wifi με δυο router?

CAC

Reaction score
16
Καλησπερα! θα ήθελα τα φωτα σας. Ψάχνω πάντου μήπως μπορώ να επεκτείνω το οικιακο wifi μου με τη χρησιμοποίηση δυο διαφορετικων router τα οπoiα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μεσω ethernet?

Reaction score
96
καποια στιγμη πειραματιστηκα και μου δουλεψε μια χαρα!!! βασικα συνδεσα στο βασικο μου ρουτερ(το οποιο ειναι ασυρματο) ,μεσω ethernet καλωδιου ενα ρουτερ της dlink σαν αυτο

http://www.dlink.com/gr/el/home-solutions/connect/routers/dir-600-wireless-n-150-home-router

το δευτερο ρουτερ ειχε βεβαια το δικο του ονομα σαν δικτυο και φυσικα συνδεοσουν σε αυτο με διαφορετικο κωδικο,επεισης ειχα επιλεξει διαφορετικο καναλι εκπομπης

ο λογος που με ωθησε να δοκιμασω δυο ρουτερ ηταν οτι οταν η συζηγος εβλεπε την αγαπημενη της εκπομπη στο λαπιτοπι της μου γονατιζε το πισι που ηταν στο διπλανο δωματιο και δεν μπορουσα ν ανοιξω ουτε το μαιλ μου ...οποτε με αυτο τον τροπο καθαρισα μια και καλη!!!

Last edited:

Reaction score
0
Ναι αλλα πως γινετε αυτο αφου μοιραζεστε παλι την ιδια συνδεση;Παλι δεν <τραβα> την ιδια ποσοτητα data;
Επειδη εχω κανει το ιδιο ακριβως οταν π.χ. εχω ανοικτο το κατεβαστηρι και δεν εχω περιορισει την ληψη δεν κουνιεται φυλλο αντε ισως τα email.
Μονο αν αφησω ελευθερα 2 απο τα 7,5 που κλειδωνει μπορω να δω καποιο βιντεο

Reaction score
7.315
Καλησπερα! θα ήθελα τα φωτα σας. Ψάχνω πάντου μήπως μπορώ να επεκτείνω το οικιακο wifi μου με τη χρησιμοποίηση δυο διαφορετικων router τα οπoiα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μεσω ethernet?
Γιατί τα δύο routers να συνδέονται ενσύρματα; Υπάρχει λόγος; Υπάρχουν πολλοί τρόποι επέκτασης της εμβέλειας.

Reaction score
96
στην δικη μου περιπτωση κι επειδη γονατιζε το ρουτερ της wind (zte) που εχω ,λειτουργησε μια χαρα ...αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι η σωστοτερη λυση ,ουτε οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος να μεγαλωσει καποιος την ασυρματη εμβελεια του δικτυου του

Reaction score
169
Μπορείς να πάρεις ένα απλό Access Point με πόρτα uplink στο switch του και να το βάλεις πάνω στο router με καλώδιο ή με κάποιο powerline ethernet να γλυτώνεις και καλώδια. Εναλλακτικά παίζουν και ασύρματα repeater.
Με 2ο router θα γίνει και πάλι δουλειά, απλά θα πρέπει να ρυθμίσεις την πόρτα WAN σαν πρακτικά απλή uplink και όχι να έχει διαφορετικά δίκτυα από τη WAN και άλλο από το switch με firewall και ΝΑΤ να παρεμβάλονται.
Η ρύθμιση είναι λίγο μυστήρια.

Reaction score
32
Έχω ένα modem gigabit netgear στον ένα όροφο και στον άλλο ένα router gigabit netgear. Επειδή έχω κάποιες συσκευές που θέλουν συγκεκριμένη ip, μπορεί το router να δείχνει την ίδια ip με το modem; πχ 192.168.2.1
Σε ένα switch Cisco που έχω μάλλον το κάνει αυτο γιατί όταν βάζω τη συσκευή που έχω δώσει συγκεκριμένη ip στο modem τη βλέπω μέσω iPhone ή υπολογιστή ενώ όταν τη βάζω στο router όχι.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Πρέπει να ρυθμίσεις τον DHCP server του router για να μην έχεις προβλήματα.
Άλλαξε το pool του DHCP έτσι ώστε να μείνουν ips που θα δίνεις εσύ στις συσκευές που θέλεις.
π.χ. αν ο router είναι ο 192.168.1.1 το pool που έχει by default είναι το 192.168.1.2 - 192.168.1.254
πας στις ρυθμίσεις του DHCP στο router και το αλλάζεις π.χ. σε 192.168.1.20 - 192.168.1.254 και σου μένουν οι ips από 2-19 να τις δώσεις όπου θέλεις χωρίς να ασχολείται με αυτές ο DHCP server του router..

Reaction score
32
Εννοούσα ότι στο modem έχω δώσει 192.168.1.3 για μια συσκευή και την ίδια θέλω να έχει και το router αλλά και για τις υπόλοιπες συσκευές που έχω στο modem σε διαδοχικές ip που τελειώνουν σε .4 σε .5 κλπ

Reaction score
1.842
Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι κάνεις και τι θες. Πάντως συσκευές με την ίδια ip σε ένα δίκτυο δεν δουλεύουν, ίσως και ολόκληρο το δίκτυο να κολλάει. Αυτό που λέει ο Γιώργος παραπάνω είναι απλό και σωστό.

Reaction score
44
Καλησπέρα σας.
Εάν καταλαβαίνω καλά θέλεται ο δεύτερος router να επεκτέινει το wifi δίκτυο του πρώτου χωρίς όμως να επεμβάινει στα χαρακτηριστικά του δικτύου.
Αυτό που μπορείτε να δοκιμάσεται είναι να δώσεται στο δευτερο router μία συγκεκριμένη διεύθυνση που να μην είναι στο dhcp pool του πρώτου, να του δώσεται defaulte gateway τη διεύθυνση του πρώτου router και να κλείσεται ότι παράμετρους δικτύου υποστηρίζει (firewall, nat, dhcp κλπ).
Τέλος φτίαξτε ένα wireless δίκτυο με το ίδιο όνομα με του πρώτου router αλλά διαφορετικό κανάλι (κατά προτίμηση 5 θέσεις πιό μακριά από το κανάλι του πρώτου router).
Προσοχή, μιλάμε πάντα για router και όχι modem router. Τα modem-router έχουν εσωτερικά default gateway τη θύρα του modem και δεν κάνουν για τέτοιες δουλείες.
Πιστεύω ότι έτσι θα δουλέψει
Σταύρος

Reaction score
32
Το ένα που έχω είναι το net gear DGN 3500 (modem/router) και το άλλο net gear WNDR3700v3 (router). Οπότε από ότι κατΛαβα σύμφωνα με αυτά που είπες δεν γίνεται.

Reaction score
44
Αν και δεν γνωρίζω τα εν λόγω μηχανήματα θα σου πρότινα να δοκιμάσεις να συνδέσεις το modem/router σε μία lan port του δευτερου router (οχι τη wan).
Δώσε στο δευτερο ρουτερ μια στατικη διευθυνση εκτως του dhcp pool του modem/router με default gateway τη διευθυνση του modem/router, κλείσε όλα τα network features του (dhcp, nat, firewall) και σύνδεσε σε μια άλλη lan ένα μηχάνημα. Λογικά έτσι ο δεύτερος router θα λειτουργεί σαν απομακρισμένο switch και το μηχανημα θα παιρνει διευθυνση και θα βγαίνει στο ιντερνετ από το modem router.
Εάν αυτό δουλευει φτίαξε στο δευτερο ρουτερ ένα πανομοιοτυπο wifi δικτυο και λογικα είσαι έτοιμος.
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά κάνεις το ρουτερ ένα απομακρισμένο switch και acces point.
Για δες και πες μου.

Reaction score
818
Επιπροσθέτως με τα όσα πολύ σωστά σου γράφει ο φίλος staza, αν μπορείς (και κατέχεις) πέρνα ένα ddwrt firmware στο WNDR3700v3 και ρύθμισέ το ως Access Point (έχει αυτή την επιλογή το firmware).

To firmware θα το βρεις εδώ βάζοντας το όνομα του router σου: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.098
Members
38.288