THE WIRE by opc.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Φίλε back αυτό το σχέδιο ακολουθεί ακριβώς τη τοπολογία που προτείνει η National για το ολοκληρωμένο της.
Εξαιρετικό, τουλάχιστον σαν χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο LMΕ.

Να φανταστείς έχω έτοιμα όλα τα σχετικά για έναν τελικό ενισχυτή βασισμένο σε αυτό και δεν βρίσκω χρόνο να τον μοντάρω.

Μια παρατήρηση...
Καλό είναι ο ενισχυτής που στηρίζεται σε αυτό να έχει δύο συμμετρικές τάσεις. Μία χαμηλής ισχύος για το LMΕ και μία υψηλής για το τελικό στάδιο.
Αυτή του LMΕ θα πρέπει να είναι περίπου 10% υψηλότερη του τελικού σταδίου ώστε να μην ψαλιδίζει σε καμία περίπτωση και να φτάνει το τελικό στάδιο στα όρια του.

Reaction score
1.765
Απάντηση: THE WIRE by opc.

ναι συμφωνω και μαλιστα αν ειναι και σταθεροποιημενη για το Lme ακομα καλυτερα.

οποτε ενδιαφερεσαι για ενα ζευγαρι πλακετες η εχεις ηδη;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Αν δεν είχα πάρει τα σχετικά θα αγόραζα σίγουρα.

Reaction score
2.566
Οι μετρήσεις του είναι όντως φοβερές! Αλλά πλακέτες γιοκ πλέον...έτσι,αφού μίλησα πρώτα με back, αντάλλαξα με τον τύπο κάποια μηνύματα το πρωί και παρόλο που δεν ήθελε να ξανασχοληθεί αρχικά, συμφώνησε τελικά να φτιάξει ένα τελευταίο batch μόνο για Ελλάδα.
Νομίζω είναι πολύ καλή ευκαιρία και μας τιμάει που ασχολείται αποκλειστικά με εμάς, ο τύπος από ότι έμαθα σχεδιάζει για κορυφαίες εταιρείες!! Εγώ λοιπόν, είμαι μέσα προφανώς! Είμαι για 8 πλακέτες. Καλό θα είναι να μαζευτούμε καμιά 50αριά πλακέτες γιατί κι αυτός δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί με λιγότερες, περιμένω να μου πει τί αριθμό περίπου...

Δεν θα βγει ακριβά πάντως, αν μη τι άλλο αξίζει μια δοκιμή!

Reaction score
2.566
Τον ρώτησα αν παίζει να μας φτιάξει και κομπλέ κιτ να μην ψάχνουμε υλικά και περιμένω απάντηση.
Γενικά, οι προυποθέσεις στις οποίες καταλήξαμε τελικά για να συμφωνήσει, είναι:
1)Να μαζευτεί κάποιος σχετικά ουσιαστικός αριθμός προς παραγγελία
2)Να στις αποστείλει όλες σε μία διεύθυνση για ευκολία και να αναλάβουμε εμείς εδώ την εσωτερική διανομή.
Νομίζω λογικές και οι δύο...

Reaction score
2.566
Μιλάμε για ενισχυτή που μετράει καλύτερα και από τα Ncore...
Μέχρι στιγμης έχουμε μαζευτεί 16 pcb's:

exp4nder 8
back 2-4
sifis 2-4

Reaction score
2.566
exp4nder 8
back 2-4
sifis 2-4
platon 2-4
Τheodosis 2-4
Loubodic 2

Λοιπόν, μόλις μου είπε ότι για να μας στείλε κομπλέ κιτ, θέλει τουλάχιστον 50 πλακέτες, δηλαδή 25 ζευγάρια στέρεο. Αν ο αριθμός είναι μικρότερος από αυτόν, συμφωνήσαμε να μας στείλει τουλάχιστον πλακέτες και mosfet. Μέχρι στιγμής ήμαστε στο περίπου στα 10 ζευγάρια, θέλουμε άλλα 15 να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και να μην ψάχνουμε εξαρτήματα...

Εν τω μεταξύ, εδώ είναι οι μετρήσεις της δοκιμαστικής μοντούλας:
http://www.diyaudio.com/forums/solid...osfets-47.html

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Άντε μέσα και εγώ για 4 πλακέτες...
Τραβάτε με και ας κλαίω που λένε.:105:
Τη τιμή τη μάθαμε?

Reaction score
2.566
Xεχεχε...:602:

Ωραία, οπότε:

exp4nder 8
back 2-4
sifis 2-4
platon 2-4
Τheodosis 2-4
Loubodic 2
petermeni 4

Σύνολο 22-26 πλακέτες.

Reaction score
1.765
Απάντηση: Re: THE WIRE by opc.

Άντε μέσα και εγώ για 4 πλακέτες...
Τραβάτε με και ας κλαίω που λένε.:105:
Τη τιμή τη μάθαμε?
12$ εδινε την πλακετα η 78$

το κιτ πλακετες+υλικα για ενα στερεο ενισχυτη.

δεν ξερω αν αλλαξη κατι λογω ποσοτητας.

μαλλον θα παρω 2 κιτ.

κατσε να δουμε τιμη.

Reaction score
2.566
Τον έχω ρωτήσει αν οι τιμές αυτές ισχύουν και περιμένω απάντηση Γιώργο, σε λίγο θα ξέρουμε...φαντάζομαι κάπου εκεί θα κυμαίνονται λογικά...

Reaction score
1.765

ωραια τωρα που μαζευτηκε καποιο νουμερο ας ορισουμε και καποια ημερομηνια.

αλεξη εσυ που μιλατε πες του μεχρι ποτε θελη να ξερη τελικο αριθμο.

καμμια εβδομαδα ας πουμε;

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: THE WIRE by opc.

Λέω να του πω πως μέχρι τέλος της εβδομάδας, δηλαδή Παρασκευή, θα του δώσω στοιχεία, συμφωνείτε?

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: THE WIRE by opc.

Λοιπόν, για να προσγειωθούμε λίγο:

Hi Alex,
I would hazard a guess that the price would be $80 per channel because the boards will be slightly more expensive with only 50 pcs. The board order for diyAudio was 200 pcs which resulted in a lower cost.
I'll have to check on pricing for a board only order of 30 pcs. If you're willing to wait then I might be able to combine the board order with another project to reduce the price, as an order of only 30 4-layer boards is going to be very expensive (likely in the $30/board price range!).

Regards,
Owen

Εν ολίγοις μου λέει πως αν φτάσουμε τις 50 πλακέτες έτοιμες, τότε το κόστος θα είναι λίγο παραπάνω από τα 80$ που υπολογίζαμε σύμφωνα με τη παλια gb του diyaudio στην οποία η παραγγελία ήταν 200 κιτ. Δηλαδή αν ας πούμε πάει στα 85-90$, σημαίνει πως 2 ενισχυτικά κανάλια έτοιμα θα μας στοιχίσουν χοντρικά γύρω στα 65-70€.
Αν τελικά φτάσουμε τις 30 πλακέτες μόνες τους, όχι έτοιμες, το κόστος ανεβαίνει πολύ, από 12$ πάει περίπου στα 30$/πλακέτα...δηλαδή περίπου 23€, συνεπώς 2 πλακέτες σκέτες για έναν στέρεο ενισχυτή γύρω στα 45€.
Υπάρχει και η επιλογή όπως λέει αν κάνουμε υπομονή να μας συνδυάσει τη παραγγελία με μια αλλη δικιά του δουλειά και να μειώσει έτσι το κόστος των πλακετών λόγο αυξημένης παραγγελίας σε αυτόν που τις κατασκευάζει.

...Μαλλον για σκέτες πλακέτες με βλέπω αναγκαστικά αν δεν φτάσουμε το νούμερο...εκτός αν περιμένουμε λίγο...

Reaction score
1.765

τελικα ειχα κανη λαθος 80$ ανα καναλι ηταν.

νομιζω μεχρι παρασκευη θα εχουν δηλωση οσοι ενδιαφερονται.

Reaction score
2.566
Στο πόστ 15 έχω κάνει λάθος στο "σημαίνει πως 2 ενισχυτικά κανάλια έτοιμα θα μας στοιχίσουν χοντρικά γύρω στα 65-70€."
Το σωστό είναι, 1 κανάλι έτοιμο (πλακέτα+υλικά) γύρω στα 65-70€.

Βασικά ας έχουμε στο μυαλό μας τα δεδομένα κι ας δούμε συμμετοχή:
Τα δεδομένα είναι:
1) Στέλνει κιτ (πλακέτα και υλικά) μόνο αν φτάσουμε τις 50 πλακέτες με κόστος τότε λοιπόν περίπου 70€ ανά κανάλι με τα υλικά του.
2) Αν δεν φτάσουμε τον αριθμό αυτόν και φτάσουμε λίγο πιο πάνω από ότι ήμαστε τώρα, δηλαδή 30, τότε δεν στέλνει κιτ, μόνο σκέτη πλακέτα και μοσφέτ, με κόστος περίπου στα 23-25€ ανά κανάλι.
3)Περιμένουμε λίγο, δε ξέρω πόσο ακριβώς και πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές.

Reaction score
2.566
4) Κι επίσης αν φτάσουμε τις 50 προφανώς και δεν χρειάζεται να παραγγείλουμε αν δεν θέλουμε τη μορφή κιτ, αλλά σκέτες πλακέτες με τιμή φυσικά χαμηλότερη από 20€/πλακέτα...
...αυτά..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Το ποια υλικά φέρει επάνω η έτοιμη πλακέτα το γνωρίζουμε?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Στο πρώτο post είναι το BOM, Πέτρο, με part numbers από Digikey.
["Price List for LME AMP.pdf"]

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik