WRC -ACROPOLIS!!!!!!!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.747
Με κέντρο το Τατόι
http://www.sportime.gr/auto_inside.asp?article_id=75357
26/3/2008 16:17

Στα τέλη Μαΐου ξεκινά το φετινό ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα είναι το 55ο και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Το 2005 και το 2006, η υπερειδική διαδρομή είχε σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και χρησιμοποιηθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Το 2007, «μετακόμισε» στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, αλλά φέτος θα φιλοξενηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.
Αφού λοιπόν η υπερειδική του Ακρόπολις έγινε σε στάδιο και ιππόδρομο, ήρθε η ώρα να γίνει και σε αεροδρόμιο, ακόμα ένα δείγμα της ελληνικής «φύσης» που δείχνει να ξεπερνά πολλά προβλήματα και να προχωρά σε λύσεις που υιοθετούν άλλες χώρες. Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη στον κόσμο που φιλοξένησε την υπερειδική της διαδρομή σε στάδιο. Η φετινή θα έχει μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων και όσοι παλαιοί παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις των οδηγών, θα θυμηθούν τι γινόταν σε αυτή την περιοχή τη δεκαετία του ’70.
Είναι σχεδιασμένη από τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ κ. Βασίλη Δεσποτόπουλο, όπως, άλλωστε, έγινε και πέρυσι, αλλά δεν θα έχει τη γέφυρα όπου ο ένας οδηγός θα περνά πάνω από τον άλλον, παρά οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να «κυνηγιούνται». Οπως προαναφέρθηκε, το μήκος της είναι στα τέσσερα χλμ. και έγκειται στους κανονισμούς της ομοσπονδίας που κάνουν λόγο πως οι υπερειδικές διαδρομές πρέπει να είναι από 1.5 έως και πέντε χιλιόμετρα. Θα χρησιμοποιηθεί δύο φορές, στην αρχή και το τέλος, δηλαδή στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Αλυτάρχης θα είναι φυσικά η κ. Αννίτα Πασσαλή και όπως οι υπόλοιποι, θα δει το κέντρο Τύπου, το σέρβις παρκ και γενικά το κέντρο του αγώνα, στο Τατόι, γεγονός που θα διευκολύνει πάρα πολλούς...
Αλλαγές σε λίγες ειδικές
Αναφορικά με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του ράλι, αυτά θα αγγίξουν τα 346, δώδεκα περισσότερα από τα περσινά, αφού και εκεί οι κανονισμοί της ομοσπονδίας είναι σαφείς. Αναφέρουν πως η απόσταση ενός αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πρέπει να είναι από 340 έως και 360χλμ.. Από εκεί και πέρα, οι διαδρομές θα είναι 20, μία λιγότερη σε σχέση με πέρυσι και σύμφωνα με τους χάρτες του αγώνα, απουσιάζουν, η υπερειδική του ιπποδρόμου, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο Υμηττός και το Λουτράκι.
Αξίζει να αναφερθεί πως για τον Υμηττό είχε δοθεί... μάχη πέρυσι, αφού οι οικολόγοι είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για ένα είδος λουλουδιού που θα κινδύνευε από το πέρασμα των αυτοκινήτων (και για τον ιππόδρομο είχαν εκφραστεί αντιδράσεις για το θόρυβο των αυτοκινήτων που θα τρόμαζε τα άλογα). Για να μην υπάρξουν λοιπόν παρόμοια προβλήματα φέτος, ο Υμηττός αφαιρέθηκε και οι νέες ειδικές είναι το Ποικίλο και η Πισσιά.
Σε γενικές γραμμές το 80% των διαδρομών παραμένει το ίδιο, αλλά έχει γίνει και μια μικρή αλλαγή στους Αγίους Θεοδώρους. Πέρυσι, οι οδηγοί αγωνίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή συμπληρώνοντας 48(!) χιλιόμετρα, αλλά επειδή φέτος οι κανονισμοί των ελαστικών έχουν αλλάξει και η Πιρέλι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των οδηγών, η διαδρομή «κόπηκε» στα δύο, με την ιταλική εταιρεία ελαστικών να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα για 24 περίπου χιλιόμετρα.
Οι ειδικές διαδρομές
Είκοσι θα είναι οι φετινές ειδικές του ράλι Ακρόπολις και έχουν χωριστεί με τέτοιον τρόπο προκειμένου να ολοκληρωθούν σε τρεις ημέρες. Η πρώτη έως και την 7η διαδρομή θα χρησιμοποιηθούν την πρώτη ημέρα, η 8η έως και τη 13η τη δεύτερη και η 14η έως και την 20ή, την τρίτη.
ΕΔ 1, 20 Τατόι
ΕΔ 2-5 Σχηματάρι
ΕΔ 3-6 Θήβα
ΕΔ 4-7 Ποικίλο
ΕΔ 8-11 Αγιοι Θεόδωροι
ΕΔ 9-12 Πισσιά
ΕΔ 10-13 Αγία Τριάδα
ΕΔ 14-17 Αυλώνας
ΕΔ 15-18 Ασσοπία
ΕΔ 16-19 Αγία Σωτήρα











Tατοι ?
Βλεπω καλα?
Προτεινω να παρευρεθουμε !!!
 




Μηνύματα
2.489
Reaction score
1
Απάντηση: WRC -ACROPOLIS!!!!!!!!!

Τατοϊ ημουν φανταρος ενα μηνα, υπερειδικη το εκαναν?!!!!!!:139:

Εχω παει στο 50ο και 51ο Ακροπολις, αν θυμαμαι καλα καμια ειδικη απο τοτε δεν εχει μεινει ιδια.

Αποψη μου οτι το wrc βρισκεται σε μεταβατικο σταδιο αφου οι πολυ καλοι οδηγοι σταματησαν το αθλημα σε πολυ κοντινο χρονικο διαστημα.
 


n_olympios

Μαντιναδόρος!
Μηνύματα
6.085
Reaction score
13.101
Για να δούμε, φέτος θα μπορέσω να παρακολουθήσω καθόλου?
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: Re: WRC -ACROPOLIS!!!!!!!!!

Για να δούμε, φέτος θα μπορέσω να παρακολουθήσω καθόλου?

Δυστυχώς, για ακόμα μια χρονιά, δεν θα μπορέσω να το δω!!

Νομίζω πως αν μετέφεραν κάποια χρονιά τον αγώνα Τέλη Ιούνη ή μέσα στον Ιούλιο θα είχαν πολύ περισσότερους θεατές.

Αλλά τι λέμε??
Φέτος δεν είναι η τελευταία χρονιά του Ακρόπολις?
Και μετά θα γίνεται ανά δύο έτη??
 

Μηνύματα
48
Reaction score
35
καλησπερα,
αμα δεν εχει βουνο+ελατο το ακροπολις, δεν αξιζει !
αττικοβοιωτια μεγαλη λ@λ@κι@ !!! ---->δεν ξαναπαταω !!!
οταν ξαναγυρισει Οιτη, Γκιωνα, Παρνασσο + Καλλιδρομο, τοτε μαλιστα !!!
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Αμα κανονιστει ειμαι φυσικα μεσα.
Παντα ηθελα να παω να δω απο κοντα αλλα ποτε δεν τα εχω καταφερει.
 



Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.747
Απάντηση: WRC -ACROPOLIS!!!!!!!!!

Καταλαβαινω τις δυσκολιες των πεντρεμενων,αλλα ενα Τατοι που ειναι και ιστορικος χωρο για τον μηχανοκινητο αθλητισμο,το προλαβαινουμε!
 

Μηνύματα
4.480
Reaction score
3
Απάντηση: WRC -ACROPOLIS!!!!!!!!!

Άσε βρε Αρβανίκ, καλό το Τατόι αλλά το θέμα είναι να φάμε και λίγο χώμα εεε... :135:
 



Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.747
Απάντηση: WRC -ACROPOLIS!!!!!!!!!

http://www.acropolisrally.gr/el/
Καλώς ήρθατε στο BP ULTIMATE ACROPOLIS RALLY!

Η ΕΛΠΑ και ειδικότερα όσοι ασχολούμαστε με τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε σε ακόμα μια «έκδοση» του εθνικού μας αγώνα που, για 55η φορά, παραδοσιακά θα διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Το BP Ultimate Acropolis Rally, 7ος γύρος του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, θα υποδεχτεί το θίασο του WRC, αλλά και τους φίλους του σπορ για πρώτη φορά στην ιστορία του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου. Το Τατόϊ που στους παλιότερους φίλους του αγώνα φέρνει στο νου το σιρκουί που γινόταν εκεί τη δεκαετία του ´70, αλλά και την κατατακτήρια διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις του 1975.

Η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Aμυνας και το Αρχηγείο Αεροπορίας κατανοώντας την τεράστια σημασία του αγώνα για τη χώρα μας, προσφέρουν τις μοναδικές αυτές εγκαταστάσεις και είμαστε σίγουροι ότι οι ομάδες, όλοι οι αγωνιζόμενοι, οι προσκεκλημένοι και οι χιλιάδες φίλοι του ΒP Ultimate Acropolis Rally, θα απολαύσουν έναν ακόμα ενδιαφέροντα αγώνα, απαιτητικό και απρόβλεπτο για τους αγωνιζόμενους και θεαματικό για τους θεατές.

Στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τατοΐου, εκτός από το Κέντρο του Αγώνα, το κέντρο Τύπου και το Service Park θα κατασκευαστεί και η χωμάτινη Υπερειδική διαδρομή μήκους περίπου 4 χλμ. και που αντίθετα από ότι έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια οι φίλοι του Ράλλυ Ακρόπολις, η διαδρομή που θα χαραχτεί, δεν θα έχει γέφυρα που θα εναλλάσσει τα αγωνιστικά στις δύο διαδρομές, αλλά εκκινώντας με την ίδια φορά, θα «κυνηγάει» ο ένας τον άλλο και έτσι το ενδιαφέρον για το ποιος θα τερματίσει πρώτος θα είναι ακόμα πιο εύκολο να γίνει αντιληπτό και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο θέαμα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή του αγώνα, επιλέγουμε και πάλι να κινηθούμε σε γνωστές και ήδη δοκιμασμένες διαδρομές γύρω από την Αθήνα. Οι ειδικές διαδρομές των τελευταίων ετών, εύκολα προσβάσιμες από τους θεατές, αποδεικνύονται απαιτητικές για ανθρώπους και μηχανές, αλλά ταυτόχρονα θεαματικές, χάρη στην καλή προετοιμασία των δρόμων.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε για τον αγώνα, προσπαθούμε συνέχεια ώστε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις εκείνες που θα βοηθήσουν όλους τους εμπλεκόμενους από κάθε πλευρά, να θεωρούν ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια ή επιπλέον πληροφορία, με απώτερο σκοπό να διοργανώσουμε ένα ακόμα συναρπαστικό, αντάξιο της ιστορίας του και ασφαλές ΒP Ultimate Acropolis Rally.

Σας περιμένουμε όλους να σας καλωσορίσουμε!

Η Οργανωτική Επιτροπή
 

Attachments



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Μηνύματα
3.066.753
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962
Top