Ακτινοβολητες Dolby Atmos;

Reaction score
207
Άρα από την θέση ακρόασης τα πίσω μπορούν να πάνε στους 80 πόντους,οπότε και τα μπροστά άλλους 80 και θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1.60.
Κάπως έτσι;

Reaction score
847
Άρα από την θέση ακρόασης τα πίσω μπορούν να πάνε στους 80 πόντους,οπότε και τα μπροστά άλλους 80 και θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1.60.
Κάπως έτσι;
1.60 εμπρος σπο την θεση ακροασης 1.60 πισω! Συνολικη αποσταση 3.20 τα εμπρος με πισω ! Αντωνη αυτο καταλαβα! Προφανως για να υπαρχει διαχωρισμος! Απο μια αποσταση και κατω το αυτι θα τα βλεπει δυο! Και σε μενα δεν βγαινει τοση μεγαλη αποσταση, στα πισω θαναι στο 1.30 ακριβως πανω απο τα s.back

Reaction score
207
Τον χώρο τον έχεις δει Τάκη,δεν υπάρχει τοίχος ποιο πίσω από τους 80 πόντους....

Reaction score
847
Το ξερω ,απαντησα για το 1.60 που γραφτηκε! Στην τελικη ο av κανει τους υπολογισμους του! Μηπως να βαλεις τα 2 πανω μπροστα και τα αλλα 2 πανω στα κλιπς να ακτινοβολουνε πλαγιως? Γιατι αλλοιως τα βλεπω στην κουζινα. : )

Reaction score
207
βαλε τα πισω στα 0.8μ και τα μπροστα στο 1.2μ

η 2 μονο στα 0.9μ η 0.35μ η πισω 0.35μ
Τα 2 τα έχω ήδη το θέμα είναι να χωρέσω και τα άλλα 2.
Η πρώτη περίπτωση μοιάζει ποιο εφικτή.Οπότε η απόσταση μεταξύ τους να είναι στα 2μ?

Reaction score
15.543
αν ειχες πισω ηχεια θα προτεινα 2 ατμος μονο ....τωρα που δεν εχεις πισω καλυτερα να βαλεις 4

melina

Cargo 200
Reaction score
42.847
Kostas αν τα μπροστά είναι στο 2.3 και τα πίσω στο 1.8 γίνεται η δουλειά;

Α, και επειδή τα πίσω θα είναι πολύ κοντά με τα surround τα δύο μόνο μπροστά στο 2.3 θα λένε ή τσάμπα η φασαρία;

Reaction score
97
Επειδή θα αρχίσουν οι πειραματισμοί για το atmos, σε πρώτη φάση λέω να δοκιμάσω ένα 5.1.2 ....
Τα δεδομένα: απόσταση θέασης 2,80μ - ύψος ταβανιού 2,90μ (καθαρή επίπεδη επιφάνεια, χωρίς φωτιστικά κτλ)

Για οροφής είναι δύσκολο στην παρούσα φάση, οπότε μάλλον πάμε σε up firing, τα onkyo SKH 410 στα 130€ ήταν η πρώτη σκέψη (λόγω τιμής) . Αλλά τελικά μου περίσσεψε και ένα ζευγάρι dali zensor pico, θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω κάνοντας μια βάση ώστε να κάθονται υπό γωνία ? αν ναι θα μπορούσα αντί να τα έχω πάνω στα FL/FR να τα τοποθετήσω στις δυο άκρες του επίπλου δίπλα στην TV ?

όποια άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη!!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.261
Όσο μακρύτερα, τόσο δυσκολότερο να λειτουργήσουν σωστά. Όχι στο έπιπλο, ναι πάνω στα ηχεία ή ψηλότερα σε βάσεις.
Στη μέση του ύψους των πλαϊνών τοίχων στραμμένα προς τα πάνω (ή και προς τα κάτω) θα δουλέψουν επίσης καλά.

Reaction score
97
Όπως είπα αυτή τη στιγμή το σύστημα είναι 5.1 και χωροταξικά δεν υπάρχει η δυνατότητα για κλασσικό 7.1 (surround back),
ούτε για τοποθέτηση στους πλαϊνούς τοίχους (δεν υπάρχει δεξιός πλαϊνός τοίχος μπροστά (Γ) και στο πίσω κομμάτι είναι πολύ δύσκολο να περαστούν καλώδια), επίσης δεν θέλω ηχεία οροφής.

Οι περιπτώσεις που εξετάζω πλέον είναι:
α) να τοποθετηθούν τα Pico ως Front Height στον τοίχο φάτσα και σε υψος 2,10μ περίπου,
β) να τοποθετηθούν ένα ζευγάρι ONKYO 410 up firing πάνω στα FL/FR
γ) και τα δυο παραπάνω μαζί

Για πείτε .... ?? Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.261
To α, έχει μόνο πλεονεκτήματα χωρίς κόστος. Αν τα στρίψεις προς τα πάνω, έχεις και up firing.

Reaction score
97
To α, έχει μόνο πλεονεκτήματα χωρίς κόστος. Αν τα στρίψεις προς τα πάνω, έχεις και up firing.
Αυτό σκεφτόμουν. Και πως να τα δηλώσω στον ενισχυτή ?

Χωρίς να λάβουμε υπ' όψιν τον παράγοντα κόστος, η α) λύση εξακολουθεί να υπερτερεί από ακουστικής πλευράς?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.261
εξακολουθεί να υπερτερεί από ακουστικής πλευράς?
Ναι.

Και πως να τα δηλώσω στον ενισχυτή ?

Αν τα στρίψεις προς τα πάνω και προς τον καναπέ σε γωνία 35-40 μοιρών θα τα δηλώσεις elevation και αν τα τοποθετήσεις κανονικά height ή elevation (για dts:X και Neural:X).

Θέλει δοκιμές.

Reaction score
245
Λιγη βοηθεια παρακαλω!

Την επομενη εβδομαδα μου ερχονται τα ατμιστα ηχεια, εχω ηδη αρχισει λοιπον να μετρω τοιχους, ταβανια, μοιρες κτλ.

Απο τη θεση ακροασης, τα top front R-L εχουν απο θεμα κλισης σε σχεση με αποσταση 45 μοιρες με κλιση κατακορυφη προς τα κατω.
Τα top rear R-L δυστυχως δε μπορω να παω παραπανω απο 112 μοιρες λογω του οτι με περιοριζει ο πισω τοιχος. Η dolby δινει για τα πισω atmos απο 125-150 μοιρες.

Ποσο μπορει να επηρεασει το ηχητικο αποτελεσμα αυτο το πραγμα?
Πρεπει να δημιουργησω μεγαλυτερη αποσταση με τα μπροστα δινοντας κλιση πχ 40 μοιρες, η να τα αφησω εστι?
Επλιζω να μη σας μπερδεψα γιατι δεν εχω αυτη τη στιγμη καποιο διαγραμα για να γινω πιο κατανοητος!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.261
Είναι τα πίσω πιό κοντά απ' όσο πρέπει δηλαδή; Δεν πειράζει.

Reaction score
245
Είναι τα πίσω πιό κοντά απ' όσο πρέπει δηλαδή;
Ναι δυστυχως, δε μπορω να τα τραβηξω τοσο πισω οσο θα ηθελα λογω του περιορισμου του πισω τοιχου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134