Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Έχεις λάβει υπόψιν σου ότι το RGB σήμα....δεν είναι component;barkoulis said:Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιος σχετικά φθηνός μετατροπέας απο Scart (RGB) σε Component??
Ο λόγος είναι οτι θέλω περάσω σημα απο Dreambox 500 (μονο Scart εξοδο με σήμα RGB) σε προβολέα με είσοδο component
Από όσο ξέρω, το s-video δεν μεταφέρει ήχο παρά μόνο εικόνα..... γι'αυτό δεν έχεις ήχο.lakiss51 said:Θα μπω ...σφηνα και εκτος θεματος, μα το κανω για να μην ανοιξω νεο : Γιατι απο s-video δεν εχω ηχο; Η συνδεση γινεται ως εξης: απο sat με s-video στο dvd rec Panasonic eh 65 κι απο εκει με hdmi scalling 1080i εικονα στον optoma ενω με ψηφιακη εξοδο ηχου απο το ΡΑΝ στον av...αλλα ηχος γιοκ. Αντιθετα οταν εβλεπα tv - dvd ο ηχος ηταν ΟΚ. Τι κανω λαθος;
Γιατί το S-video σήμα μεταφερει μόνο εικόνα...όχι ήχο.lakiss51 said:Θα μπω ...σφηνα και εκτος θεματος, μα το κανω για να μην ανοιξω νεο : Γιατι απο s-video δεν εχω ηχο; Η συνδεση γινεται ως εξης: απο sat με s-video στο dvd rec Panasonic eh 65 κι απο εκει με hdmi scalling 1080i εικονα στον optoma ενω με ψηφιακη εξοδο ηχου απο το ΡΑΝ στον av...αλλα ηχος γιοκ. Αντιθετα οταν εβλεπα tv - dvd ο ηχος ηταν ΟΚ. Τι κανω λαθος;
Αγορασε ενα καλο μετατροπεα απο scart σε s-video,video componet,audio left right και οδηγησε τον pj με s-video και ηχο στειλε στον ενυσχητη απο την οπτικη του dream και τα rca τατυτοχρονα, οταν παιζει καποιο καναλι με AC3 θα το ακους ψηφιακα (θα βλεπεις να κλειδωνει) αλλιως θα ακους αναλογικα απο τα rca...barkoulis said:Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιος σχετικά φθηνός μετατροπέας απο Scart (RGB) σε Component??
Ο λόγος είναι οτι θέλω περάσω σημα απο Dreambox 500 (μονο Scart εξοδο με σήμα RGB) σε προβολέα με είσοδο component
Εχω την εντυπωση οτι η εισοδος "component" του προβολεα μπορει να δεχτει και RGB σημα αν το επιλεξεις απο το μενου του... Ετσι κι αλλιως scart δεν εχει, οποτε περναει απο τις εισοδους componentbarkoulis said:Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιος σχετικά φθηνός μετατροπέας απο Scart (RGB) σε Component??
ετσι είναι ακριβώς.Φίλιππος Αδαμίδης said:O Dreambox 500 βγάζει component από την Scart έξοδο. Χρειάζεσαι μόνο ένα Scart σε RGB καλώδιο (με μπλέ πράσινο κόκκινο δηλαδή) και θα σου παίξει μια χαρά
!!! αλήθεια??? είναι σίγουρο??? δηλαδή ενα απλο μετατροπέα θέλω?? για μεσα στο σαιτ της dreambox για τον 500 δεν λεει τίποτα για component. λεει μονο TV-Scart:Output: FBAS,RGB,S-VHSΦίλιππος Αδαμίδης said:O Dreambox 500 βγάζει component από την Scart έξοδο. Χρειάζεσαι μόνο ένα Scart σε RGB καλώδιο (με μπλέ πράσινο κόκκινο δηλαδή) και θα σου παίξει μια χαρά