score
50
Έτσι είναι. Μην τρελαίνεσαι. Κάτσε κι απόλαυσέ το σύστημά σου όπως είπαν και τα παιδιά κι αν υπάρξει πρόβλημα βλέπεις τότε. Πάντως δε βλέπω λόγο να έχεις περισσότερα προβλήματα σε σχέση με οποιοδήποτε μέσο setup.

Reaction score
0
Τελικά ίσως να επηρρεάστηκα άδικα. Μετά το σετάρισμα και αφού έδωσα και "γκάζια" πήρα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά το ρύθμισα στα 6Ω . Ποιό κάτω δεν πάει. Δεν ξέρω εάν κάποιος τα έχει τα ηχεία αυτά , αλλά δείχνουν ότι σηκώνουν και μεγαλύτερη ενίσχυση. Καμμιά πρόταση για καλό CD player έχει κανείς ? (Να το συνδέσω αναλογικά γιατί μέχρι στιγμής ακούω από το PS3 και δεν είμαι σίγουρος ότι εισπράττω σωστό ήχο ) Thanks πάντως όλους σας για την βοήθεια και την συμπαράσταση!!!

Reaction score
14
Τελικά ίσως να επηρρεάστηκα άδικα. Μετά το σετάρισμα και αφού έδωσα και "γκάζια" πήρα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά το ρύθμισα στα 6Ω . Ποιό κάτω δεν πάει. Δεν ξέρω εάν κάποιος τα έχει τα ηχεία αυτά , αλλά δείχνουν ότι σηκώνουν και μεγαλύτερη ενίσχυση. Καμμιά πρόταση για καλό CD player έχει κανείς ? (Να το συνδέσω αναλογικά γιατί μέχρι στιγμής ακούω από το PS3 και δεν είμαι σίγουρος ότι εισπράττω σωστό ήχο ) Thanks πάντως όλους σας για την βοήθεια και την συμπαράσταση!!!
Το πιο ''κάτω'' ...έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι από τα γραπτά σου...δεν είναι προτέρημα. Δεν είναι...γκάζωμα.
Αντιθέτως, ρυθμίζοντας τον ενισχυτή για ηχεία 6 ωμ...τον κόβεις.
Από την άλλη βεβαίως τον ''προστατεύεις''.
Εγώ έχω αφήσει τον δικό μου στα 8 ωμ έχοντας 6άρια ηχεία.

Πράττεις ότι καταλαβαίνεις.
Με δική σου ευθύνη βεβαίως βεβαίως.

Reaction score
0
Το πιο ''κάτω'' ...έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι από τα γραπτά σου...δεν είναι προτέρημα. Δεν είναι...γκάζωμα.
Αντιθέτως, ρυθμίζοντας τον ενισχυτή για ηχεία 6 ωμ...τον κόβεις.
Από την άλλη βεβαίως τον ''προστατεύεις''.
Εγώ έχω αφήσει τον δικό μου στα 8 ωμ έχοντας 6άρια ηχεία.

Πράττεις ότι καταλαβαίνεις.
Με δική σου ευθύνη βεβαίως βεβαίως.
ΟΚ..Σωστά . Αλλά η αρχική μου ανησυχία ήταν αυτή η διαφορά μεταξύ ενισχυτή και ηχείων. Εάν τον αφήσω στα 8Ω τον ενισχυτή δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα λες? Τα δύο κεντρικά και το ηχείο διαλόγων(μεσαίο) είναι στα 4Ω....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87