Yamaha 661: Τι δεν θάχω αν τον επιλέξω;(εκτός από τα 389 €!!!)

cbk

Reaction score
5
Επειδή θα ήθελα να κάνω έναν οικονομικά καλό (για τις επιθυμίες μου) συνδυασμό σκέφτομαι να πάρω τον αναφερόμενο ενισχυτή για απλό home cinema όπου δεν έχω - ακόμη - απαιτήσεις, σε συνδυασμό με (διπλοενισχυόμενα) ηχεία όπως : monitor audio rs-8 ή rs-6 ή magnat quantum 705, ή Dali Icon 7. To κεντρικό θα είναι το αντίστοιχό τους (όπως και εσείς συμβουλεύετε πάντα!) και τα υπόλοιπα... θα δούμε!

Αργότερα και αφού εντοπίσω ακόμη καλύτερα τι θέλω όσον αφορά τη μουσική (ακόμη και σήμερα δεν ξέρω ακριβώς, πάντως το κάτω όριο τιμής στα ηχεία δεν είναι κάτω από 800€), προσθέτω και έναν δικάναλο τελικό για καλύτερο αποτέλεσμα (γι'αυτό και τα δυσανάλογα ακριβότερα σε σχέση με τον ενισχυτή ηχεία).

Οι ερωτήσεις είναι :
1. Θα παίζουν ικανοποιητικά (ποιοτικώς) μετρίας εντάσεως μουσική τέτοια ηχεία με τον 661 ή ο τελικός κρίνεται εξαρχής απαραίτητος;

2. Μήπως ένας πολύ ακριβότερος πολυκάναλος (όπως ο ΟΝΚΥΟ 875 ή 905 που σκεπτόμουν - μόνο από Γερμανία!) θα ήταν ορθότερη επιλογή, εξαλείφοντας - ίσως - την ανάγκη δικάναλου τελικού;

3. Το HDMI του 661 είναι 1.2. Είναι κάτι που πρέπει να με προβληματίσει; Μήπως υστερεί(;) και σε άλλα μικροπράγματα που σε έναν πρωτοεισερχόμενο (όπως εγώ) στο χώρο θα λείψουν στο άμεσο μέλλον;

Eνα βασικό κριτήριο επιλογής του 661 είναι η ύπαρξη phono in, γι'αυτό και η τόση φασαρία περί αυτού.

Reaction score
148
Re: Yamaha 661: Τι δεν θάχω αν τον επιλέξω;(εκτός από τα 389 €!!!)

καλυτερα να παρεις εναν onkyo απο την γερμανια.απλα μερα με νυχτα με τον 661 σε οτιδηποτε.τροφοδοτικο?ενισχυτικα?επεξεργασια?dacs?

προτιημησε εναν καλο av ενισχυτη.

cbk

Reaction score
5
Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ!
Έλεγα μήπως καθυστερούσα μία τόσο (1.000€ για τον 905 και χωρίς θετική εγγύηση) ακριβότερη αγορά μέχρι :
α) να πέσουν οι τιμές κι'άλλο και
β) να γίνει πιο επιτακτική η ανάγκη μου για home cinema,
ενώ στο μεταξύ θα "έγραφε" ώρες ζωής ένα μετρίου κόστους μηχάνημα, προσδίδοντας ηχητικό ενδιαφέρον ακόμη και σε απλή παρακολούθηση TV.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.322
Members
38.299
Νεότερο μέλος
ngk-lighting