Πρόταση για cd player σε vintage σύστημα.

Reaction score
14.360
Καλησπέρα..
Θα μπορούσες να δείς αυτό σαν επιλογή καινούργιου..
https://www.e-felekis.gr/eikona-ixo...ers-300/onkyo-c-7030-compact-disc-player.html

Επίσης αυτό είναι αρκετά καλό..
https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=242

Aλλά και αυτό είναι αρκετά καλό..
https://www.soundimage.gr/product/denon-dcd-720ae-silver

Φυσικά για μεταχειρισμένο έχεις αρκετές επιλογές, αλλά θέλει ψάξιμο.
Κ έλεγχο για την καλή κατάσταση κεφαλής Laser..

Παραδείγματα αξιόλογων μεταχειρισμένων αν μπορέσεις να βρείς είναι αυτά πχ..

Onkyo Integra cd-dx 6850
blogOnkyoIntegraDX-6850a.jpg

Sony cdp-xa20es
s-l1600.jpg

Καί άλλα πολλά μπορείς να βρείς ιδιαίτερα αν εμπλουτίσεις τις χρωματικές επιλογές πέραν του ασημένιου που ομολογουμένως δικαίως αναζητείς για να κρατήσεις ομοιόμορφη "Vintage" εικόνα..

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Καλησπέρα

Τελικά το setup ολοκληρώθηκε με ένα Marantz CD63 MK2 Ken Ishiwata καθώς και με ένα dac TEAC-UD-501 σε αντικατάσταση του RT707 για τα mp3. Τελικά δεν γίναμε pure analogue αλλά υβριδικοί :)

Καλό βράδυ σε όλους.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Το Teac δεν ειναι μονο για mp3, ειναι πολυ καλο ντακ που πρεπει να αξιοποιησεις
Ανυπομονώ να το λειτουργήσω και με άλλες ψηφιακές πηγές όπως το Mini Disc και το cd η ακόμα και το Fiio X1 που έχω. Από αύριο οι δοκιμές :)

Reaction score
6.815
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Lakiss51 απόλυτα. Δεν το γνωρίζω προσωπικά το ντακ αλλά αφού επένδυσες αξιοποίησε το. Τα mp3 είναι συμπιεσμένες πληροφορίες, δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με αυτά όταν κάθεσαι να "ακούς" μουσική.;)
Με γειες λοιπόν και καλές ακροάσεις!:)

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Καλησπέρα

Σας χρωστάω μια φώτο. Το σύστημα ολοκληρώθηκε αλλά μου φαίνεται ότι θα πάω και για ηχεία. Τα magnat μου ακούγονται λίγα σε θέμα ποιότητας, πιστεύω ότι πνίγουν λίγο τον ήχο. Θα δείξει.

Φιλικά Κωνσταντίνος
[DOUBLEPOST=1554235201][/DOUBLEPOST]Το TEAC απογείωσε το σύστημα και με το X-10D νομίζω ότι ακούω άλλο σύστημα. Άμα μπουν και ηχεία πιο καλά από τα magnat πιο ποιοτικά ηχητικα θα φτιάξει κι άλλο.

Attachments

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Τα ηχεία σου έχουν αρκετούτσικα Watt, ο ενισχυτής σου είναι που λαχανιάζει.
Καλημέρα.
Έβαλα τα Tannoy Fusion 2 με διπλό καλωδίωση στις 4 θέσεις των ηχειων του ενισχυτή και είδα πιο καθαρό ήχο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.136
Καλησπέρα σας

Καταρχήν ο ενισχυτής έχει σερβιριστεί μια φορά στην ζωή του οπότε μια ανανέωση την έχει από το 1978 που κατασκευαστηκε. Οταν αναφέρομαι στα ηχεία αυτά μιλάω σε σύγκριση με άλλους δύο ενισχυτές που έχουν παίξει τα ηχεία.
PIONEER VSX519: Στο 40/60max άρχιζε να ακούγεται δυνατα το ηχείο.
Fase Performance 3.51: Στο μέσο του volume άρχιζε να ακούγεται δυνατά το ηχείο.
SX880: Το ηχείο αρχίζει να ακουγεται δυνατα στο 20/60max.

Με αυτή την λογική το ανέφερα. Μακάρι να μπορούσατε να το ακούσετε.
Η θέση του ποτενσιομέτρου στάθμης (volume) δεν έχει καμία σχέση με την ισχύ του ενισχυτή. Δεν υπάρχει αναλογία. Μπορεί κάλλιστα στην ώρα 11 να βγάζει το 100% της ισχύος του ο ενισχυτής και από εκεί και πέρα να παραμορφώνει.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν ενισχυτή αρκετών δεκαετιών, όπου οι πηγές του τότε είχαν στάθμη εξόδου 150-300 mV, ενώ οι σημερινές ψηφιακές πηγές έχουν 2-2,5 volts.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.136
Θέλω σε αυτό το σύστημα να προσθέσω ένα cd player χρώματος ασημί για να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύστημα αξίας το πολύ 300 ευρώ ακόμα και μεταχειρισμένο. Θα ήθελα την βοήθεια σας για να συμπληρώσω την ομορφιά των παραπάνω μηχανημάτων με κάτι αξιόλογο το οποίο θα συνδεθεί μέσω του MF X10D στον ενισχυτή.

Φιλικά Κωνσταντίνος
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τον ήχο της πηγής και χωρίς το X10D.

Reaction score
6.885
Το Χ-10D,βγαλτο και κρατησε το σαν μπιμπελο,αποτελει μια απο τις μεγαλυτερες χαιφιντελικες απατες (το ειχα παρει το 1997 αν θυμαμαι καλα για να βελτιωσω τον ηχου του marantz cd-63,αλλα ματαια). Tα ηχεια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,πουλα τα και βρες καποιο ευκολο σε οδηγηση ηχειο βασης. Ωραια το συστημα,απλα σε δυο μηνες γραψε απο που ακους περισσοτερο......κατι μου λεει οτι ο συνδυασμος teac+pc θα εχει το μεγαλυτερο ποσοστο.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Το Χ-10D,βγαλτο και κρατησε το σαν μπιμπελο,αποτελει μια απο τις μεγαλυτερες χαιφιντελικες απατες (το ειχα παρει το 1997 αν θυμαμαι καλα για να βελτιωσω τον ηχου του marantz cd-63,αλλα ματαια). Tα ηχεια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,πουλα τα και βρες καποιο ευκολο σε οδηγηση ηχειο βασης. Ωραια το συστημα,απλα σε δυο μηνες γραψε απο που ακους περισσοτερο......κατι μου λεει οτι ο συνδυασμος teac+pc θα εχει το μεγαλυτερο ποσοστο.
Καλημέρα

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου για το X-10D. Έχω κάνει την αναβάθμιση του Rock Grotto και έχει βελτιωθεί πολύ. Αν το βγάλω απο το Marantz ο ήχος χάνει απο την ανάλυση του. Ίσως το original να μην είχε τα αποτελέσματα που έχω μετά την αναβάθμιση.

Τώρα όσων αφορά την πηγή απο την οποία θα ακούω περισσότερο αναφέρω τα εξής:
1. Ακούω πολύ LP οπότε τα ψηφιακά έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
2. Έχω μεγάλη συλλογή απο CD και βαριέμαι να τα ψηφιοποιήσω καθότι δεν υπάρχει και χρόνος.
3. Απο το HTPC βλέπω ταινίες εδώ και καιρό σε stereo μορφη γιατί το πολυκάναλο δεν με κέρδισε και λόγο ότι ο πολυκάναλος που έχω είναι πολύ entry level.
4. Έχω καμιά 200αρια GB MP3 & FLACs όλα απο το internet τα οποία άλλα ακούγονται καλά άλλα είναι μέτρια RIPs.
5. Ακούω και κασσέτες και mini disk κατα καιρούς αλλα όχι συστηματικά αν και θέλω να τα βάλω πιο πολύ στην καθημερινότητα καθαρά απο άποψη.

Οπότε όλα παίζουν το ρόλο τους στο πως ακούω και το καθένα με το ποσοστό του.

Reaction score
891
Καλημέρα.
Έβαλα τα Tannoy Fusion 2 με διπλό καλωδίωση στις 4 θέσεις των ηχειων του ενισχυτή και είδα πιο καθαρό ήχο.
Θα γίνω κουραστικός, αλλά αυτό σημαίνει οτι χρειάζεσαι πιο δυνατό ενισχυτή. Πριν αλλάξεις ηχεία, αν μπορείς, δοκίμασε κάποιον ενισχυτή που να βγάζει πολλά watt/κανάλι και ξαναπες μας. Δεν έχω κάποια εμμονή με τον ενισχυτή σου, αλλά τα ηχεία σου είναι τίμια και είμαι σχεδόν βέβαιος οτι δε φταίνε αυτά.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Θα γίνω κουραστικός, αλλά αυτό σημαίνει οτι χρειάζεσαι πιο δυνατό ενισχυτή. Πριν αλλάξεις ηχεία, αν μπορείς, δοκίμασε κάποιον ενισχυτή που να βγάζει πολλά watt/κανάλι και ξαναπες μας. Δεν έχω κάποια εμμονή με τον ενισχυτή σου, αλλά τα ηχεία σου είναι τίμια και είμαι σχεδόν βέβαιος οτι δε φταίνε αυτά.
Φίλε Konnos δεν κουράζεις. Η δοκιμή με μεγαλύτερο ενισχυτή είναι αδύνατη καθότι δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο. Η αγορά επίσης είναι κάτι που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή δυνατότητα οικονομική. Οπότε προσεγγίζω το setup με τον SX880 και τα τα βέλτιστα ηχεία που θα μπορούσε να δεχτεί. Η απόφαση είναι και για λόγους ότι μ'αρέσει ηχητικά και εμφανισιακά ο ενισυχτής.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν εξελίξεις στο setup με άφησαν με νέες θετικές εντυπώσεις.
Το πρώτο που έκανα ήταν να φτιάξω τα καλώδια απο την αρχή και να συνδέσω και τα 2 ζευγάρια ηχεία (Tannoy μπροστά & Magnat πίσω) στις 4 υποδοχές που έχει ο ενισχυτής. Ο λόγος είναι γιατί τα Tannoy έχουν πιο καλύτερο clarity στον ήχο και τα magnat πιο μπάσσο και αυτό βοηθάει στην εστίαση του ήχου ειδικά σε ταινίες. Ο ήχος βελτιώθηκε κατα πολύ και έδωσε καλύτερο απότελεσμα και με γλύτωσε προσωρινά μέχρί να δώ τι θα κάνω με ηχεία.
Το δευτερο που δοκίμασα ήταν την σύνδεση του dac με το pc. Εκεί έμεινα με ανοιχτό το στόμα και καταλαβαίνω την απόψη του TANTO για το απο που θα ακούω πιο πολύ. Η απόδοση ήταν απίστευτη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει τόσο καλά μουσική μέχρι τώρα απο τα μηχανήματα μου. Και να φανταστείτε ότι πήρα πρόσφατα το X-Fi HD της Creative και δεν φτάνει με την καμία το TEAC. Τελικά ισχύει ότι "πλερώνεις παίρνεις". Το TEAC είτε απλό youtube high res audio, είτε mp3, είτε flac ακούγόταν στα αυτιά μου σαν τρελό high end σε σχέση με πρίν. Αληθινά θα ήθελα να ακούσω ζωντανά πως ακούγονται πιο ακριβά μηχανήματα.
Τρίτον θα ήθελα να ρωτήσω για την διασύνδεση του CD63 Ki το οποίο το συνδέω με οπτική. Αν το συνδέσω με coaxial θα κερδίσω κάτι ή θα χάσω; To ρωτάω γιατί η οπτική δεν κάθεται καλά και λίγο να το κουνήσεις χάνει το σήμα και σκέφτομαι να πάω σε coaxial.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
12.264
Επειδή είναι η πρώτη σου εμπειρία με dac σε συνεργασία με υπολογιστή, δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις δειγματοληψίας, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχεις φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Εάν όχι λοιπόν και εάν παίζεις σταθερά σε ένα bitrate, θα εκπλαγείς όταν αρχίσεις να παίζεις στο bitrate που έχει γραφτεί το κάθε αρχείο.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Επειδή είναι η πρώτη σου εμπειρία με dac σε συνεργασία με υπολογιστή, δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις δειγματοληψίας, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχεις φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Εάν όχι λοιπόν και εάν παίζεις σταθερά σε ένα bitrate, θα εκπλαγείς όταν αρχίσεις να παίζεις στο bitrate που έχει γραφτεί το κάθε αρχείο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φτάσει σε σημείο να ρυθμίζω το bit rate. Το μόνο που έκανα ήταν να βάλω στο ανώτερο bit rate το PC και να κάνω κάποιες δοκιμές. Ελπίζω να βρώ τον χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο.

Reaction score
12.264
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φτάσει σε σημείο να ρυθμίζω το bit rate. Το μόνο που έκανα ήταν να βάλω στο ανώτερο bit rate το PC και να κάνω κάποιες δοκιμές. Ελπίζω να βρώ τον χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο.
To upsampling κάνει πιο μουντό τον ήχο. Άρα, το επόμενό σου βήμα είναι να ορίζεις το σωστό bitrate. Κοίτα λίγο αν η εφαρμογή με την οποία ακούς υποστηρίζει asio, οπότε έτσι θα αλλάζει αυτόματα και δεν θα χρειάζεται να ασχολείσαι εσύ με αυτή τη λεπτομέρεια.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.226
Ακούω με την εφαρμογή της TEAC η οποία υποστηρίζει ASIO για την ώρα αλλά μου την σπάει που κάνει μια ανάλυση κάθε τραγουδιού που διαρκει 3 με 5 δευτερολεπτα πριν αρχίσει. Πρίν χωρίς το TEAC άκουγα με το FOOBAR το οποίο δεν ξέρω αν υποστηρίζει.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.083
Members
38.286