Pure analog Dj console... η τελικη μορφη!

Reaction score
1.533
Χρονια πολλα σε ολο το φορουμ!

Μετα απο πολλες αλλαγες μετατροπες βαλε βγαλε κλπ κλπ νομιζω η κονσολα μου ηρθε στην τελικη της μορφη!... βεβαια ειμαι ατομο που συνεχως ψαχνει και δυστυχως βρισκει διαφορα καλουδια! :114:
Ας τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα! η αγαπη μου για την μουσικη και τα ηχιτικα μηχανηματα μαλλον ηταν εμφυτη αφου απο μικρος θυμαμαι δεν αφηνα σε ησυχια το technics sl 3200 του πατερα μου! κολλημα με το στροφοσκοπιο του !!:114: Τα χρονια περασαν και το djing εγινε το χομπι μου... ! Το θεμα ειναι πως τα cd δεν με ενθουσιαζαν ποτε ... ημουν ανεκαθεν λατρης του πικαπ και του αναλογικου ηχου! Τα χρονια περναγαν και η αρρωστια μεγαλωνε ! και αλλα πικαπ και αλλοι μικτες και αλλοι ενισχυτες και αλλα ηχεια και και και ... Η κατασκευη του απολυτου Dj booth η κονσολας οπως λεμε εδω εγινε σκοπος και ονειρο ζωης ! Προτυπο μου τα μεγαλα αμερικανικα μπουθ των αμερικανικων ντισκο και underground clubs τα 70ς και 80ς! Ιδιαιτερα βεβαια το booth του θρυλικου paradise garage στην NY σχεδιασμενο απο τον Richard Long...τον μεγαλυτερο sound man των 70ς&80ς (studio 54 , palladium , sound factory , ministry of sound κλπ ).
Απο τις αρχες του 2000 ως σημερα εχω αλλαξει τουλαχιστον 4 κονσολες αλλα νομιζω πως η τελευταια ειναι η πιο εργονομικη απο ολες τις αλλες!
Ας παμε στο ζουμι !

Το σχεδιο ειναι καθαρα μια κοπια μιας απο τις πιο κλασικες Αμερικανικες Νεοϋορκέζικες κονσολες, του Paradise Garage

παρ'ολα αυτα το σχεδιασα εγω συμφωνα με τις αναγκες μου σε ρακιερες και εξοπλισμο. Εχει μηκος σχεδον 2.5 μετρα προκειμενου να χωρεσει 3 πικαπ και να εχει και session για το πομπινοφωνο μου! ειπαμε αναλογικος!! υψος περι του 1.05 το οποιο βρηκα ιδανικο! Ημουν αποφασισμενος το μπουθ να ειναι στο γκρι χρωμα της ALTEC η το πιο ανοιχτο battle ship grey αλλα τελικα το silver -γκρι μου εκατσε πιο καλα!

To παν για εμενα ηταν η επιλογη ενος καλου μιξερ το οποιο θα επρεπε να ηταν rotary με αριστο σημα και χωρις φυσιμα...η ευρεση ανταλλακτικων και σερβις ηταν κριτηριο επισης. η πρωτη εκδοση ενος RANE mp 2016 ηταν αυτο που εψαχνα! Αριστη κατασκευη, πολυ καλοι προενισχυτες phono, ποτενσιομετρα alps rk40 "Black Beauty" αριστος ηχος και σημα! οι αλλαγες ειναι απαλες και αριστες με αυτο το μιξερ... απαλο ανεβασμα του ποτενσιομετρου μεχρι τις 1 η ωρα και ολα ηρεμα και καλα... ξαφνικα απο εκει κ περα τα ''σκαει'' οπως πρεπει ... βαθυς ηχος ζεστο μπασο γλυκες μεσαιες ωραια τονισμενα πριμα... ερωτας!

επομενη σταση πηγες!

Πικαπ τα κλασικα και καλα sl 1200 , 3 σε αριθμο κανουν τελεια την δουλεια τους! τα RCA βεβαια εχουν αλλαχτει με αλλα καλυτερα οπως επισης εχει αφαιρεθει και το κλικ στο 0 του πιτς... οτι πιο ενοχλητικο κατα το mixing! Τα πιτς εχουν ξανακαλιμπραριστει γιατι τα χρονια των technics μου δεν ειναι και λιγα. Βελονες οι σταθερες και υψηλο-εξοδες ortofon dj s, οτι πρεπει για την αμερικανικη house και disco που παιζω. Κατω απο τα ποδια των πικαπ υπαρχουν μικρες βασεις σαντουιτς φοαμ με λαστιχο... ενα υλικο που βρηκα και με βολεψε αποιρα !

επεξεργαστες ηχου

Αναλογικα τα παντα και εδω... το σημα φευγοντας απο το μιξερ μεσω λουπας σεντ - ριτερν στελνετε σε ενα κλασικο expander και noise reducer της DBX το 128. Παλιο vintage κομματι το οποιο χρησιμοποιω και με τους 2 τροπους δηλαδη και για να μου κανει εξπαντ στο σημα μου αλλα και για να μου μειωσει το φυσιμα οταν γραφω σε πομπινες. Ο ηχος του αναλογα με το επιπεδο επεξεργασιας που θελεις ξαναζωντανεβει παλια ''ψοφια'' σε συχνοτητες βινυλια και τα παιζει με αλλο ντισκο αερα!
Απο το expander το σημα ταξιδευει στο πομπινοφωνο για τις εγγραφες μου αλλα και στο GSA isolator μου απο το οποιο μπορω να διορθωσω αλλα και να παιξω με τις συχνοτητες του ηχου απομονονοντας χαμηλες μεσαιες ψηλες η τονιζοντας τες αντιστοιχα. Ειναι σχεδιασμενο απο τον μακαριτη Gary Stewart ... guru μεγαλων ηχοσυστηματων της Αμερικης και οχι μονο.Alps RK27 με RLA style knobs και +12 db boost που χωρις σεβασμο μπορουν να σου ανατιναξουν τα ηχεια αλλα με σωστη χρηση ειναι το τελειο παιχνιδι του DJ ! To σημα απο το isolator επιστρεφει στο μιξερ οπου απο την κυρια εξοδο toy σε xlr παει σε εναν αλλο επεξεργαστη, το bbe 862 sonic maximizer. Βγαλμενο απο στουντιο πολλα PA συστηματα αρχισαν να το δουλευουν απο τις αρχες του 90. True dual mono πλακετα με αρκετα καλα υλικα που σκοπος της ειναι (οπως λεει και το μανιουαλ) να διορθωσει τις φασεις με ενα μικρο delay και να ξεκλιδωσει ολες τις χαμενες συχνοτητες κατα την εγγραφη του κομματιου. Η αληθεια ειναι πως η διαφορα στον ηχο ειναι καθαρα αισθητη και ας μην κανει ακριβως ολα οσα λεει!
Επομενη σταση για το σημα ειναι το εκουαλαιζερ της DBX ξανα, 31 περιοχων to οποιο πρεπει να πω πως βαζει και το περισσοτερο φυσημα στο σημα μου ... ακομα δεν ειναι ρυθμισμενο οπως θα επρεπε αλλα ειναι αρκετα κοντα. Ακριβως μετα απο αυτο το σημα επιτελους φτανει στο ηλεκτρονικο κροσοβερ...μαντεψτε! και αυτο τις DBX ! 2 δρομων με ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις που θελει καποιος αλλα και με αντιστροφεα φασης ο οποιος κανει απιστευτα σωστη δουλεια αφου ο ηχος δενει τελεια στις χαμηλες συχνοτητες !

ενισχυτες

οι ενισχυτες ειναι 2 φυσικα, ενας για τις mid-high συχνοτητες και ενας για τις low-mid

Για τις Mid-High ενας τελικος Rotel 2*60 κανει αριστα την δουλεια του χωρις ιχνος κοπωσης ακομα και σε μεγαλες εντασεις!
καθαρες μεσαιες κρυσταλινα high που με καλογραμμενα βινυλια χανεις το μυαλο σου ! σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα ενως ακομα για να παιξω dual mono με διπλασια watt σε bridge mode!

Για τις mid-low συχνοτητες ενας θρυλος της νυχτας CREST VS 1100 με 2*300 στα 8 τροφοδοτει τα woofer με τα καταλληλα ρευματα ! χαχαχα!

Recorders

Αναλογικα και εκει... με 2 θρυλικα μηχανηματα ... το πομπινοφωνο της REVOX pr 99 mk3 η broadcast εκδοση δηλαδη του B77 (που και αυτο υπαρχει στο bedroom system :p ) σε υπεραριστη κατασταση και με ηχο που ξερουν μονο οσοι εχουν ακουσει κατι αναλογο στην ζωη τους οπως και το κασσετοφωνο της TASCAM 112R MK2... πανεμορφο και με ηχο αναλογο της εμφανισης του! 2 μηχανηματα που και ομορφαινουν αλλα και εχουν τον vintage αερα μιας αλλη εποχης! Να προσθεσω πως το Revox το δουλευω και σαν αναλογικο delay effect.

ηχεια

Παραδοσιακα κορνες - παραδοσιακα JBL - παραδοσιακα ενταση - καθαρος ηχος - αξιοπιστια ! Οι καμπινες ειναι βελτιωμενες κοπιες των JBL 4530 με woofer Β&C με κορνες JBL 2426 και τουιτερ JBL 2404 ... δεσανε τελεια και παιζουν υπεροχα !! το βαθυ μπασο της κορνας ειναι απολαυση σε συνδιασμο με τα καθαρα μεσαια των 2426 με τους ακουστικους φανους της DAS

ολες οι καλωδιωσεις ειναι neutrik και prolink οπως επισης και της neotech στο custom μονο ακουστικο sony .

ενα σχεδιαγραμμα του συστηματος μου και παμε σε φωτος !

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
Απάντηση: Pure analog Dj console... η τελικη μορφη!

Eξαιρετικό και υπέροχες φωτογραφίες!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744

Τεράστιος μάστορας αυτός που έκανε refresh στις καμπίνες των ηχείων.

Μπράβο και πάλι.

Reaction score
1.533

O Τακης τις εκανε ! του φορουμ!
τελεια δουλεια!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

εισαι αρχοντας dj αγορι μου...........μπραβο........11 χρονακια μιξαριζα και γω παντα με ΜΚ2 και δισκακια μαυρα....δεν προλαβα τα σιντια ....τι ζορικα που ηταν τοτε!!!!!

Ortofon Concorde εχεις κεφαλη?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.192

Άψογη δουλειά!! Συγχαρητήρια!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13