TrueRTA Ρυθμιση σταθμης ηχειων

Reaction score
638
Εχω εναν Onkyo 805 με ενα σετ ηχειων Whaefedale Diamond 8 αισθανομαι οτι τις σταθμες των ηχειων δεν τις εχει σεταρει σωστα καθως στον ροζ θορυβο ακουω πιο σιγα τα πισω και το κεντρικο.
Εψαξα για αγορα ντεσιμπελομετρου και απογοητευτηκα καθως ειδα οτι κοντα στα 100 ευρα αγοραζω ψηφιακα που μετρανε απο 31 hz - 8 khz δεν πιανουν δηλαδη ολο το φασμα των συχνοτητων του ροζ θορυβου.
Σκεφτηκα την λυση software με pc και βρηκα μια πληρη εκδοση του TrueRTA το οποιο απο αυτα που διαβασα ειναι η πιο αξιοπιστη λυση και συνεργαζεται πολυ καλα με την audigy platinum που εχω.
Εκανα μια σκεψη να συνδεσω το Line in της καρτας με το μικροφωνο του onkyo και να τρεξω απο το setup του ενισχυτη τον ροζ θορυβο που εχει για την ρυθμιση της σταθμης (μπορει να γινει και απο ειδικα dvd που εχω ) .
Διαβασα ομως οτι θελει ειδικο μικροφωνο οπως το Behringer ECM8000 το οποιο ακουει σε ολο το φασμα των συχνοτητων του ροζ θορυβου 20 Khz - 20khz και χρειαζεται μικτη προενισχυσης οπως τον Behringer UB802 και τα δυο μαζι κοστιζουν 100 ευρω οσο δηλαδη τα ντεσιμπελομετρα που προανεφερα και μου φαινεται καλυτερη λυση γιατι εαν τα καταφερω μπορω να ρυθμισω την ενταση του sub και το crossover των ηχειων.
Εχει ασχοληθει κανεις ? Μπορω να παραγω τον ροζ θορυβο απευθειας απο τον ενισχυτη η πρεπει να τον παραγω απο το Pc ?
Για ξεμπερδεψτε με λιγακι παρακαλω καθως τα αγγλικα μου δεν ειναι καλα και πολλα δεν τα πιανω . Φοβαμαι μην δωσω και τσαμπα λεφτα για το μικροφωνo και τον μικτη

Reaction score
638
Αυτα δεν γραφουν τι συχνοτητες μετρανε και συνηθως ειναι απο 31hz-8khz δηλαδη παει η ρυθμιση για το sub

Reaction score
10
Κατεβασε το manual : link

Μεσα θα δεις οτι μετραει απο 50-126dB,
και στο C-weighting απο 32-10,000 Ηz.
Μετα τα 10Κ, η αποκριση συχνοτητας του οργανου πεφτει γρηγορα και θα πρεπει να το υπολογισεις αν δουλεψεις με test-tone υψηλης συχνοτητας.

Παντως αυτο το οργανο ειναι το πιο διαδεδομενο για μετρησεις home cinema. Το δουλευω παρα πολλα χρονια και ειμαι ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα.

Η δουλεια του ειναι να μετρησει και να φερουμε ολα τα ηχεια στην ιδια σταθμη. Αν νομιζεις οτι το συστημα σου θελει και κατι παραπανω, μπορεις να πας σε κατι ακριβοτερο, αλλα αφου θα κανεις κατι τετοιο, ισως θα πρεπει να ψαχτεις και με το δωματιο.
Αλλιως θα σε φανε οι μετρησεις για να παρεις το ιδιο περιπου αποτελεσμα.

Reaction score
638
Το βρηκα απο Αγγλια το στελνουν Ελλαδα με 50 ευρα το καλο ειναι οτι εχει και εξοδο για συνδεση με την καρτα ηχου.

Reaction score
10
Επανερχομαι στο θεμα και σας δινω το παρακατω λινκ.
Ο Gonk, ειναι ενας απο τους beta-testers της Oppo, γιαυτο θα δειτε και αναλυτικα reviews στο site του.
Ειναι επισης ενα απο τα special members του avsforum.

Εφιαξε λοιπον το ''devious tiny disc'' ενα bass managment test tone disc, διαβαστε....

You may be wondering what use this devious tiny disc might be to you. Honestly, it may be of no use whatsoever. If you ever find yourself wondering exactly what is happening with your subwoofer and your other speakers at the crossover point, however, then you may have a use for the DTD. You can play either or both of these two test tones and observe how your receiver or surround processor steers the signal as the test tone travels up from 20Hz all the way to 6,000Hz simply by observing which drivers are moving in your sub and your main speaker. You can even get some idea of how your speaker's internal crossovers are designed by watching when the signal moves from one driver to another. I stopped the disc at 6,000Hz because the main purpose here was to look at bass management, but aside from some ultrasonic super tweeters (which generally operate above the 20,000Hz upper limit of human hearing) most speaker crossover networks have moved everything to the tweeter by around 6,000Hz anyway. It's devious, tiny, and occasionally even useful for the home theater hobbyist who really likes to tinker with his or her system.

Περισσοτερα εδω : link

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87