Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

Reaction score
5
Θα ήθελα να γράψω κάτι για τον Ανδρέα Καφάτο που αφήνει κόσμο στα κρύα του λουτρού και που θα πρέπει να αισθάνεται ντροπή. Οι παρακάτω γραμμές είναι 100% αληθινές και μπορείς να της επιβεβαιώσει και άλλο μέλος του AVSite με το οποίο έτυχε να κουβεντιάσουμε το θέμα :

Είχα παραγγείλει από τον Ανδρέα (Καφάτο) τον Pioneer LX70 όσο ήταν ακόμα στην Ηχοέκφραση. Λίγες μέρες μετά (5;6; δεν πρέπει να ήταν παραπάνω) βλέπω την ανακοίνωσή του για αποχώρηση από την Ηχοέκφραση και την συνεργασία με τον Β.Λ. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να τον πάρω και να τον "στολίσω" γιατί δεν μου το είπε νωρίτερα. Μάλιστα επι λέξη (σχεδόν τελος πάντων) του είπα :

"Γιατί να δώσω τα λεφτά μου στον Τσουρεκα; Δεν τον γνωρίζω. Ακύρωσε την παραγγελία μου σε παρακαλώ. Θα μου φέρεις εσύ τον ενισχυτή από το νέο κατάστημα και χρέωσέ με και παραπάνω. Δεν με νοιάζει".

Και ειλικρινά δεν με πείραζε. Έχω μάθει στην ζωή μου να κοιτάζω να συνεργάζομαι με φίλους και γνωστούς και να μην κοιτάζω τόσο την οικονομία όσο την ποιότητα στις εμπορικές μου σχέσεις.

Η απάντησή του ήταν ορθά-κοφτά "Όχι". Μου το ξεκαθάρισε ότι όσο δούλευε για την Ηχοέκφραση, θα συνέχιζε να πουλάει για την Ηχοέκφραση. Του το είπα ξεκάθαρα ότι από εμπορικής άποψης είναι μ@λ@κία. Χάνει κόσμο. Αλλά από ηθικής και επαγγελματικής πλευράς ο Ανδρέας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου χωρίς καμία αμφιβολία . & -

Το άλλο μέλος που ανάφερα ποιο πάνω είχε ανάλογη ιστορία και το είχαμε κουβεντιάσει στο τηλέφωνο εκείνη την ημέρα. Αν θέλει (και αν παρακολουθεί αυτό το θέμα) ας το επιβεβαιώσει.

Αυτά για τον άνθρωπο της ντροπής, Ανδρέα Καφάτο.

Reaction score
14
όσο ερχονταν κόσμος απο το avsite στην ηχοέκφραση ήταν όλα μέλι γάλα... φυσικό είναι να εχει πίκρα ο κύριος Τσουρεκάς. Εχασε ενα μεγάλο κομμάτι κίνησης και διαφγήμισης απο την επιχείρηση του με την αποχώρηση του Ανδρέα. Ομως όλοι όσοι είμαστε επιχειρηματίες οτι ετσι είναι η ζωή. Αν ενα στελεχος είναι η καρδιά της επιχείρησης σου το δένεις με τρόπο που να εχεις πάντα κέρδος απο τον κόπο και την προσπάθεια και την δουλειά αυτού του συνεργάτη. Επειδή ουτε ξέρω τους όρους συνεργασίας και τις συνθήκες που στάματησε η επαγγελματική συνεργασίας των δύο κυρίων δεν μπορώ και δεν είναι σωστό να πάρω θέση.

Ομως το να θέλει ενας επιχειρηματίας να αυξήσει τις πωλήσεις του που μπορεί απο τον Δεκέμβριο και μετά να επεσαν αισθητά, είναι σίγουρα θεμιτό και δεν εχει τίποτε το μεμπτό σε αυτό. Και φυσικά θα ψάξει σαν εμπειρος και χρόνια στον χώρο να βρεί εναλλακτικούς τρόπους προώθησης και πώλησης των εμπορευμάτων του.

Αν όμως, εχει δώσει μια υπόσχεση σε εναν φίλο συνεργάτη ή πρώην φίλο και πρώην συνεργάτη ότι τους απο δίπλα δεν τους πολυσυμπαθώ γιατί είμαι στο πλευρό σου τώρα και σε στηρίζω όπως με στηρίζεις εσύ (όσο ο Ανδρέας ήταν μαζί του) αυτό είναι ενα θέμα που εχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και τον θιγμένο εγωισμό και με τίποτε άλλο. Επειδή όιπως το εξηγεί ο Τσουρεκάς, δείχνει να εχει πικαρισθεί απο την αποχώρηση του Ανδρέα και φυσικό είναι αυτό, ασχετα αν ο Ανδρέας πίστευε οτι είναι ακόμα φίλοι, να του πώ εγώ οτι φιλία δεν μπορεί να υπάρχει απαξ, και φευγοντας του εκανε σίγουρη οικονομική ζημιά. Για μια δεκάρα χωρίζουν αδέλφια... δεν θα χωρίσουν δυο φίλοι πρώην συνεργάτες???

Δεν με εκπλήσει η στάση του κυρίου Τσουρεκά, είναι η φυσιολογική αντίδραση ενός επιχειρηματία που κοιτάει να πάει μπροστά η επιχείρηση του. Το λέει αλλωστε ντόμπρα. Ομως αν εχεις πεί κάτι σε εναν φίλο σου και εχεις κάνει τούμπα στην στάση σου 180 μοίρες μετά απο τα οποιαδήποτε χ,ψ, γεγονότα ας σκεφτούμε και εμείς απο την δική του σκοπιά τι θα κάναμε?

Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά απο την αλλη δεν εχω επιχείρηση που ζεί απο τις πωλήσεις...

Reaction score
19
To θέμα δεν είναι ποιές είναι οι επιχειρηματικές κινήσεις της Ηχοέκρασης. Πολύ καλά κάνουν και είναι αυτές που είναι.

Το θέμα είναι,
Ηχοέκφραση + avsite = υποχθόνια συμφέροντα (σύμφωνα με εξέχοντα μέλη του avclub) ενώ μετά από λίγο
Ηχοέκφραση + avclub = δεν τρέχει τίποτα!

Αυτό κι αν είναι κολοτούμπα και ντροπή!

GTX

Reaction score
39
To θέμα δεν είναι ποιές είναι οι επιχειρηματικές κινήσεις της Ηχοέκρασης. Πολύ καλά κάνουν και είναι αυτές που είναι.

Το θέμα είναι,
Ηχοέκφραση + avsite = υποχθόνια συμφέροντα (σύμφωνα με εξέχοντα μέλη του avclub) ενώ μετά από λίγο

Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο....:615:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

Το θέμα είναι,

Ετσι ακριβως...

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

θερμές ευχαριστίες και στο Θοδωρή τον Τσουρεκά που πρόσφερε τον - προσεγμένο, ομολογουμένως - χώρο του.
Μπραβο ρε Ανδρεα,εκανες καλη δουλεια κι ας μη στο αναγνωριζουν.

Reaction score
1
Re: Ο δρόμος της σιωπής...

Κάθισα και διάβασα όλο το θέμα. Εγκλήσεις, αντεγκλήσεις, έντονοι διαξιφισμοί, προσωπικοί χαρακτηρισμοί, εμφανής εμπάθεια σε κάποια μηνύματα…

Το μόνο που ξέρω σίγουρα, είναι ότι όπως έγραψε κάποιο μέλος αρκετές σελίδες νωρίτερα, αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα έχει οδηγήσει αρκετά μέλη και από τα τρία φόρα που έχουν δημιουργηθεί (avforum, avclub, avsite) στη σιωπή…

Από τη πλευρά μου έχω επιλέξει εδώ και αρκετό καιρό να μην εμπλέκομαι σε αντιπαραθέσεις, δεν με αφορά καθόλου το αν κάποιοι επιλέγουν το να «σφάζονται με τους απέναντι μέχρις εσχάτων». Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ύπαρξη ενός και μοναδικού φόρουμ που να στεγάζει όλη τη γνώση γύρω από την εικόνα και τον ήχο, θα ήταν το καλύτερο για τα ελληνικά δεδομένα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη γι’ αυτό, από το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αγορά audio/video του πλανήτη, δηλαδή η αμερικάνικη, έχει επιλέξει να διαθέτει ένα και μοναδικό φόρουμ: το avsforum.

Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε, για μια ακόμα φορά μου προκάλεσε μόνο θλίψη. Βαριά λόγια ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζω αρκετά καλά. Ο σκατοεγωισμός μας ξεχειλίζει από παντού, τίποτα δεν αποδεικνύεται αρκετά ικανό να τον περιορίσει ή έστω να τον τιθασεύσει…

Μετά από τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας και μερικές χιλιάδες μηνύματα και στα τρία φόρα (avforum, avclub, avsite) φαίνεται ότι μάλλον είμαι κι εγώ έτοιμος να διαλέξω το δρόμο της σιωπής…

Βαρέθηκα…

Reaction score
14
δυστυχώς Παναγιώτη θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα που λές εκτός της σιωπής...

Το να υπάρχουν 3 φόρα το μόνο σίγουρο ειναι οτι δεν μπορείς ευκολα και ευχάριστα να περιφερόμαστε σαν τσιγγάνοι απο το ένα στο άλλο, και τελικά κάπου καταλήογυμε να κολλάμε, σε ένα απο τα τρία.

Ομως το να καταλήξουμε σε ενα ενιαίο και εμένα θα ήταν ενα ονειρο αφού ετσι όλες οι γνώσεις θα ήταν συγκεντρωμένες, όλη η αλληλοβοήθεια θα ήταν αμεσότερη και πάλι συγκεντρωμένη σε ενα χώρο, θα ελειπαν οι ΑΝΟΥΣΙΕΣ αντιπαραθέσεις, οι κόντρες ποιός είναι καλύτερος και το βασικότερο θα ελειπαν τα χτυπήματα κάτω απο την ζώνη εκατέρωθεν.

Ομως στην Ελλάδα οι μισοί ελληνες έίναι πρόεδροι και οι άλλοι μισοί γραματείς και αντιπρόεδροι... πώς θα χωρέσεις τόσες καρέκλες και τόσα αξιώματα σε πιθανή ενοποίηση? Αυτό + όποια συμφέροντα που δεν γνωρίζουμε καθιστούν την ενοποιήση αδύνατη

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Παιδιά νομίζω ότι το θέμα έχει καλυφθεί και σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Καλό είναι να σταματήσει εδώ.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam