Subwoofer σε μικρό δωμάτιο.

Reaction score
4.121
Για τα χρήματα τους προφανως πολύ καλή περίπτωση αλλά μην περιμένεις θαύματα μέχρι τα 40hz.

Reaction score
1
Γεια σας.
Ας πούμε ότι καταλήγω στο velodyne impact mini.
Συνδέω τα καλώδια από την έξοδο του ενισχυτή στην hight level input, και στην συνέχεια με άλλα καλώδια από την έξοδο hight level out τα ηχεία μου (q acoustics 3020i, 6 Ωμ).
Η ερώτηση είναι: ο ενισχυτής του sub που θα τροφοδοτεί ταυτόχρονα ένα μεγάφωνο (αυτό του sub ) αγνώστων προδιαγραφών ονομαστικής αντίστασης, και δύο δορυφόρους 6Ωμ, ενδέχεται να πάθει ζημιά; Η Velodyne μας λέει μόνο ότι ο ενισχυτής είναι 180 rms κλάσης D, δεν αναφερεται σε πόσα Ωμ λειτουργεί, ούτε την αντίσταση του μεγαφώνου του sub.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
11.118
Ο ενισχυτής του sub δε θα τροφοδοτεί τα ηχεία. Μόνο το μεγάφωνο του sub.
Τα ηχεία σου θα οδηγούνται κανονικά από το δικό σου ενισχυτή.

Reaction score
1
Όχι, η σύνδεση θα γίνει όπως την περιεγραψα, γιατί το συγκεκριμένο sub , έχει αυτή τη δυνατότητα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.492
Πάλι το σήμα του ενισχυτή σου κροσσαρισμένο θα οδηγεί τα ηχεία .

Reaction score
1
Α! Μάλιστα. Το νόμιζα αλλοιως, ωραία.
Άρα κανένα πρόβλημα ούτε για τον ενισχυτή του sub , ούτε για τον δικό μου. Ευχαριστώ.

Διαφορικός ενισχυτής ποιος μπορεί να είναι; Το είδα σε ξένο site, αυτή η λέξη ήταν από την αυτόματη μετάφραση που γίνεται.
Μπορεί κι η μετάφραση να είναι παραπλανητική, και να μην μας βοηθά. Πάντως μιλούσε για κόμπακτ συσκευή παλιά που περιείχε ενισχυτή , επώνυμης μάρκας.
Το όχι ήταν με αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Αν τα ήξερα δεν θα ρωτούσα.
Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.288
Διαφορικός ενισχυτής ποιος μπορεί να είναι; Το είδα σε ξένο site, αυτή η λέξη ήταν από την αυτόματη μετάφραση που γίνεται.
Το λες και "τοπολογία ενισχυτή" ....το πιο πιθανό να μην έχεις τετοιον... και ΔΕΝ πρεπει να εχεις αφού προτίθεσαι να χρησιμοποιήσεις το high level cross του sub, διότι είναι για ενισχυτές με κοινό - στα 2 κανάλια... στους διαφορικούς το - δεν είναι κοινό.

Αν σε μπέρδεψα, απλά πες μας ποιον ενισχυτή έχεις για σιγουριά... αν και το πιο πιθανό να είσαι οκ.

Reaction score
1
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το compact της phillips , το mcd 716, υποτίθεται 2χ50 rms. Ο λόγος που το έχω κυρίως είναι ο χώρος. Πολύ συμπαγές με σχεδόν απ' όλα.
Επίσης βγάζει πιο γλυκό ήχο απ' αυτά τα ηχεία, απ' ότι ένας μεγαλύτερος ολοκληρωμένος που δοκίμασα. Αλλά πάνω απ' όλα ο χώρος επάνω στο γραφείο.

Reaction score
1
Στον ενισχυτή κουμπωνω διπλό καλώδιο με + και - για το ένα ηχείο και αντίστοιχα παρόμοια ένα δεύτερο για το άλλο.
Για το δεύτερο ηχείο έχει άλλες υποδοχές.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.288
στο service manual βλέπω πως χρησιμοποιεί το TDA8947J σαν ενισχυτη

1732392118439.png

που ειναι ενισχυτής 4 καναλιών:

1732392379478.png

και "γεφυρωμένος" βγάζει ως 50W

Επειδή μαλλον είσαι σ' αυτήν την περίπτωση... τα - της εξόδου δεν είναι κοινά κ ίσως αντιμετωπίσεις προβλημα μιας και το πιο πιθανό είναι το sub να τα αντιμετωπίσει ως κοινά....

Reaction score
1
Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Τι κάνω;
Το velontyne impact mini σήμερα έχει 585 euro, ... και το χειρότερο θα μείνω με την όρεξη...
Να πάρω ένα fenton για να δω αν δουλεύει το πράγμα, και μετά παίρνω το άλλο; (Μπακαλικη σκέψη).
Να ψάξω για άλλη ενισχυτική μονάδα... μέχρι εδώ μπορώ να σκεφτώ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Γιατί "κόλλησες" με το Velodyne; Αυτά που σου πρότεινα στο post #42 δεν σου κάνουν;

Reaction score
1
Presonus temblor 10;
Δύο τέτοια δεν χωρούν, ο χώρος είναι περιορισμένος.
β) έχουν ενισχυτή ΑΒ. Δεν ξέρω, αλλά έχω ένα krk rokit 8 g2, του οποίου ο ήχος (το μπάσο) μου αρέσει, αλλά συνήθως έχω από πίσω ανεμιστηρακι γιατί εύκολα βράζει. Υποθέτω ότι φταίει που είναι τάξης ΑΒ. Εμπειρικά αυτά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof