Rotel RMB-1077 Amplifier

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Το UltimateAV δοκιμάζει τον πολυκάναλο ψηφιακό ενισχυτή της Rotel, RBM-1077. Χρησιμοποιεί τα modules της ICEpower. Σαφής η στροφή (και) της Rotel στην τάξη D.

Αποσπάσματα απο το review:

"While the landscape of Class D amps hasn't changed radically, their performance has steadily improved, and the number of serious Class D amps on the market has grown quietly but steadily. And with companies recognized for great sounding electronics climb on board, audiophiles are starting to take notice.

Rotel, a company long known for high quality, high value audio electronics, has taken notice, too. The RMB-1077 ($2499) is its first multichannel Class D amplifier. It offers seven channels of amplification, rated at 100Wpc into 8Ω. All this comes in a package weighing in at just over 17 lbs. that's compact enough for a 10-year old to carry around without breaking a sweat.

...

While the RMB-1077 falls broadly under the Class D banner, the technology used here is a relatively recent refinement on Class D design. Known as ICEpower (ICE stands for Intelligent, Compact, Efficient), the rights to the design were acquired by Bang & Olufsen (B&O) several years ago in a co-ownership arrangement with its inventor. ICEpower is now in use in full range, audiophile-grade amplifiers and receivers from BelCanto, PS Audio, and Jeff Rowland Design (plus, of course, Rotel and B&O.).

...

Conclusions
While I don't expect Class D amplifiers to displace conventional solid-state amps overnight, I wouldn't be surprised if they eventually dominate the market. In the Rotel RMB-1077, that future may be here now. This is an outstanding amp by any standard—Class A, A/B, or D.

Keep in mind too that if the RMB-1077 doesn't offer enough power for you, Rotel has just released two new amps using the same ICEpower technology, one a monoblock ($1499) and the other stereo ($2499). Each offers a teeth-rattling 500Wpc!"

FULL REVIEW

Αναλυτικά specs:

Power output: 100Wpc x 7 into 8Ω (all channels driven from 20Hz-20kHz, 0.03% THD). 200Wpc into 4Ω (0.09% THD).
Frequency response: 10Hz-80kHz (±3.0dB)
Total harmonic distortion: 0.03% (from 1W to continuous rated power, 20Hz-20kHz, 8Ω)
Damping Factor: 400 (at 8Ω)
Input sensitivity/impedance: 1.2V/8.3kΩ
Signal to Noise ratio: 105dB (IHF A)
Power consumption: 400W (70W idling, 3W standby)
Dimensions: 17.2" x 2.9" x 16.4" (WxHxD)
Weight: 17.2 lbs.
Price: $2499

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Rotel RMB-1077 Amplifier

με 2400 ψωνιζω ενα sherbourn 7x200 με 7 τοροειδεις στο κουτι και παροχη ρευματος με 2 καλωδια master slave και ειναι και made in usa δυστηχως η rotel και η καθε rotel εχασε κοντρα στη βασιλισα και δεν ειναι η μονη

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Rotel RMB-1077 Amplifier

με 2400 ψωνιζω ενα sherbourn 7x200 με 7 τοροειδεις στο κουτι και παροχη ρευματος με 2 καλωδια master slave και ειναι και made in usa δυστηχως η rotel και η καθε rotel εχασε κοντρα στη βασιλισα και δεν ειναι η μονη
Και με 1500 παίρνεις τον πιο χρήσιμο 5Χ200. :happy_6:

Το κακό είναι οτι πρέπει στον λογαριασμό να προσθέσεις έξοδα ορθοπεδικού και
φυσιοθεραπευτή. :happy_5:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Kαλή λύση η Sherbourn, δε λέω.
Εγώ μάλλον θα έδινα κάτιτις παραπάνω να πάρω 5 Μuran-άκια, να κερδίσω σε ισχύ, σε χώρο, σε κατανάλωση και σε ποιότητα ήχου (τόσο λόγω ποιότητας του ενισχυτή όσο και λόγω πολύ μικρότερου μήκους καλωδίων).

Απο το κατιτίς παραπάνω αφαιρέστε τα χρήματα που γλυτώνεις απο τα καλώδια ηχείων (αν υποθέσουμε ότι θα τα έσκαγα για καλά καλώδια), αφου τα ενισχυτικά θα είναι δίπλα στα ηχεία τους.

Αν "πιάνουν" τα χέρια σου δε, με DIY kit μπορείς να κάνεις παπάδες με τα ψηφιακά και με μικρό σχετικά κόστος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
επειδη πιανουν τα χερια μου και ολο και κατι κουρδιζω γιαυτο δεν αραζω ποτε

Reaction score
383
Κατι ασχετο,

μηπως γνωριζετε εαν οι τελικοι της Sunfire εχουν το ιδιο module, μιας και ειναι 7χ400/8, 7χ800/4?

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Όχι Δημήτρη, χρησιμοποιούν την τεχνολογία "Tracking Downconverter" της Sunfire.
Σχετικό Whitepaper. (σε pdf)

Reaction score
383
Μολις ειδα οτι τα Murano ειναι 600W/8 , 1000/4.
Θα ηθελα ομως να ξερω ποσο καλα θα στεκοντουσαν διπλα σε εναν αναλογικο τελικο σχετικα υψηλης ισχυος.

Αυτη τη στιγμη εχω 3χ JC1 Parasound , και τον αντιστοιχο πεντακαναλο 5χ250.

Εαν τωρα τα Μurano εχουν απλα ισχυ, και ακουγονται χειροτερα κι απο τον πεντακαναλο, ποιος ο λογος? Στο τεστ που διαβασα για τα μονομπλοκ της Rotel, νομιζω ελεγε οτι η εικονα εγινε μισο με ενα μετρο μικροτερη.

Τι νομιζεις-ελπιζεις?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Rotel RMB-1077 Amplifier

Τι νομιζεις-ελπιζεις?
Δημήτρη απο αυτά που έχω διαβάσει, στα 3000 ευρώ οι Bel Canto δύσκολα βρίσκουν αντίπαλο. Πόσο μάλλον στα 1200 που είναι οι Murano.

Eγώ ελπίζω απλά οι Murano να παίζουν το ίδιο καλά με τα δίδυμα αδερφάκια τους, τα Bel Canto REF1000 που ήταν και ο αρχικός μου στόχος - και δε βρίσκω το λόγο να μην το κάνουν. :cool_4:

Πέρα απο τα διθυραμβικά reviews που έχω διαβάσει (τόσο για τους Bel Canto όσο και για τους ΕΑR), τα οποία ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν και πόσο θα τα λάβει υπόψην του, ο Costas EAR που τους έχει ακούσει, και του οποίου τη γνώμη τη σέβομαι ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στα ψηφιακά, λέει τα καλύτερα.
Επίσης νομίζω πως και ο αγαπητός Βασίλης Τσαντούλης έχει ακούσει τους ΕAR και θυμάμαι να έχει γράψει πολύ καλά σχόλια αλλά δε μπορώ να εντοπίσω τα σχετικά post του.

Επειδή και των δύο τη γνώμη τη λαμβάνω πολύ σοβαρά και επειδή λόγω της, μικρής έστω, εμπειρίας μου με τα ψηφιακά (ή ημιψηφιακά) έχω πειστεί για τις δυνατότητές τους, προσανατολίζομαι σε μία τέτοια αγορά (χωρίς να έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο ιδιοκατασκευής ακόμα - ψηφιακών πάντα :happy_4: ). Όπως και να'χει σίγουρα θα προσπαθήσω να ακούσω έναν ICEpower πριν τα σκάσω.

Όσο για το πόσο καλά στέκονται δίπλα σε ένα αναλογικό τελικό σχετικά υψηλής ισχύος, αυτό θα μπορούν να μας το απαντήσουν καλύτερα οι κ.κ. Costas EAR και Βασίλης Τσαντούλης. :respect:

Να πω μόνο πως στα 600 ευρώ που κάνει το μονομπλόκ Murano εγώ δε βλέπω να υπάρχει ανταγωνισμός απο αναλογικούς τελικούς υψηλής ισχύος.
Υπάρχει ο NAD C272 που γεφυρώνεται αν δεν κάνω λάθος και ανάλογες λύσεις της Rotel που βγάζουν αρκετό ρεύμα, αλλά σίγουρα όχι όσο βγάζουν τα ICE, και αν κρίνω απο το πως "πατάει" σε ποιότητα αναπαραγωγής ο class-T Τrends μου (των 100 ευρώ) τον NAD C350 μου (των 550 ευρώ περίπου?), μάλλον δεν έχουν ελπίδα.

Reaction score
14
Μολις ειδα οτι τα Murano ειναι 600W/8 , 1000/4.
Θα ηθελα ομως να ξερω ποσο καλα θα στεκοντουσαν διπλα σε εναν αναλογικο τελικο σχετικα υψηλης ισχυος.

Αυτη τη στιγμη εχω 3χ JC1 Parasound , και τον αντιστοιχο πεντακαναλο 5χ250.

Εαν τωρα τα Μurano εχουν απλα ισχυ, και ακουγονται χειροτερα κι απο τον πεντακαναλο, ποιος ο λογος? Στο τεστ που διαβασα για τα μονομπλοκ της Rotel, νομιζω ελεγε οτι η εικονα εγινε μισο με ενα μετρο μικροτερη.

Τι νομιζεις-ελπιζεις?

Η Rotel έχει την άποψη της για την μουσική.
Αυτή δεν δείχνει να μοιάζει με των υπολοίπων "ψηφιακών".
Έτσι λένε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.986
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph