the 10 biggest lies in audio (the audio critic)

Reaction score
1
Πολύ καλό άρθρο... Ευχαριστώ, αν και για τα περισσότερα μου είχε ανοίξει τα μάτια ο Κ.Κ.!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Σπύρο πριν από 4 χρόνια (πω πω πως περνάει ο καιρός, ε?) το έθεσες στο τραπέζι αυτό το κείμενο, και είδες τις σκέψεις του κόσμου τότε, με τα δεδομένα της εποχής.

Από τότε πολλά αλλάξανε, θυμάσαι πχ πως αντιμετώπιζαν τους ψηφιακούς ενισχυτές? ήταν τότε η αρχή...

Θα ήθελα να δω σήμερα πως σκέφτονται οι συμμετέχοντες σε αυτά, τα πλέον χιλιοειπωμένα θέματα. Αλήθεια, έχει κατασταλάξει κάπου η γνώμη του κόσμου ή βρίσκεται στα ίδια όπως και τότε?

Νομίζω πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως τώρα που ο Κόγιας ξεκινά μπουγάδες δίσκων...

D

deleted user 10898

Guest
As for the “tube sound,” there are two possibilities: (1) It’s a figment of the deluded audiophile’s imagination, or (2) it’s a deliberate coloration introduced by the manufacturer to appeal to corrupted tastes, in which case a solid-state design could easily mimic the sound if the designer were perverse enough to want it that way.

πολυ απλοικες θεωριες, ο ΚΚ ποτε δεν θα εγραφε τετοιες γενικοτητες και χωρις να τις υποστηριξει.

ετσι κουβεντα να γινεται...
σε ενα απλουστατο κυκλωμα SET υπαρχουν ελαχιστες δυνατοτητες παρεμβασης που θα δωσουν χρωματισμους οπως τους επιθυμει ο κατασκευαστης. αντιθετα η απλη αλλαγη της λαμπας αλλαζει απο λιγο εως σημαντικα το ακουστο αποτελεσμα.
αρα η εχει λαθος ο αρθρογραφος η δεν εκφραζει καλα αυτα που θελει.
πιο σωστη παρατηρηση θα ηταν πως πχ σε εναν λαμπατο οπως ο mcintosh mc 275 υπαρχει τοση αναδραση κλπ μαντζουνια που ο ηχος δεν εχει σχεση με λαμπιτσες αλλα με αυτο που θελει να βγαλει ο κατασκευαστης. εκει σωστα λεει πως σε SS το αποτελεσμα μπορει να ειναι το ιδιο.

σε προσφατη συζητηση με φιλο κατασκευαστη ενισχυτων μου ειπε πως "κουραστηκε" πολυ να φερει το SS της εταιριας του στα επιπεδα του μονομπλοκ με την "μεγαλη" λαμπα.
συμπερασμα, ο τυπος στο αρθρο εχει καποια δικια,δεν τα τεκμηριωνει ομως και λιγο μας τα χαλαει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
να φερει το SS της εταιριας του στα επιπεδα του μονομπλοκ με την "μεγαλη" λαμπα.
Αυτή η διαδικασία, γνωστή και ως "μαγείρεμα", είναι όντως επίπονη και απαιτεί πολύ γνώση. Φέρνει όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα και τελικά εκφράζει την "άποψη" του κατασκευαστή.

Είναι βέβαια γεγονός πως η χρήση "ειδικών" υλικών, όχι απαραίτητα ακριβών, αφήνει χαρακτηριστική ηχητική σφραγίδα. Η γνώση των υλικών λοιπόν είναι ένα ακόμη "όπλο" προς αυτή την κατεύθυνση.

Reaction score
13
Αυτή η διαδικασία, γνωστή και ως "μαγείρεμα", είναι όντως επίπονη και απαιτεί πολύ γνώση. Φέρνει όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα και τελικά εκφράζει την "άποψη" του κατασκευαστή.

Είναι βέβαια γεγονός πως η χρήση "ειδικών" υλικών, όχι απαραίτητα ακριβών, αφήνει χαρακτηριστική ηχητική σφραγίδα. Η γνώση των υλικών λοιπόν είναι ένα ακόμη "όπλο" προς αυτή την κατεύθυνση.

αμα ειναι τα FET αματσαριστα τυφλα ναχει ο ONGAKU.
Αυτος ειναι νεωτερισμος !
Οχι τα αρχαια class D :114:
Να δεις που αργα ή γρηγορα θα αναπτυχθει ειδικος κλαδος ξεματσαρισματος FET ατινα καταλληλως συνδιαζομενα ενεχουν χροιας DHΤ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.506
σε προσφατη συζητηση με φιλο κατασκευαστη ενισχυτων μου ειπε πως "κουραστηκε" πολυ να φερει το SS της εταιριας του στα επιπεδα του μονομπλοκ με την "μεγαλη" λαμπα. ...

Κακό για την τσέπη του.

D

deleted user 10898

Guest
Κακό για την τσέπη του.
στο σχολιο του κατασκευαστη εχεις να κανεις αυτην την παρατηριση?

προσπαθησε λιγο να μας διαφωτισεις γραφοντας πιο αναλυτικα...

και οπως δεν φανταζεσε μαλλον, του εκανε πολυ καλο στην τσεπη....

D

deleted user 10898

Guest
αμα ειναι τα FET αματσαριστα τυφλα ναχει ο ONGAKU.
Αυτος ειναι νεωτερισμος !
Οχι τα αρχαια class D :114:
Να δεις που αργα ή γρηγορα θα αναπτυχθει ειδικος κλαδος ξεματσαρισματος FET ατινα καταλληλως συνδιαζομενα ενεχουν χροιας DHΤ.
βλεπω υπαρχει μια ταση να κανουμε ολα τα θεματα "και καλα εμεις ξερουμε και ολοι εσεις δεν.... και χαχαχα"
οπως βλεπω ο κ.Τσαρουχας ενδιαφερεται να συζητησει σοβαρα.
και εσεις νομιζω κατι εχετε να πειτε.
μηπως μπορειτε να μου το κανετε λιανα?
class d εχω και δεν εχει καμια σχεση με τα ss Ελληνα κατασκευαστη.
υποδεεστερος ο D σε καθε κατηγορια εκτος απο την δυναμη...

Reaction score
13
βλεπω υπαρχει μια ταση να κανουμε ολα τα θεματα "και καλα εμεις ξερουμε και ολοι εσεις δεν.... και χαχαχα"
οπως βλεπω ο κ.Τσαρουχας ενδιαφερεται να συζητησει σοβαρα.
και εσεις νομιζω κατι εχετε να πειτε.
μηπως μπορειτε να μου το κανετε λιανα?
class d εχω και δεν εχει καμια σχεση με τα ss Ελληνα κατασκευαστη.
υποδεεστερος ο D σε καθε κατηγορια εκτος απο την δυναμη...
Ποιο απ ολα να κανω πιο λιανα.
- Εαν εννοεις τα σχετικα με τα FET που λεω, αναφερομαι σε καποια ιδεα, με βαση την οποια μπορει κανεις να παρει απο SS χροιες τριοδου, με ενα καπως ανορθοδοξο τροπο (να προκαλεσει τεχνητα την παραγωγη συγκεκριμενων Αρμονικων απο βαθμιδες που κανονικα δεν εχουν Αρμονικη παραμορφωση)
- Τα περι class D ειναι ενα αστειο μεταξυ του Τσαρουχα και εμου, και δεν εχει να κανει με κατι δικο σου ή το συστημα σου.
- Δεν υπαρχει πνευμα "εμεις ξερουμε και σεις δεν....". Το παρεξηγησες.

Γινε τωρα εαν θελεις και συ πιο συγκεκριμενος για το επιτευγμα του φιλου σου. Δηλαδη εσυ να ξερεις και μεις οχι ?

D

deleted user 10898

Guest
ωραια, τωρα καταλαβα γιατι μιλατε....
ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
για το επιτευγμα του κατασκευαστη απλως να πω πως ακουσα ss με "χροιες" λαμπας και πολλα γκαζια. τι πως και γιατι δεν εχει σημασια, ουτε ξερω λεπτομερειες αλλωστε.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.200
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike