Sony STR-DA 7100 ES τι λέτε γι'αυτόν ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Sony STR-DA 7100 ES

Ποια είναι η γνώμη σας ? Τον έχετε δεί να παίζει? Μήπως τον διαθέτει κανείς? Ειναι πολύ πρόσφατος, τον Αύγουτο που μας πέρασε...

Οπως καταλαβαίνετε ειμαι σε μια "προδιάθεση" αγορας του...

• HDMI (High Definition Multimedia Interface) Inputs/Outputs
• Dolby Digital and DTS decoding
• Dolby Digital EX, Pro Logic II X decoding with Cinema and Music Modes
• DTS-ES Matrix & Discrete 6.1 decoding
• DTS Neo:6 Cinema & Music Surround decoding • DTS 96/24 5.1 decoding
• New 32-bit S-Master PRO Digital Amplifier
• i-link input for SACD direct digital transfer
• 170W x 7 power output
• 7.1 channel amplifier
• 7.1 Channel inputs
• SACD multi-channel input
• Supports Multichannel SACD (frequency range up to 100kHz)
• 2-way Learning LCD remote control supplied
• Video Up Conversion to Component
• RS-232 port
• 3 room /3zone outputs (2nd AV out/3rd Audio)
• 3x 12V Triggers

Reaction score
2
εγώ θα σου έλεγα μακρυά από SONY για AV...
πάρε κανένα DENON, MARANTZ, YAMAHA να βρεις την υγειά σου

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Πανο σε τι τιμη τον βρισκεις γιατι ξερω οτι η σειρα ES ειναι η "καλη" σειρα της SONY.
Τι ηχεια θα οδηγησεις?

bt

Reaction score
0
Έχω τον Sony TA DA 9000 ES, τον οποίο θεωρώ τον απολύτως κορυφαίο AV ενισχυτή, τόσο για σινεμά, όσο και για μουσική. Καμία σχέση με τις αντίστοιχες κορυφαίες υλοποιήσεις των Denon, Yamaha κλπ

Σε κριτικές στον ελληνικό και διεθνή τύπο έχει σαρώσει. Δες ένα καταπληκτικό αφιέρωμα-κριτική του Δ. Σταματάκου στην τεχνολογία του Sony και στα μυστικά των class D ενισχυτικών και θα καταλάβεις (στο avmentor.gr).

Αν δε τον συνδέσεις μέ i-link με κάποιο SACD, η ηχητική εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Για τον 7100 θα διαβάσεις πολλά στο agoraquest.com. Τεστ του που διάβασα πρόσφατα ωστόσο δεν τον τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τον 9000. Επίσης θεωρώ τα video κυκλώματα για upscaling σε τέτοιου είδους ενισχυτές πεταμένα λεφτά (ο 9000 δεν έχει παρά υποτυπώδη, ο 7100 έχει) αλλά περί ορέξεως...

Θα βγεί και 9100 πάντως...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Παιδιά έχω τον Denon 2802, ενα ομολογουμένως καλό ενισχυτή 6x90, αλλά λίγο περασμένης ηλικίας...

Εχω σαν ηχεία τα Sony SA-VS700ED .

Εχω διαβάσει για τον 7100 και νομίζω ότι η τεχνολογία S-master που εχει πάρει και βραβείο , είναι δυνατή.

Η χρήση βέβαια θα είναι περισσότερο για Home Cinema (70-30) και εκεί θέλω να τα δινει όλα....

Βέβαια η διαφορά με τον 9000 είναι και 2000 $...

Νομίζω πάντως ότι τα έχει όλα.

bt

Reaction score
0
Πάνο,

Η S master τοπολογία είναι όντως βραβευμένη με EISA.

Λάβε υπόψη σου ότι για να πάρεις το μέγιστο των δυνατοτήτων του 7100 θα πρέπει να συνδέσεις τις πηγές σου με ψηφιακή σύνδεση ώστε να αποφύγεις τη διπλή DA και AD μετατροπή. Αν μάλιστα διαθέτεις έξοδο i-link θα εκμεταλλευτείς το ενσωματωμένο buffer του ενισχυτή ώστε να μειωθούν τα προβλήματα επαναχρονισμού.

Πάντως σε τεστ στο What hi fi παίρνει μόνο 3 αστέρια, σε αντίθεση με τον 9000 που σαρώνει... Κόστος του τελευταίου κάτω από 3000 Ε.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.096
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300