Xαώδης Διαφορά Τιμής Σε Σετ Ηχείων ... Γιατί Ρε Παιδιά?

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Καλησπέρα παιδιά!
Ψάχνοντας τον τελευταίο καιρό για την αγορά του πολυπόθυτου συστήματος έχω, εκ των πραγμάτων, βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλλημα : αγορά από Ελλάδα και σιγουριά ή αγορά απο εξωτερικό (φθηνότερα) και με σχετική ανασφάλεια. Σταθμίζοντας τους μέχρι τώρα παράγοντες και συγκρίνοντας τις τιμές , η πλάστιγγα έγερνε προς τα Ελληνικά μαγαζιά αφού δεν ήθελα να μπω σε περιπέτειες του στυλ "Ωχ, το tweeter του ηχειου είναι καμμένο, και τώρα? Άντε στείλτο πάλι στην Γερμανία ? ".
Τις τελευταίες 2 ημέρες όμως που αναζητώ τα Acoustic energy Evo 3,1,c, και sub έχω βρεθεί έκπληκτος μπροστά σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά τιμής. Και εξηγούμαι : Σε 2 μαγαζιά που έχω ρωτήσει για τα Εvo 3 έχω πάρει τιμές 710 και 720 euro (Τιμή στο hitech 720) . Ψάχνοτας τα ηχεία σε διαδικτιακά ξένα καταστήματα τα βρήκα - κρατηθείτε- 289 λιρες Αγγλιας όπερ σημαινει 289 x 1.6 = 462 (!) :!: euro! Να μήν μιλήσω για το sub... 650 euro στην Ελλάδα. 249 λίρες στην Αγγλια ήτοι 389 euro ! (Για του λόγου το αληθές http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/1278 , Τα έχω βρει και αλλού είναι απλώς ένα από τα πολλά)
Και αναρωτιέμαι...
Τι είναι αυτό που δικαιολογεί την τεράστια διαφορά τιμής? (αγγίζει το 80%). Η εισαγωγή από κοινοτική χώρα? Πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά ή η πιθανή μετάφραση του manual? Γιατί να θέλω (πραγματικά) να αγοράσω από Ελληνικό μαγαζί αλλά αν το κάνω να αισθάνομαι ηλίθιος ? Φαντάζομαι πως, το θέμα που θιγω δεν ανοίγεται για πρώτη φορά, αλλά πραγματικά, η ιδέα να πληρώσω το σύστημα μου σχεδόν διπλάσια τιμή από την τιμή που θα το αγοράσει ένας Βρεττανός ή ένας Γερμανός με κάνει να αισθάνομαι τουλάχιστον άβολα.
Ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, όπως είπα φοβάμαι τις διαδικτιακές συναλλαγες όχι τόσο για κακές χρεώσεις αλλά για το πιθανό μπλέξιμο σε περίπτωση κάποιου ελαττωματικού προιόντος. Θα με ενδιέφερε να ακούσω την γνώμη των μελών για το θέμα, και ίσως μια υπεύθυνη εξήγηση για την χαώδη διαφορά στα παραπάνω ηχεία.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Κώστας Μπίλιας.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Η διαφορα στην τιμη οφειλεται στο οτι οι ελληνικοι μισθοι ειναι υψηλοτεροι απο το εξωτερικο, οποτε για να μπορουν οι φιλοι μας εκει να ψωνισουν ειναι πιο φτηνα.
Εδω δεν εχουμε προβλημα και οι τιμες ειναι υψηλοτερες.
Επισης εδω στην Ελλαδα τα πληρωνεις παραπανω επειδη εκτος απο το προιον ''αγοραζεις'' και την υπερτατη after-sales εξυπηρετηση, επισης πληρωνεις την ευγενεις των πωλητων. Ολα αυτα πληρωνονται.
Θα διαφωνησω με οσους υποστηριζουν οτι ειναι ακριβα, γιατι αν ηταν ΔΕΝ θα ψωνιζαμε ή θα αποφασιζαμε σαν καταναλωτες να ΜΗΝ ψωνισουμε για να ωθησουμε τις αντιπροσωπειες να ριξουν τις τιμες. Αλλα αυτο δεν εχει συμβει ποτε (και οποτε εχει συμβει, εχουμε τρεξει την προηγουμενη μερα για ΝΑ ψωνισουμε, ωστε να ΜΗΝ ψωνισουμε τη μερα του εμπαργκο)

Τωρα αν εισαι ενας απο τους (συγκριτικα με το εξωτερικο) χαμηλομισθους, μαλλον θα πρεπει να ψωνισεις απο το εξωτερικο γιατι οι του εσωτερικου δε θα νοιαστουν για κατι αλλο εκτος απο το κερδος τους.
Αν παλι εισαι απο τους (συγκριτικα με το εσωτερικο) υψηλομισθους καλο θα ηταν μαλλον να ψωνισεις ΠΑΛΙ απο το εξωτερικο γιατι ετσι κι αλλιως οι του εσωτερικου παλι τα ιδια μυλα θα εχουν, οποτε...
κοιτα την τσεπη σου... :)
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
303
Κώστα το superfi είναι discount store το οποίο αγοράζει factory direct (όπως πολλοί στο εξωτερικό, που να δεις τιμές στο www.richersounds.co.uk) με αποτέλεσμα να έχουν διαφορετικές τιμές.

Φυσικά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την τόσο μεγάλη διαφορά τιμών, μεταξύ Ελλάδος και εξωτερικού. Το θέμα έχει σηζητηθεί πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε κάποιος με πειστικά επιχειρήματα να μας εξηγήσει το τι συμβαίνει.

Η δική μου απάντηση είναι ότι εφόσον έχουμε πλέον παγκόσμια και ελέυθερη αγορά ας αγοράσει ο καθένας απ' όπου βρίσκει φθηνότερα, μήπως και βάλουν μυαλό κάποιοι... (προς αποφυγήν παρεξεγήσεων δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο αλλά σε όλους!!!)
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.898
Μηνύματα
2.922.016
Members
38.109
Νεότερο μέλος
vichygeo1
Top