Κλιματική αλλαγή



evl

Μηνύματα
280
Reaction score
431
μου έστειλαν πρόσκληση για σεμινάριο στο παρακατω λινκ
δεν ξέρω αν είναι προσωπική, αν ενδιαφέρεται κανει ς μπορεί να τσεκάρει
γενικά έχουν καλούς ομιλητές


Dr Paul Behrens was one of the first to measure the enormous climate benefits of a shift towards plant-rich diets. Join his Frontiers Forum virtual event to hear how a Great Food Transition and other radical transformations can avert the climate crisis and steer humanity toward a hopeful, healthier future. A discussion with high-level policy and climate science experts will follow, to examine how we can accelerate the necessary systems changes to keep global warming below the critical threshold of 1.5°C.

Futures from the frontiers of climate science | Wednesday 15 November 2023
07:00- 08:15 Los Angeles | 10:00-11:15 New York | 16:00-17:15 Paris | 23:00-00:15 Beijing
Keynote speaker | Dr Paul Behrens, Leiden University, the Netherlands
Register for the session | Decline(at the top right of the registration page)


Paul’s pioneering analysis of the impact of dietary change on global emissions made headline news and won him the title of 2023 Frontiers Planet Prize International Champion. An expert in energy, food, and economic systems, he is also passionate about communicating science – with work appearing in The New York Times, Scientific American, and the BBC. His popular science book, The Best of Times, The Worst of Times: Futures from the Frontiers of Climate Science, describes humanity’s current trajectory and possible futures in paired chapters of pessimism and hope. Paul is Associate Professor of Environmental Change at Leiden University, the Netherlands.
I look forward to connecting on 15 November.
Kamila
 

TGD

Μηνύματα
7.266
Reaction score
7.284
Εντάξει, μέσα σε 250.000.000 χρόνια θα έχουμε βρει τη λύση!
 

gid

Μηνύματα
7.454
Reaction score
8.678
Βασικά κάποιοι τύποι πληρώνονται για να κάνουν το χόμπι τους και να χαραμίζουν πολυτιμότατο υπολογιστικό χρόνο σε υπερ-υπολογιστές για να μας δίνουν τέτοιες πολύτιμες πληροφορίες....
 

TGD

Μηνύματα
7.266
Reaction score
7.284
«Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο όλων», δήλωσε ο Γκουτέρες, αν και αυτό που επέλεξε να αγνοήσει, ήταν ότι στην τρέχουσα παγκόσμια οικονομική τάξη οι αλυσίδες αξίας, οι οποίες βασίζονται στην εκμετάλλευση άλλων ανθρώπων και των φυσικών τους πόρων, παραμένουν το καλύτερο «επιχειρηματικό σχέδιο», μόνο εάν στόχος είναι το κέρδος.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.735
Reaction score
94.880
«Η τρέχουσα τάση της δενδροφύτευσης έχει πολύ μικρό κέρδος άνθρακα. Μια περιοχή ισοδύναμη με τη συνολική αθροιστική έκταση των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας και της Ρωσίας θα πρέπει να μετατραπεί σε δάσος για να δεσμευτούν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις ενός έτους» αναφέρουν οι επιστήμονες της Οξφόρδης δίνοντας ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα των απόψεων τους.

 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.735
Reaction score
94.880
Νέα μελέτη πιστοποιεί την κατάρρευση του Ρεύματος του Κόλπου και απειλείται με βαρυχειμωνιά η Ευρώπη.

Οι ερευνητές δηλώνουν 99% βέβαιοι για την αρνητική για το παγκόσμιο κλίμα εξέλιξη.




 

TGD

Μηνύματα
7.266
Reaction score
7.284
Έτσι είχε έρθει η εποχή των παγετώνων... Και δεν θα έχουμε μαμούθ να κυνηγάμε...
 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.731
Reaction score
28.103

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.731
Reaction score
28.103
Και κάτι που δεν γράφει το άρθρο. Πάνω από 100 επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ των ορυκτών καυσίμων και της αναγκαιότητας τους.

 

Μηνύματα
4.114
Reaction score
3.656
Η πιο σωστή λύση για το περιβάλλον θα ήταν τα μίνι πυρηνικά εργοστάσια που δουλέυουν με υπολλείματα των παλαιών κλασικών αλλά τέτοιες μεγάλες αλλαγές είναι δύσκολες να γίνουν λόγω συμφερόντων και ροής της οικονομίας μέχρι τώρα.
 


Μηνύματα
2.804
Reaction score
423
ερωτηση δλδ πριν από 20-30 χρονια ποση ηταν τετοια εποχη η μεγιστη θερμοκρασιακη διαφορα στις ιδιες περιοχες?
 

Μηνύματα
2.804
Reaction score
423
εντομεταξυ επειδη μετρησα την αποσταση σε ευθεια των 2 σημειων μιλαμε για 3.500 χλμ οσο η αποσταση (το ενα σημειο εντος αρκτικου κύκλου και το αλλο νησακι κατω απο τον τροπικο του καρκινου!!! οτι ναναι συγκρισεις αρκει να τρομαξουμε..) απο την κρητη ως το τερμα της Σουηδιας! 21 βαθμους η ιεραπετρα -20 το ovre soppero της σουηδιας, τρεχατε ερχεται το τελος του κοσμου....τυχαια μερα ...αν στησεις καρτερι περιμενοντας νουμερα πιο εντυπωσιακα μπορει να βρεις και +25 στην κρητη και -35 στην σουηδια...
 



Μηνύματα
2.804
Reaction score
423
παντα η μαζα πληρωνει...αλλοι μαμανε τον πλανητη αδιαφορωντας και αισχροκερδωντας για δεκαετιες , τους παρακαλανε να καθισουν σε τραπεζι να περιορισουν την καταστροφη που προκαλουν και μετα οι ιδιοι χρηματοδοτουν μελέτες οτι δεν παει αλλο πρεπει να αλλαξουμε προτεινοντας λυσεις που για υλοποιηθουν θα τους κανουν ακομα πιο πλουσιους ενω αντιθετα θα βαλουν πεναλτι για την μολυνση που θα μοιραστει κατ κεφαλην ...
σαν να κανεις ενα παρτυ με 10 φιλους σου να τα σπας να ξεφαντωνεις να ριμαζεις και στο τελος να φευγεις να μην πληρωνεις και να βαζεις ενα συνεργειο να καθαρισουν που θα το χρεώνεις σε αυτους που ηταν εκτος παρτυ και τους ζαλιζες τα αυτια απο την φασαρια ....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.448
Reaction score
125.887
Δεν νομίζω ότι συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά πρωτίστως με το δγιάλο που μπορεί να μας πάρει και να μας σηκώσει όλους.

 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.644
Μηνύματα
2.870.567
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top