Rs-232 ?

Reaction score
0
Καλημέρα. Έχω μια απορία εδώ και αρκετό καιρό. Οι ραδιοενισχυτές-ενισχυτές AV έχουν θύρα RS-232 και στα specs τους αναφέρουν ότι μπορούν να κάνουν upgrade μέσω η/υ. Εγώ σαν yamahaκιας που είμαι έψαξα στο site και ακόμα και στα πολύ ακριβά μοντέλα δεν είδα κάποιο upgrade για download.
Μήπως τελικά είναι κόλπο για promotion και η μοναδική χρησιμότητα είναι για κάποιο service ίσως ?

Ευχαριστώ

Reaction score
427
Είχα ρωτήσει πριν 2 χρόνια το service της yamaha και μου είπαν ότι μέχρι στιγμής χρησιμοπείται η θύρα για εντοπισμό της βλάβης.
Upgrade δεν έχει βγει ποτέ κανένα.

Reaction score
7
Είχα ρωτήσει πριν 2 χρόνια το service της yamaha και μου είπαν ότι μέχρι στιγμής χρησιμοπείται η θύρα για εντοπισμό της βλάβης.
Upgrade δεν έχει βγει ποτέ κανένα.
Πριν 2 χρονια σου το ειπαν αυτο;
Ναι, καλα!! Τους πιστεψες;

Reaction score
427
Μπορεί να ήταν και 3.
Είχα αγοράσει τον rvx 1000 και μετά από κανένα 6μηνο πήγα και τους ρώτησα.
Μου είπαν ακριβώς ότι αυτοί δεν είχαν ενημέρωση ότι μπορείς να κάνεις upgrade και ανέφεραν τα παραπάνω.
Τι εννοείς;
Μου έλεγαν.......;

V

VIDEOMIX

Guest
Ωραίο κόλπο για να πουλάνε και να σε καθησυχάζουν οτι δεν θα μείνεις πίσω σε τυχόν εξελίξεις. :roll:

Reaction score
0
Καλημέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και εγώ κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν.

Reaction score
427
Εργαζόσουν τέρμα Σκιάθου στο Γαλάτσι;
Τι ισχύει τελικά από όσα λέγατε;
Το σκέφτηκε ότι η απάντηση ήταν λίγο μούφα, γιατί ο ένας ρωτούσε τον άλλον.

Reaction score
7
Yes... Στο Βουνο!!! Και μετα στην Παιανια....

Ουτε απο τη μαμα Yamaha ξερουν. Ακομαι και για fault check ο εξοπλισμος εχει απαγορευτικο κοστος....

Και οχι μονο για τη Yamaha... αλλα πες μου τι κανει ή τι μπορει να κανει η rs232 στο marantz που εχω εγω... ή στους αλλους ενισχυτες....;

Reaction score
5
Ακριβώς, είναι θύρα που μπορεί να ενεργοποιήσει αυτοματισμούς, π.χ. να σετάρεις την ηλεκτρική σου οθόνη να κατεβαίνει μόλις πατήσεις επιλογή DVD στον av processor, ή ακόμα και να χαμηλώσει τα φώτα, να κλείσει γρίλλιες και να βάλει και καφέ να ψήνεται (περιορισμός μόνο η φαντασία).
Μην γελάτε...έχω δει και χειρότερα...(Creston, Lutron, home automation κλπ)
Τώρα, για να τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να χαλάσεις λεφτά όσα κάνει ένα hi-end σύστημα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Εν ολίγοις, η RS-232 βγάζει κάποια σήματα, όταν βάζεις διάφορα modes στον receiver. Το τι τα κάνεις αυτά τα σήματα είναι δικό σου θέμα.

Τέλος, υπάρχει δυνατότητα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ receivers να δέχονται αναβαθμίσεις από εκεί, άλλωστε μια θύρα επικοινωνίας είναι. Άλλοι κατασκευαστές έχουν επιλέξει άλλου είδους θύρες (η TAG McLaren είχε το Tagtronic), που κάνουν την ίδια δουλειά. Στα φθηνά μηχανήματα μαζικής παραγωγής (<1000 ευρώ) δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς να δει αναβαθμίσεις, αντίθετα σε ακριβά μηχανήματα είναι δεδομένο ότι αν υπάρξει κάποιο bug θα σου δώσει η εταιρεία ένα firmware update να περάσεις. Άλλωστε έδωσες όσο ένα μικρό αυτοκίνητο για να το πάρεις το ρημάδι...

Reaction score
384
H Rs232 einai apla enas tropos epikoinonias me tis suskeues, o opoios einai kai o kaluteros.
H diafora apo tous allous tropous epikoinonias, einai oti pairnoume feedback apo to sustima.
Esto oti theloume na anoixoume mia suskeui, patame to koumpi. Ean einai me IR, den xeroume ean ontos anoixe, ektos ki an sikothoume kai pame na doume.
Me RS232, mporoume na doume sto touch-panel oti ontos i suskeui anoixe. Gia paradeigma, to koumpi "on" sto touch panel tha mporouse na kokkinizei ws endeixi.

Dimitris

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
H Rs232 einai apla enas tropos epikoinonias me tis suskeues, o opoios einai kai o kaluteros.
Γκουχ γκουχ... ε, δε θα ξοδεύονταν αν έβαζαν USB ή κάποια άλλη (σειριακή?) θύρα αμφίδρομης επικοινωνίας. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Reaction score
5
Ακριβώς...δεν θα έλεγα 'η καλύτερη' για μια θύρα που υπάρχει 25 χρόνια...απλά οι κατασκευαστές των συσκευών αυτών δεν κινούνται τόσο γρήγορα όσο η αγορά των υπολογιστών, και έτσι μένουν πίσω σε τέτοια θέματα. Υπάρχουν π.χ. καινούριες τεχνολογίες απλές που θα μπορούσαν να έχουν αμφίδρομη επικοινωνία υψηλής ταχύτητας ΚΑΙ ασύρματη, αλλά εκεί αυτοί...κολλημένοι στο RS232...:p

Reaction score
3
Η RS-232 είναι μία αμφίδρομη σειριακή επικοινωνία. Συνήθως μπορεί να φτάσει μέχρι 115kbps που με σημερινά δεδομένα δεν είναι κάτι θεαματικό. Από την άλλη σκεφτείτε το σαν ένα ISDN modem και με τις δύο πόρτες ενεργοποιημένες ταυτόχρονα. Αλλωστε τα δεδομένα που περνάνε δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο ούτε η συχνότητα χρήσης είναι τέτοια που να υπαγορεύει τη χρήση κάποιας ταχύτερης, όπως USB ή Ethernet. Αυτά βέβαια για τη χρήση εντοπισμού βλαβών από συνεργείο και αναβάθμισης του firmware.
Αν μιλάγαμε για audio/video streaming είναι άλλη υπόθεση...

Reaction score
384
Dikio exete,

alla otan exeis enan enisxuti me IR kai RS232, to RS232 einai o,ti kalitero exeis! :D
Ean valoun allo tropo, fusika tha einai kaliteros, mias kai to RS232 den einaikai gia megala miki.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Μια πιο ευέλικτη θύρα επικοινωνίας δε χρειάζεται μόνο για streaming. Σκέψου να θέλεις να ανεβάσεις κανένα firmware μερικά MB και να πρέπει να το κάνεις από RS-232. Προφανώς και οι φυσικοί περιορισμοί της θύρας (όπως μήκος καλωδίου) δεν είναι αμελητέοι...
Ας μην ξεφεύγουμε όμως... γενικά το έχουμε καλύψει το θέμα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss