samsung le 40r72b να την παρω?

Reaction score
0
πως σας φαινεται σαν τηλεοραση;ειναι καλη;θα παιζει hd(ασχετα αν γραφει hd ready,εχω μπερδευτει λιγο με αυτο)
μηπως την εχει κανενας να ακουσω καμια γνωμη απο εμπειρια;
ευχαριστω

mrw

Reaction score
0
Παρτηνε με κλειστα ματια...κατι λιγοτερο απο 2200 Ε λιανικη

Αν δε χρειαζεσαι κορυφαια ποιοτητα (τα πανελ της Σαμσουνγκ ειναι τα καλυτερα) υπαρχουν καιι 40αρες με 1700 Ε (Viewsonic, SONY) - ολες παιζουν 720p/1080i χωρις προβληματα

Reaction score
0
mrw, μου εξηγείς σε παρακαλώ γιατί "τα πανελ της Σαμσουνγκ ειναι τα καλυτερα" οπως λές? Μήπως εννοείς οτι ειναι "ΑΠΟ τα καλύτερα"?

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.644
Πανελ κανουν LG SAMSUNG HITACHI PANASONIC PIONEER(plasma only) SHARP (lcd only) .

mrw

Reaction score
0
Μονο τα LCD panel της Samsung (για πλασμα δεν γνωριζω) ειναι 7ης γενιας αυτη τη στιγμη...

To ιδιο Κορεατικο εργοστασιο τροφοδοτει και τη Σονυ, για καποια μοντελα της

Φαινεται απο τις προδιαγραφες αν δεις τα νουμερα του κοντραστ

Φυσικα δεν εχουν ολες οι τηλεορασεις τους τα πολυ καλα πανελ

Οι υπολοιποι τωρα ετοιμαζουν αναλογες γραμμες παραγωγης, πχ η Philips/LG (7th generation plant in Paju, Korea) - πιθανον καποια μοντελα (42/47 inch) να εφτασαν Ευρωπη πριν το WC2006, αλλα η μαζικη παραγωγη αναμενεται για μετα το καλοκαιρι

H Sharp ειναι ειδικη περιπτωση στα LCD panels, αλλα η τιμες των τηλεορασεων τους ειναι μαλλον μη ανταγωνιστικες πλεον...

Για οσους ενδιαφερονται, οι 40R7x εχουν τα ιδια πανελ με καποια αλλα 40αρια μοντελα της εταιριας που κυκλοφορησαν 5-6 μηνες νωριτερα και πωλουνται αυτη η στιγμη 1500 Ε ακριβοτερα (φυσικα οι αλλες εχουν επιπλεον χαρακτηριστικα, αλλα τα πανελ ειναι ιδια)

mrw

Reaction score
0
Latest panel news...

...Quanta Computer, an integrator in Taiwan, will be building LCD TVs for Toshiba.
LCD TV panels will be sourced from AUO and CMO, who work with Quanta closely.
Quanta will be building 32″, 37″, and 42″ LCD TVs for the Japanese brand and is targeting to ship 500,000 LCD TVs by the end of 2006.

...On July 27, Nu Horizons Electronics announced that it will be distributing AUO TFT LCD panels from 1.5″ to 47″ in the US.

...Sharp’s G8 (8th generation) is the world’s largest TFT LCD fab and was originally scheduled to begin operations in October, but Sharp announced that it will start in August.
The G8 plant is located in Kameyama, Mie Prefecture, where its G6 plant is also located
Sharp’s G6 plant has a monthly input capacity of 60,000 glass substrates and is optimized for 37″ and 45″ LCD TV panels.
The new G8 plant will probably focus on 45″ and larger LCD TV panels
Back in mid-May, Sharp announced that it will increase production for 37" and larger LCD TVs from 14% in 2005 to 26% in 2006. Sharp said that it would compete aggressively by lowering prices by 20%-30%. The company also let it be known that it will be tapping AUO and CMO to supply additional LCD TV panels.

...It seems Samsung can’t get enough 40″ LCD TV panels from its joint venture S-LCD with Sony and its new, and second, G7 plant located in Tangjeong, South Korea.
Although the new G7 plant has been operational only about 3 months...Samsung has tapped AUO as a supplier of 40″ LCD TV panels...AUO has begun pilot production of 40″ panels and will enter mass production of 40″ in the fourth quarter of this year.

....Located in the same complex as S-LCD’s (a joint venture between Sony and Samsung) G7 fab in Tangjeung, South Korea, Samsung’s G7 line is operated solely by Samsung, and has entered mass production since April 2006 churning out mostly 40″ LCD TV panels (eight per glass substrate) along with 46″ sizes (six per glass substrate).
Full capacity is targeted at 45,000 glass substrate input per month, which is smaller than S-LCD’s G7 full capacity of 60,000.

...LGE introduced Full HD XCanvas-branded LCD TV models sized 37″ and 42″ on July 26 with 1920 x 1080 resolutions

...AUO will start making 42″ LCD TV panels at its new G7 plant starting from October and continue to make 42″ panels from its G6 plant. CMO will use its G5 plant to manufacture 42″ panels. AUO’s 42″ will be Full HD (1080p) with a 1200:1 contrast ratio, 550 nits of brightness and a color gamut of 72% NTSC. CMO’s 42″ will also be Full HD, have a 1200: 1 contrast ratio, 500 nits, but have a higher color gamut of 90% NTSC, with a fast 3.6ms response time.
The 40″ vs. 42″ competition will heat up as LG/Philips LCD, AUO and CMO counter against S-LCD (Samsung and Sony’s joint venture)

...Samsung and Sony finalized a deal where they would invest a combined $1.9 billion to build a G8 TFT LCD fab at the joint venture S-LCD on July 14. With the G8 fab, S-LCD will be focusing on 50″ and larger TV panels.
The G7 lines can cut six 46″, eight 40″ and twelve 32″ panels. Mass production at S-LCD”s G8 fab is targeted to commence in the fall of 2007

Reaction score
0
Τελικα την πηρα,με μια μικρη διαφορα,πηρα την le 40r71b που απο οτι ειδα η μονη διαφορα με την 72 ειναι οτι δεν εχει εισοδο ηχου απο pc.
μηπως ξερετε αν εχει αλλη διαφορα?

Reaction score
0
Πολύ καλή επιλογή φίλε μου, την έχω εδώ και 3 εβδομάδες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Με ένα καλό dvd player θα δεις θαυματα!

Reaction score
0
xrono2 said:
Τελικα την πηρα,με μια μικρη διαφορα,πηρα την le 40r71b που απο οτι ειδα η μονη διαφορα με την 72 ειναι οτι δεν εχει εισοδο ηχου απο pc.
μηπως ξερετε αν εχει αλλη διαφορα?
Η μονη διαφορα μεταξυ R71 και R72 ειναι το χρωμα στην τριγωνικη εξοδο των ηχειων στο κατω μερος της TV.

R71 Μπλε
R72 Aσημι

Μακαρι να ειχαν φερει και τις R7xBD με τον ενσωματωμενο δεκτη για επιγεια ψηφιακα.

Reaction score
0
Δέν είναι μόνο στο χρώμα η διαφορά από άποψη σχεδίασης...το κουμπί on - off στην 71 είναι στο μαύρο πλαίσιο κάτω ακριβώς από την οθόνη. Στην 72 το ίδιο κουμπί βρίσκεται μέσα στην ασημί γραμμή...κατά τη δική μου άποψη πολύ πιό όμορφη η ασημί..άν και η πίο ισσοροπημένη της έκδοση (εμφανισιακά πάντοτε) είναι στις 32''.

Reaction score
0
Μπα τίποτα ακόμα..πού χρόνος για τέτοια..άσε που φοβάμαι πως μπορεί το hd σήμα να είναι τόσο καλό που μετά θα απογοητεύομαι απο το απλό dvd!

Ενοείται πάντως πως κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό!

Reaction score
0
Οπως και να 'χει, καλοριζικη!!!!

Πιστευω οτι η συγκεκριμενη TV ειναι κοσμημα πολυ ωραια γι'αυτο και εγω εχω κολλησει μεταξυ αυτης και της AMOI.

Reaction score
0
εγω ακομη δυστηχως δεν την εχω ανοιξει γιατι πρεπει πρωτα να ετοιμαστει το κανουργιο σπιτι(την εκλεισα πακετο μαζι με τα ηλεκτρικα)και απο οτι φαινεται θα την λειτουργησω μεσα σεπτεμβρη :(.υπομονη.

Reaction score
375
chris_sga said:
Οπως και να 'χει, καλοριζικη!!!!

Πιστευω οτι η συγκεκριμενη TV ειναι κοσμημα πολυ ωραια γι'αυτο και εγω εχω κολλησει μεταξυ αυτης και της AMOI.
ειμαι στην ιδια φαση με σενα τι να παρω samsung η amoi ...?

Reaction score
0
Φιλε Stelio ,

δεν ξερω για σενα αλλα εγω εδω και εναμιση μηνα εχω χασει τον υπνο μου με αυτη τη συγκριση. (εχω ανοιξει και αντιστοιχο thread).

Δεν ξερω τι να κανω, μιας και τις βρισκω και στην ιδια τιμη απο την μια λεω να παω για τις παραπανω ιντσες και το ονομα και απο την αλλη τα χαρακτηριστικα της AMOI ειναι ασυναγωνιστα σε αυτη την τιμη.

Το σημαντικοτερο που με κολλαει ειναι οτι υπαρχει τοσος κοσμος που εχει πλεον την AMOI που και μια στραβη να κατσει εχεις καποιον να ρωτησεις και εκτος αυτου ειναι και πολυ καλο το service απο οτι εχω καταλαβει.

Φανταζεσαι να παρεις την SAMSUNG και με το που την βαλεις πανω στο τραπεζι εχει 2 καμμενα pixel. Μετα θα καθεσαι και θα σκεφτεσαι οτι πηρες το επωνυμο και καθεσαι και κοιτας τα καμμενα pixel αλλα η AMOI εχει 0 pixel εγγυηση.

Reaction score
0
Ι΄Μ BACK!

Φίλε xrono2 η αυτοσυγκράτησή σου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη! Καλά πώς μπορείς να την έχεις κλεισμένη μέσα? Μακάρι να ήμουν κι εγώ έτσι αλλά....

Πάντως ένα είναι το σίγουρο πως η tv είναι κούκλα...θα την βάλεις σε τοίχο?

Άλλο: Ποιά είναι η τιμή της amoi σήμερα? Τη samsung την αγόρασα πρίν ένα μάνα 1900 ευρώ απο τοπικό κατάστημα της Καρδίτσας...

Όσο για καμμένα pixels σίγουρα πολύ καλή η πολιτική της amoi για 0 καμμένα, όμως σε τέτοιες ίντσες και αποστάσεις έχει σημασία? Στην δική μου tv και να υπάρχουν θα χρειαστεί πιστεύω μεγάλη προσπάθεια να τα ανακαλύψω!

Reaction score
375
chris_sga said:
Φιλε Stelio ,

δεν ξερω για σενα αλλα εγω εδω και εναμιση μηνα εχω χασει τον υπνο μου με αυτη τη συγκριση. (εχω ανοιξει και αντιστοιχο thread).

Δεν ξερω τι να κανω, μιας και τις βρισκω και στην ιδια τιμη απο την μια λεω να παω για τις παραπανω ιντσες και το ονομα και απο την αλλη τα χαρακτηριστικα της AMOI ειναι ασυναγωνιστα σε αυτη την τιμη.

Το σημαντικοτερο που με κολλαει ειναι οτι υπαρχει τοσος κοσμος που εχει πλεον την AMOI που και μια στραβη να κατσει εχεις καποιον να ρωτησεις και εκτος αυτου ειναι και πολυ καλο το service απο οτι εχω καταλαβει.

Φανταζεσαι να παρεις την SAMSUNG και με το που την βαλεις πανω στο τραπεζι εχει 2 καμμενα pixel. Μετα θα καθεσαι και θα σκεφτεσαι οτι πηρες το επωνυμο και καθεσαι και κοιτας τα καμμενα pixel αλλα η AMOI εχει 0 pixel εγγυηση.
βρε chris εγω λεω για την amoi την 42αρα που ειναι 1080 και εχει την ιδια τιμη με την samsung..!

Reaction score
0
Στελιο το διλημμα ειναι μεγαλο οπως ξαναειπα.

Για την 42αρα τι να σου λεω :shock: που πηγα και την ειδα να παιζει κι'ολας. :shock:

Απιστευτο panel τρομερη εικονα.

Οποτε εχει την 37αρα που ειναι πιο μουρατη (πιο ακριβη σειρα) με τα 2πλα tuner, cards readers κλπ
και την 42αρα με το μεγεθος το panel το πιο καινουργιο (αλλα οχι δοκιμασμενο οπως της 37αρας) και με πολυ περισσοτερες ρυθμισεις οπως μου εδειχνε ο Αντρεας οταν ειχα παει απο εκει.

Και τελος εχεις την SAMSUNG που αν την παρεις εχεις το ωραιο design το ονομα το 7generation SPVA panel και κυριως το κεφαλι σου ησυχο οταν θα την βλεπουν οι γνωστοι και οι φιλοι (εαν σε ενδιεφερει αυτο).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90