--TvforPc--

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Καλημέρα σε όλους.
Έχω λόγους να προβώ (άμεσα :eek:) σε αγορά τηλεόρασης για υπολογιστή.
Το προιόν πρέπει να είναι σχετικά χαμηλού κόστους και να είναι κάπως αξιοπρεπές αν αυτό είναι εφικτό στο ποσό που διαθέτω. Απόσταση θέασης μικρή όπως καταλαβαίνετε..
Σκέφτομαι να πάω στις 40-43 ίντσες (διαφωνήστε ελεύθερα).
Μπάτζετ 300-400 ευρώ (ξέρω, ξέρω).
Ο χώρος είναι αυτός...
1569818069148.png

Η τηλεόραση που βλέπετε είναι προσωρινά δανεική από το υπνοδωμάτιο και αν δεν επιστραφεί σύντομα... η αραχνοαίσθησή μου λέει πως κινδυνεύω :unsure:.
Σκέφτομαι κάποια σαν αυτή
ή σαν αυτή από τη Philips
Δοκίμασα μια 52αρα που έχω (ήταν ακριβώς όσο το τραπέζι) έτσι για να πάρω μια ιδέα για το μέγεθος αλλά μου φάνηκε πως θα πιαστεί ο αυχένας μου σε βάθος χρόνου από τις κινήσεις για να δω την εικόνα από άκρη σε άκρη. Ίσως βέβαια να είναι και ιδέα μου γιατί ήταν η πρώτη φορά που κάθισα τόσο κοντά για ώρα σε αυτές τις ίντσες.
Να ακούσω τις προτάσεις σας παρακαλώ.

Last edited:

Reaction score
6.845
Γιατι δεν πας σε ενα gaming monitor? Na υποθεσω οτι δεν βαζεις τα spendor οταν παιζεις παιχνιδια.Αν τωρα θελεις τηλεοραση παρε μια 43αρα (οχι παραπανω) και καλυτερα κατι πιο προσιτο αλλα με επεκταση εγγυησης.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Γιατι δεν πας σε ενα gaming monitor? Na υποθεσω οτι δεν βαζεις τα spendor οταν παιζεις παιχνιδια.Αν τωρα θελεις τηλεοραση παρε μια 43αρα (οχι παραπανω) και καλυτερα κατι πιο προσιτο αλλα με επεκταση εγγυησης.
-Bάζω τα spendor με όλα, ταινίες, παιχνίδια, μουσική... γιατί όχι? Μην τα μαγαρίσω? Ηχεία είναι, όχι ποπουδάκι για proderm... Δεν αρέσκομαι όμως σε εντάσεις με παιχνίδια κ' ταινίες οπότε συνήθως παίζουν στο minimum.
-Θέλω την πολυχρηστικότητα της TV.
-Πιο προσιτό? Εγώ θεωρώ σχετικά μικρό το ποσό για να πάρω κάτι επαρκές, να το ρίξω κι άλλο?
Η επέκταση εγγύησης είναι ένα θέμα προς σκέψη αλλά δεν θα το αποφασίσω τώρα... Μάλλον τελευταία στιγμή.. :rolleyes:
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Reaction score
6.845
αρα βλεπεις και τηλεοραση και ταινιες υποθετω,οποτε η LG ειναι μια καλη επιλογη,υπαρχουν βεβαια και αλλα μοντελα στις ιντσες αυτες,με μικρες διαφορες (δεν ξερω αν ειναι και ουσιας δηλαδη). Στην πιο προσιτη που σε καλυπτει και επεκταση εγγυησης,γιατι απο οτι καταλαβαινω θα την δουλευεις πολλες ωρες.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Τελικά έζησα για όλο αυτό το διάστημε με ένα μόνιτορ 24'' dell ips 1080p ώστε να σκεφτώ λίγο καλύτερα τις επιλογές μου. Χάθηκα λίγο...:biggrin: αλλά τελικά αποφάσισα να πάω σε monitor γιατί στο διάστημα που έζησα με το 24'' συνήθισα το μικρό μέγεθος οθόνης και ήταν αρκετά πιό ξεκούραστο για τα μάτια (και μικρότερη επιφάνεια ανάκλασης για το θέμα του ήχου :rolleyes:). Θυσίασα ταχύτητα για ποιότητα εικόνας (144hz vs 4K HDR) και σαν χρυσή τομή στο μέγεθος βρήκα τις 27'' επαρκείς.
Πήρα αυτο...
https://www.monitornerds.com/lg-27ul650-review/
Για όσους ενδιαφέρονται για κάτι ανάλογο σε κόστος-μέγεθος-δυνατότητες με καλή σχέση ποιότητας εικόνας, εργονομίας και επιδόσεων σε games (freesync) ας το βάλουν κι αυτό στη λίστα...
Ευχαριστώ για την βοήθεια :hi:.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.507
'Ασε με ρε D. Petro να βρω τη νιρβάνα μου... Μη με ξεσηκώνεις πάλι... :unsure:

Δοκίμασα μια 52αρα που έχω (ήταν ακριβώς όσο το τραπέζι) έτσι για να πάρω μια ιδέα για το μέγεθος αλλά μου φάνηκε πως θα πιαστεί ο αυχένας μου σε βάθος χρόνου από τις κινήσεις για να δω την εικόνα από άκρη σε άκρη. Ίσως βέβαια να είναι και ιδέα μου γιατί ήταν η πρώτη φορά που κάθισα τόσο κοντά για ώρα σε αυτές τις ίντσες.
Όντως μην ξεσηκώνεσαι και απόλαυσε ότι πήρες... Είναι ωραίο μέγεθος το 27, αρκετά μεγάλο αλλά και βλέπεις τα πάντα με μια ματιά.

Όμως η αλήθεια είναι πως τη συνηθίζεις τη μεγάλη διάσταση και δε θες να πας πίσω...
Είχα ένα monitor BenQ 27'' με VA panel και ήμουν σούπερ ευχαριστημένος... ώσπου κέρδισα σ' ένα διαγωνισμό από κάποιο game αυτό:

Στην αρχή δεν ήθελα να το βάλω, το είχα στο κουτί μέρες... γιατί το θεωρούσα μεγάλο, έχω και ηχεία πάνω στο γραφείο.... Όμως μια μέρα το δοκίμασα έτσι να δω τι κάνει και στ' αλήθεια στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου... γινόταν αυτό που λες, πως πήγαινε το κεφάλι μου δεξιά αριστερά...
Επειδή όμως είχα κάνει ολόκληρη μανούρα να το χωρέσω... σκέφτηκα να του δώσω μια βδομάδα και αν συνέχιζε να μη μου αρέσει να ξαναπάω στο BenQ...
Εε... μετά από 3 μέρες έβαλα τo BenQ στο κουτί, η διάσταση μου φαίνεται τέλεια και δεν ξανασκέφτηκα στιγμή να πάω πίσω...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Ναι σίγουρα... Αυτή που φαίνεται στην εικόνα πάνω στο πρώτο post είναι 32'' και παλιότερα την είχα μόνιμα στο γραφείο. Έχω ζήσει με αυτά τα μεγέθη και ξέρω την αίσθηση... Αυτό που δεν είχα ζήσει (για επαρκές διάστημα) ήταν η 52αρα που έβαλα για δοκιμή (κάψιμο), 40-43'' που δεν είχα στη διάθεσή μου να δοκιμάσω και η 24αρα που τελικά και άφησα για 2 μήνες περίπου... Στο τέλος ψαχνόμουν ανάμεσα σε 27'' και 32''. Επειδή θα ανέβαινα σε τιμή για 32'' και με τράβηξε και λίγο να πω την αλήθεια το 4k σε μικρότερες ίντσες για έξτρα λεπτομέρεια (το 1080 στο 24αρι ήταν πολύ ωραίο) τελικά κατέληξα εκεί. Μπορώ μετά από 10 μέρες να πω πως είναι οκ το μέγεθος (για τα γούστα μου) εφόσον κάθομαι περίπου στο ένα μέτρο απόσταση.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Εγώ παίζω Gran Turismo στις 112+ ίντσες από τα ούτε 3 μέτρα. Απλώς λέω...
Αλλά εντάξει, από το 1 μέτρο καλά είσαι.
Είσαι θεούλης.. :o
Βάλε wrc 8 με τα σκαμπανεβάσματα στα κατσάβραχα πάνω κάτω αλλά πάρε και καμιά λεκανίτσα μπροστά σου να έχεις για καλό και για κακό... :biggrin:.
Πάντως επειδή είχα στο καθιστικό μέχρι πρότινος το pc με την 52αρα στα 2 άντε κ' κάτι μέτρα... και αρκετές φορές πήγαινα και λίγο πιο κοντά.. Η αίσθηση από το ένα μέτρο είναι κάτι τελείως διαφορετικό (στα μάτια μου ?). Μπορεί να φταίει το ότι είμαι παππούς και κάνω focus από 1 μ. και κάτω.. :lol::lol::lol::biggrin:

Reaction score
11.198
Είσαι θεούλης.. :o
Βάλε wrc 8 με τα σκαμπανεβάσματα στα κατσάβραχα πάνω κάτω αλλά πάρε και καμιά λεκανίτσα μπροστά σου να έχεις για καλό και για κακό... :biggrin:.
Πάντως επειδή είχα στο καθιστικό μέχρι πρότινος το pc με την 52αρα στα 2 άντε κ' κάτι μέτρα... και αρκετές φορές πήγαινα και λίγο πιο κοντά.. Η αίσθηση από το ένα μέτρο είναι κάτι τελείως διαφορετικό (στα μάτια μου ?). Μπορεί να φταίει το ότι είμαι παππούς και κάνω focus από 1 μ. και κάτω.. :lol::lol::lol::biggrin:
Δε θα με πειράξει. Έχω παίξει GT και με VR. Τα έχω δει όλα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
'Ασε με ρε D. Petro…. :roflmao::roflmao::lol::lol::lol:
Εντάξει... εσύ παίζεις και VR…
Πόσο χρονών είσαι βρε?
Πηγαίνεις ακόμα με τη μαμά στο λούνα… χωρίς emetostop?
Εγώ νοιώθω ήρωας που μπορώ ακόμα και παίζω λίγο χωρίς την ανάγκη φυσιοθεραπευτή. :rolleyes:
Α... πέρα από πλάκα μιας και έχεις VR να τσεκάρεις αυτό... Δεν βγαίνει τώρα αμέσως αλλά φαίνεται κορυφαίο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR