Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD, TW600 vs HD81

Reaction score
1
Μόλις επέστρεψα από το Lens Gathering. Για να είμαι ειλικρινής, οι δοκιμές τελείωσαν νωρίτερα, αλλά μιας και η παρέα είχε κέφια είπαμε να κάνουμε και μία "Pitta Gathering" στην πλησιέστερη Σουβλακερί. Παρεπιπτόντως, οι πίτες - στη γλώσσα του Δημητρόπουλου - λέγονται "ζυμαράκια".

Να σας πω δυο λόγια, περιληπτικά, μέχρις ότου παραλάβω τις φωτό του λαλίστατου, ο-θεός-να-τον-κάνει-φωτογράφο HV, ο οποίος "παρέλειψε" να φέρει το καλώδιο USB της μηχανής του.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1. Keystone Adjustment

Ο πολυαγαπημένος Optoma HD81 οδηγούμενος από έναν Crystalio VPS3800 (που πολλοί εζήλεψαν) σε χρέη pattern generator. O Βαγγέλης μας έβαλε μια σειρά από patterns αποτελούμενα από οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμές. Η θέαση αυτών του patterns μου έφερε στο νου τη φράση "βιασμός παρά φύσην"

2. Zoom vs Tele

Είδαμε τη διαφορά στη φωτεινότητα και του focus σε σχέση με τη ρύθμιση του zoom, διατηρώντας την απόσταση του προβολέα σταθερή. Η διαφορά στη φωτεινότητα επιβεβαιώθηκε: στη θέση tele ο θεατής αντιλαμβάνεται πιο φωτεινή/λαμπερή οθόνη. Το focus, στον HD81 δεν φάνηκε να επηρρεάζεται.

3. Throw Distance

Επαναλάβαμε το παραπάνω πείραμα, αυτή τη φορά διατηρώντας τη διαγώνιο σταθερή και - κατά συνέπεια - μεταβάλλοντας την απόσταση προβολέα-οθόνης. Το θέμα ήταν λίγο αστείο καθώς όσο ο Λάμπρου πηγαινοέφερνε τον προβολέα, εγώ ακολουθούσα με την Crystallio! Δεν καταφέραμε να δούμε μεγάλη διαφορά, συμφωνήσαμε όμως στο ότι η οθόνη μας φαινόταν ελαφρά πιο λαμπερή στην πιο απομακρυσμένη θέση του προβολέα. Το συμπέρασμα αυτό συνάδει με το προηγούμενο.

4. Blue Ray vs HD DVD

Πήραμε μια γεύση των πραγμάτων που έρχονται. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα αυτό που είδα. Και αυτό που είδα είναι το "Batman Begins" σε High Definition από τον HD 81. Γενικώς, δύσκολα ενθουσιάζομαι αλλά σήμερα μου ξέφυγαν κάμποσα επιφωνήματα. Σας μιλάω για τον συνδυασμό που σκοτώνει.

Ακολούθησαν και μερικά στιγμιότυπα από άλλες ταινίες.

5. TW600 vs HD81

Μετά από όλα αυτά, συνδέσαμε τον Epson TW600 του φίλτατου doctor-x. Αν και δεν τον είχαμε σε αντιπαραβολή με τον HD81, η διαφορά ήταν τέτοια - μα τέτοια - που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ο doctor-x, ομολογώ, ψυχραιμότατος!

Η βραδιά έκλεισε με έντονο κοινωνικό σχολιασμό και "ζυμαράκια". Δύο γεγονότα ξεχώρησαν:

- Η ακατάπαυστη ομιλία του HV
- H ακατάπαυστη ψηφιακή του Andrew

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ελπιζω πως το σημερινο τεστ δεν ηταν παρα η αρχη μιας σειρας τετοιων "μικρων" παρουσιασεων οι οποιες θα μας ανοιξουν τα ματια και θα μας βοηθησουν να αποσπασουμε το καλυτερο απο το set up της βιντεοπροβολης μας.

Διαφορες?
Σιγουρα υπηρξαν και σε ορισμενες περιπτωσεις εμφανεστατες.Οι φωτογραφιες που θα ακολουθησουν θα ειναι-ελπιζω-διαφωτιστικες ως προς τα "πρεπει" και "μη" σε ενα σωστο στησιμο.

Να υπενθυμισω για ακομα μια φορα πως καλο θα ηταν να εχουμε την γνωμη ολων(η δικη μου αργοτερα) για λογους δεοντολογιας αλλα και πληροφορησης οσων δεν μπορεσαν να ειναι παροντες.

Πολλα ευχαριστω σε ολα τα παιδια και κυριως στον Βαγγελη του οποιου το στομα πρεπει να στεγνωσε απο οσα καλα και ενδιαφεροντα μας ειπε;)

Reaction score
3
5. TW600 vs HD81

Μετά από όλα αυτά, συνδέσαμε τον Epson TW600 του φίλτατου doctor-x. Αν και δεν τον είχαμε σε αντιπαραβολή με τον HD81, η διαφορά ήταν τέτοια - μα τέτοια - που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ο doctor-x, ομολογώ, ψυχραιμότατος!
Η καρδιά μου το ξέρει φίλε μου...:(:) (=κλαυσίγελος)

Για αρχή,απλά να επιβεβαιώσω την σαφή υπεροχή του optoma έναντι του pearl,καθώς πια τους είδα με τα μάτια μου.
Άντε ίσως ο δεύτερος να "έριχνε" στον πρώτο στο μαύρο,αλλά ουδέν άλλον.

Όσο για την παρουσίαση,να πω ότι ο "ιδρυτής" είχε βάλει τους μπάτσους να μου κλείσουν τον δρόμο,οπότε πήγα παραλιακά και....δεν την πρόλαβα εξ αρχής.
-Ένα πρώτο που μου έκανε κακή εντύπωση,η όχι εντελώς ομαλή ροή κίνησης και στα δυο νέα format.
Ελπίζω να είναι παιδικές ασθένειες και εν καιρώ να στρώσουν.
Η εικόνα πάντως δεν το συζητώ....Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Η !!! (αχ-βαχ και τα σχετικά)
-Άλλο ένα που έβγαζε μάτι και αποδείκνυε απερίφραστα το ότι είναι του διαβόλου,είναι το λεγόμενο "keystone correction" (ή μήπως keysone?:p).
Το πόσο παραμορφώνει την εικόνα,ακόμα και με +-1 ρύθμιση,ήταν εντυπωσιακό.Με το σχετικό pattern δεν έβλεπες εικόνα,αλλά ....κάτι άλλο που δεν δύναμαι να κατονομάσω.:rolleyes:

Αυτά για αρχή,γιατί τρέχω όλη μέρα και πρέπει να παίξω και με το νέο μου ψηφιακό "μωρό".

Α!Να μην ξεχάσω.
"Κύριε Κουρτινόπουλε",αν τις πίτες τις λένε "ζυμαράκια" στο χωριό σας,ένα καρβέλι ψωμί πώς ονομάζεται?Θα πεθάνω από την αγωνία αν δεν μου το απαντήσετε!:cool:

Τέλος,να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την οργάνωση και την παρουσίαση,όπως επίσης και για την όμορφη συνέχεια της βραδιάς. (αυτό το τελευταίο βέβαια ΔΕΝ αφορά κάποιον καληνυχτάκια:cool:)

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Test: Keystone adj., Zoom vs Tele, Throw Distance, BR vs HD, TW600 vs H

Α!Να μην ξεχάσω.
"Κύριε Κουρτινόπουλε",αν τις πίτες τις λένε "ζυμαράκια" στο χωριό σας,ένα καρβέλι ψωμί πώς ονομάζεται?Θα πεθάνω από την αγωνία αν δεν μου το απαντήσετε!:cool:
Μπουου χαχαχα:D :D

Reaction score
1
Μερικές φωτό (courtesy HV)

11m.JPG Αφού επιτύχουμε 1:1 Pixel mapping

VK0.jpg Προβάλλουμε ένα pattern

VK2.jpg Και παίζουμε με το keystone,
VK-6.jpg στον Optoma

VKE.jpg αλλά και στον Epson

Reaction score
1
Και μερικά quiz:

- Γιατί ο Λαζάρου έχει ξεραθεί στο γέλιο;
- Γιατί, ενώ όλοι κοιτάνε αριστερά, ο Andrew ζει στον κόσμο του;
- Τι βλέπουν όλοι και γελάνε;

GANG 1.jpg GANG 2.jpg

Reaction score
0
Sorry παιδια εγω δεν ξερω τι να γραψω. :oops:
Δεν ξερω καν τι βλεπαμε. :rolleyes:
Εγω την μηχανη πηγα να δοκιμασω. :cool:
Aπο οτι θυμαμαι λιγο pearl σκετο ειδα και μετα μαζι με τον 81.
Aλλα νομιζω οτι αυτο το συγκριτικο εχει γινει .
Παλι τα ιδια να γραψω??? :rolleyes:
Μπραβο στον Βαγγελη ,μπραβο στον zoglair thanx στον A.K. (τα κλασσικα τωρα,ξερετε)
Αντε να ανεβαζουμε και καμμια foto . ;)

(Πηγαινετε τον κερσορα πανω απο τις fotos για να βλεπετε τους τιτλους .Εχει ζυμαρι η υποθεση ;-) )

Attachments

Reaction score
0

Reaction score
0

Reaction score
3
Μια και δεν έχω συνέλθει ακόμα από το Toshiba, θα τα πω εν συντομία:
1. Όσο αφορά τα περί keystone, η διαφορά είναι πιό ορατή στα σχέδια και λιγότερο στην εικόνα.
2. Με ζουμ και κοντά τον προβολέα ή χωρίς ζουμ και μακριά τον προβολέα δεν μπορώ να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά. Άλλωστε κι εγώ βάζω τον ΜΤ700 στα 1.40 περίπου και με το ζουμ στα 3/4 περίπου.
3. Και για το throw distance, δεν είδα κάτι το φοβερό που να δικαιολογεί τη μετακίνηση προς τα πίσω του προβολέα μας.
4. Κι εδώ (Toshiba HD-DVD v Samsung Blu Ray) ήταν που έμεινα άφωνος.
Το Blu Ray ήταν αρκετά εντυπωσιακό αλλά δεν μου άρεσε τόσο η κίνηση της εικόνας του.
Αντίθετα το Toshiba ήμουν έτοιμος να το "βουτήξω".
Χμ, έχω και γενέθλια στις 26.....΄
Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι να κατέβει η τιμή του λίγο...
Αν πράγματι η διαφορά του HD-DVD με το Blu Ray είναι σε αυτά τα επίπεδα, τότε καλύτερα να επικρατήσει το HD-DVD.
ΥΓ. Άντε τώρα να δω το Batman Begins σε 576 και ειδικά την Kate Holms.....

Reaction score
0
...after Lens Gathering was zimaraki Gathering....

Attachments

Reaction score
0
..εγω τελειωσα.
Νομιζω οτι τωρα πρεπει να πιασει δουλεια το ΜΑΤΙ. ;)

Attachments

Reaction score
0
Μια και το θέμα του τι είδαμε το έχουμε καλύψει πιστεύω επαρκώς, θα ήθελα να παραθέσω τα δικά μου συμπεράσματα. Μετά το τελευταίο συγκριτικό μεταξύ Optoma και pearl έχουμε όλοι (ναι, και εγώ) βαρεθεί να λέμε πόσο καλύτερος είναι ο Optoma σε ευκρίνεια και πόσο σημαντικό είναι αυτό για την αξιοποίηση των νέων φορμά. Την διαφορά αυτή την είδαμε χθες για μια ακόμα φορά, αλλά εγώ είδα κάτι ακόμα. Ο Βαγγέλης μέσα από την πολύ καλή του παρουσίαση προσπάθησε να μας δείξει ότι ένα κορυφαίο σε εικόνα μηχάνημα μπορεί εύκολα να αποδώσει πολύ κάτω του αναμενόμενου λόγω κακής ρύθμισης – εγκατάστασης, αλλά ΚΑΙ το αντίθετο !!! Ποιος λοιπόν μπορεί αλήθεια να τοποθετήσει ΣΩΣΤΑ έναν Optoma σε ένα Ελληνικό σπίτι έτσι ώστε να πάρει την εξαιρετική εικόνα του σε μέγεθος που να ΕΧΕΙ νόημα για 1080p και προφανώς χωρίς να «ακουμπήσει» το keystone; Πιστεύω ελάχιστοι… Τον pearl;;; μάλλον οι περισσότεροι !!! Τι θα επέλεγα εγώ; Τίποτα μέχρι να δώ HD-DVD ή BR στον 720p Sharp μου, και βεβαίως τον JVC όταν με το καλό έρθει… :)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Ρε παλιοκερατά (για περισσότερες πληροφορίες στείλτε πμ) Andrew, δεν είπες ρε ότι θα τις βάλεις στη Δίχως Ορια τις φωτογραφίες?

Ου να μου χαθείς.

Κάτι ήθελα να γράψω κι εγώ για τους προβολείς, αλλά με τόσα ζυμαράκια με έπιασε το στομάχι μου και δε θυμάμαι τώρα... :confused:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI