Subwoofer

Reaction score
19
Καλημέρα σε όλους. Ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Εχω ένα ενισχυτή Pioneer sx20 ο οποίος δεν έχει έξοδο για Sub. Εχω και το subwoofer Pioneer S21w Το οποίο είναι ενεργό και έχει μόνο ένα Rca στην έξοδο του. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το συνδέσω στον Ενισχυτή? στην Rec out ας πούμε.
Sorry αν η ερώτηση δεν στέκει αλλά άν γίνεται γιατί να μήν το κάνω?
Ευχαριστώ.

Reaction score
19

Reaction score
11
Καλημέρα σε όλους. Ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Εχω ένα ενισχυτή Pioneer sx20 ο οποίος δεν έχει έξοδο για Sub. Εχω και το subwoofer Pioneer S21w Το οποίο είναι ενεργό και έχει μόνο ένα Rca στην έξοδο του. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το συνδέσω στον Ενισχυτή? στην Rec out ας πούμε.
Sorry αν η ερώτηση δεν στέκει αλλά άν γίνεται γιατί να μήν το κάνω?
Ευχαριστώ.
Με μία μικρή μετατροπή στον ενισχυτή μπορείς να έχεις μία έξοδο για σαμπ που χρειάζεσαι.

Reaction score
19
Με μία μικρή μετατροπή στον ενισχυτή μπορείς να έχεις μία έξοδο για σαμπ που χρειάζεσαι.
Τι μετατροπή? Η αλήθεια είναι οτι δεν θέλω να του βάλω χέρι. Η καλύτερη λύση μάλλον είναι μεταχειρισμένο Sub με εξόδους για ηχεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Αν έχει έξοδο κυρίως καναλιών, ώστε να δουλέψει ως προενισχυτής για να συνδέσεις πχ ένα τελικό ενισχυτή, το βάζεις εκεί το σαμπ.

Αν εκεί ήδη βάζεις τελικό για τα ηχεία σου, θες κάτι τέτοιο:

Αν ο ενισχυτής έχει μόνο έξοδο ηχείων, θες σαμπ που να μπορεί να δουλέψει από τέτοια έξοδο.

Reaction score
11
Αν έχει έξοδο κυρίως καναλιών, ώστε να δουλέψει ως προενισχυτής για να συνδέσεις πχ ένα τελικό ενισχυτή, το βάζεις εκεί το σαμπ.

Αν εκεί ήδη βάζεις τελικό για τα ηχεία σου, θες κάτι τέτοιο:

Με μία τέτοια σύνδεση ,από δύο σε ένα δηλαδή, είτε μπεί σε line out(που δεν έχει ο pioneer του φίλου) είτε μπεί σε rec out,ο ενισχυτής θα παίζει μονοφωνικά γιατί τα σήματα έχουν ενωθεί στο προενισχυτικο στάδιο.
Αυτό που κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις (είμαι τεχνικός) είναι να αποκτήσουμε ένα ζευγάρι line out παίρνουμε σήμα από το ποτενσιόμετρο και στη συνέχεια το μιξαρουμε σε ένα κανάλι ( αν πρόκειται για σαμπ) αφού προηγουμένως έχει περάσει από μπαφερ για να μην αλλάξει απολύτως τίποτα στην λειτουργία του ενισχυτή.
Αυτά και καλημέρα μας!

Reaction score
11
Είναι κι αυτό μία λύση, αν και προσωπικά σιχαίνομαι τη σύνδεση αυτή για πολλούς ,όσον αφορά την ποιότητα, λόγους.

Reaction score
660
Αν δε μπορείς να κόψεις τις συχνότητες που θα αναλάβει το sub από τα κυρίως ηχεία σου μη το βάλεις καθόλου γιατί το μόνο που θα κάνεις είναι να χαλάσεις τον ήχο σου... ή λύση του sub με εξόδους για τα ηχεία μετά την αποκοπή είναι ίσως η καλύτερη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Με μία τέτοια σύνδεση ,από δύο σε ένα δηλαδή, ..
Το αντίθετο ακριβώς εννοούσα.

Όχι από δύο σε ένα, αλλά από ένα σε δύο.

Δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Δηλαδή πχ το δεξί κανάλι εξόδου χαμηλής στάθμης (line level) το δίνεις και στον τελικό, και στο σαμπ.

Το σαμπ θεώρησα ότι έχει εισόδους στερεοφωνίας, και των 2 καναλιών, όπως τα περισσότερα σαμπ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μπορεί να συνδεθεί το σαμπ στην έξοδο ακουστικών.

Για να κόψεις λίγο μπάσο από τα ηχεία, εφόσον συνδέσεις σαμπ, μία λύση είναι ένας πυκνωτής σε σειρά με το ηχείο, με χωρητικότητα που εξαρτάται από την εμπέδηση του ηχείου στις χαμηλές συχνότητες και από το σημείο κρος 1ης τάξης που θες να υλοποιηθεί. Χοντρικά 300 μικροφαράντ, σε ΜΚΤ, και όχι ηλεκτρολυτικό (ακόμα και χωρίς πολικότητα).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster