Yamaha RX 797 & Wharfedale Diamond 9.5

Reaction score
0
Χαιρετώ την παρέα! Μετά από αρκετό ψάξιμο στον internet κατέληξα στον παραπάνω συνδυασμό προκειμένου να απολαμβάνω την αγαπημένη μου μουσική και όχι μόνο... (όλα τα είδη ξένης μουσικής, με έμφαση σε rock, trip-hop, electronic, jazz). Πηγή θα αποτελεί ένα DVD Recorder με σκληρό, το WD HD TV και ένα vaio. Αρχεία μουσικής mp3 από 192 kbps+. Χώρος ακρόασης, 30τ.μ. Χώρος τοποθέτησης δεν υπάρχει περισσότερος από αυτόν που χωράει ένας ενισχυτής, γι'αυτό τον θέλω και με ραδιόφωνο. Μένω Θεσσαλονίκη και δεν έχω βρει καταστήματα για ακρόαση (μόνο 2) για να έχω καλύτερη εικόνα. Τα wharfedale τα άκουσα και μου φάνηκαν αρκετά ικανοποιητικά. Είμαι σε καλό δρόμο ή έχω ψωμιά ακόμα να φάω;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Ότι έχεις ακόμα πολλά ψωμιά να φας είναι σίγουρο αλλά μια χαρά είναι οι επιλογές σου για τη κατηγορία που επιθυμείς.

Αν προσθέσεις και κανένα φτηνό DAC στο κόλπο θα είσαι ακόμα καλύτερα.

Reaction score
6
Για τα χρήματα που ζητάει ο συνδυασμός είναι super.
Περισσότερο ο ενισχυτής που κατά τη γνώμη μου είναι ένα δώρο από τη Yamaha.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την βοήθεια. Το DAC τι ακριβώς είναι και ποια η λειτουργία του; Τα έχω συναντήσει αρκετά μέσα στο φόρουμ αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη για την ποιοτική διαφορά που προσφέρει.

Reaction score
6
Ένα κουτάκι που με λίγα χρήματα θα απογειώσει τον ήχο που θα στείλεις στον ενισχυτή από οποιοδήποτε player.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Περισσότερο ο ενισχυτής που κατά τη γνώμη μου είναι ένα δώρο από τη Yamaha.
Συμφωνώ απόλυτα.
Μόνο μια πραγματικά μεγάλη εταιρία σαν τη YAMAHA θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο μηχανάκι σε αυτή τη τιμή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Ευχαριστώ για την βοήθεια. Το DAC τι ακριβώς είναι και ποια η λειτουργία του; Τα έχω συναντήσει αρκετά μέσα στο φόρουμ αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη για την ποιοτική διαφορά που προσφέρει.
Για να το κάνουμε λίγο ποιο αναλυτικό είναι μια ενδιάμεση βαθμίδα από τη πηγή στον ενισχυτή σου.
Οι είσοδοι που έχει δέχονται σήμα σε ψηφιακή μορφή και το μηχάνημα το μετατρέπει σε αναλογική.

Reaction score
0
Κατανοητό. Υπάρχει μήπως κάποιο λινκ που θα μπορούσες να μου προτείνεις να διαβάσω ή να ψάξω σχετικά με το θέμα γιατί με ενδιαφέρει;

Reaction score
0
Όσον αφορά τον ενισχυτή, ο Yamaha AS-700 θεωρείτε εφάμιλος ή καλύτερος από τον 797; Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά τους φαίνονται σχεδόν ίδιοι, με εξαίρεση φυσικά το ραδιόφωνο και την διαφορά τιμής.

Reaction score
1
Καλύτερος είναι ο A-S700, αλλά αν είναι να ανέβεις τόσο πολύ σε τιμή γιατί δεν προτιμάς τα Wharfedale Diamond 9.6 που είναι πιο μεγάλα και πιο "δυνατά" από τα 9.5 ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Κατανοητό. Υπάρχει μήπως κάποιο λινκ που θα μπορούσες να μου προτείνεις να διαβάσω ή να ψάξω σχετικά με το θέμα γιατί με ενδιαφέρει;
Εδώ θα βρεις γενικές πληροφορίες για τους μετατροπείς.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Όσον αφορά τον ενισχυτή, ο Yamaha AS-700 θεωρείτε εφάμιλος ή καλύτερος από τον 797; Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά τους φαίνονται σχεδόν ίδιοι, με εξαίρεση φυσικά το ραδιόφωνο και την διαφορά τιμής.
Ο AS-700 ανήκει στην ακριβότερη-ποιοτικότερη σειρά της ΥΑΜΑΗΑ σε σχέση με τον 797.
Παρόλα αυτά η σχέση τιμής προς απόδοση είναι υπέρ του 797.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος