Plasma Lg 42px5r

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι γειά σας.

Είμαι νέος στην παρέα σας (σας παρακολουθώ καιρό όμως) και θα ήθελα την βοήθειά σας καθώς δεν είμαι αρκετά ''ειδικός''.

Έχω διαβάσει για την συγκεκριμένη Plasma τηλεόραση (LG 42PX5R) και θα ήθελα την άποψή σας.

(σας παραθέτω αναφορά απο το περιοδικό ΗΧΟΣ εικόνα)

http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=825&cat_id=37

Όποιος μπορεί και θέλει ας βοηθήσει. Α, και κάτι τελευταίο. Ενώ η τιμή της δίνεται στις 3000 € την βρήκα με 2600 € μετρητά.

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για τις απαντήσεις σας.-

:D

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Φιλε καλως ορισες. :D
Η TV που αναφερεις ειναι μια κουκλα αλλα... :neutral:
Θα σου προτεινω να σκεφτεις 2 πραγματακια...
Οι πλασμα εχουν maximum ωρα λειτουργιας 25.000 κατα μεσο ορο... Και τα χρωματα τους με την παροδο του χρονου εξασθενουν. Για να μην αναφερω οτι μπορεις μετα απο 2-3 χρονια να βλεπεις τις γνωστες σκιες. :roll: (τα γνωστα δηλ ειδωλα οπως το σημα ενος σταθμου στην αριστερη μερια της οθονης η την σειρα απο καποιους υποτιτλους) αποτυπωμενα επανω στην οθονη σου! Αυτα ειναι τα συνηθη προβληματα στις plasma.
Eπειδη δουλευει με το ρημαδι το αεριο... Αυτο με τον καιρο εξασθενει.
Σαν εικονα κατα με η διαφορα τους δεν ειναι τοσο μεγαλη με τις lcd αλλα το να παρεις κατι και να μετρας αντιστροφα μεχρι την ληξη του δεν λεει! Και η λαμπα στον προβολεα εχει ληξη αλλα αλαζει η ρημαδα!
Στις Plasma δεν αλλαζεις αεριο απο οτι ξερω. (Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)

Σου προτεινω λοιπον με αυτα τα λεφτα να πας σε
ενα lcd προβολεα που εχουν εξελιχθει παρα πολυ! Φαντασου 100'' και, στο σαλονι σου.

Τωρα αν θες ντε και καλα TV δες για lcd TV
Mην πας σε πλασμα τεχνολογια...

Για να μην σε αποκαρδιωσω σου ξαναλεω οτι αυτη η LG που θες να παρεις ειναι στολιδη!!! αλλα οπως και να το κανουμε ανωτερη τεχνολογια η lcd για αυτο κοστιζει και παραπανω...

Και ας μας πει καποιος αν επειδη α αναλυση της ειναι 768 και οχι 720 αν θα ματσαρει σωστα ενα προγραμμα HD με αναλυση 720p
Eιναι κατι που θελει προσοχη και αυτο... (oxi οτι υπαρχει προβλημα με την αναλυση)
:mrgreen:

Reaction score
1
Η TV που αναφερεις ειναι μια κουκλα αλλα... :neutral:
Θα σου προτεινω να σκεφτεις 2 πραγματακια...
Οι πλασμα εχουν maximum ωρα λειτουργιας 25.000 κατα μεσο ορο... Και τα χρωματα τους με την παροδο του χρονου εξασθενουν. Για να μην αναφερω οτι μπορεις μετα απο 2-3 χρονια να βλεπεις τις γνωστες σκιες. :roll: (τα γνωστα δηλ ειδωλα οπως το σημα ενος σταθμου στην αριστερη μερια της οθονης η την σειρα απο καποιους υποτιτλους) αποτυπωμενα επανω στην οθονη σου! Αυτα ειναι τα συνηθη προβληματα στις plasma.
Eπειδη δουλευει με το ρημαδι το αεριο... Αυτο με τον καιρο εξασθενει.
Σαν εικονα κατα με η διαφορα τους δεν ειναι τοσο μεγαλη με τις lcd αλλα το να παρεις κατι και να μετρας αντιστροφα μεχρι την ληξη του δεν λεει! Και η λαμπα στον προβολεα εχει ληξη αλλα αλαζει η ρημαδα!
Στις Plasma δεν αλλαζεις αεριο απο οτι ξερω. (Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)

Σου προτεινω λοιπον με αυτα τα λεφτα να πας σε
ενα lcd προβολεα που εχουν εξελιχθει παρα πολυ! Φαντασου 100'' και, στο σαλονι σου.

Τωρα αν θες ντε και καλα TV δες για lcd TV
Mην πας σε πλασμα τεχνολογια...

Για να μην σε αποκαρδιωσω σου ξαναλεω οτι αυτη η LG που θες να παρεις ειναι στολιδη!!! αλλα οπως και να το κανουμε ανωτερη τεχνολογια η lcd για αυτο κοστιζει και παραπανω...

Και ας μας πει καποιος αν επειδη α αναλυση της ειναι 768 και οχι 720 αν θα ματσαρει σωστα ενα προγραμμα HD με αναλυση 720p
Eιναι κατι που θελει προσοχη και αυτο... (oxi οτι υπαρχει προβλημα με την αναλυση)
:mrgreen:

Φίλε μου,δεν πρέπει να είσαι και τόσο maniac.

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια,σε ΟΛΕΣ τις PLASMA,η διάρκεια ζωής τους είναι 60.000 ώρες!!!

Οι lcd δεν κοστίζουν παραπάνω επειδή η τεχνολογία τους είναι ανώτερη,αλλά επειδή καθυστέρησαν να βγούν στην αγορά και το κόστος τους είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις plasma οι οποίες υπάρχουν στην αγορά από το 1998.
Βέβαια,όσο περνάει ο καιρός,το κόστος των lcd θα μειώνεται.

Για την ποιότητα της εικόνας,θεωρώ ότι η τεχνολογία plasma είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με αυτή των lcd,με μεγάλη και άμεσα ορατή διαφορά τόσο στο μαύρο όσο και στην ευκρίνεια.

Τώρα,το να πάρει κάποιος αντί για τηλεόραση,προβολέα,μάλλον ασύμφορο είναι,μιας και η διάρκεια ζωής της λάμπας ενός προβολέα στην καλύτερη περίπτωση δεν ξεπερνά τις 2.500 ώρες και το κόστος αλλαγής της είναι μάλλον μεγάλο(από 280 έως 500 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία).

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σωκρατη μηπως πουλας plasma και σου κανω χαλαστρα? :mrgreen: :mrgreen: :

1) οι LCD ζουνε πιο πολυ εχουν καλυτερη φωτεινοτητα, αναλυση, και μικροτερη καταναλωση σε ρευμα. Επισης αν και το ghost φαινομενο οι σκιες δηλ οπως τις ξερουμε εμεις, παρουσιαζετε και στις lcd, συμβαινει πολυ ευκολοτερα στις plasma.

2) Οσο για το 60.000 ωρες μετα τις πρωτες 30.000 η αποδοση και η φωτεινοτητα στις plasma πεφτει κατακορυφα! Για αυτο ανεφερα τις 25.000 μεσο ορο. Εννουσα τις ωρες καλης λειτουργιας!

3) Στον κοσμο μας δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει κατι καλυτερο ποιοτικα απο κατι αλλο και να κοστιζει λιγοτερο! Το οτι ειναι καινουρια τεχνολογια οι lcd απο τις plasma δεν ειναι αυτο που της κανει ακριβοτερες γιατι με αυτο το σκεπτικο δεν θα τις αγοραζε κανεις απο την στιγμη που θα ηταν ιδιες σε τεχνολογια με τις plasma!

4) NAI οι Plasma εχουν καλυτερο μαυρο και πλουσιοτερα χρωματα αλλα για εμενα αυτο ειναι ολο...

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ (βασικες) :mrgreen:

CONTRAST RATIO
Current plasmas measure contrast ratios of up to 3000:1. However, when compared to LCD TVs in "real world" situations, contrast ratios for plasma TVs drop to approximately 200:1.* LCD TV contrast ratios are measured using "real world" standards. Typical contrast ratios range from 350-450:1. LCD TVs contrast ratios measured in real world situations double typical plasma TVs.

LIFE-SPAN Typical plasma TVs have a life span of 30,000 to 40,000 hours, which equates to at least three years, three months of 24/7 usage before the TV fades to half the original brightness. LCD TVs also have replaceable backlights, but the expense of replacing one when the time comes may be greater than simply replacing the entire TV. LCD TVs lamps will last a bit longer than plasmas, but both are likely to meet general consumer expectations.

BRIGHTNESS Plasma TVs range from 800-1000 cd/m2, but are measured based on a different standard than LCD TVs. When compared under "real world" circumstances, plasma TVs brightness is typically closer to 100 cd/m2. Measured under the more stringent "real world" standards, LCD TVs average a brightness rating of 500-600 cd/m2. Both LCD and plasma TVs will meet the brightness expectations of most consumers. However, in 'real world' situations with ambient light, LCD TVs will generally look a little brighter.

Εγω δεν λεω οτι δεν ειναι εργαλεια οι Plasma αλλα οι lcd υπερεχουν συμφωνα με την τεχνολογια και οχι συμφωνα με τα δικα μου γουστα!

Τωρα μπορεις να με βρισεις και να με χτυπησεις Σωκρατη. Δεκτο! :lol: :lol:
Ελπιζω την πλακα οτι μηπως πουλας plasma να την δεχεσαι και να την περνεις καλοπροαιρετα. :roll: :roll: H μηπως πουλας? :twisted: :twisted:

Ε.Τ Ελπιζω να βοηθησα και να μην μπερδεψα! :mrgreen:

Reaction score
0
Για να μην αναφερω οτι μπορεις μετα απο 2-3 χρονια να βλεπεις τις γνωστες σκιες. :roll: (τα γνωστα δηλ ειδωλα οπως το σημα ενος σταθμου στην αριστερη μερια της οθονης η την σειρα απο καποιους υποτιτλους) αποτυπωμενα επανω στην οθονη σου! Αυτα ειναι τα συνηθη προβληματα στις plasma.
Κατ΄αρχήν σ' ευχαριστώ για το καλωσώρισμα και κατά δεύτερον για το ότι μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.
Όσον αφορά το θέμα με τις γνωστές σκιές και τα είδωλα κτλ να σου πω πως διάβασα τα εξής για την συγκεκριμένη τηλεόραση...

Η τηλεόραση έχει White wash: Η λειτουργία White wash αφαιρεί τις παραμένουσες εικόνες από την οθόνη καθώς επίσης και Orbiter η οποία είναι μια λειτουργία που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παραμένοντος ειδώλου.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά αλλά φαντάζομαι πως είναι κάτι που βοηθάει στο να μην μένουν οι γνωστές σκιές.
.

Reaction score
0
Επίσης έχει και κάτι άλλο που δεν το πολυκατάλαβα.

Inversion: Αυτή η λειτουργία αντιστρέφει τα χρώματα της οθόνης κάθε 30 λεπτά.

Τώρα τι σημαίνει και γιατί το κάνει δεν γνωρίζω :sad: :???:
.

Reaction score
0
homeCinema-Maniac, από την απάντησή σου μου φαίνεται πως είσαι αρκετά απόλυτος, όσον αφορά τις τεχνολογίες lcd-plasma.

Το εγκυρότερο μέτρο σύγκρισης είναι τα μάτια μας και φυσικά αυτά είναι υποκειμενικά.

Κατ' εμέ λοιπόν οι lcd έχουν την πιο πλαστική και ψεύτικη εικόνα που έχω δει. Είναι καθαρότατη και εντυπωσιακή. Τα χρώματά της και η γενικότερη εικόνα της απέχουν παρασάγκας από αυτό που θα ήθελαν να δουν τα "δικά μου" μάτια.

Να αναφέρω επίσης πως τα πανελ των plasma τηλεοράσεων υπερέχουν αυτών των lcd όταν μιλάμε για μεγάλα μεγέθη άνω των 42''. Αυτό δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Ίσως γιατί όπως έγραψε και ο Σωκράτης η lcd τεχνολογία είναι νεότερη της plasma.

YΓ. Σε διαβεβαιώ πως δεν πουλάω τηλεοράσεις.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ΕΤ
Από ότι έχω ακούσει και εγώ, με λίγα λόγια σου διορθώνει τα χρώματα στα pixels :D όταν αυτά για κάποιους λόγους δεν μπορούν να αποδοθούνε σωστά με αποτέλεσμα η οθόνη να δείχνει κάτι σαν κορεσμένα χρώματα.

I will have a great deal to say about color inversion later in this lesson. For now, suffice it to say that color inversion causes a change to all the colors in an image. That change is computationally economical, reversible, and usually obvious to the viewer. As you can readily see, the colors in the processed image in Figure 5 are obviously different from the colors in the original image.

Από ότι βλέπεις ούτε στο internet που το έψαξα λίγο δεν βρήκα κάτι που να επαρκεί και να εξηγεί.
Πρέπει να έχει σχέση με τα format των εικόνων.

Όσο για αυτά που λένε τα παιδία ο Σεραφείμ και ο Σωκράτης το ότι εμένα δεν με βρίσκουν σε όλα σύμφωνο αυτό δεν λέει τίποτα.
Άμα σου αρέσει η Πλάσμα χτυπά τη!
Δεν σου λέω ότι δεν θα την ευχαριστηθείς και ότι δεν είναι καλή. Απλά εγώ θα έπαιρνα lcd για τους λόγους που σου ανέπτυξα πριν.

Reaction score
0
Εντάξει maniac σ΄ευχαριστώ.

Την έχει το Mediamarkt οπότε λέω να πάω να της κάνω ένα ... test drive :D
και βλέπουμε.-
.

Reaction score
0
Εγώ την έχω την συγκεκριμένη και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την ποιότητα κατασκευής και εικόνας.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Κonstantine την εχεις συνδεσει με pc?
Και αν ναι εχεις προβαλει photo απο το pc σου?
Ρωταω γιατι καπου διαβασα οτι το inversion το κανει και σε photo tiff !!!
Για πες εντυπωσεις γενικοτερα αφου την εχεις την TV
Nα βοηθησουμε τον ΕΤ.
Να κανω μια τιμια ερωτηση αλλα θελω και μια τιμια απαντηση...
Εαν οι lcd κοστιζαν το ιδιο θα προτιμουσατε και παλι plasma?
Η διαφορα στη τιμη ειναι μεγαλη δεν λεω...
Αλλα εξακολουθω να πιστευω συμφωνα με οτι διαβαζω περι plasma vs lcd οτι οι lcd ειναι ενα σκαλακι μπροστα... :mrgreen:

Reaction score
0
Παιδιά μπορεί να μην έχω και πάρα πολλές ειδικές γνώσεις αλλά μου άρεσε πάρα πολύ.

''Ζωντανή'' τηλεόραση. Νόμιζα πως θα μου μιλούσαν οι ηθοποιοί. Ζεστά χρώματα και πάρα πολύ καλός ήχος. Χώρια που τρελλάθηκα με το PIP το οποίο κάνει ''παπάδες'' και είναι κάτι που με ενδιαφέρει σημαντικά.

Αρχίζω το ψάξιμο τιμής της από αύριο γιατί στο Mediamarkt είχε 2899 €. :shock:
.-

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Καλο ψαξιμο και καλοριζικη :wink: :wink: :wink:
Οταν την παρεις αν εχεις ψηφιακη ανεβασε και καμια photo. :mrgreen:

Reaction score
62
Πάντως με τα σημερινά δεδομένα και την καλπάζουσα ανάπτυξη της τεχνολογίας, ειδικά στις οικιακές συσκευές, δεν κρατάμε κάτι πέραν των 5 χρόνων κατα μέσο όρο. Επομένως πιστεύω ότι οι ώρες λειτουργίας μίας συσκευής αναφέρονται πιο πολύ για διαφημιστικούς λόγους και ψυχολογικούς, παρά για ουσιαστικούς. Εδώ υπάρχουν άτομα που αλλάζουν προτζέκτορα χωρίς να έχουν προλάβει ν' αλλάξουν λάμπα ούτε μία φορά. Δεν λέώ ότι έχουμε όλοι ένα μάτσο λεφτά να αλλάζεις κάτι κάθε λίγο και λιγάκι, ούτε αγοράζει κανείς μ' αυτή τη λογική. Αλλά, άν είσαι πωρωμένος με το χώρο, οτιδήποτε βγεί, κάνεις το σκ@τό σου παξιμάδι προκειμένου να το αγοράσεις γιατί σε τσιγγλάει αυτή η παραπάνω αναλυσούλα κι αυτό το παραπάνω βυσματάκι που έχει! Καταραμμένη τεχνολογία... :lol: :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αυτο ξαναπες το !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και που να δεις εγω τι τσιγκλισμα εχω φαει απο τα μηχανηματα του Σατανα!!! :twisted:
Παντα θα τρωγομαι για να επιτυχω καλυτερη εικονα και ηχο :mrgreen: :mrgreen:
Δεν βαριεσαι........... :???: :???: :???:

Home Cinema = Ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.171
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris