Tα πιο αχρωμάτιστα/precise ηχεία που γνωρίζετε?

Reaction score
21
Πριν βγω στο ψάξιμο, θα΄θελα να πάρω κάποιο προσανατολισμό προς τα που να κινηθώ. Ποιά θεωρείτε λοπόν τα πιο ακριβή ηχεία που αναπαράγουν τους δίσκους όσο το δυνατόν πιο φυσικά, με επίπεδη συχνοτική απόκριση και μπάσα που δεν είναι φάντασμα?

(Έχω και έχω κάποια σχετικά οικονιμικά ζευγάρια studio monitors αλλά θες πολλά κατοστάρικα για να ακούσεις μπάσο, ενώ στο φτηνό Sony Hifi 2.0 φίλου, τα έχεις μπόλικα απλά εκει δεν υπάρχουν μεσαία...)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Για να διευκολυνεις τους φιλους και να σε βοηθησουν, περιγραψε αναλυτικοτερα:

* Χωρος σε τμ
* Για τι χρηση τα θες, ακροαση μουσικής ή για στουντιο προσανατολισμο, mixing κλπ
* Μουσικα ειδη που ακους και εντασεις

Απο μονη της μια επιπεδη καμπυλη αποκρισης ηχειου δε λεει τιποτα, το θεμα ειναι το πως διεγειρει το ηχειο το συγκεκριμμενο χωρο που θα παιξει και συνηθως ο χωρος ενισχυει το χαμηλο και γενικως χρωματιζει.

Reaction score
21
Η χρήση που θέλω να τα κάνω είναι ακρόαση και μίξη κυρίως ροκ μουσικής. Οι εντάσεις μπορούν να φτάσουν αρκετά db αλλά δεν μπορώ να τα υπολογίσω. Σίγουρα τόσα που αν είσαι σε πολυκατοικία, σε διώχνουν με τις κλωτσιές. Όσο για τον χώρο μου επειδή δεν είναι παρελληλόγραμμο έφτιαξα μια κάτοψη (σύνολο υπολογίζω 20-25τμ). Οι πορτοκαλί περιοχές είναι μέρη που καλύπτονται από έπιπλα κλπ. Επίσης τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν θα'θελα να ξεπερνάνε τα 300-400. Tyler έχεις δίκιο γι'αυτό και ρωτάω σύμφωνα με τις εμπειρίες σας ποιά ηχεία σας έχουν δώσει την εντύπωση οτι είναι αρκετά φλατ χωρίς τονισμούς σε μπάσα και πρίμα όπως συνήθως.
soundhouse.jpg

Reaction score
766

αν μπορεις, παρε τουτο δω πανω...

μια ιδεα...οχι οτι απ το tube καταλαβαινεις κατι...αλλα λεμε τωρα...δες και μερικα αλλα demos απο διαφορα brand ηχειων εδω...

τιμες...και τιμες

δυστυχως, αποψη μου, πρεπει να ανεβεις σε αυτα τα φραγκα μια και καλη...περιμενε να μαζεψεις και αγοραζεις μια φορα...και καλη

Reaction score
21
Όμορφα πράγματα φίλε μου και σ'ευχαριστώ για την πρόταση...απλά ακόμη δεν υπάρχουν τόσα χρήματα να επινδύσω σε κάτι τέτοιο γι'αυτό και αποφάσισα να πάρω αυτό το δρομάκι, δηλαδή ένα καλουτσικο ζευγάρι μόνιτορς, στην κατηγορία HS80M και κανα2 ζευγάρια hifi ώστε να γινεται πέρασμα με "διαφορετικά αφτιά".

Οι μίξεις γίνονται στο σπίτι μου κι όταν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο, απλά πηγαίνω το υλικό και κάνω κάποιες διορθώσεις σε άλλους διαθέσιμους χώρους/ηχεία/αποστάσεις από αυτά, όπως του project studio μας και διορθώνω πράγματα που δεν άκουγα πιο πριν.

Στην ουσία θέλω να έχω αυτού του είδους τη δυνατότητα τοποθετόντας κι άλλα ηχεία μέσα στο σπίτι με διαφορετικό ήχο και τοποθέτηση ίσως, γι'αυτό ζητάω τη βοήθειά σας που ίσως έχετε ακούσει μουσική σε περισσότερα συστήματα και έχετε ξεχωρίσει κάποιο budget εξοπλισμό που σας φάνηκε κοντά στα ζητούμενά μου :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης