Tesla

Reaction score
427
λίγο χαζή ερώτηση, αλλά πως κάνει update? Έχει υποδοχή για sim card? Συνδέεσαι σε wifi πχ. σπιτιού? :errwhat:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.159
Και μια δεύτερη: αν βιάζεσαι να φύγεις, τη σταματάς και συνεχίζεις όποτε μπορείς, ή παίρνεις ταξί;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
λίγο χαζή ερώτηση, αλλά πως κάνει update? Έχει υποδοχή για sim card? Συνδέεσαι σε wifi πχ. σπιτιού? :errwhat:
Καθόλου χαζή. Σου λέει ότι έχει update, και πρέπει να το συνδέσεις σε wi-fi (του σπιτιού σου ή οποιοδήποτε άλλο) για να το κατεβάσει.

Ναι μεν έχει από μόνο του το αυτοκίνητο δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ για απεριόριστα data (βλέπεις όλη μέρα Netflix και Disney+ και μουσικές σε tidal κλπ), αλλά για το OTA update, απαιτεί να συνδεθεί σε wi-fi, κι επειδή δεν έχω βγάλει wi-fi εκεί που το παρκάρω, το συνδέω στο κινητό μου.

Και μια δεύτερη: αν βιάζεσαι να φύγεις, τη σταματάς και συνεχίζεις όποτε μπορείς, ή παίρνεις ταξί;
Όχι, εάν πατήσεις να ξεκινήσει το update, για μισή ώρα (τόσο παίρνουν όλα) δε πάει πουθενά.

Δεν ξεκινάς το update εάν σκοπεύεις να πας κάπου. Το κατεβάζεις, είναι έτοιμο για εγκατάσταση, αλλά δε το ξεκινάς, το αφήνεις για όταν πας για ύπνο.

Μπορείς να ξεκινήσεις το update και από το app του κινητού.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.265

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Μπαρδον?
Τιδεγκαταλαβαίνεις.

Επί 28 ημέρες γυρνούσα όλη την Ευρώπη, με δωρεάν ίντερνετ σε όλες τις χώρες (εκτός Βουλγαρίας) ακούγοντας τινταλ και βλέποντας νετφλιξ.

Καθημερινά παίζει streaming με δικό του ίντερνετ.

Προς ώρας, είναι δωρεάν. Κάποτε, θα έχει χρέωση, νομίζω 10€ το μήνα (απεριόριστα data).

Επίσης, μπορεί το αυτοκίνητο να δίνει πρόσβαση ίντερνετ στις συσκευές σου (κινητά, τάμπλετ, κλπ) καθώς έχει τη δυνατότητα να γίνεται hotspot.

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Τιδεγκαταλαβαίνεις.

Επί 28 ημέρες γυρνούσα όλη την Ευρώπη, με δωρεάν ίντερνετ σε όλες τις χώρες (εκτός Βουλγαρίας) ακούγοντας τινταλ και βλέποντας νετφλιξ.

Καθημερινά παίζει streaming με δικό του ίντερνετ.

Προς ώρας, είναι δωρεάν. Κάποτε, θα έχει χρέωση, νομίζω 10€ το μήνα.
Πως ρε? Δορυφορικο? Σταρλίνκ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Πως ρε? Δορυφορικο? Σταρλίνκ?
Σταρλινκ έχει επίσημα το cybertruck και το semi. Τα υπόλοιπα όχι απ'οσο ξέρω.

Στη Βουλγαρία (εκτός ΕΕ) δε λειτουργούσε τίποτα, ούτε οι χάρτες. Μόνον σε χώρες εντός ΕΕ παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Εννοείται χωρίς φυσική κάρτα SIM.

Digital SIM. Οι άνθρωποι είναι σοφτγουεράδες.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Αα μαλιστα.
Δεν το ειχα ακουσει αυτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Επίσης, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο (πχ εάν βρίσκεσαι σε κάποιο υπόγειο γκαράζ που δεν πιάνει καθόλου) δεν λειτουργεί η αναγνώριση φωνής για κανένα λόγο, πχ να του πεις να σου δείξει τις πιέσεις των ελαστικών. Δεν κάνει αναγνώριση φωνής.

Αυτό σημαίνει πως για την αναγνώριση φωνής χρησιμοποιείται ΑΙ από τα κεντρικά τους, και δεν απασχολείται επεξεργαστική ισχύς του αυτοκινήτου για αυτό το λόγο, γι'αυτό και δουλεύει άψογα.

Μερικές φορές το έχω δει να καταλαβαίνει λάθος αυτό που λέω, αφού σου γράφει πάνω στην οθόνη τις λέξεις που κατάλαβε, πχ του λέω play b.b. king with friends και γράφει πως κατάλαβε b.b. king in french, αλλά εντός 1-2 δευτερολέπτων βάζει το σωστό δίσκο να παίξει, καθώς η ερμηνεία έγινε σωστά από το ΑΙ στα κεντρικά τους.

Σοφτγουεράδες της προκοπής.

Real time voice recognition με σύνδεση στους κεντρικούς υπολογιστές της Τέσλα. Όπως και πολλά άλλα..

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.265
Κάπου είδα και screenshot από Model 3 με συνδρομή στην αυτόνομη οδήγηση. $99 το μήνα.

Reaction score
2.810
Στη Βουλγαρία (εκτός ΕΕ) δε λειτουργούσε τίποτα, ούτε οι χάρτες. Μόνον σε χώρες εντός ΕΕ παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πες στα Αμερικανάκια να το κοιτάξουν λίγο αυτό...

Στιγμιότυπο οθόνης (14).png

Βουλγαρία : Περήφανο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας από το μακρινό 2007... ✌

Προς ώρας, είναι δωρεάν. Κάποτε, θα έχει χρέωση, νομίζω 10€ το μήνα (απεριόριστα data).
Σας έχουν ενημερώσει σχετικά;
Εμένα μου δείχνει πως έχω δωρεάν συνδρομή για 4 χρόνια (απεριόριστα δεδομένα), αλλά για μετά μούγκα... Από την αντιπροσωπεία οι Βόλβοι εδώ μου είπαν πως είναι πανευρωπαϊκή συμφωνία Deutsche Telekom.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Βουλγαρία : Περήφανο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας από το μακρινό 2007... ✌
Έχεις δίκιο ρε συ, μπερδεύτηκα.

Στη Σερβία δεν έχει ίντερνετ η Τέσλα.

Και στη Σερβία δεν έχουν δωρεάν ίντερνετ τα κινητά μας τηλέφωνα, όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οπότε αναγκάστηκα να πληρώσω στο κινητό μου για ίντερνετ, και να το έχω hotspot για τους χάρτες στο Τέσλα.

ΥΓ. Επί της ευκαιρίας, είχα άλλο ένα ΟΤΑ σήμερα το πρωί, παιχνίδια και χάρτες, το οποίο ολοκληρώθηκε (και η εγκατάσταση ) κατά τη διαδρομή μου, χωρίς να χρειάζεται να μείνει ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο.

Attachments

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS