Zodiac (2007)

Reaction score
59
Zodiac (2007)

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΦΙΝΤΣΕΡ
Σενάριο: ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΡΕΙΣΜΙΘ, ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝΤΕΡΜΠΙΛΤ
Ηθοποιοί: ΜΑΡΚ ΡΑΦΑΛΟ , ΚΛΟΕ ΣΕΒΙΝΙ , ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΟΞ , ΑΝΤΟΝΙ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ , ΤΖΕΙΚ ΤΖΙΛΕΝΧΑΑΛ , ΕΛΙΑΣ ΚΟΤΕΑΣ , ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΑΟΥΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Ένας σαδιστής δολοφόνος παίζει με τα θύματά του.

Οι πρώτοι άτυχοι είναι ένα νεαρό ζευγάρι.

Ακολουθεί άλλος ένας φόνος, κι έπειτα, το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο παραλαμβάνει ένα σημείωμα, στο οποίο ο δολοφόνος υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το μακάβριο χόμπι του.

Επίσημα, κατηγορήθηκε ότι διέπραξε 6 φόνους, αλλά ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν υπεύθυνος για 37.

Τα στοιχεία που βρέθηκαν από την αστυνομία τον συνδέουν με 50 φόνους.

Δεν τον συνέλαβαν ποτέ.

Αυτός ήταν ο Zodiac."

Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Γκρέισμιθ περιγράφει, στο ομώνυμο best seller, το χαρακτήρα του διαβόητου δολοφόνου που τρομοκράτησε τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο, τη δεκαετία του '70.

Ο Γκρέισμιθ εργαζόταν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle, όταν έφτασε το πρώτο, χλευαστικό γράμμα του δολοφόνου.

Ελληνικη πρεμιερα 6/9/2007

Reaction score
59
Μου φανηκε ταινια χωρις νευρο.

Ξεροντας το τελος οπως ολοι σου "κοβει" πολυ απο το σασπενς και η μεγαλη διαρκεια της ταινιας με εκαναν να βαρεθω !

Ο σκηνοθετης αυτη την φορα ΔΕΝ εκανε κατι ξεχωριστο οπως ηταν οι προηγουμενες ταινιες του.

Reaction score
0
Προσωπικά εμένα μου άρεσε αν και στη γυναίκα μου φάνηκε μεγάλη και κουραστική. Βρήκα πολύ καλές τις ερμηνείες και ενδιαφέρουσα την πλοκή γιατί αποτύπωνε το πως είναι μια ιστορία που συνέβει στο παρελθόν με πραγματικές αντιδράσεις των εμπλεκομένων και όχι με βάση τα στερεότυπα που βλέπουμε σε φανταστικές αστυνομικες ιστορίες.
Βλέπεις τη διαφορά ενδείξεων και αποδείξεων σε μια υπόθεση, τα νομικά κωλύματα και τα αδιέξοδα των πρωταγωνιστών.

Το μόνο που θέλει προσοχή είναι τα πολλά ονόματα που εμπλέκονται στην ιστορία και που πρέπει να θυμάσαι για να μην χαθείς.

Παντως για όποιον ψάξει στο δίκτυο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση.

Reaction score
1
Απάντηση: Zodiac (2007)

Αδικαιολογητα μεγαλης διαρκειας ταινια, "κοιλια" σε πολλα σημεια (για να μην πω σε ολη η ταινια!), και τελος παντων πολυ κουραστικη. Απο τις λιγες ταινιες(μετρημενες στο ενα χερι) που ηθελα να σηκωθω να φυγω. Βαρεθηκα!!!
Επισης δεν μου αρεσαν οι ερμηνειες. Αν βαλω εναν φιλο μπατσο πιο πειστικα θα παιξει, απ'τον τυπο που επαιζε!!!

Τζαμπα τα 8 ευρω!!!:shock:

Reaction score
0
Προσωπικά τη βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Η διάρκειά της δυστυχώς ήταν αδικαιολόγητα μεγάλη αλλά και πάλι νομίζω ότι άξιζε να την υπομείνει κανείς.
Μορφή ο Robert Downey Jr. (Paul Avery), αρκετά καλοί και οι υπόλοιποι.

Reaction score
148
ναι ρε γμτ δεν σε κραταει.εγω βαρεθηκα.ολο μπαλακι αστυνομια-εφημεριδα-αστυνομια και τουμπαλιν.εμενα δεν ξερω ο μπατσος μου αρεσε οπως επαιζε.

Reaction score
0
Μου φανηκε ταινια χωρις νευρο.

Ξεροντας το τελος οπως ολοι σου "κοβει" πολυ απο το σασπενς και η μεγαλη διαρκεια της ταινιας με εκαναν να βαρεθω !

Ο σκηνοθετης αυτη την φορα ΔΕΝ εκανε κατι ξεχωριστο οπως ηταν οι προηγουμενες ταινιες του.

Συμφωνω με τον Jim.
Ανευρη ταινια ειδικα οταν εχει προηγηθει τετοιο hype για το Film αλλα
και οταν περιμενεις το επομενο fight club απο τον David Fincher.
Αν και στις πρωτες σκηνες κανει μια επιδειξουλα ικανοτητων και λες "ωραια θα ειναι " ,
μετα...σαν να βλεπεις ντοκιμαντερ απο αυτα που προβαλλονται στην tv
για ανεξιχνιαστες υποθεσεις .
Πολλοι χαρακτηρες ,πολλα στοιχεια ,μεγαλη διαρκεια ,
δραματουργια στο μηδεν η κοντα στο μηδεν ,
χαλαρος σκηνοθετικος ρυθμος τα μειον της ταινιας .
Στα συν της η ωραια ατμοσφαιρα ,η πετυχημενη ανασυσταση των 70's,
η ερμηνεια του Robert Downey Jr .
Καλος και ο Mark Ruffalo στον ρολο του David Toschi
αλλα μην φανταστειτε οτι θα τον παρουν να διδαξει και στο Actors Studio .
Ο Jake Gyllenhaal που υποδυεται τον Robert Graysmith
( στο βιβλιο του οποιου βασιστηκε η ταινια )
εχει το προβλημα του babyface .
10 και χρονια με την ιδια φατσα με 2 γαμους και 3 η 4 παιδια (δεν θυμαμαι),
εε ..οσο να΄ναι ,δεν πειθεις για Graysmith κι ας παιζεις καλα.
Προς θεου η ταινια δεν ειναι χαλια αλλα ...με τετοιο ονομα στην σκηνοθεσια,
,τετοιο cast και τετοiο hype ....:sad:
Το σιγουρο παντως ειναι οτι πρεπει να΄σαι ξεκουραστος για να την δεις .

Αντε για να δουμε το επομενο project του Fincher γιατι οπως παει...
... θα μας βγει ανθρακας ο θησαυρος .

Reaction score
6

Πολύ κουραστικό
Δυόμισι ωρες ( και παραπάνω) πολυλογίας παράθεσης πολλών ονομάτων και γεγονότων που σε καποιο σημειο σε κανουν χαθείς.
Εγω τουλάχιστον μετα την μεση της ταινιας κουράστηκα και χαθηκα .

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: Zodiac (2007)

Πολύ κουραστικό
Δυόμισι ωρες ( και παραπάνω) πολυλογίας παράθεσης πολλών ονομάτων και γεγονότων που σε καποιο σημειο σε κανουν χαθείς.
Εγω τουλάχιστον μετα την μεση της ταινιας κουράστηκα και χαθηκα .
Δεν στη σύστησα εγώ πάντως, έτσι; :116:

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0

Αδικαιολόγητα μεγάλη ταινία, σε αρκετά σημεία κουραστική, με καλές ερμηνείες όμως.

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Zodiac (2007)

To zodiac εξαιρετικο φουσκωτο. Η ταινια ομως "μαπα".

Ή να το πω διαφορετικά το πετυχημένο σχόλιο.....
Μπορεί τα zodiac να είναι εξαιρετικά φουσκωτά, όταν όμως ξεφουσκώσουν πάνε....πάτο!! :126:

Τρεις φορές προσπάθησα να την δω.....
Τρεις φορές αποκοιμήθηκα......
Και τις τρεις είδα τίτλους αρχής και τίτλους τέλους!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.057

Μάλλον δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, παρά ταινία θα το χαρακτήριζα -εξαιρετικά καλογυρισμένο πάντως. Η διάρκειά του είναι πραγματικά μεγάλη, αλλά αν δε γνωρίζεις την ιστορία και την πραγματική εξέλιξή της, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.
Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει δράση, με την έννοια που δίνουμε συνήθως σ'ένα αστυνομικό θρίλερ. Όμως το πραγματικό θρίλερ είναι ο λαβύρινθος της αστυνομικής γραφειοκρατίας κι η αίσθηση ότι διαρκώς βρισκόμαστε κοντά στην αποκάλυψη του ενόχου, κάτι που όλο αναβάλλεται...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.368
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Andreassat