Set ενισχυτή και ηχείων entry-level...(λίγα λεφτά δηλαδή)

Reaction score
0
Είμαι αρκετά νέος στο άθλημα και θα ήθελα την βοηθειά σας σε κάτι.Περιττό να πω ότι είμαι καταγοητευμένος από τα hi-fi γενικά,ειδικά τώρα που μαθαίνω και τόσο πράγματα στη σχολή για την ενίσχυση.
Λέω να πάρω ένα ζευγάρι ηχεία diamond 8.1 wharfedale και τον ενισχυτή nad 320bee,είναι σχετικά φτηνό σετ,αν και για τα δικά μου δεδομένα ακριβό.Αυτά θα τοποθετηθούν στο δωμάτιο μου περίπου 30τ.μ.Tι λέτε αξίζει ο κόπος;
Ο ήχος θα είναι της προκοπής ή δηλαδή καθαρός και γλυκός;Η να μαζεύψω και άλλα λεφτά για κάτι καλύτερο;
Σημειοτέων ότι το αυτί μου δεν είναι και ''εκπευδευμένο'' οπότε νομίζω ότι και να πάρω θα είναι καλύτερο από τα ηχεία του υπολογιστή μου (κάτι μάπα creative) .

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Σίγουρα ότι και να πάρεις θα είναι καλύτερo από τα ηχεία του pc σου, αλλά τα diamond 8.1 είναι λίγα για 30 τμ. Καλύτερα να μαζέψεις λεφτά για κάτι καλύτερο.

Τι σου προτείνω εγώ:
α) ενισχυτές
Ηarman Kardon ΗΚ 970
Audio Analogue Primo
Talk Electronics Cyclone 1.2
Rotel RA 03

β) Ηχεία
Roister Status 6 ή 8
B&W DM 309
Wharfedale Diamond 9.5

Φυσικά καλό είναι να ακούσεις όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς, έτσι ώστε να μπορείς να αποφασίσεις πιο εύκολα.

Εκτός από αυτά καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά για μεταχειρισμένα. Mε λίγα λεφτά μπορείς να βρείς μηχανήματα πολύ καλύτερα από τον NAD και τα Diamond.

Reaction score
3
pallisi.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. :)

Σκέψου αυτά που σου έγραψε ο Σπύρος,είναι αξιολογότατα μηχανήματα,αλλά μην μείνεις μόνον εκεί.
Ξεκίνα κατ'αρχήν να τα ακούσεις,αλλά προσπάθησε να ακούσεις και πολλά άλλα ακόμη,πρίν αποφασίσεις για την τελική αγορά,γύρω από το buget που σκοπεύεις να διαθέσεις. :wink:

Reaction score
7
Εγω πριν απο 1 χρόνο περίπου αγόρασα τα Wharfedale Diamond 8.4 και τον NAD C-320BEE.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό.
Τα ηχεία αυτά είναι εύκολα σαν φορτίο και έχουν κορυφαίο ήχο για τα λεφτα τους.
Μπάσο ικανοποιητικότατο με έκταση και άριστο ελεγχο, απίστευτες μεσαίες και πρίμα απαλά χωρίς ίχνος αιχμηρότητας (στρογγυλεμένα αλλά με την καλή ενοια, αφού δεν χάνουν σε ανάλυση).Βέβαια ομολογώ οτι η προστατευτική γρύλια του ηχείου είναι για τα μπάζα αφού τρίζει σε υψηλές εντάσεις.Εγώ την αφαίρεσα απο την πρώτη μέρα.
Ο NAD είναι killer για τα λεφτά του.Έχει υπεραρκετά αποθέματα ισχύος, ζεστό ήχο με πλούσια μπάσα και δεν σκληραίνει ηχητικά ακόμα και αν οδηγηθεί στα οριά του.
Δύσκολα πιστεύει κανείς οτι η ονομαστική του ισχύς είναι 2x50 watt.
Στα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Τη σειρά Diamond 9 της Wharfedale δεν την έχω ακούσει, αλλά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις είναι άκρως διευκρινιστικές.Τον ενισχυτή κατά πάσα πιθανότητα θα τον πάρω.Δεν έχω ακόμη καταλήξει για τα ηχεία (το σηματικότερο νομίζω ).
Θα ήθελα μονάχα μια διευκρίνηση.Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των ηχείων δαπέδου και βιβλιοθήκης σε θέμα ήχου;
Πάντως θα ακούσω αρκετά ηχεία πριν καταλήξω,ο πολιτής είναι αρκετά πρόθυμος...(γιατί υπάρχουν άλλοι πολύ παράξενοι,κάνουν τα βαριά πεπόνια και δε σε αφήνουν).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Συνήθως τα ηχεία δαπέδου έχουν μεγαλυτερης έκτασης χαμηλό. Και λέω συνήθως διότι πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...

Μην πάρεις ενισχυτή πριν καταλήξεις σε ηχεία. Γιατί 2 μηχανήματα μπορεί από μόνα τους να είναι φοβερά αλλά ο συνδιασμός τους να χωλαίνει...

Σε όλα τα ειδικά καταστήματα πιστεύω ότι μπορείς να ακούσεις ένα μηχάνημα, ακόμα και αν ο πωλητής στραβώσει.

Και κάτι ακόμη. Για ηχεία δες και τα Epos ELS303.

Reaction score
24.132
δεν ριχνεις μια ματια σε μεταχειρισμενο ενισχυτη?
κυκλοφορουν τωρα τελευταια κατι ευκαιριες απιστευτες ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.285
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.