Speaker Level Volume Control

Reaction score
1
Πάντως όταν αναβάθμισα τα κρος στα proac σε κάποια κομμάτια μου άρεσε πολύ καλύτερα με το ένα tweeter σε ανάποδη φάση!!!Χα χα! .
Τωρα νιωθω πολυ καλυτερα που δεν ειμαι μονος !!! :drinks:

Ισως απο τη μια πλευρά να έχεις παραπάνω gain ψηλά λόγω χώρου.
Ο χωρος ειναι απολυτα συμμετρικος

Βάλε αντίσταση μόνο στην πλευρά που σου αρέσει το tweeter εκτός..
Θα το δοκιμασω αλλα δεν νομιζω να πετυχω κατι, γιατι παλι θα υπαρχει προβλημα με την στερεοφωνικη εικονα.

Άλλαξε και τα ηχεία δεξιά αριστερά μήπως έχει αρπάξει τίποτα σε κανένα κρος και παίζουν σε διαφορετική ένταση τα ηχεία
Αυτο το εχω δοκιμασει ηδη.

Reaction score
1
Η συχνότητα διαχωρισμού του ηχείου σου είναι οι 2,6 KHz.
http://www.superfi.co.uk/p-2437-discontinued-tannoy-mercury-v4-floor-standing-speakers-pair.aspx
Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές του φάσματος που αναφέρεις ότι <<αγριεύουν>> δεν επηρεάζονται ΟΥΤΕ στο ελάχιστο από τη προσθήκη της αντίστασης, αλλά αποδίδονται όπως ακριβώς γινόταν και πριν.
Η αντίσταση μειώνει μόνο τη στάθμη στις συχνότητες κρος και επάνω.
Δηλαδη Πετρο, μου λες οτι με την προσθεση αντιστασης, το κρος δεν επηρεαζεται καθολου οσον αφορα τα woofers. Πιστευεις οτι εχει νοημα να βαλω μικροτερες αντιστασεις ?

Νομιζω οτι λυνοντας το προβλημα χρησιμοποιωντας μικροτερες αντιστασεις θα επιστρεφω σταδιακα στο αρχικο προβλημα των tweeter.

Εβλεπα στο internet οτι χρησημοποιουν και μια παραλληλη αντισταση. Γιατι ?

http://www.sengpielaudio.com/L-Pad.gif

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δηλαδη Πετρο, μου λες οτι με την προσθεση αντιστασης, το κρος δεν επηρεαζεται καθολου οσον αφορα τα woofers. Πιστευεις οτι εχει νοημα να βαλω μικροτερες αντιστασεις ?

Νομιζω οτι λυνοντας το προβλημα χρησιμοποιωντας μικροτερες αντιστασεις θα επιστρεφω σταδιακα στο αρχικο προβλημα των tweeter.

Εβλεπα στο internet οτι χρησημοποιουν και μια παραλληλη αντισταση. Γιατι ?

http://www.sengpielaudio.com/L-Pad.gif
Το δικτύωμα L pad, όπως λέγεται, χρησιμοποιείται μόνο επάνω στο μεγάφωνο, ώστε να παραμείνει ίδια η αντίσταση του και να μην επηρεαστεί η συχνότητα διαχωρισμού του φίλτρου του, αλλά να μειωθεί η στάθμη του.

Κάνε ένα κόπο και ανέβασε μια φωτογραφία με την αντίσταση και το καλώδιο από τον ενισχυτή συνδεδεμένο.

Reaction score
1
Επειδη ειμαι στο γραφειο, σου στελνω την αντισταση.
Απλα το ενα ακρο της συνδεεται στην εισοδο του woofer μαζι με το καλωδιο του ενισχυτη, και το αλλο ακρο στο tweeter.

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Επειδη ειμαι στο γραφειο, σου στελνω την αντισταση.
Απλα το ενα ακρο της συνδεεται στην εισοδο του woofer μαζι με το καλωδιο του ενισχυτη, και το αλλο ακρο στο tweeter.
Δεν χρειάζονται προεκτάσεις και κλέμες. Βάλε σκέτη την αντίσταση στη θέση του ελάσματος στο +, αλλά πρόσεξε να συνδέσεις το καλώδιο του ενισχυτή στις μπόρνες των woofers.

Reaction score
1
Δεν φτανει η αντισταση χωρις προεκταση. Γι'αυτο εβαλα τις κλεμες.
Ναι, το καλωδιο του ενισχυτη ειναι στις μπορνες των woofer.

Reaction score
1
Εχεις καποια αλλη ιδεα για το προβλημα ?

Μου ηρθε μια αποψη στο μυαλο, η οποια ξερω οτι εχει προβληματα αλλα ισως εχει και θετικα.
Αντι να μειωθει το tweeter, να αυξηθει το woofer !

Δηλαδη να εβαζα αλλο ενα ζευγος ιδια ηχεια. Δηλαδη, 2 αριστερα και 2 δεξια και στο ενα απο τα 2 σε καθε πλευρα να ηταν κλειστο το tweeter ?

Μακαρι να μπορουσα να δανειστω ενα ζευγαρι Tannoy Mercury V4.

Σαν χονδροειδες test θα μπορουσα να δανειστω ενα ζευγαρι Harbeth SHL5.

Θα ηταν προβλημα να τα συνδεσω (και τα 4) στον Leema Pulse II που εχω ?
Και πως πρεπει να γινει η συνδεση ?

Επαναλαμβανω (για αποφυγη ντοματας) οτι το test με 2 διαφορετικα ηχεια το σκεφτομαι οχι για την ποιοτητα του ηχου αλλα για το επιστημονικο της υποθεσης. Scientific Reasons :)

ΥΓ. Εαν καουν τα Harbeth, θα παω να κανω παρεα στον Μακη τον Ψωμιαδη !:angel:

Last edited:

Reaction score
1
ΟΚ, απαντωντας στον εαυτο μου δηλωνω οτι μετα απο νηφαλια σκεψη νομιζω οτι δεν υπαρχει κανενα νοημα να δοκιμασω 2 διαφορετικα σετ ηχεια.

Αλλα δεν μπορει να φυγει απο το μυαλο μου η ιδεα να οδηγησω 2 ιδια σετ ηχεια με ενα tweeter σε καθε πλευρα.

Θα μπορουσε να τα οδηγησει ο ενισχυτης μου ?
Μιλαω παντα για χαμηλες εντασεις.

Υπαρχει καποιος καλος ανθρωπος απο Θεσσαλονικη μερια με καποιο σετ Tannoy Mercury V4 χρωματος Dark Walnut ?

Reaction score
893
Βάλε μια φωτογραφία του χώρου σε παρακαλώ.

Στο παρελθόν με τα Αρτεμις είχα 3db παραπάνω αριστερά και το έκοβα απο τον τελικό για μήνες που δεν έβγαζα άκρη και τελικά λύθηκε μετακινώντας την τηλεόραση ένα πόντο δεξιά.....

Άβυσσος........

Reaction score
1
Δοκιμασε πηνιοσυρμα 0,5 mm στη θεση των λαμακιων.
Το πηνιοσυρμα πως θα βοηθησει στην αντισταση του tweeter ?

Βάλε μια φωτογραφία του χώρου σε παρακαλώ.
Εδω με στριμωξες Κωστα !
Ο χωρος ειναι 2,5 χ 5. Τα ηχεια ειναι στην 2,5 διασταση και η θεση ακροασης ειναι στα 3,5 μετρα.
Το θεμα ειναι οτι σε κανα 2-μηνο θα γινει ανακαινιση και ο χωρος θα αλλαξει και θα γινει 5χ5.
Το προφανες και λογικο ερωτημα ειναι γιατι δεν περιμενω να αλλαξει ο χωρος και μετα να δω τι προβληματα εχει ?

Συμφωνο στο συμπερασμα οτι "Καινουριος Χωρος = Καινουριος Ηχος". Εξαλλου, το πλανο μου ηταν να περιμενω την ανακαινιση, μεχρι που εγινε το "ευτυχημα" με το λαμακι.
Μετα το "ευτυχημα" σκεφτηκα οτι εαν μεγαλωσει ο χωρος το προβλημα με τη στερεοφωνικη εικονα θα γινει ακομα πιο εντονο.

Γι'αυτο μου ηρθε η ιδεα με τα 2 σετ ηχειων, οπου ακομα και εαν τελικα δεν χρησημοποιησω το δευτερο σετ, θα μπορουσα να το παρω στο γραφειο ή να το βαλω σε μελλοντικα rear σε av.

Τελικα, θα ηταν προβλημα να τα συνδεσω (και τα 4) στον Leema Pulse II ?

Reaction score
6.599
γιατι βοηθησε η αλλαγη με τις αντιστασεις? αλλαζει η αντισταση το ποσο σε σχεση με τα λαμακια δεν ξερω, ελαχιστα, ειναι ομως λεπτος μονοκλωνος αρκετα καθαρος χαλκος,αν θες για δοκιμη χρησιμοποιησε μηκος 50εκατοστων σε καθε πλευρα .
Πριν γκρεμισεις και φερεις τα πανω κατω αυτο ειναι το λιγοτερο αναιμακτο , ποτε δε ξερεις...
Παντως οπως και να εχει απο τη στιγμη που θα μεγαλωσει ο χωρος σου ειναι στα θετικα.

Reaction score
1
γιατι βοηθησε η αλλαγη με τις αντιστασεις? αλλαζει η αντισταση το ποσο σε σχεση με τα λαμακια δεν ξερω, ελαχιστα, ειναι ομως λεπτος μονοκλωνος αρκετα καθαρος χαλκος,αν θες για δοκιμη χρησιμοποιησε μηκος 50εκατοστων σε καθε πλευρα .
Πριν γκρεμισεις και φερεις τα πανω κατω αυτο ειναι το λιγοτερο αναιμακτο , ποτε δε ξερεις...
Παντως οπως και να εχει απο τη στιγμη που θα μεγαλωσει ο χωρος σου ειναι στα θετικα.
Soco, αν δεις απο την αρχη του θεματος την κουβεντα με τον PeterMeni, θα δεις οτι θελουμε να χαμηλωσουμε την ενταση του tweeter. Γι'αυτο μου προτεινε να δοκιμασω καποιες βατικες αντιστασεις.

Reaction score
6.599
Επρεπε να λυθει κανονικα, γιαυτο σου προτεινα να δοκιμασεις και αυτο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster