Wall-through fittings για υδρόψυξη

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Μολονότι δεν πρέπει να είναι και κάτι δύσκολο ούτε βέβαια καμιά διαστημική τεχνολογία, ψάχνω να βρω - πριν ασχοληθώ ο ίδιος να κατασκευάσω - κάποιου είδους εξαρτήματα σύνδεσης πλαστικού σωλήνα υδρόψυξης, τα οποία όμως να δέχονται σύνδεση και από τα δυο άκρα με σφιγκτιράκι (τσεμπεράκι) και να μπορούν να σταθεροποιηθούν με κάποιο τρόπο (π.χ. μονό ή διπλό παξιμάδι) πάνω στο μεταλλικό τοίχωμα κουτιού υπολογιστή, σε τρύπα που θα ανοιχθεί (αν δεν είναι ήδη ανοιγμένη) γι αυτό το σκοπό, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να συνδέσει εσωτερικά τα λάστιχα π.χ. εισόδου-εξόδου από το cooling block και εξωτερικά προς το υπόλοιπο κύκλωμα της υδρόψυξης, αν αυτό βρίσκεται έξω από το κουτί.

Όπου κι αν έψαξα, κάτι τέτοιο δεν μπόρεσα να εντοπίσω, εκτός αν κάποιο ή κάποια από τα υπάρχοντα στην αγορά κάνουν και για τέτοια χρήση και απλά. είτε δεν αναφέρεται κάπου είτε δεν μπορώ να το εντοπίσω από την περιγραφή ή/και τις εικόνες.

Εννοώ κάτι σαν το παρακάτω, το οποίο βέβαια να περιέχει και το ενδιάμεσο τμήμα του, που θα ενοποιεί τα δυο εξαρτήματα (ή που θα αποτελεί ένα και ενιαίο εξάρτημα) και θα μπορεί να στηριχτεί με κάποιον τρόπο πάνω στο τοίχωμα του κουτιού:

Ευχαριστώ.
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Παναγιώτη ποια η χρησιμότητά του?

όλα τα σύγχρονα συστήματα υγρόψυξης παίζουν με μονοκόμματους σωλήνες μεταξύ των blocks, της αντλίας και του ψυγείου.
π.χ. στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται ξεκάθαρα όλα τα εξαρτήματα, κάνε μόνο τις απαραίτητες συνδέσεις αν δεν σε φτάνουν τα μήκη των σωλήνων καλύτερα πάρε μεγαλύτερες παρά να κάνεις προέκταση και προσθέσεις ένα ακόμα σημείο αδυναμίας στην αλυσίδα.

Reaction score
118
Αν ο σκοπός σου είναι να συνδέσεις εξωτερική αντλία, δοχείο ή ψυγείο, τότε καλύτερα να κάνεις την τρύπα στο κουτί λίγο μεγαλύτερη της σωλήνας, να βάλεις τα ειδικά προστατευτικά γύρω γύρω από την τρύπα και στη συνέχεια να έχεις μονοκόματη τη σωλήνα από το εξωτερικό στοιχείο στο εσωτερικό.

Reaction score
2.248
Στην Ελλάδα από το e-shop θα βρεις μεγάλη ποικιλία από fittings
http://www.e-shop.gr/hydrocooling

Επόμενο κατάστημα το eworld
http://www.eworld.com.gr/products/index/21/0/Συστήματα-Ψύξης

Προτίμησε τα compression type fittings. Είναι ακριβότερα αλλά ασφαλέστερα

Επίσης μεγάλη ποικιλία έχει το Aqua tuning
http://www.aquatuning.de/manufacturers.php/manufac/61

Δες Koolance ή Alphacool για τα blocks CPU και GPU (εάν κάνεις).
Masterkleer ή Alphacool για σωλήνα. Oi έγχρωμοι σωλήνες χάνουν το χρώμα τους μετά από λίγο καιρό. Εάν θες να δώσεις χρώμα προτίμησε έναν διάφανο και βάλε υγρό με χρώμα.

Καλή τύχη μάστορα

Reaction score
3.085
Σας ευχαριστώ όλους σας.

Τελικά, μάλλον θα ακολουθήσω τις προτάσεις που λένε για μονοκόματη σωλήνα. Είναι βέβαια λίγο άβολο, αλλά η άλλη λύση που ψάχνω φαίνεται πιο περίπλοκη.

Το μόνο μειονέκτημα των μονοκόματων σωληνώσεων - και μιλάω για σύστημα εκτός κουτιού - είναι ότι από τη στγμή που αυτό στήθηκε, είναι πολύ δύσκολη η μετακίνησή του, με όλα αυτά τα τσιμπράκαλα έξω από το κουτί.

Αυτά τα ρημάδια τα grommets διέλευσης των σωληνώσεων μόνο είναι λίγο δυσεύρετα στην ελληνική αγορά (η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακόμα ρωτήσει σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, που λογικά θα πρέπει να είναι η πρώτη πηγή για κάτι τέτοιο, όπως Κωνσταντακάτος, Καυκάς κλπ.). Βρήκα μόνο στο e-world, εδώ

Και πάλι ευχαριστώ
-

Reaction score
3.085
....
Αυτά τα ρημάδια τα grommets διέλευσης των σωληνώσεων μόνο είναι λίγο δυσεύρετα στην ελληνική αγορά (η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακόμα ρωτήσει σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, που λογικά θα πρέπει να είναι η πρώτη πηγή για κάτι τέτοιο, όπως Κωνσταντακάτος, Καυκάς κλπ.). Βρήκα μόνο στο e-world, εδώ
....
Έφαγα σήμερα τη μισή μου μέρα να ψάχνω να βρω αυτό που θεωρούσα τόσο απλό. Ρώτησα τέσσερα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού (Κωνσταντακάτος, Καυκάς, Μεϊδάνης, Αφοί Κορκίδη) και κανένας δεν ξέρει τί είναι αυτό, ακόμα κι αν τους το περιγράφεις.

Ρώτησα και σ' ένα μεγάλο μαγαζί ελαστικών παρεμβυσμάτων (Παπαδόπουλος-Πειραιάς, Πολυδεύκους 12) και ούτε εκεί φαίνεται να το ξέρουν το είδος, αν και θα έχω τελική απάντησή τους μάλλον τη Δευτέρα. Μέχρι τώρα είναι σαν να μιλάω σε τοίχο. Και τί ψάχνω; Ένα πολύ απλό προϊόν, που "κουτουλάμε" πάνω του σχεδόν κάθε βδομάδα, για να μην πω κάθε μέρα!

Ιδού οι εικόνες (ως παραδείγματα και μόνο):

Εντάξει, το τελευταίο είδος το έχω εντοπίσει, αλλά θα είναι η τελευταία μου επιλογή, πρώτον γιατί απαιτεί πολύ μεγαλύτερη τρύπα στο κουτί και δεύτερον γιατί αυτός που το πουλάει μου πέφτει λίγο μακριά. Θα καταλήξω σ' αυτού του είδους τη λύση, μόνο αν δεν καταφέρω να βρω κάποιο από τα δυο προηγούμενα.

Η ερώτησή μου είναι αν έχει κάποιος ιδέα πού μπορεί να βρεί κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ.
-

Reaction score
118
Αυτό της 1ης φωτογραφίας αν δεν κάνω λάθος το έχω προμηθευτεί αρκετές φορές από το Φανό για ιδιοκατασκευές .. ή κάτι παρόμοιο.

Reaction score
3.085
Αυτό της 1ης φωτογραφίας αν δεν κάνω λάθος το έχω προμηθευτεί αρκετές φορές από το Φανό για ιδιοκατασκευές .. ή κάτι παρόμοιο.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Έκανες διάνα!

Επικοινώνησα αμέσως με το ΦΑΝΟ (τους έστειλα ένα email με φωτογραφίες) και με κάλεσαν σε μόλις τρία τέταρτα της ώρας, οι ίδιοι προς τιμήν τους, για να μου πουν πως έχουν από αυτό της πρώτης φωτογραφίας και μάλιστα σε αρκετά μεγέθη.

Νάσαι καλά.
-

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.359
Members
38.302