Plasma TV Samsung F5500 στις 51" ή κάτι άλλο σε Plasma ή και LED?

Reaction score
26
Καλησπέρα.
Μετά από 10+ χρόνια είμαι στην αναζήτηση για νέα τηλεόραση.
Ψάχνω κάτι γύρω στις 50" (λίγο πάνω ή λίγο κάτω δεν με πειράζει) όμως θέλω απαραιτήτως να παίζει οποιοδήποτε πολυμέσο από USB και να είναι Smart TV.

Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ αλλά την τελευταία φορά που ήμουν σε παρόμοια αναζήτηση οι Plasma υπερτερούσαν των τότε LCD.

Το θέμα μου είναι πως προφανέστατα έχω χαθεί με τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Προσανατολίζομαι σε Samsung ή Sony για να το συνδυάσω με ένα αντίστοιχο Home Theater.
Θα μπει σε χώρο 50 και κάτι περίπου τ.μ. και η απόσταση θέασης είναι στα 4,3 μ.

Βασική προϋπόθεση είναι όπως ξαναείπα να μπορώ να αναπαράγω τα πάντα χωρίς κόλπα ή πατέντες.
Επειδή δεν θα το χρησιμοποιώ εγώ, αλλά οι γονείς μου θέλω απλά να βάζουν ένα στικάκι με ταινίες μουσική φωτογραφίες κτλ και απλά να παίζει.

Είδα την Samsung F5500 51" F5500 Plasma TV και τόσο τα χρώματα όσο και τα menu άρεσαν στους γονείς μου και την θεώρησαν εύκολη στο να την χειριστούν με λίγο ψάξιμο.
Επίσης η τιμή της ήταν πολύ καλή στα 900€.

Όμως μου είναι αδύνατο να ψάξω όλες τις τηλεοράσεις εκεί έξω.
Όπως έγραψα κοιτάω σε Samsung και Sony.

Κάτι αντίστοιχο σε Sony που επίσης να αναπαράγει τα πάντα υπάρχει;
Επιπλέον κάνω σωστά που κοιτάω μετά από τόσα χρόνια σε Plasma ή oi LED πλέον είναι ανώτερες;

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
26
Επίσης να γράψω πως αντίστοιχα σε LED κοιτάω για την Samsung F7000 στις 45".
Αν δεν κάνω λάθος η δεύτερη έχει πιο πολλές ευκολίες στον χειρισμό της.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
Από άποψη σωστής εικόνας,ναι οι plasma είναι ακόμα μπροστά.Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση,όπου αφορά ανθρώπους μεγαλύτερης από εμάς ηλικίας πρέπει να τις δουν από κοντά οι ίδιοι για να διαπιστώσουν ποιά τους βολεύει εργονομικά,ασχέτου τεχνολογίας.
Για τις media δυνατότητες τώρα κορυφαίες είναι οι Samsung(ανεξαρτήτου σειράς) και οι LG(από την 660 και επάνω).Για τις νέες Sony δεν έχω εικόνα οπότε ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τις δοκιμάσετε σε ένα κατάστημα.

Στα υπόψιν βέβαια ότι μετά την αποχώρηση της Panasonic από τις plasma λογικά οσονούπο και οι άλλες 2 εταιρίες θα αποχωρήσουν(το πιθανότερο η χρονιά αυτή να είναι η τελευταία από άποψη νέων μοντέλων).
Όχι ότι θα αλλάξει κάτι όσον αφορά την εξεύρεση ανταλακτικών,κούφια η ώρα,αλλά είναι ψυχολογικό το θέμα..

Reaction score
26
Η αλήθεια είναι πως πήγα με τον πατέρα μου που κυρίως αυτός βλέπει τηλεόραση και κατευθείαν το μάτι του έπεσε πάνω στην Plasma γιατί όπως είπε τα χρώματα του φαινόντουσαν πιο φυσικά.

Μετά είδε βέβαια την VT60 και κόλλησε εκεί.
Όμως η αλήθεια είναι πως είναι τρομακτική η διαφορά των χρημάτων και δεν ξέρω τι να του πω.
Θέλει να βλέπει τηλεόραση και του αρέσει ότι βλέπει να το βλέπει στην μέγιστη δυνατή ποιότητα, οπότε εντυπωσιάστηκε από την VT60.
Όμως δεν είμαι εντελώς σίγουρος πως πρώτα απ'όλα η VT60 παίζει οτιδήποτε (π.χ. δεν υποστηρίζει NTFS δίσκο, οπότε πρέπει να κάνω τους εξωτερικούς μου exFAT)
Το δεύτερο που με ανησυχεί είναι αν η διαφορά στην ποιότητα αξίζει να δώσει κάποιος τα διπλάσια σχεδόν χρήματα για την VT60.

Δυστυχώς δεν τις είδαμε δίπλα δίπλα και δεν μπορέσαμε να δούμε ούτε την ST60 που είναι λίγο πιο φθηνή λύση.
Αν και δεν ξέρω αν θα θυσίαζα τα menu της Samsung που τον βόλεψαν για την ελαφρώς καλύτερη (βάση όσων έχω διαβάσει) ST60.

Τελικώς επειδή θα του τα κάνω εγώ δώρο σε συνδυασμό με ένα Home Theater που μάλλον θα είναι το Samsung HT-E6750W έλεγα αν δεν είναι τόσο τρομακτική η διαφορά να γλιτώσω τα +700€ της VT60 και να συνδυάσω τα 2 Samsung προϊόντα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
Εφόσον δεν θα παίζει σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο η ST60 είναι πιο συμφέρουσα ως αγορά,καθότι μιλάμε για μικρές διαφορές μεταξύ αυτής και της VT60.
Απ τη στιγμή που θα αγοραστεί και home cinema κοιτάξτε αυτό να έχει πλήρεις media δυνατότητες σε εναλλακτική της τηλεόρασης.
Οικονομικά ίσως να σας παίρνει και για την 55αρα ST60(που και στα ίδια να βγαίνει με την VT60 50'' πάλι την 55αρα ST θα προτιμούσα).

Reaction score
26
Οπότε σε κάθε περίπτωση προτείνεις ST60 και όχι την Samsung. Θα προσπαθήσω να δω απο κοντά και την ST60 και θα αποφασίσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell