the 10 biggest lies in audio (the audio critic)

Reaction score
13
Παραμενει το γεγονος οτι το κειμενο ειναι στημενο στην βαση της απομυθοποιησης καποιων θεματων που διχαζουν την Audio κοινοτητα, με τροπο που φανερωνει προσεγγιση χονδρικα σωστη, αλλα σε ορισμενα σημεια εμενα μου αφηνει την γευση της πολυ θεωρητικης προσεγγισης, απο εκεινες που κανουν κυριως μηχανικοι που χαρακτηριζονται απο μονομερεια στο σκεπτικο τους, και αποψεις τελειως by the book και Ακουστικα αβασανιστες.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Παραμενει το γεγονος οτι το κειμενο ειναι στημενο στην βαση της απομυθοποιησης καποιων θεματων που διχαζουν την Audio κοινοτητα, με τροπο που φανερωνει προσεγγιση χονδρικα σωστη, αλλα σε ορισμενα σημεια εμενα μου αφηνει την γευση της πολυ θεωρητικης προσεγγισης, απο εκεινες που κανουν κυριως μηχανικοι που χαρακτηριζονται απο μονομερεια στο σκεπτικο τους, και αποψεις τελειως by the book και Ακουστικα αβασανιστες.
Μιχάλη το "Ακουστικα αβασανιστες" για έναν που άσκησε την τεχνική συγγραφή και δημοσιογραφία για 50 ολόκληρα χρόνια μου φαίνεται δύσκολο να ισχύει.
Μήπως οι δικές μας ακροάσεις έχουν ανάγκη περισσότερου "βάσανου" πριν τις τελικές μας παραδοχές?

Reaction score
13
Μιχάλη το "Ακουστικα αβασανιστες" για έναν που άσκησε την τεχνική συγγραφή και δημοσιογραφία για 50 ολόκληρα χρόνια μου φαίνεται δύσκολο να ισχύει.
Μήπως οι δικές μας ακροάσεις έχουν ανάγκη περισσότερου "βάσανου" πριν τις τελικές μας παραδοχές?
Και το μεν και το δε ειναι πιθανα.
Κανονικα θα επρεπε να αναφερθουμε στα κειμενα σημειο προς σημειο, αλλα που χρονος για τετοια.
Επαναλαμβανω οτι γενικα με βρισκει συμφωνο το ολο πνευμα, και εαν εχω καποια ενσταση ειναι σε καποια σημεια.
Μετα ας μην ξεχναμε οτι η δημοσιογραφια παντα περιεχει και κινητρα που μπορει να μην ειναι φανερα με την πρωτη ματια. Σε τετοιες περιπτωσεις τα 50 (?) χρονια δεν εχουν βαρος.
Εξαλλου και το αντιπαλο στρατοπεδο εχει χρονικα αναλογη εμπλοκη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.240
Κι εμένα δύσκολο μου φαίνεται.

Παρ'όλα αυτά έχει δίκιο ο Μιχάλης, διότι αυτό που εκφράζει ο συγκεκριμένος γνωστός δημοσιογράφος είναι η άποψή του, και σαφώς δικαιούται να έχει άποψη και σαφώς έχει σημαντική βαρύτητα αυτή. Πρέπει όμως να έχουμε αρκετά ανοιχτό μυαλό ώστε να μπορούμε να αφουγκραζόμαστε και την αντίθετη ακριβώς άποψη από άτομα με άποψη παραπλήσιας "βαρύτητας".

Το θετικό για τον εν λόγω λίαν επώνυμο δημοσιογράφο είναι πως στοιχειοθετεί καλά την άποψή του, χωρίς βεβαίως να μπαίνει σε δύσκολα τεχνικά στοιχεία, καθώς αυτό θα έκανε δυσνόητο το κείμενό του για την πλειοψηφία των αναγνωστών. Άλλωστε δεν απευθύνεται σε μηχανικούς ή κατασκευαστές....

Φυσικά και στο θέμα "κίνητρα" έχει δίκιο ο Μιχάλης, μπορεί να υπάρχουν κι ας μην είναι εύκολα ανιχνεύσιμα με μια βιαστική ανάγνωση του κειμένου αυτού. Ταυτόχρονα όμως κίνητρα μπορεί να υπάρχουν και στην ακριβώς αντίθετη άποψη, ας έχουμε κι αυτό κατά νου.

Κρατώ τις παραπάνω σκέψεις και επανέρχομαι με το αρχικό μου πόστ:

Περιμένω τα σχόλιά σας, ιδίως για τα:

#2. The Vacum Tube Lie

#3. The Antidigital Lie

#10. The Golden Ear Lie

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Και το μεν και το δε ειναι πιθανα.
Κανονικα θα επρεπε να αναφερθουμε στα κειμενα σημειο προς σημειο, αλλα που χρονος για τετοια.
Επαναλαμβανω οτι γενικα με βρισκει συμφωνο το ολο πνευμα, και εαν εχω καποια ενσταση ειναι σε καποια σημεια.
Μετα ας μην ξεχναμε οτι η δημοσιογραφια παντα περιεχει και κινητρα που μπορει να μην ειναι φανερα με την πρωτη ματια. Σε τετοιες περιπτωσεις τα 50 (?) χρονια δεν εχουν βαρος.
Εξαλλου και το αντιπαλο στρατοπεδο εχει χρονικα αναλογη εμπλοκη.
Μιχάλη μην ξεχνάς οτι το να απομυθοποιείς και να ρεαλιστικοποιείς στο χώρο του HiEnd είναι το ανυστερόβουλο και μη συμφέρον, ειδικά στον ειδικό τύπο. Όπως γνωρίζεις διαβάζουμε κατά κόρον αν όχι Lies, τουλάχιστον ...μαγείες!

Reaction score
13
Μιχάλη μην ξεχνάς οτι το να απομυθοποιείς και να ρεαλιστικοποιείς στο χώρο του HiEnd είναι το ανυστερόβουλο και μη συμφέρον, ειδικά στον ειδικό τύπο. Όπως γνωρίζεις διαβάζουμε κατά κόρον αν όχι Lies, τουλάχιστον ...μαγείες!
Δεν αντιλεγω.
Ειμαστε της ιδιας αντιληψης.
Τα παντα ωστοσο εξαρτωνται απο το σωστο μετρο.
Μερικα απο τα κειμενα αυτα, σε καποια σημεια, βρισκω να κινουνται περαν του δικου μου μετρου.

@EAR
Σε αλλη χρονικη στιγμη ισως γινω πιο συγκεκριμενος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος