Vga σε scart

Reaction score
1.124
Καλησπέρα στο φορουμ,ολίγον άσχετος από εικόνα,θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καλώδιο που να μεταφέρει εικόνα από vga σε scart.
Θέλω να αξιοποιήσω παλιά μηχανήματα που έχω στην αποθήκη μου.Ένα μινι λαπτοπ που έχει έξοδο vga και μια crt τηλεόραση που έχει μόνο scart.
Με μια αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα τέτοιο καλώδιο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.508
Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για τίποτα απ' αυτά που σου γράφω :p , αλλά απ' όσο θυμάμαι (απο την προϊστορία :D ) υπάρχουν καλώδια VGA to SCART. Η τιβί τότε πρέπει να δέχεται RGB μέσω SCART. Αν δεν δέχεται, χρειάζεται μετατροπέας RGB to S-Video ή RGB to composite.
Θα υπάρξουν σίγουρα και στις 2 περιπτώσεις θέματα χαμηλότατης ανάλυσης, κακής ποιότητας εικόνας και overscan/underscan.

Στη θέση σου θα έψαχνα για ένα monitor CRT( :o ) ή LCD με VGA. :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.508
Δεν μεταφέρει ήχο, το ξέχασα.

Ο ήχος όμως είναι εύκολος με πατέντα.

Reaction score
1.124
Ευχαριστώ για τις απαντησεις.Τον ήχο μπορώ να τον πάρω από την έξοδο ακουστικών και να συνδεθεί σε ηχοσύστημα που έχω ακριβώς δίπλα,οπότε δεν με πολυνοιάζει.
Φίλε zizik καταλαβαίνω οτί θα είναι ultra LOW end το αποτέλεσμα.Σκοπός είναι να μην πάνε στα σκουπίδια συσκευες που και να τις χαρίζεις τώρα δεν τις παίρνουν :( και να χρησιμοποιηθεί για θέαση κλασικού κινηματογράφου,οι περισσότερες ταινίες είναι ασπρόμαυρες.Οπότε η αναλυση είναι αδιάφορη και μένει η
ουσία;).
Αν δεν πετύχει η tv τουλάχιστον θα παει στη ανακύκλωση...
Θα κοιτάξω για το καλώδιο και βλεπουμε..

Reaction score
47
η εύκολη και trouble free λύση είναι να πάρεις VGA to S-video converter (περίπου 20$ από έξω έχει). Μπορεί να μην είναι τόσο τέλειο όσο το scart. Αλλά τη δουλειά του θα την κάνει πολύ καλά και δεν θα μπλέξεις στο να ψάχνεις drivers, KHz, συντονισμούς κ.α.

Reaction score
1.124
η εύκολη και trouble free λύση είναι να πάρεις VGA to S-video converter (περίπου 20$ από έξω έχει). Μπορεί να μην είναι τόσο τέλειο όσο το scart. Αλλά τη δουλειά του θα την κάνει πολύ καλά και δεν θα μπλέξεις στο να ψάχνεις drivers, KHz, συντονισμούς κ.α.
S video converter? Μπορείς να βάλεις ένα λινκ? Με δεδομένο οτί η τηλεόραση έχει μια και μοναδική είσοδο και αυτή είναι scart θακάνει δουλειά αυτό που μου πρότεινες?

Reaction score
8.347
Καλησπέρα στο φορουμ,ολίγον άσχετος από εικόνα,θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καλώδιο που να μεταφέρει εικόνα από vga σε scart.
Θέλω να αξιοποιήσω παλιά μηχανήματα που έχω στην αποθήκη μου.Ένα μινι λαπτοπ που έχει έξοδο vga και μια crt τηλεόραση που έχει μόνο scart.
Με μια αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα τέτοιο καλώδιο.
h vga του λαπτοπ είναι progressive scan και η CRT όχι οποτε δεν συνδέονται χρειάζεσαι μετατροπεα,υπαρχουν γυρω στα 10 δολλαρια.

Reaction score
1.124
Δεν έχω προλάβει να ασχοληθω αλλά μάλλον με γλυτώσατε από τη ταλαιπωρία.Διάβασα και κάποια σχόλια αγοραστών οτί όντως δεν παίζει..Αμα είναι να μπω σε ταλαιπωρίες και να δίνω 10 ευρώ στο μετατροπεά, άλλα 10 στο καλώδιο και να μη παίζει κιολας μάλλον θα καταλήξω στο μονιτορ που γράφει ο zizik στο δευτερο πόστ:)
Εντάξει θα κοιτάξω να είναι lcd;),θα εξελιχθώ:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk