Rodos Cine Palace

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Πιστεύω οτι για το συγκεκριμένο έργο, του ενός έτους, πολύ κόπου και απείρων τροποποίησεων τα δικά μου λόγια δεν είναι μόνο λίγα αλλά και περιττά.
Για αυτό θα προσπαθήσω να μην πω πολλά αλλά να αφήσω τις φωτογραφίες που τράβηξα με την απλή ψηφιακή μου να μιλήσουν.

Φυσικά και η ποιότητα των φωτογραφιών σκοτώνουν τον χώρο αλλά τι να κάνουμε τώρα;

Αν και δεν έχει τελειώσει πλήρως, αφού για παράδειγμα σύντομα η πόρτα θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για να επιμεληθεί και να μηδενιστεί η ηχοδιαπερατότητα της από διεθνή οίκο, οι κολώνες θα ζωγραφιστούν για να αποδώσουν την αίσθηση της παλαιότητας και ο 9άρης θα μπέι τελικά σε Lift, αποφάσισα να βγάλω λίγες φωτό στον αέρα. Νομίζω όμως οτι βρισκόμαστε σε κάποιο καλό στάδιο οπότε μην παρεξηγήσετε όποιες ατέλειες δείτε.

Το Ηοme Theater που βλέπετε είναι room in a room μέσα στο τσιμέντινο χώρο που έβαλα πριν από κανένα χρόνο τη βάση της Barco που ισως διαβάσατε στο προηγούμενο topic.
Πολλά από τα υλικά βρέθηκαν δυστυχώς μόνο στην Αμερική όπως για παραδειγμα τα ηχοδιαπερατά υφάσματα που θέλαμε να είναι THX approved.

Ο χώρος ηχοβολήθηκε, βρέθηκαν τα αδύνατα σημεία του, μπήκαν ανακλαστήρες και απορροφητές, ειδικές μονώσεις μέχρι και ειδικά καρφιά από καουτσούκ για να αποφύγουμε τη μεταφορά συντονισμών.

Όλα τα μηχανήματα και συσκευές ούτως ή άλλως είναι πιστοποιημένα κατα ΤΗΧ, μέχρι και η οθόνη.Τα μηχανηματα που χρησιμποιήθηκαν θα σας τα περιγράψω αργότερα.

Άλλωστε κατα τη προσωπική μου άποψη σε ένα τέτοιο χώρο τα μηχανήματα για μένα είναι απλά συνοδά και δεν πρέπει καν να φαίνονται.

Κύρια Είσοδος

Πέράστε..

Με το δρασκελίζουμε τη πόρτα, έχουμε δεξια τον αυτόνομο χώρο από τα μηχανημάτα και τη ταινιοθήκη από DVHS και DVD.

Το rack είναι ιδιοκατασκευή και έχει όλα τα μηχανήματα ενσωματωμένα. Φυσικά είναι κινητό και οταν μπάινει στη θέση του κρύβει τους καλωδοδιαδρόμους όπισθεν του. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αφού δεν έχει ντυθεί με το υπόλοιπο διακοσμητικό ξύλο.

Η θέα που έχεις στεκόμενος δίπλα στο Control room. Λείπουν οι κουρτίνες της σκηνής που χειριζόνται με IR και κινούνται φυσικά ηλεκτρικά

To προσκήνιο σε ένα κοντινό

Tα καθίσματα, ο 9άρης και ο πίσω τοίχος του Home Theater με τη πλευρά του Control room και την την έξοδο.

H πόρτα της εξόδου από τη μέσα πλευρά με κοντινό και στις κολώνες.

Κοντινό στη πίσω δεξια γωνία του Home Theater όπου θα βάλουμε κάποιο loveseat για ακόμα δύο θέσεις.

Κοντινό σε μια από τις απλίκες τοίχου. Φυσικά όλα τα φώτα, 5 διαφορετικοί φωτιστικά μαζί με τις περιφερειακές απλίκες , dimάρονται με 8 διαφορετικά σενάρια και διαχειρίζονται σε ζώνες με τη βοήθεια του iPronto της Philips.

Λεπτομέρεια από το φωτάκι διαδρόμου, που φυσικά dimάρεται και αυτό με το καμπανάκι έναρξης!

ΥΓ.
Ενα θερμό ευχαριστώ στον συναγωνιστή Σπύρο Μπλάτσιο που δίχως τη βοήθεια του δεν θα ανέβαιναν οι φωτογραφίες σήμερα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Αυτο θα πει εγκατασταση!

Βαγγελη , μου επιτρεπεις να στειλω το thread σε καποιον κοινο γνωατο μας στο εξωτερικο?

Ειμαι σιγουρος πως θα ενδιαφερεται αμεσα... :wink:

Reaction score
413
Μπράβο Βαγγέλη.
Πράγματι είναι ωραίο να δέχεσαι τέτοιες προκλήσεις και να τις βγάζεις σε πέρας.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
@ Θανάση VideoMix

Ο ιδιοκτήτης επειδή είναι 2m+ και πριν δεν πήγαινε κινηματογράφο, αφού όπως μου είπε το τι άκουγε από τους πίσω του λόγω ύψους, του τύπου: Ψηλέ τράβα για Basket και άσε το σινεμά κλπ.
Οπότε καθόταν τελευταία σειρά και έβλεπε σαν από 14άρα τηλεόραση
Μίσησε το κινηματογράφο ο άνθρωπος και είπε δεν φτιάχνω ένα δικό μου; :mrgreen:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
@ Ανδρέα Κ.

Στείλτο ρε Αντρέα τι ρωτάς;
Αν και ο πελάτης μας έχει βάλει πολύ υψηλα τον πήχη, η νέα αυτη πρόκληση με εξιτάρει πολύ.
Ο βαθμός δυσκολίας βλέπεις! :D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
@ Διονύση και Γιώργο
Το Rack ψύχεται αυτόνομα με 2 ανεμιστήρες στη θέση του ενισχυτή αλλά το βασικό είναι οτι ο όλος χώρος τελεί υπό Aircondtioning (οχι φυσικά με αυτόνομα κλιματιστικά που θα ήταν ασχημα αλλά και αταίριαστα ) αλλά κάτι που έχω κάνει και εγώ, με κανάλια από μεγάλη εξωτερική μονάδα.
Ουσιαστικά λοιπόν τα ανεμιστηράκια που έχουν ενωθεί και εκκινούν αυτόματα με θερμοστάτη στους 35 Celcius δεν τα είδα να λειτουργήσουν ποτέ, ακόμη και σε βαριές δοκιμές που κάναμε με 110db+

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Εξοπλισμός !

-Ηχεία: Klipsch σειρά THX Ultra2 διαταξη 7.2
(βρίσκονται κρυμμένα πίσω από το προσκήνιο και ενσωματωμένα στους πλαινούς τοίχους πάλι πίσω από τα υφάσματα)

-Προ-Ενισχυτής: Yamaha Z9
(τελέι υπό αντικατάσταση με σετ προ -τελικού)

-Τελικός: Macintosh 6 channel
(τελέι υπό αντικατάσταση με σετ προ -τελικού, sorry δεν βρήκα φωτό στο δίκτυο)

-Προβολέας: Barco 1209s Iris3

-Scaler: Crystalio VPS-2300

-DVDp: Denon 3910 SDi

-DVHS: JVC D-Theater 40000

-Laser Disk: Pioneer 909

BassShakers: (Μου διαφεύγει ο τύπος και η μάρκα)

(Για οτι ξέχασα θα κάνω κάποιο edit να το διορθώσω αργότερα)

Reaction score
5
@ Θανάση VideoMix

Ο ιδιοκτήτης επειδή είναι 2m+ και πριν δεν πήγαινε κινηματογράφο, αφού όπως μου είπε το τι άκουγε από τους πίσω του λόγω ύψους, του τύπου: Ψηλέ τράβα για Basket και άσε το σινεμά κλπ.
Οπότε καθόταν τελευταία σειρά και έβλεπε σαν από 14άρα τηλεόραση
Μίσησε το κινηματογράφο ο άνθρωπος και είπε δεν φτιάχνω ένα δικό μου; :mrgreen:
Συμπερασμα... Για ολα πρεπει να εχεις ενα κινητρο....!!!!

Reaction score
41
Βαγγέλη μας αρρώστησες........ :( :( :(

Εκπληκτική δουλειά!!
Μπράβο Βαγγέλη!! :D

(το συνολικό κόστος δεν τολμώ καν να το ρωτήσω........ :shock: :cry: )

minas

Πισιά
Reaction score
3.934
Κάτι ήξερα εγώ όταν πήρα τις ίδιες πολυθρόνες! Είμαι σε καλό δρόμο δε νομίζετε?
:mrgreen:
Έχω να κάνω ένα παράπονο: Η φωτογραφική μηχανή έχει πολύ barrel distortion και δε βλέπουμε καλά! -Εντάξει, το παραδέχομαι, ζηλεύω :oops:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τι barell distortion;;;;;
Η Nikon coolpix 3100 μόνο distortion είναι!!!!

Τη πήρα γιατι διαβαζοντας κάποτε ένα πολύ ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό,(ονόματα δε λέμε) αρίστευσε στην κατηγορίας της!
Βλέπετε τότε εμπιστευόμουν..ακόμη!!!

Οι πολυθρόνες είναι από τα λίγα που δεν εισήχθησαν από εξωτερικό. Λόγω του ύψους του ο ιδιοκτήτης, ήθελε να να δοκιμάσει πάση θυσία τα καθίσματα πριν τα αγοράσει. Στους κινηματογράφους υποφέρει με τα γνωστά καθισματα και στη Ρόδο δεν υπάρχει ποικιλία σε πολυθρόνες για Home Theater ή παραπλήσιου τύπου.

Τα γνωστα και πάμφθηνα καθίσματα της SATO λοιπόν του άρεσαν και εμφανισιακά, τα δοκίμασε κιόλας και είχαμε τη γέννηση ενός έρωτα!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Μπράβο άξιος Βαγγέλη πολύ καλή δουλειά!!
Ο προβολέας δεν είναι ο CINEMAX είναι παλιό μοντέλο έτσι?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Δεν είναι ο Cinemax, είναι ο άμεσος πρόγονος του, ο Barco Graphics 1209s

Aπλά καταπληκτικός, με focus και φωτεινότητα απίστευτη.
Μετα το Setup χαζεύαμε για κάποιες ώρες!!

Βέβαια το μηχανημα είναι και ολοκαίνουργιο.
Οταν εισήχθη ειχε μόλις 650 ώρες.

Reaction score
239
Vaggeli gia control unit xrisimopoieitai apla to pronto se sindiasmous me macros ktlp elexontas ta dimmers twn fwtwn kai ta mixanimata me kapoio infrared receiver i exei topotheteithei kapoio control unit kai apla to pronto epikoinwnei mazi tou?

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489