Plasma και UPS...

Reaction score
0
Καλημέρα σας!

Ψάχνοντας πολύ και χωρις να καταφέρω να βρώ απάντηση, αποφάσισα να ρωτήσω εδώ. μήπως και σώσω την τηλεόραση μου.

Έχω μια panasonic plasma 50". Την πήρα πέρυσι. Πριν την αγοράσω και χωρίς να ξέρω ότι προφανως κάτι το ιδιαίτερο συμβαίνει, κοίταξα τα Watts της, βρήκα ότι καταναλώνει 590W και αγόρασα ένα APC UPS με 1500VA το οποίο και πανάκριβο ήταν και τα υπερκάλυπτε τα watt της.
Αμ δε!

Την συνδέω, βάζω και το media center και του συνδέω και το monitor του ups για να βλέπω καταναλώσεις. Μου δείχνει κατανάλωση μικρότερη από την ονομαστική της τηλεόρασης, και λέει ότι όλα είναι καλά. Ούτε overvoltage ούτε πολύ φορτίο ούτε τίποτα. Μόλις κόβεται το ρεύμα, σειρήνα και overvoltage το ups. Κλειστά όλα. Πρέπει η διακοπή να είναι πολύ μικρή(της τάξης milisecond) για να μην κλείσει.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει, και να μου προτείνετε κάτι για την προστασία της???

Ευχαριστώ,
Πάνος

Reaction score
968
Γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεσαι UPS για την πλάσμα. Είναι υπερβολή. Προσωπικά έχω μία πενηντάρα πλάσμα 4 χρόνια τώρα (με 320 watt ονομαστική κατανάλωση), η οποία συνεχίζει να δουλεύει σα γαϊδούρι επί καθημερινής βάσεως, παρά τα αλλεπάλληλα blackout της ΔΕΗ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Plasma και UPS...

το μελος ρεμπελος δεν ηταν το ιδιο τυχερος, εκαψε μια lg αν δεν κανω λαθος και απλα εβαλε φιλτρο.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Plasma και UPS...

το μελος ρεμπελος δεν ηταν το ιδιο τυχερος, εκαψε μια lg αν δεν κανω λαθος και απλα εβαλε φιλτρο.
Αν είναι προβληματική η συσκευή από κατασκευής, θα καεί με την πρώτη ευκαιρεία που θα παρουσιαστεί. Δεν πρόκειται να τη γλυτώσει ούτε το UPS.

Επίσης, νομίζω ότι γενικά δεν θα πρέπει να καταλήγουμε με UPS ακριβότερο από την ίδια την ΤV!

Reaction score
2

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει, και να μου προτείνετε κάτι για την προστασία της???
Αγόρασες προφανώς κάποιο line-interactive ups, το όποιο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δουλεύει ακριβώς όπως και ένα απλούστερο strandby ups. Κόβεται το ρεύμα και μέσω των ρελέ του δίνει τροφοδοσία από την μπαταρία και το ενσωματωμένο inverter. H καθυστέρηση των ρελέ είναι αρκετά μεγάλη για ορισμένες συσκευές, που βλέπουν μια προσωρινή βύθιση της τάσης και σβήνουν αυτόματα.

Ίσως δεν έχεις πρόβλημα με online ups αλλά το κόστος ξεφεύγει.

Πάντως... και γω νομίζω ότι είναι περιττό το ups (όσο μιλάμε για προστασία μόνο πάντα).

Reaction score
0
Μπορεί να έχει πρόβλημα το UPS με την μπαταρία και να μην κρατάει πολύ.

Reaction score
0

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Την υποθεση με το line interactive και online ups την έκανα και γω και σιγουρα με ενα online δεν θα έχω πρόβλημα. Δεν έχω και σκοπό ομως να δώσω 400-500 €...
Το μεγαλύτερο UPS που πρότεινε ο φίλος παραπάνω δεν είναι λύση, γιατι τα 1500VA που έχω αρκούν.
Τέλος η μπαταρία του είναι σε άριστη κατασταση, κρατάει ένα quad 9550 με 5 σκληρους και 23" οθόνη για μία ώρα περίπου.

Νομίζω πως τα 208V που χρειάζεται το UPS για να ξεκινήσει είναι λίγα για την τηλεόραση και γι αυτό κλείνει.

Έχετε καμία πρόταση για την απλή προστασία της; Αφού το UPS είναι άχρηστο θα το βγάλω. Ένας σταθεροποιητής τάσης αρκεί;

Reaction score
25.944
AccuPower eyeOn 2000VA UPS (Line Inter)
ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ( 4/10 ΣΕΚ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑΣΗ 225-230 ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Reaction score
89
AccuPower eyeOn 2000VA UPS (Line Inter)
ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ( 4/10 ΣΕΚ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑΣΗ 225-230 ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
απο θεμα ηχορυπανσης τι λεει????

Reaction score
25.944
ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΠΙΣΗΣ 4/10ΣΕΚ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.294
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924