Αγορά πρώτου πικαπ

Reaction score
5
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να μου προτείνετε ποιό σύστημα θα ήταν καλύτερο για αρχή: ένα πικάπ με ενσωματωμένο preamp και active studio monitors ή ένα πικάπ + ενισχυτή + preamp + ηχεία. Εγώ διαθέτω μόνο ηχεία τα οποία είναι τα Samson Resolv 40a .
Υ.Γ. Για το πρώτο setup σκέφτομαι για ένα Project Audio Primary και τα ηχεία που έχω ή τα Presonus Eris E4.5/E3.5, για το δεύτερο ένα Rega Planar 1, έναν Marantz PM5005, για preamp και ηχεία δεν έχω κοιτάξει ακόμα.
Επίσης έχω 20 δίσκους μέχρι τώρα.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και κάθε γνώμη δεκτή.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.456
Καλωσήρθες στο forum αφενώς....
Αφετέρου, τι έχει παιχτεί τώρα τελευταία και ενδιαφέρεται κόσμος για ...πικαπ...;;;;

Reaction score
5
Καλωσήρθες στο forum αφενώς....
Αφετέρου, τι έχει παιχτεί τώρα τελευταία και ενδιαφέρεται κόσμος για ...πικαπ...;;;;
Τι να σου πω δεν γνωρίζω :p Εγώ πάντως το ψάχνω καιρό και ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα :)

Reaction score
370
τι έχει παιχτεί τώρα τελευταία και ενδιαφέρεται κόσμος για ...πικαπ...;;;;
Τα πικαπ είναι σαν τα ενεργά και τα πολυκαναλικά συστήματα....τσουνάμια....όταν έρχονται, τίποτα δεν τα σταματά...γι αυτό και δεν μπορείς να κάνεις τίποτε...απλώς χάνεσαι !

Reaction score
5.938
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να μου προτείνετε ποιό σύστημα θα ήταν καλύτερο για αρχή: ένα πικάπ με ενσωματωμένο preamp και active studio monitors ή ένα πικάπ + ενισχυτή + preamp + ηχεία. Εγώ διαθέτω μόνο ηχεία τα οποία είναι τα Samson Resolv 40a .
Υ.Γ. Για το πρώτο setup σκέφτομαι για ένα Project Audio Primary και τα ηχεία που έχω ή τα Presonus Eris E4.5/E3.5, για το δεύτερο ένα Rega Planar 1, έναν Marantz PM5005, για preamp και ηχεία δεν έχω κοιτάξει ακόμα.
Επίσης έχω 20 δίσκους μέχρι τώρα.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και κάθε γνώμη δεκτή.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται η πρώτη εναλλακτική (Project Audio Primary + ενεργά ηχεία) γιατί απλά δεν παίζει το σύστημα!
Με 20 δίσκους την σημερινή εποχή... άσε καλύτερα...χάσιμο χρόνου/χρημάτων. Με 20-25 ευρώ/δίσκο τι να πρωτοπάρεις; Ούτε την δισκογραφία των Doors δεν παίρνεις σε ένα χρόνο!
Άσε που ένα καλοσχεδιασμένο dac/pro + τα ενεργά που λες θα ακούγεται πολλάκις καλύτερα από το φτηνό πικαπ. Γνώμες....

Reaction score
5
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται η πρώτη εναλλακτική (Project Audio Primary + ενεργά ηχεία) γιατί απλά δεν παίζει το σύστημα!
Με 20 δίσκους την σημερινή εποχή... άσε καλύτερα...χάσιμο χρόνου/χρημάτων. Με 20-25 ευρώ/δίσκο τι να πρωτοπάρεις; Ούτε την δισκογραφία των Doors δεν παίρνεις σε ένα χρόνο!
Άσε που ένα καλοσχεδιασμένο dac/pro + τα ενεργά που λες θα ακούγεται πολλάκις καλύτερα από το φτηνό πικαπ. Γνώμες....
Δηλαδή αυτό https://www.analogueseduction.net/turntables/primarypr[1].html με ενεργά ηχεία δεν παίζει?

Reaction score
1.155
Άτιμη μόδα του πικάπ, έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των δίσκων εξ' αιτίας της και δε μπορούμε ν' αγοράσουμε ούτε μεταχειρισμένους πια!
Τι ωραία που ήταν την δεκαετία του '90 που έβρισκες πικάπ αλλά κι ολόκληρες κούτες με δίσκους δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών.

Reaction score
4.587
Λοιπόν εμένα θα ακούσεις, πριν πλακώσουν όλοι οι ταλιμπάν από τα δύο στρατόπεδα, που είμαι η φωνή της λογικής! 8-)

Η ενασχόληση με το πικάπ και το βινύλιο δεν έχει να κάνει με τη μουσική ή τον ήχο, είναι ένα χόμπι από μόνο του. Σαν χόμπι λοιπόν δεν μπαίνει σε κανόνες λογικής ή οικονομίας, υπάρχει απλά για να χαλάς χρήματα. Το γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχία σπαταλώντας χρήματα είναι θέμα για άλλου είδους φόρουμ και ας μείνουμε στα δικά μας.

Αφού έχεις ηχεία μπορείς να πάρεις ένα πικάπ με ενσωματωμένο phono για αρχή (εννοείται και με κεφαλή βελόνα κτλ μην καθόμαστε τώρα να ψάχνουμε) αλλά θα χρειαστείς και μία συσκευή για να ελέγχεις την ένταση (κάποιον μίκτη ίσως).

Από εκεί και πέρα βλέπεις αν σου αρέσει το χόμπι του βινυλίου ή θα προχωρήσεις σε κάποιο άλλο πχ χορό, φωτογραφία, ταξίδια, χειροτεχνία κτλ.

Reaction score
5.360
Άτιμη μόδα του πικάπ, έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των δίσκων εξ' αιτίας της και δε μπορούμε ν' αγοράσουμε ούτε μεταχειρισμένους πια!
Τι ωραία που ήταν την δεκαετία του '90 που έβρισκες πικάπ αλλά κι ολόκληρες κούτες με δίσκους δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών.
:roflmao: :roflmao: :roflmao:
Και τώρα γίνονται αυτά.....
Ιδού το πικαπακι που βρήκα πάνω σε έναν κάδο ανακύκλωσης ... Με 100 ευρωπακια έγινε "τζάμι"....
IMG_20191029_192138.jpg
IMG_20191029_192123.jpg

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas