To καλυτερο και ασφαλεστερο καθαριστικο για οθονες?

Reaction score
14
RDoherty said:
Αυτό:
http://www.eydap.gr
δεν κάνει???
8)
Να μην κονομίσει και κανας άλλος ρε Doherty; 8)

Πάντως το άζαξ για τα τζάμια (το κοινό όχι αυτό με τα λεμονάκια) μια χαρά καθάριζε 8 χρόνια το Crt μου.
Κατάφερε επίσης να καθαρίσει και το ειδικό υγρό που είχα πάρει τότε και μου είχε κάνει το monitor....καπέλο! :wink:

Ξέρω ...ξέρω....κατεστρεψε την επίστρωση και λοιπές βλακείες .... :p
Λέτε να μην ισχύει η εγγυησή του πια; Οκτώ χρόνια μετά; :p :lol:

Τώρα τα TFT είναι άλλη ιστορία αλλά το απιονισμένο νεράκι δεν μου ακούγεται άσχημα.
Εκτός και αν ο ιδιοκτήτης καπνίζει σαν φουγάρο....

Reaction score
297
Δεν ξέρω τι λέτε, την οθόνη την καθαρίζω με πανί βρεγμένο (απο τη βρύση). Μια χαρά καθαρίζει.

Reaction score
3
RDoherty said:
Δεν ξέρω τι λέτε, την οθόνη την καθαρίζω με πανί βρεγμένο (απο τη βρύση). Μια χαρά καθαρίζει.
Κι εγώ το ίδιο.

NLS

Reaction score
1
και τώρα θα έρθουν οι hi-endάδες και θα μας πουν ότι η φορά που έχει το πανί στο καθάρισμα και η σκληρότητα του νερού, μεταβάλουν το polarity και την ευαισθησία εξαρτημάτων των layers του panel και μπορεί να σου βελτιώσουν ή χειροτερέψουν την ποιότητα θέασης μέχρι και στο τρομακτικό ποσοστό 0.0034%

:p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.267
Πριν πολλά χρόνια είχα αγοράσει ένα spray της Polaroid ισοπροπανόλης 5%, σε οικονομική συσκευασία των 6 τεμαχίων. Ακόμα δεν έχω τελειώσει το τρίτο και δεν το αλλάζω με τίποτα. Καθαρίζω από τα γυαλιά ηλίου, μέχρι τις LCD οθόνες ,όλες τις TV και τα όργανα στο ταμπλό του αυτοκινήτου.
Επειδή είμαι πολύ "ψείρας" και ανακαλύπτω ακόμα και βρωμιά μικρότερη του 1/10 του pixel, όλες οι παραπάνω επιφάνειες πρέπει να είναι τέλειες ανά πάσα στιγμή. Και αυτό που δε μπορώ καθόλου είναι οι "λεκέδες" που μένουν μετά το καθάρισμα με διάφορες τεχνικές και υγρά, ειδικά όταν βλέπουμε την επιφάνεια υπό γωνία.
Το Polaroid "τα κάνει αόρατα" στην κυριολεξία! Τώρα όσον αφορά τις θεωρίες για την καταστροφή της επίστρωσης, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αλλά προτιμώ να χαλάσει με τον καιρό η οθόνη, παρά να είναι ημι-καθαρή για πάντα.

Reaction score
0
Το συγκεκρίμένο έχω κ εγώ κ το χρησιμοποιώ για την οθόνη του PC.
Το είχε βγάλει η Polaroid για τον καθαρισμό των φίλτρων οθόνης (στις παλιες καλές CRT)
αλλά πραγματικά καθαρίζει άψογα πολλές γυάλινες επιφάνειες.

NLS

Reaction score
1
η συγκεκριμένη εταιρία το σίγουρο είναι ότι "ξέρει τι κάνει"

εγώ σκέφτομαι πάντως και τη χρήση του αφρού "99", το οποίο είναι για σκληρή βρωμιά οθονών, αλλά κάνει και τρομερή δουλειά στα χρωματισμένα/βρωμισμένα από τα χρόνια πλαστικά (υπολογιστών κλπ.)...

Reaction score
5
το καθε καταστημα οπτικων μπορει να σας δωσει ουδετερα καθαριστικα χωρις οινοπνευμα και αλατα σε natural σπρεϊ για γυαλια οπτικων... (ειναι ειδικα να μην καταστρεφουν τις διαφορες επιστροσεις τον οπτικων φακων και antistatic για να μην κολλανε οι σκονες γρηγορα πανω τους)...

ειναι η φθηνοτερη λυση για τα μονιτορ... και συνηθως τα δεινουν σαν διαφημιστικο για το καταστημα τους...

Reaction score
417
Εγώ πάντω μία samsung tft για το pc, την καθαρίζω αδώ και 5 χρόνια με ajax (όχι κατευθείαν στην οθόνη, ψεκάζω πρώτα στο πανί) και δεν έχει πάθει τίποτα. Με το νερό μου αφήνει γραμμές, όταν κοιτάξεις το μόνιτορ από πλάι.

Reaction score
5
οι crt μετα απο 2-3 χρησεις του ajax γεμιζαν στιγματα γιατι διαβρωναν καποιες επιστρωσεις... και γενικα ειναι οτι χειροτερο...
1000φορες απιονισμενο νερο με ενα microfibre πανακι που πουλανε μεχρι και στα lidl...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic