Set B&W

K

kostis

Guest
Παιδιά, καλησπέρα!
Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα set ηχείων-ΑV που σκέφτομαι να αγοράσω θέλοντας να μπω και εγώ στον κόσμο του home theater
Λοιπόν έχουμε...
Front B&W 603 s3
center B&W LCR 60
souround B&W 601 s3 (ή 600 s3)
sub B&W asf 600
Receiver Denon 2805.
το παραπάνω σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και για ακρόαση μουσικής (για αυτο το λόγο προτιμούνται τα 603 αντί των 602 και ο denon vs yamaha 1500) σε χώρο περίπου ορθογώνιο παραλληλόγραμμο εμβαδού ~25 τμ. Δυστηχώς είναι αρκετα δύσκολο να στηθεί το σύστημα κάπου ώστε να το ακούσω οπότε η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη.
Επίσης θα εκτιμούσα την γνώμη καποιου ιδιοκτήτη των 603 στον τομέα "μουσική"...
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.[/b]
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
Προχώρα άφοβα...

Το set των B&W είναι από τα καλύτερα στην τιμή του ειδικά για μουσική. Εγώ έχω τον Denon 2803 με το set Β&W DM 309/303/LCR και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Για τα λεφτά του είναι κορυφή.

Απλά προσπάθησε να ακούσεις τα mission volare και τα Dali suite μήπως ακούγονται καλύτερα στα αυτιά σου...

(αντιπρόσωπος των mission και των Dali είναι η Κινιτεχνική που είναι και αντιπρόσωπος των Denon. Νομίζω ότι αν επικοινωνήσεις μαζί τους μπορούν να σου προτείνουν που μπορείς να ακούσεις τα μηχανήματά τους)
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Εχω τα 602 και μου αρεσει πολυ ο "μπασος" χαρακτηρας τους, μιλωντας για μουσικη. Τα πριμα τους ειναι λιγο τσιριχτα καποιες φορες σε ψηλες εντασεις, αλλα μπορει να φταιει και ο Yamaha μου. Γενικα τα B&W τα θεωρω, για την τιμη τους, πολυ τιμια και καλοφτιαγμενα (με την ακουστικη εννοια του ορου) ηχεια.

Το σετακι που προτεινεις ειναι στο μυαλο μου για οταν μετακομισω σε χωρο παραπλησιο των δικων σου διαστασεων. Για τα πισω δες μηπως πετυχεις τα 602 σε τιμη κοντα στα 601, μια που ο Dennon μπορει να παιξει και 5-channel stereo για κανενα παρτυ
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Aγαπητέ Σπύρο άκουσα την συμβουλή σου και αναζήτησα τα volare! Tα άκουσα παράλλήλα με τα 603 και τολμώ να πω πως με κέρδισαν! Στα δικά μου αφτιά ακούγονται καθαρότερα και με καλύτερα τονισμένες ψηλές, ενώ το μπάσο τους είναι "κοφτό" και δεν "ξεχειλώνει". Βέβαια το συνολικό κόστος του σετ των volare ανεβαινει σε σχέση με τα Β&W (περίπου 400 ευρο παραπάνω), οπότε είμαι υπό σοβαρή σκέψη!!!
Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή.!!!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
ποια μοντέλα από τα "volare" άκουσες???

Για τον χώρο σου δεν είναι ανάγκη να πάρεις το V63. Το V62 μπορεί να σε καλύψει.
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Άκουσα τα v63 . Θαυμάσιος ήχος πεντακάθαρες ψηλές, κοφτό μπάσο...αλλά και 850 euro....;Άσε χτές τα είδα στον ύπνο μου...όπως παλιά έβλεπα τη γυναίκα μου.. (παλια) :)
 


Μηνύματα
279
Reaction score
2
Πάντως Σπύρο (και αγαπητέ συνάδελφε/συνομήλικε, φυσικός και εγώ :) )το δικό σου το set (309/303) Το έχει το ΗΙFi choice με 5/5 αστέρια από οτι είδα σήμερα..... Μήπως θα έπρεπε να μη το υποτιμώ και να ψάξω να το ακούσω και αυτό. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο φθηνότερο είναι του μπαινουν ιδέες...Tα 309 έχουν γύρω στα 500 αν δεν κάνω λάθος ?
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
αγαπητέ συνάδελφε/συνομήλικε

Τα mission είναι (στα αυτιά μου τουλάχιστον) αρκετά καλύτερα. Η δική μου αγορά ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ κόστους και ποιότητας. Λόγω μεγέθους χώρου το V62 δεν βόλευε οπότε έπρεπε να πάρω το V63.

Από αυτή την άποψη ναι τα B&W είναι προτιμώτερα. Απλά τα πρίμα τους είναι λίγο πιο λαμπρά και το χαμηλό τους υπολείπεται σε έλεγχο σε σχέση με τα mission.

Το όλο πακέτο των B&W θα σου βγεί γύρω στο χιλιάρικο μετρητοίς. To πακέτο των mission με το V62 θα βγει λίγο παραπάνω. Οπότε αποφασίζεις τι σου ταιριάζει περισσότερο...

Προσπάθησε να ακούσεις και τα Dali Concept. Όλοες οι γνώμες είναι πολύ θετικές...

Και κάτι εκτός hifi. Ποια σχολή Φυσικού τελείωσες (μήπως είμασταν και συμφοιτητές???)
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Σπύρο καλημέρα.΄Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου , θα ψάξω και τα Dali.
Ήμουν στην Κρήτη (Φυσικό Ηρακλείου) την περίοδο 91-95. Εσύ ?
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
Μπα... 90-92 Ιωάννινα και 92/97 Θεσ/νίκη...

Αλλά ακριβώς αυτή την περίοδο είχα 5-6 φιλαράκια στο Φυσ. Ηρακλείου (σου λένε τίποτα τα ονόματα Χατζηβανζίδης, Χατζηχυδίρογλου, Τσερέας κλπ κλπ)
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Μπά! Δεν τα ξέρω τα παιδιά. Μάλλον θα ήταν αλλο έτος!
Και για να επιστρέψουμε στα hi fi θέματα για τα acoustic energy evo 3έχεις ακούσει τίποτα? Βγαινουν συνεχέως Best buy στο hi fi choice και στο what hifi. και τα ξένα περιοδικά δεν είναι σαν το hitech . Ξέρουν τι γράφουν. Δεν μπορώ και να τα βρω πουθενά. Τα γνωστά μαγαζια δεν τα έχουν στα site ! Θα πρέπει να αρχίσω τα τηλέφωνα πάλι!
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
........για τα acoustic energy evo 3έχεις ακούσει τίποτα? Βγαινουν συνεχέως Best buy στο hi fi choice και στο what hifi. και τα ξένα περιοδικά δεν είναι σαν το hitech . ............
Βιντεορυθμός στην Καλλιθέα. (Νομίζω)

Μιά των ημερών θα ήθελα και εγώ να ακούσω την σειρά Aelite.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
Είναι πολύ καλά ηχεία αλλά δύσκολα να τα βρεις (ιδίως στην επαρχία). Αν μπορείς να περάσεις μία βόλτα από τον αντιπρόσωπο όμως...
 


Μηνύματα
2.885
Reaction score
50
Φίλε Κωστή καλησπέρα και καλωσήρθες! Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στα όσα σου έχουν γράψει τα παιδιά, απλά μια φιλική παρατήρηση: μη βασίζεσαι τόσο πολύ στα ratings των περιοδικών (ξένων και μη). Ειδικά τα αγγλικά περιοδικά είναι γνωστό πόσο υποστηρίζουν τα εγχώρια προϊόντα. Προσοχή: σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι τα ηχεία που εκθειάζουν δεν αξίζουν! Το αντίθετο μάλιστα:) Απλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά και σε ηχεία που δε βρίσκονται απαραίτητα στα περιοδικά αυτά.

Και για να συνεισφέρω και λίγο στην έρευνά σου, αν έχεις διάθεση ρίξε και μια ματιά στα Monitor Audio. Ανάλογα με τα χρήματα που είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις κοίταξε είτε τη σειρά Bronze είτε κάποια ηχεία της σειράς Silver (πχ S6). Είναι πολύ μουσικά (κατά την προσωπική μου άποψη).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.091
Μηνύματα
2.888.106
Members
37.984
Νεότερο μέλος
fchristos
Top