Test drive off topics

Reaction score
2.428
Καλή τύχη σε όσους πιστεύουν οτι μπορούν να αναπτύξουν οδηγικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν κατάλληλους χειρισμούς για να αποφύγουν τα χειρότερα οταν γίνει η στραβή στο δρόμο.
Δυστυχώς όσους ήξερα από αυτούς που πρόσθεσαν το προσωπικό τους αύξοντα αριθμό στη λίστα θανόντων κάποιας χρονιάς όλοι χεραδες ήταν....

Ειλικρινά καλή τύχη

http://m.lifo.gr/articles/greece_articles/91055
Η αστειευεσαι η δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας.

Και ειλικρινα, μην παραθετετε στατιστικα τροχαιων ατυχηματων στην Ελλαδα. Ειναι αστειο.
Τα πορισματα της τροχαιας ειναι σαν να ειναι παρμενα απο το γνωστο ανεκδοτο (στο χαντακι)

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Ωραια, εγω να ρωτησω κατι αλλο; Τις εξατμισεις γιατι τις αλλαζετε; ΟΛΟΙ!
Ήμουνα πρόσφατα στην Κύπρο, για δουλειά, και τα λέγαμε με έναν συνάδελφο, που έχει μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Στην Κύπρο μου έλεγε, έχει διαπιστώσει ότι παρότι οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι περισσότερο συντηρητικοί στην οδήγηση, οδηγούν περισσότερο "μηχανικά".

Μου έλεγε λοιπόν, ότι λόγω της παραπάνω ιδιαιτερότητας, και του μικρού αριθμού δικύκλων στο νησί, όταν προσπερνούσε τα αυτοκίνητα με την νορμάλ ήσυχη εξάτμιση, οι περισσότεροι οδηγοί αιφνιδιαζόντουσαν και είχαν "περίεργες" αντιδράσεις, γιατί τον έβλεπαν τελευταία στιγμή, όταν ήταν δίπλα τους.

Με το που έβαλε τις ξετάπωτες ακράπες, τον παίρνουν χαμπάρι, από τον προηγούμενο λόφο. :rolleyes:

:D

melina

Cargo 200
Reaction score
46.354
Πιστεύεις πως αυτός που έχει δοκιμάσει κάτι 50-100-500 φορές θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα μ' αυτόν που δεν ξέρει τι είναι και πώς γίνεται; :rolleyes:
Πιστεύω οτι οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν να τα δοκιμάσουν πάνω από 10 φορές γιατί τα δοκιμάζουν στο δρόμο και σκοτώνονται.
Αυτοί που τα έχουν κάνει στην πίστα πράγματι 50-100-500 φορές έχουν συνειδητοποιήσει οτι αυτά είναι μόνο για την πίστα και στο δρόμο ακολουθούν την πλέον αμυντική συμπεριφορά οδήγησης. Οι οδηγοί αγώνων είναι οι πιο "κοτες" στο δρόμο.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν επειδή θεωρώ ουτοπικό να περάσουν όλοι οι οδηγοί 50 φορές από την πίστα για να καταλάβουν οτι στο δημόσιο δρόμο πρέπει να οδηγούν σαν κότες πιστεύω οτι η λύση για λιγότερα ατυχήματα είναι στην εκπαίδευση που ξυπνά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και του φόβου. Σε κάποιους αυτό έρχεται με την ηλικία, την εμπειρία και τα εκατομμύρια χλμ στο δρομο. Η ωρίμανση της ηλικίας εκτός από το φόβο φέρνει και την υπευθυνότητα βεβαίως.
Οι νέοι δυστυχώς σκοτώνονται επειδή νομίζουν οτι είναι χεραδες ή/και δεν θα συμβεί κάτι σε αυτούς.
[DOUBLEPOST=1487375997][/DOUBLEPOST]
Η αστειευεσαι η δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας.
Δεν έχω ιδέα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.246
Καλή τύχη σε όσους πιστεύουν οτι μπορούν να αναπτύξουν οδηγικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν κατάλληλους χειρισμούς για να αποφύγουν τα χειρότερα οταν γίνει η στραβή στο δρόμο.
Οποιαδήποτε ικανότητα, οποιαδήποτε γνώση, μπορεί να σε βοηθήσει όντως να γλυτώσεις.
Μάθε, κι άστο να υπάρχει.

Αν το κάνεις από χόμπι, για την ευχαρίστηση και μόνο, παρακαλώ στην πίστα, όχι στο δρόμο. Έχει και καρτ.

Δε νομίζω όμως πως είναι συνετό να απέχεις συνειδητά από οποιαδήποτε γνώση, ιδίως από τη γνώση χειρισμού του αυτοκινήτου. Μπορεί να μη σου χρειάζεται ποτέ το παρκάρισμα, αλλά μάθε πώς γίνεται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.246
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν επειδή θεωρώ ουτοπικό να περάσουν όλοι οι οδηγοί 50 φορές από την πίστα
Όντως, έχουμε λίγες πίστες και φαντάζει ουτοπικό.
Δε χρειάζονται βέβαια 50 φορές να πας πίστα, και 4-5 είναι αρκετές για να μάθεις τι γίνεται με το φρένο πάνω στη στροφή και πως το μαζεύεις.

Τα βασικά αδερφέ..

melina

Cargo 200
Reaction score
46.354
Οποιαδήποτε ικανότητα, οποιαδήποτε γνώση, μπορεί να σε βοηθήσει όντως να γλυτώσεις.
Μάθε, κι άστο να υπάρχει.

Αν το κάνεις από χόμπι, για την ευχαρίστηση και μόνο, παρακαλώ στην πίστα, όχι στο δρόμο. Έχει και καρτ.

Δε νομίζω όμως πως είναι συνετό να απέχεις συνειδητά από οποιαδήποτε γνώση, ιδίως από τη γνώση χειρισμού του αυτοκινήτου. Μπορεί να μη σου χρειάζεται ποτέ το παρκάρισμα, αλλά μάθε πώς γίνεται.
Οποίος κατάλαβε πως πιστεύω οτι δεν χρειάζεται σωστή οδηγική εκπαίδευση κατάλαβε λάθος. Και ναι η εκπαίδευση είναι αστεία, επικίνδυνη δλδ, που γίνεται για να παρεις δίπλωμα.
Ειναι άλλο πράγμα να μάθω να χειρίζομαι σωστά το αυτοκίνητο μου και να έχω μια υπεύθυνη και προληπτική οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο και άλλο να μάθω ανάποδα τιμόνια και να μπαίνω στην στροφή με τη μέγιστη ακτίνα καμπυλότητας ή ξύνοντας γόνατο για τους μηχανακηδες. Πολύ απλά τα δεύτερα δεν χρειάζονται στο δρόμο, δεν πρέπει να βρεθείς σε κατάσταση που να σου χρειάζονται και το πιο πιθανό είναι οτι αν βρεθείς σε τέτοια κατάσταση αν πράγματι δεν είσαι επαγγελματίας οδηγός αγώνων που τα κάνει κάθε μέρα και είναι "φιτ" το πιθανότερο είναι οτι θα υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του και θα κάνει μαλακια, που θα την έχει κάνει πιο πριν δλδ αλλά δεν θα το παραδέχεται.

Η βασικότερη ικανότητα, γνώση είναι η πρόληψη και η άμυνα, που συνήθως αυτοί που πάνε στις πίστες δεν θέλουν, δεν το έχουν από πριν, να το μάθουν. Πάνε στην πίστα για να γίνουν καλύτεροι χεραδες και νομίζουν μετά στο δρόμο οτι είναι άτρωτοι και θα ξέρουν πως να αντιδράσουν οταν δουν κατάμουτρα το βλήμα από την αλλη μεριά να έρχεται πάνω τους.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.354
...για να μάθεις τι γίνεται με το φρένο πάνω στη στροφή και πως το μαζεύεις.

Τα βασικά αδερφέ..
Τι γίνεται με το φρένο πάνω στη στροφή με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν σήμερα ABS;

Reaction score
2.428
ο αργός οδηγός είναι δημόσιος κίνδυνος.
+1000
Εχω παρατηρησει οτι οι οδηγοι που οδηγουν σιγα ειναι οι πλεον απροσεκτοι και οι πλεον επικινδυνοι με παρα πολυ μεγαλη διαφορα.
Αντιθετα οι οδηγοι που πηγαινουν γρηγορα ειναι συνηθως πιο προσεκτικοι, δεν χαζευουν, γνωριζουν ποτε και πως να κανουν μια προσπεραση, δεν μιλουν στο κινητο, δεν κανουν επιτοπιες στην εθνικη, δεν κανουν αψυχολογητες κινησεις και δεν αιφνιδιαζουν τους αλλους οδηγους με τις επιλογες τους.
Ο οδηγος που πηγαινει σιγα στην εθνικη η σε καποιο επαρχιακο δρομο ειναι αυτος που θα στριψει χωρις φλας η θα κανει αναστροφη, ειναι αυτος που πηγαινει στην μεση του δρομου και μιλαει ταυτοχρονα και στο κινητο, ειναι αυτος που διαβαζει η ακομα και γραφει μηνυματα, ειναι αυτος που θα κανει προσπεραση στο φορτηγο με 60χλμ και 5η μενοντας μια αιωνιωτητα στο αντιθετο ρευμα και ουτω καθ εξης.
Και να μην αναφερω τον εκνευρισμο που δημιουργει στους υπολοιπους κανοντας καποιους να βγαινουν εκτος εαυτου και να γινονται νευρικοι η παρατολμοι στην οδηγηση προκειμενουν να τελειωσει το μαρτυριο να τους εχουν μπροστα τους.
[DOUBLEPOST=1487378000][/DOUBLEPOST]
Τι γίνεται με το φρένο πάνω στη στροφή με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν σήμερα ABS;
Το ABS αποτρεπει το μπλοκαρισμα των τροχων απο το φρεναρισμα οχι την πλαγιολισθηση. Για να αναρωτιεσαι σημαινει οτι δεν γνωριζεις και εχεις εμπιστοσυνη οτι μπορεις να το κανεις και θα σε σωσει το ABS.
Να λοιπον γιατι χρειαζεται να γνωριζεις ποια ειναι η συμπεριφορα του αυτοκινητου οταν περασουν τα ορια. Γιατι δεν χρειαζεται να τρεχεις για να σου συμβει αυτο. Απλα θα αιφνιδιαστεις, δεν θα ξερεις πως να αντιδρασεις και θα προκαλεσεις ατυχημα που θα μπορουσες να αποφυγεις.

Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Δεν θα ήθελες να μπορείς να λύσεις αυτές τις απορίες σου εκτός πληκτρολογίου? ;)

Κι όπως λέει ο Κώστας, τα βασικά, μερικά εικοσάλεπτα σε μια πίστα καρτ είναι μια καλή αρχή.

Και ένα διήμερο σεμινάριο, με hands-on training, με κανονικά, καθημερινά αυτοκίνητα θα ήταν σούπερ.

Την Μελίνα δεν θα ήθελες να την στείλεις σε ένα training όπως το παρακάτω? -Βέβαια 1300 ευρώ είναι πολλά χρήματα για ένα διήμερο.. :confused:

http://time.com/money/3842351/bmw-teen-driving-school-2/

melina

Cargo 200
Reaction score
46.354
Πλαγιολίσθηση...:rolleyes:.
Ποιος μίλησε για πλαγιολίσθηση; εγώ κάτι για φρένο πάνω στη στροφή και πως μαζεύεις το αυτοκίνητο διάβασα. Φαντάζομαι οτι εσυ αν φτάσει το αμάξι να πλαγιολισθήσεις πάνω στη στροφή θα το μαζέψεις με επιδέξια τιμόνια και το γκάζι και θα αποφύγεις το ατυχημα.
Εγώ πάλι τι να πω, δεν έχω ιδέα από αυτά...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.567
:rolleyes: Ακόμα και αυτό το ΑΒS δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί πολλοί και τι συμπεριφορά δίνει στο αυτοκίνητο

πριν 3-4 χρόνια εκεί που πηγαίναμε με την γυναίκα στα μνήματα έχει μια πολύ ωραία ευθεία με οικόπεδα τριγύρω και απίστευτη ορατότητα...αεροδρόμιο που λέμε...
κάπου εκεί της λέω
- πάτα απότομα το φρένο
- γιατί?
- θέλω να δω κάτι (την είχα ψιλιαστεί την δουλειά από καιρό..αλλά πάντα ξεχνούσα να της το ζητήσω)

με την 3 το κατάφερε:D
όταν πάτησε και έπιασε το abs είχε πάθει σοκ..γύρισε και με ρώτησε αν έπαθε κάτι το αυτοκίνητο..της εξήγησα το τι και το πως ήταν αυτό που μόλις συνέβη...δεν είχε ιδέα το πως λειτουργεί σε real time...είδα και έπαθα να την πείσω ότι είναι κάτι φυσιολογικό
και δεν χρειάζεται το αμάξι συνεργείο:roflmao::roflmao:

φανταστείτε τώρα πόσοι θα τρομάξουν και τι οδηγική απόφαση θα κλιθούν να πάρουν σε ενδεχόμενο χρήσης ενός απλού abs σε συνδυασμό με ένα γινόμενο επιπλέον παραγόντων.

Reaction score
30.222
Η αλήθεια είναι μία , ο δρόμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΑ.
Κυκλοφορώ καθημερινά στην Αττική Οδό. Παω με τα όρια ή λίγο πάνω από αυτά 10χλμ.
Υπάρχουν διάφοροι γρήγοροι που κάνουν σινιάλο είτε από κοντά είτε από μακριά ενώ έχουν ορατότητα να δούν ότι μπροστά μου εγώ και πολλούς άλλους . Εγώ με 140 -120 , οι μπροστά με 5-10 πάνω κάτω. Ερχεται και κολλάει από πίσω γκόμενα με CAYENNE με 200 -180-160-140-110, και μένει με τόσα , αφού εγώ έχω φύγει.
Τι να πω? καθημερινά μένω μαλάκας με τις οδηγικές συνήθειες των Ελλήνων.

Δεν είμαι νομοταγής ούτε καλό παιδί. Απλά κοιτάω τα 80 χλμ της κάθε μέρας να μου βγαίνουν όσο πιο οικονομικά γίνεται. Εννοείται ότι έχω μία βασική παιδεία και δεν ενοχλώ τους υπόλοιπους στον δρόμο.
Προ ημερών στην κατηφόρα πρίν το αεροδρόμιο επειδή βιαζόμουν πήγαινα πολύ γρήγορα. Να προλάβω το εσωτερικό λεωφορείο του ΑΙΑ των .50. Κατέβαινα την κατηφόρα με πολλά είναι η αλήθεια , τόσα πολλά που δεν ταιριάζουν σε δημόσιο δρόμο. Πάνω από 230 . Όταν κάποια στιγμή έφτασα κα πρόλαβα το λεωφορείο στο τσακ , κατάλαβα τη μαλακία που είχα κάνει. Είχα κάνει πίστα έναν δημόσιο δρόμο οδηγώντας χωρίς αύριο για να προλάβω ένα λεωφορείο και να είμαι και πάλι καθυστερημένος στην δουλειά μου έστω και ένα δεκάλεπτο. Δεν μου είπε κανείς τίποτα , δεν έγινε κάτι, το αεροπλάνο άργησε να έρθει από το προηγούμενο δρομολόγιο 50 λεπτά. Εγώ έφαγα την φρίκη της αρκούδας και έτρεχα σαν παλαβός. Α και έκαψα και τόση παραπάνω βενζίνη που θα έβγαζα και την επιστροφή μου. Από τα συνήθη 6,5λτ/100 , το έφτασα στα 12λτ/100.

Οι μαλακίες πληρώνονται. Άλλη φορά τον καφέ σε Θερμός κύπελλο στο αυτοκίνητο. Και αναχώρηση συντηρητικά στις .45.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.567
Ήμουνα πρόσφατα στην Κύπρο, για δουλειά, και τα λέγαμε με έναν συνάδελφο, που έχει μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Στην Κύπρο μου έλεγε, έχει διαπιστώσει ότι παρότι οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι περισσότερο συντηρητικοί στην οδήγηση, οδηγούν περισσότερο "μηχανικά".

Μου έλεγε λοιπόν, ότι λόγω της παραπάνω ιδιαιτερότητας, και του μικρού αριθμού δικύκλων στο νησί, όταν προσπερνούσε τα αυτοκίνητα με την νορμάλ ήσυχη εξάτμιση, οι περισσότεροι οδηγοί αιφνιδιαζόντουσαν και είχαν "περίεργες" αντιδράσεις, γιατί τον έβλεπαν τελευταία στιγμή, όταν ήταν δίπλα τους.

Με το που έβαλε τις ξετάπωτες ακράπες, τον παίρνουν χαμπάρι, από τον προηγούμενο λόφο. :rolleyes:

:D
εδώ πάντως θα προτιμούσα μερικούς μερικούς να βάζαν στην πίσω ρόδα κανένα τσαλακωμένο μπουκαλάκι Αύρα για ήχο:roflmao::roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.354
Δεν θα ήθελες να μπορείς να λύσεις αυτές τις απορίες σου εκτός πληκτρολογίου? ;)
Αυτό πάλι που από πληκτρολογίου βγάζετε πόρισμα για το τι μπορεί να ξέρει ο άλλος που κάθεται στο άλλο πληκτρολόγιο ελπιζω να μην το εφαρμόζετε και στην οδηγική σας συμπεριφορά.

Reaction score
2.428
Και μια που ανεφερα την προσπεραση, δεν εχω δει μεχρι στιγμης ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ οδηγο απο αυτους που καυχιουνται για την ορθοτητα της αργης και νωχελικης τους οδηγησης να ξερει να κανει μια προσπεραση με ασφαλεια. Ουτε κατεβασμα ταχυτητας, ουτε σανιδωμα του γκαζιου για να μειωθει ο χρονος εκθεσης στο αντιθετο ρευμα (γιατι και την στιγμη της προσπερασης ο νους τους ειναι στο δαιμονοποιημενο πατημα του γκαζιου) αλλα και αναποφασιστικοτητα με παρατεταμενη παραμονη στα αριστερα "περναω δεν περναω' και ανικανοτητα εκτιμισης αν ειναι εφικτη η οχι η προσπεραση.

Reaction score
30.222
:rolleyes: Ακόμα και αυτό το ΑΒS δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί πολλοί και τι συμπεριφορά δίνει στο αυτοκίνητο

πριν 3-4 χρόνια εκεί που πηγαίναμε με την γυναίκα στα μνήματα έχει μια πολύ ωραία ευθεία με οικόπεδα τριγύρω και απίστευτη ορατότητα...αεροδρόμιο που λέμε...
κάπου εκεί της λέω
- πάτα απότομα το φρένο
- γιατί?
- θέλω να δω κάτι (την είχα ψιλιαστεί την δουλειά από καιρό..αλλά πάντα ξεχνούσα να της το ζητήσω)

με την 3 το κατάφερε:D
όταν πάτησε και έπιασε το abs είχε πάθει σοκ..γύρισε και με ρώτησε αν έπαθε κάτι το αυτοκίνητο..της εξήγησα το τι και το πως ήταν αυτό που μόλις συνέβη...δεν είχε ιδέα το πως λειτουργεί σε real time...είδα και έπαθα να την πείσω ότι είναι κάτι φυσιολογικό
και δεν χρειάζεται το αμάξι συνεργείο:roflmao::roflmao:

φανταστείτε τώρα πόσοι θα τρομάξουν και τι οδηγική απόφαση θα κλιθούν να πάρουν σε ενδεχόμενο χρήσης ενός απλού abs σε συνδυασμό με ένα γινόμενο επιπλέον παραγόντων.

Χεχε δεν ξέρεις πόσο δίκιο έχεις . Και μένα η δικιά μου κάποια στιγμή τσαρούχωσε τα φρένα μπήκε το abs και έμεινε άφωνη από το ότι το αυτοκίνητο δεν μπλόκαρε τροχούς .! Κάτι έχουν τα φρένα και κάνουν γκρρρρ στο πεντάλ μου είπε. !
[DOUBLEPOST=1487379275][/DOUBLEPOST]
Και μια που ανεφερα την προσπεραση, δεν εχω δει μεχρι στιγμης ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ οδηγο απο αυτους που καυχιουνται για την ορθοτητα της αργης και νωχελικης τους οδηγησης να ξερει να κανει μια προσπεραση με ασφαλεια. Ουτε κατεβασμα ταχυτητας, ουτε σανιδωμα του γκαζιου για να μειωθει ο χρονος εκθεσης στο αντιθετο ρευμα (γιατι και την στιγμη της προσπερασης ο νους τους ειναι στο δαιμονοποιημενο πατημα του γκαζιου) αλλα και αναποφασιστικοτητα με παρατεταμενη παραμονη στα αριστερα "περναω δεν περναω' και ανικανοτητα εκτιμισης αν ειναι εφικτη η οχι η προσπεραση.
Μην γίνεσαι εριστικός με τους άχρηστους , δεν κάνει. Πρέπει να υπάρχει και η ομάδα κρούσης χαρακίρι.

Y

Yiannis_B

Guest
Αυτό πάλι που από πληκτρολογίου βγάζετε πόρισμα για το τι μπορεί να ξέρει ο άλλος που κάθεται στο άλλο πληκτρολόγιο ελπιζω να μην το εφαρμόζετε και στην οδηγική σας συμπεριφορά.
Ρώτησες κάτι, και υπέθεσα ότι δεν ήξερες την απάντηση.

Το πείραμα -σε ασφαλείς συνθήκες- αξίζει τόνους γραπτών στο νετ.

Αυτό είπα.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.567
καλά εδώ άλλοι δεν μπορούν να αποφασίσουν στην καφετέρια που πάνε κάθε μέρα τι θα πάρουν να πιουν... κάθονται με τη σερβιτόρα μπροστά τους κανα 10'...στην προσπέραση κολλάς?:p:D

melina

Cargo 200
Reaction score
46.354
Αλήθεια, όλοι αυτοί που πήραν το δίπλωμα νύχτα και με μπαξίσι, αυτοί που δεν ξέρουν πως λειτουργεί το ABS ή το active lane keeping assist ή το collision warning (υπάρχουν και τέτοια τώρα) πιστεύετε οτι οδηγούν με το φόβο μην γίνει καμία μαλακια ή με τη λογική "ελα μωρε δεν τρέχω, με 50 πάω και προσέχω, τι θα μου συμβεί";

daharis666

Moderator
Reaction score
84.567
Χεχε δεν ξέρεις πόσο δίκιο έχεις . Και μένα η δικιά μου κάποια στιγμή τσαρούχωσε τα φρένα μπήκε το abs και έμεινε άφωνη από το ότι το αυτοκίνητο δεν μπλόκαρε τροχούς .! Κάτι έχουν τα φρένα και κάνουν γκρρρρ στο πεντάλ μου είπε. !
η δικιά μου όμως ήταν πιο χουβαρντού...ήθελε να το πάει και για σέρβις:p:roflmao::roflmao::headbang:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork