yamaha 461 και pc!! Προβληματισμός!!

Reaction score
0
Καλημέρα σας,

θέλω να συνδέω το pc με τον yamaha 461.
Για εικόνα έχω ένα 10μέτρο hdmi και το συνδέω με την κάρτα γραφικών ( ati 4870) μέσω dvi-hdmi adapter της ATI και με τον ενισχυτή στο DTV hdmi input.
Μπορώ να το συνδέσω και απευθείας στην τηλεόραση.. αλλά επειδή και το DVD το έχω με HDMI στον ενισχυτή προτίμησα αυτή την λύση (για να έχω single input στην τηλεόραση).

Το πρόβλημα είναι ο ήχος, η ATI μέσω του adaptor της βγάζει και ήχο στο dvi, αλλά κάπου διάβασα στο manual του ενισχυτή το audio input του Hdmi πάει μόνο σαν out στο HDMI out και όχι στα ηχεία που είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή.
Τι προτείνετε?
Να συνδέσω απευθείας στην κάρτα ήχου jack σε 2 RCA στο rca dtv audio input του ενισχυτή (εδώ θα έχω πρόβλημα με την τηλεόραση που είναι συνδεδεμένη εκεί αλλά στην τελική το συνδέω στο cd ή aux) ή
με οπτικό από την οπτική της κάρτας ήχου στο οπτικό dtv input του ενισχυτή?

Κυρίως θα βλέπω από το pc ταινίες HD(720p και 1080p) , θα έχω διαφορά αν συνδέσω οπτικό?

Η on board κάρτα ήχου της μητρικής υποστηρίζει τα παρακάτω..

High Definition Audio
Enjoy high-end sound system on your PC!
The onboard 8-channel HD audio (High Definition Audio, previously codenamed Azalia) CODEC enables high-quality 192KHz/24-bit audio output, jack-sensing feature, retasking functions and multi-streaming technology that simultaneously sends different audio streams to different destinations. You can now talk to your partners on the headphone while playing a multi-channel network games. All of these are done on one computer.

S/PDIF-out on Back I/O Port
This motherboard provides convenient connectivity to external home theater audio systems via coaxial and optical S/PDIF-out (SONY-PHILIPS Digital Interface) jacks. It allows to transfer digital audio without converting to analog format and keeps the best signal quality.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Έχω τον Yamaha 657.
Έχω συνδέσει τον προβολέα στην κάρτα γραφικών, και τον ενισχυτή στην spdif της μητρικής.
Πρέπει στον player που χρησιμοποιείς να επιλέξεις ο ήχος να πηγαίνει στην ψηφιακή έξοδο στην κάρτα ήχου της μητρικής. Αν έχεις πρόβλμημα να το κάνεις, πες μου ποιον player χρησιμοποιείς να σου πω τις ρυθμίσεις (αν ξέρω τον player).
Προσωπικά χρησιμοποιώ τον media player classic.

Reaction score
50
Έτσι που τα λέει ο sdim είναι. Καλύτερα να κάνεις ψηφιακή σύνδεση PC-AV έτσι ώστε να κάνει ο AV τις απαραίτητες αποκωδικοποιήσεις του σήματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87