The Illusionist

Απόψεις - Poll

• Total voters
    18
  • Poll closed .
Reaction score
58
Re: Πρεμιερες ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Ο ΜΑΓΟΣ ΑΪΖΕΝΧΑΙΝ (The Illusionist)

Μία ονειρική περιπέτεια, βασισμένη στο διήγημα του Στίβεν Μίλχαουζερ, Ο Μάγος Άιζερχαϊμ..

Ο Άιζερχάϊμ είναι ένας νεαρός μάγος, που εξαιτίας των μαγικών του δυνάμεων πολλοί πιστεύουν ότι έχει παρτίδες με το διάβολο..Θα ερωτευτεί την πριγκίπισσα Σοφία και θα κάνει το πάν για να την κερδίσει..!

Κυκλοφορία στην Ελλαδα : 08/02/2007

Reaction score
6
Αν δεν το είδατε ακόμα σπεύστε.
Φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα είναι η χρονιά των μάγων.
Πρώτα το Prestige και τωρα Ο Μάγος Αινζενχαιν όπως τιτλοφορείται στην χωρα μας το The Illusionist.

Και τα δυο μαγευτικά και τα δυο σε κρατούν μεχρι το τέλος.
Βεβαια κάποιοι θα πουν ( όπως έχουν πει ηδη) πως το Illusionist είναι καλύτερο του Prestige ,και κάποιοι το αντίθετο.
Εγω προσωπικά δυσκολεύομαι να δώσω προβάδισμα σε καποιο από τα δυο..
Αντε ίσως λιγο να γέρνει η πλαστιγκα προς το Prestige.

Εσείς τι λετε;

HV

Reaction score
0
Το ειδα απο Dvdscreener πριν 2 μηνες, καλο ηταν αν και απο την μια φαινοταν πως ηξερε απο μαγεια ενω απο την αλλη τα διεψευσε ολα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: The Illusionist

Το ένα το είδα εχτές (Illusionist) και το άλλο προχτές (Prestige).
Στο imdb.com έδωσα στο πρώτο βαθμό 7/10 και στο δεύτερο 8/10.
Η διαφορά είναι μεγάλη υπέρ του Prestige για τα γούστα μου. Το Illusionist, χωρίς να είναι κακή ταινία - πέρασε ευχάριστα η ώρα, μου φάνηκε "λίγο".

Reaction score
0
Το Illusionist ειναι μια ωραια ταινια.
Η αισθητικη του και η φωτογραφια του παραπεμπει στις πρωτες ταινιες του Κινηματογραφου
(τα fade-in και fade-out , o φακος που δεν πιανει η φαινεται οτι δε πιανει ολο το καδρο,η ωχρα)
Δινουν μια ατμοσφαιρα και παραλληλα μια πιστοτητα στον χρονο που διαδραματιζεται η ταινια.
Καποια αυθεραιτα αξιωματα στην αρχη της ταινιας βοηθουν να ξετυλιχθει η ιστορια του Mαγου Eisenheim.
Μεχρι το τελος η ταινια σου κλεινει συνεχως το ματι στο υπερφυσικο.
Βεβαια το ιδιο το τελος.....αλλα αυτο ειναι κατι που πρεπει να δει ο καθενας!!
Δεν νομιζω οτι ο Norton συναντησε ερμηνευτικες δυσκολιες για τον ρολο του.
Πολυ καλοι ο Paul Giamatti και ο Rufus Sewell .
Για την Jessica τι να πω τωρα?? Η κοπελλα ειναι ωραια (σαν Σουηδεζα Θεα)
αλλα oscar ερμηνειας στην συγκεκριμενη ταινια ΔΕΝ θα επαιρνε.
Αναμεσα απο Illusionist και Prestige Δαγκωτο...το δευτερο.

Reaction score
7
Το Prestige ήταν ταινία εκδίκησης,αντιπαλότητας και αντιζηλίας...Το Illusionist ήταν μια αισθηματική μαγική ταινία...Eisenheim for the win...

Reaction score
3
Κι εγώ ψηφίζω Illusionist. Μόλις το είδα και μου άρεσε πάρα πολύ. Το Prestige το βαρεθηκα να πω την αλήθεια...

Reaction score
4
Ψηφιζω και εγω Illusionist.
Με μαγεψε η ατμοσφαιρα του.
Στην μια δεν περιμενα την ανατροπη αλλα στο prestige την περιμενα απο λεπτο σε λεπτο.
Μαλλον αυτο ηταν.
Το prestige πραγματικα ειναι μια πολυ ωραια ταινια που προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους αλλα για μενα το Illusionist ηταν δυο κλικ παραπανω.
Βεβαια γουστα ειναι αυτα και παιζουν πολλα ρολο στο να σε αρεσει μια ταινια.
Απο το οτι μπορεις να εχεις σκασει στο φαγητο, να νυσταζεις, να την δεις με φασαρια τυπων που δεν ειναι για ταινια και χιλια δυο αλλα.
Δεν επεσα σε καποια απο αυτα και δεκα φορες να τις εβλεπα και τις δυο η γνωμη μου δεν θα αλλαζε.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: The Illusionist

Για την ιστορία, στο imdb.com το Illusionist βγάζει 7.7/10 με 30.800 ψήφους και το Prestige είναι μισή μονάδα επάνω, στα 8.2/10, με 55.600 ψήφους.

Το ξέρω, περί ορέξεως....Απλά ήθελα να σας την πω λίγο πριν πάω για ύπνο. Δε γίνεται όλη η δράση να βρίσκεται στη HiEnd. :happy_4: :respect:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: The Illusionist

Το ξέρω, περί ορέξεως....Απλά ήθελα να σας την πω λίγο πριν πάω για ύπνο. Δε γίνεται όλη η δράση να βρίσκεται στη HiEnd. :happy_4: :respect:
:happy_5:

:cool_4:

Reaction score
164
Σιγά τα ωα! Στα Games γίνεται ο χαμός.Η Hi-end είναι σαν παιδική χαρά μπροστά στη Βαγδάτη! :happy_5:

Reaction score
4
Σιγά τα ωα! Στα Games γίνεται ο χαμός.Η Hi-end είναι σαν παιδική χαρά μπροστά στη Βαγδάτη! :happy_5:
:happy_5::happy_5::happy_5:
Οντως :cool_4:
Μονο τα ΜΑΤ δεν εχουν ερθει ακομη.....:happy_8:
Αφου μονο ασφαλισμενοι γραφουν στη κατηγορια.....:happy_5:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: The Illusionist

Eντάξει, εντάξει, η Games είναι εκτός συναγωνισμού, το παραδέχομαι!
Hardcore stuff! :cool_1:

Reaction score
2
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ φωτογραφία, συμπαθητική μουσική, καλές ερμηνείες, πετυχημένη αναπαράσταση της εποχής και κάποια λογικά κενά και βεβιασμένες λύσεις στο σενάριο. Συνολικά, μια καλή προσπάθεια.

Reaction score
2
Πάντως, η σωστή απόδοση των φωτοσκιάσεων και των χρωμάτων της ταινίας είναι μια καλή πρόκληση για οποιοδήποτε προβολικό σύστημα.

Reaction score
0
Ενώ τελικά είναι τελείως διαφορετική ταινία από το Prestige δεν μπορείς παρά να τα συγκρίνεις.
Η δική μου ψήφος πάει δαγκωτή στο Prestige το οποίο το σκεφτόμουν για ώρες, να μην πω μέρες αφού το είδα, σε αντίθεση με το Illusionist που κάτι δε μου πήγε καλά. Με απογοήτευσε εντελώς το τέλος γιατί προσπάθησαν να κάνουν twist αλά "Usual Suspects" και δεν τους βγήκε καθόλου.
Κατά τα άλλα ήταν ένα ωραίο ρομαντικό δράμα, χωρίς τις φιλοδοξίες και τις ανησυχίες του Prestige.
Αν μου πείτε Scarlett Johanson ή Jessica Biel, αυτό ναι, θα ήταν δίλημμα.

6,5/10 κατά τη γνώμη μου.

Reaction score
0
Marvin 2 παρατηρησεις αν μου επιτρεπεις.
α) εισαι κουβαρντας.:cool_4:
6,5/10 ???:happy_9:
β)Scarlett Johanson ΟR Jessica Biel.
Αυτα δεν ειναι διλημματα φιλε μου.
Ειναι λαθος προσεγγιση.:happy_8:
Βαλε ενα WITH αντι για OR και θα νιωσουμε ολοι καλυτερα!:happy_4:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.926
Members
38.263