skyline diffuser

Reaction score
6.497
Θελοντας να αυξησω την διαχυση και να ελλατωσω τη απορροφηση και αφου βρηκα τη χρυση τομη waf και οχι μονο αλλα γενικοτερης αποδοχης οπως αποδειχτηκε εν τελη, και αφου ειχα ορεξη προχωρησα στο συγκεκριμενο προτζεκτ.
Ταβανι η θεση τους εκει που εχω ηδη πανελ 2 απορροφησης 60χ120 χ12 εκατοστων εκατερωθεν του φωτιστικου-διαχυτη.
Ως αρχη ηθελα να καλυψω ολη την περιοχη απο τη μια πλευρα του φωτιστκου και πλησιον της θεσης ακροασης οπου βλεπουν και τα διπολα εκει , αλλα ειπαμε τη χρυση τομη :). Ασε που μελλοντικα στη αλλη θεση οπου μπηκε το αλλο πανω και λιγο μπροστα απο τα ηχεια , μπορει μελλοντικα να παιξουν ποιο ουσιατσικο ρολο σε αλλης ακτινοβολιας ηχεια :whistling:..
Πρωτα απολα θα ηθελα να ευχαριστησω το μελος profi ,για ολες τις αρχικες τεχνικες συμβουλες μου εδωσε .
Σκοπος ειναι φυσικα το ευρος λειτουργειας και εδω ηθελα οποσδηποτε να κατεβω τα 900hz κατι που εγινε εφικτο τελικα ,(τα ετοιμα εκτος του οτι ειδικα τα EPS δεν εχουν την καταλληλη πυκνοτητα του ξυλου ετσι και το ελαφρο του βαρους τους, ειναι και πολυ ρυχα πυ σημαινει οτι η συχοτητες που ανακοινωνουν οι εταιριες ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα περαν του υψηλου κοστολογιου τα οποια ετοιμα ξυλου...) χρησιμοποιωντας το γνωστο cal της mh-audio.nl προσθετωντας εγω αλλη μια σειρα απο καθε πλευρα οποτε 13 τεμαχια σε καθε σειρα υψους μεχρι 21,5 εκατ και πλατους 4,3 εκατοστα μου εδωσε ευρος λειτουργειας
800-4000hz .και διαστασεις 55χ55 εκατοστα, το καθε τεμαχιο κολληθηκε σε osb 15χιλιοστων.
επιλεχτηκε να γινουν 4 τεμαχια και να τοποθετηθουν κολλητα ανα ζευγος κυριος λογω ευκολιας στην τοποθετηση και ισως σε μελλοντικες μετατροπες , ετσι τελικες διαστασεις ανα πλευρα 55χ110 εκατοστα και βαρος 18 κιλα, ο καθε διαχυτης.
Τελικο κοστος 160 ευρω και οι τεσσερις διαχυτες , αλλα με πολλυυυ δουλεια!!!!
Αφου κοπηκαν , ολα τα περασα με γιαλοχαρτο για λειανση στων ακρων..
DSCN2028.JPG

μετα αποφασισα να δοκιμασω εναν αλλον τροπο μονταρισματος ετσι ωστε να μπορεσω να ασκησω πιεση κατα την εφαρμογη κολλας για να πετυχω ισυροτερη κολληση και οχι απλα ακουμπημα οπως δειχνουν ολα τα βιντεακια που δειχνουν στο γιου τιουμπ, ετσι τα κολλησα ανα σειρα στην αρχη και μετα στις σειρες μεταξυ τους...
DSCN2027.JPG

αφου γιναν ολα αυτα κολλα στον πατο και πατημα με βαρος , αφου εγινε αυτο σημαδεμα απο την πισω πλευρα για να ανοιξω μπορεσω να προσθεσω και βιδες περαν της κολλησης για να το σιγουρεψω
DSCN2031.JPG

DSCN2033.JPG

αφου βαφτηκαν τοποθετηθηκαν στο ταβανι,με βοηθεια φυσικα, ειπαμε ειναι βαρια, με χρηση βιδων 6 βιδων,7 εκατοστων με φαρδυ κεφαλη και επισης ακομη μεγαλυτερη ροδελα ετσι ωστε να ποιασει επιφανεια η καθε μια

Attachments

D

deleted user 10898

Guest
Μπραβο βρε φιλε, αλλα τι waf?
πανέμορφα είναι για μενα, αλλά αμα τα κρεμασω θα με κρεμασει σιγουρα...
μέτρησες τιποτις?

Reaction score
6.497
Τις εχω σε αλλο πισι , θα τις ανεβασω ,ναι ειχαμε διαφορες και περαν του φασματος λειτουργειας !!, να πω δε οτι λογω του οτι το μικ ειναι κολλητα ειναι στον τοιχο ειναι τρομερα ευιασθητο στις οποιες αλλαγες οπισθεν του,τωρα εγω εχω μαξιλαρια διακοσμητικα και ποιο πανω πανελ απορροφησης, επαυτου θα πω οποιος εχει παρομοια περιπτωση , απορροφηση οποσδηποτε !!!
Ακουστικα οπως εχω ξαναπει θελετε οτι μετραω ακουω η εαν θες εχω πλεον εξοικιωθει να τα ταυτιζω , θα πω οτι ειναι εμφανης η αλλαγη μεσουψηλα ,υποψην αυτα οχι σε αποκριση συχνοτητας αλλα στη rt εμφανες .

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
ωραίος!!πολύ όμορφα!
ήθελες να την βγάλεις εύκολα αλλά κάτι θα της ερχόταν στο κεφάλι κ θα στα ξήλωνε όλα :p. τελικά τα έκανες σωστά ;)
στα επόμενα μην τα σφίξεις σειρά σειρά κ να βιδώνεις την σειρά.
τσάμπα η αναμονή.
βάλε σε όλα βίδες κ κόλλα να ξεμπερδεύεις,το βάρος από τις βίδες δεν είναι θέμα.

Reaction score
139
...μπραβο φιλε ηρωας!!! Ευτυχως, καποιοι φορανε ακομη παντελονια .:lolsign:

βάλε σε όλα βίδες κ κόλλα να ξεμπερδεύεις,το βάρος από τις βίδες δεν είναι θέμα.
...το βαρος δεν ειναι θεμα , αλλα οι 15 ωρες που ξοδεψε βιδωνοντας και δωρο μια τενοντιτιδα.:lol:

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εκει που εισαι ημουνα
και εδω που ειμαι (εδω και κανα χρονο)
ευχομαι να ερθεις......

D

deleted user 10898

Guest
Επειδή όλοι εδώ δεν ειναι γνωστοί μεταξύ τους, αν θες για πες μας τι εννοείς...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δαιχυτες τετοιους ειχα κατασκευασει το 12 ? ή το 11 ?
απο σουηδικη ελατη (οτι πιο ελαφρο μπορουσα να βρω )
τα κολλησα χωρις μεγγενοπουλα = η ξυλοκολλα μια χαρα δουλεια εκανε -ειτε ειχα διαχυτες καθετα (στον τοιχο)
ειτε στο ταβανι
Η αισθηση (πισω απο τα ηχεια (Lr) ηταν το βαθος που προσφεραν.....
τους ειχα βαψει και μαυρους .......
ειχαν αναρτηθει με ουπα εκτονωσης διπλης γυψοσανιδας -και παραολο το βαρος τους και τους κραδασμους που ετρωγαν ,μια χαρα ηταν.
Μετα εβαλα απο φελιζολ (auralex) και εβαλα περισοτερους (το ταβανι το εντυσα ολο σιγα σιγα )
και παντα μετα απο ακουστικες αξιολογησεις (μετρησεις)
και πιστευω οτι το εφε του dolby atmos το εχω ,χωρις καν να υπαρχει τετοια δυνατοτητα απο θεμα υλικου-πηγης ενισχυτη.
Το πως ανεβαινει η πληροφορια ψηλα ειναι κατι το μοναδικο
ακροασης δεκτες -(και κουβεντα)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Συγχαρητήρια για την υπομονή σου να φτιάξεις όλη αυτή την κατασκευή, με τόση λεπτομέρεια αλλά και bullet proof.

Στις μετρήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά του πριν με το μετά, αλλά ούτως ή άλλως το RT του χώρου σου είναι πολύ καλό. Πιθανόν να χρειαζόταν να πειραματιστής λίγο για να βρεις τις θέσεις που θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα Μπράβο σου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εμενα μου ειχαν βγει φτηνα ...πολυ φτηνα ...δεν ειχα πληρωσει κοπη
ειχα παρει καδρονακια 3μετρα και τα ειχα κοψει μονος μου με το δισκοπριονο....
βασανιστηκα ...αλλα περνουσε και η ωρα ........

Reaction score
6.497
Συγχαρητήρια για την υπομονή σου να φτιάξεις όλη αυτή την κατασκευή, με τόση λεπτομέρεια αλλά και bullet proof.

Στις μετρήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά του πριν με το μετά, αλλά ούτως ή άλλως το RT του χώρου σου είναι πολύ καλό. Πιθανόν να χρειαζόταν να πειραματιστής λίγο για να βρεις τις θέσεις που θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα Μπράβο σου.
Ευχαριστω,
οι συγκρισεις δεν ειναι με γυμνο ταβανι υπηρχαν ηδη πανελ στις ιδιεςς θεσεις οπως τα αλλα που φαινονται στη φωτο 60χ120χ10 με αποσταση 10 εκατοστων περιπου αερα πισω τους με μονωση 34kg/m οποτε καταλαβαινεις οτι ηταν ηδη ευρεου φασματος...
τα σημεια ειδικα το ενα ειναι ιδανικο(αυτο απο πανω απο τη θεση ακροασης, υποθετω οτι θα ηταν ακομη καλυτερα μια μεγαλυτερη καλυψη εκει αντι της ισομετρικης πανω απο τα ηχεια, αλλα ειπαμε θελουμε να μας καθεται και αισθητικα , ασε που το να μπαινεις στη διαδικασια να κανεις σουρωτηρι το ταβανι για να δεις την ιδανικη θεση και 18 κιλα για το καθενα δεν ειναι καθολου ευκολο ακομη και εαν δε με ενοιαζε καθολου η αιθητικη , ασε που θα επρεπε να εχω αδειο στο σπιτι για ενα σαββατοκυριακο μακρια απο γυναικα παιδια με πανω κατω μετρηματα κλπ...
με τα χαμηλο εχω θεμα και εκει ειναι τα ζορια , εκανα ολη την οθονη μεμβρανη αλλα δε μου εκατσε καλα δυστυχως , εχω καποια πραματα στο μυαλο μου αλλα θελει πειραματισμο, αλλα θελει χρονο και ορεξη, θα γινουν φτανει να ταυτιτστουν αυτα τα δυο τελευταια καποια στιγμη .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.971
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1