Scart to Component adapter??

Reaction score
0
Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιος σχετικά φθηνός μετατροπέας απο Scart (RGB) σε Component??

Ο λόγος είναι οτι θέλω περάσω σημα απο Dreambox 500 (μονο Scart εξοδο με σήμα RGB) σε προβολέα με είσοδο component

Reaction score
14
αγόρασα ένα τέτοιο απο τον Παρμενίωνα Γκάγκα (Νιρβάνα 24-26 Κάτω Πατήσια 111 45 Αθήνα) 1.8μ 17 Ευρώ σε blister. www.gagas.gr

Υπάρχουν δεν είναι και τόσο ακριβά.

Reaction score
14
barkoulis said:
Μήπως γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποιος σχετικά φθηνός μετατροπέας απο Scart (RGB) σε Component??

Ο λόγος είναι οτι θέλω περάσω σημα απο Dreambox 500 (μονο Scart εξοδο με σήμα RGB) σε προβολέα με είσοδο component
Έχεις λάβει υπόψιν σου ότι το RGB σήμα....δεν είναι component; :wink:

Reaction score
0
σίγουρα δεν είναι component αλλά είναι πολύ καλύτερο απο το composite Που ειναι το δεύτερο σήμα που βγάζει ο dreambox. και επειδή το RGN το βγάζει απο το scart και εγώ έχω περάσει μέσα απο το τοίχο 2 καλώδια για το βιντεοπροβολέα που στην άλλη ακρη( HDMI και COMPONENT) σκέφτομαι ποιά είναι η καλύτερη λύση

Reaction score
14
Δεν κατάλαβες τι σου έγραψα.

Το RGB σήμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ component σήμα.

Συνεπώς αν από έξοδο RGB πάρεις μέσω Scart το σήμα και πας να το "ταίσεις" σε Component
είσοδο...απλά αυτό δεν θα παίξει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Θα μπω ...σφηνα και εκτος θεματος, μα το κανω για να μην ανοιξω νεο : Γιατι απο s-video δεν εχω ηχο; Η συνδεση γινεται ως εξης: απο sat με s-video στο dvd rec Panasonic eh 65 κι απο εκει με hdmi scalling 1080i εικονα στον optoma ενω με ψηφιακη εξοδο ηχου απο το ΡΑΝ στον av...αλλα ηχος γιοκ. Αντιθετα οταν εβλεπα tv - dvd ο ηχος ηταν ΟΚ. Τι κανω λαθος;

Reaction score
0
lakiss51 said:
Θα μπω ...σφηνα και εκτος θεματος, μα το κανω για να μην ανοιξω νεο : Γιατι απο s-video δεν εχω ηχο; Η συνδεση γινεται ως εξης: απο sat με s-video στο dvd rec Panasonic eh 65 κι απο εκει με hdmi scalling 1080i εικονα στον optoma ενω με ψηφιακη εξοδο ηχου απο το ΡΑΝ στον av...αλλα ηχος γιοκ. Αντιθετα οταν εβλεπα tv - dvd ο ηχος ηταν ΟΚ. Τι κανω λαθος;
Από όσο ξέρω, το s-video δεν μεταφέρει ήχο παρά μόνο εικόνα..... γι'αυτό δεν έχεις ήχο.
Πρέπει να συνδέσεις αναλογικά ή ψηφιακά τον decoder σου με το recorder και μετά με τον AV.

Reaction score
1
To μοναδικό καλό converter που γνωρίζω είναι το

http://www.js-technology.com/produc...id=36&osCsid=3d4e7e224c03e6d4e1ba4481e21a2ff3

Είναι λίγο τσιμπιμένο αλλά κάνει τι δουλειά. Όλα τα άλλα καλώδια μετατροπείς δεν παίζουν εκτός και αν ο προβολέας δέχεται και synch σήμα όπως οι epson λχ.

Reaction score
14
lakiss51 said:
Γιατί το S-video σήμα μεταφερει μόνο εικόνα...όχι ήχο.
Για να πάρεις τον ήχο θα πρέπει να πάρεις με RCA ή με coax-optical (ότι από όλα έχει) από το sat σου και να
το πας στα αντίστοιχα του ενισχυτή σου.
Έχεις ήχο από το DVD γιατί....το έχεις συνδέσει....και μάλλον για τους ίδιους λόγους και από την TV σου.

Reaction score
0
barkoulis said:

Αγορασε ενα καλο μετατροπεα απο scart σε s-video,video componet,audio left right και οδηγησε τον pj με s-video και ηχο στειλε στον ενυσχητη απο την οπτικη του dream και τα rca τατυτοχρονα, οταν παιζει καποιο καναλι με AC3 θα το ακους ψηφιακα (θα βλεπεις να κλειδωνει) αλλιως θα ακους αναλογικα απο τα rca...

Reaction score
5
barkoulis said:

Εχω την εντυπωση οτι η εισοδος "component" του προβολεα μπορει να δεχτει και RGB σημα αν το επιλεξεις απο το μενου του... Ετσι κι αλλιως scart δεν εχει, οποτε περναει απο τις εισοδους component

Reaction score
14
Φίλιππος Αδαμίδης said:
O Dreambox 500 βγάζει component από την Scart έξοδο. Χρειάζεσαι μόνο ένα Scart σε RGB καλώδιο (με μπλέ πράσινο κόκκινο δηλαδή) και θα σου παίξει μια χαρά
ετσι είναι ακριβώς.

Reaction score
0
Φίλιππος Αδαμίδης said:
O Dreambox 500 βγάζει component από την Scart έξοδο. Χρειάζεσαι μόνο ένα Scart σε RGB καλώδιο (με μπλέ πράσινο κόκκινο δηλαδή) και θα σου παίξει μια χαρά
!!! αλήθεια??? είναι σίγουρο??? δηλαδή ενα απλο μετατροπέα θέλω?? για μεσα στο σαιτ της dreambox για τον 500 δεν λεει τίποτα για component. λεει μονο TV-Scart:Output: FBAS,RGB,S-VHS

http://www.dream-multimedia-tv.de/english/products_dm500_technical.php

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188
Νεότερο μέλος