Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Reaction score
15.930
Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Kαι σε Touring.

Να θυμηθω και τ αλλα καποια στιγμη....

Reaction score
3.431

1.Πανέμορφο με ψηφιακό κοντερ-στροφομετρο και ηλεκτρικά παράθυρα!

2.Ότι χειρότερο έχει περάσει απ'τα χέρια μου

3.Ασχολίαστο

Reaction score
3.431

4.Μεγάλη αγάπη αλλα έμενε στη βροχή!!!

5.Αυτό ακόμα ζει

6.Και επιτέλους αυτό που περίμενα για να αποφασίσω να τα σκάσω για καινούριο

Reaction score
88
Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Rover 214Si (1997-2008)
Audi A4 1.8T (2008- )

Το Rover δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα αλλά το πρόσεχα. Μεγάλη αγάπη αλλά δεν φρέναρε (ειδικά σε κατέβασμα από κανένα βουνό που ζεστένονταν τα φρένα τρόμαζες), δεν είχε ABS και δεν είχε κλιματισμό-Air Condition.
To Αudi μέχρι τώρα πολύ καλό.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.265

1.Citroen ZX 1.6 VTS
2.Citroen ZX 2.0 VTS
3.Citroen Xanthia 1.6
4.Renault Clio 1st gen 1.4
5.Seat Ibiza (2002) 1.2
6.Hundai Getz(εταιρικό)
7.Fiat Panda(εταιρικό δις)
8.Citroen C1(εταιρικό)
9.VW Polo 1.4(εταιρικό)
10.Οpel Corsa 1.4(εταιρικό)
11.Fiat Punto 1.4(εταιρικό)
12.Fiat Seicento Sporting
13.Toyta Corrola 1.6(εταιρικό,για κανα 2μηνο)
14.Smart(φίλου το είχα και αυτό για κανα 3μηνο)

Δεν είναι με απολύτη χρονολογική σειρά όπως τα γράφω.
Πιό fun to drive,τα Clio και Seicento.Aκόμα και απο την ΖΧ 2.0(τα είπα σε άλλο thread για αυτήν)
Πιό ολοκληρωμένα τα ΖΧ 1.6 και το Polo.Εντάξει δεν ήταν οι γίοι του ανέμου αλλά για έναν μη οικογενειάρχη που δεν ήθελε να πηγαίνει συνέχεια τέζα καλύπταν τρελές ανάγκες.Ένα κλικ πιο κάτω το Getz.Είχα πάθει την πλάκα μου με αυτό το αμάξι.Δεν καίει δεν σπάει,δεν χαλάει και πάει άνεμος ακόμα και με τον 1.2.Μόνο παράπονο ο σκληρός πίσω άξονας.
Τελείως άοσμα και αδιάφορα,Corsa,Punto και Corrola(παρόλο που το μοτέρ της γάζωνε).
Το xanthia είναι το πιό ταξιδιάρικο απο όλα.Αργεί να μαζέψει χλμ αλλά μετά δεν σε ενδιαφέρει τίποτα.Ανοιχτές καμπές με όσα,λακούβες(τι είναι αυτό;) και καθίσματα πολυθρόνες.Ο ορισμός του κατεβαίνω ατσαλάκωτος απο ταξίδι στα οικονομικής κατηγορίας αυτοκίνητα.

Το C1 είναι σουπερ οικονομικό με απίστευτη άνεση για το μέγεθος του,αλλά ο 3 κύλινδρος κάνει κάπως παραπάνω θόρυβο.Οκ,γκομενέ αμάξι αλλά εξαιρετικό εντός πόλεως.
Το panda έχει μείνει και αυτό στην καρδία μου γιατί μετά το Smart είναι το πιό εύχρηστο αυτοκίνητο εντός πόλεως.Παρκάρει σχεδόν παντού λόγω ανύπαρκτων προβόλων,είναι τρομερά άνετο και έχει φοβερή πανοραμικότητα και καθρέπτες(βλέπεις σε απίθανα για άλλα αυτόκίνητα σημεία.Ειδιαίτερα χρήσιμο όταν δίπλα σου γίνεται οργασμός απο μηχανάκια).
Τέλος το Ibiza.Το πήρα καινουργί και το έχω ακόμα(καλά τώρα το έχει ο αδερφός μου).Πιο σπόρ ρυθμισμένο απο τα αντίστοιχα Polo και Fabia χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.Ακριβή η συντήρηση του αλλά οι έρωτες πληρώνονται(μόλις το είδα είπα αυτό θέλω και αυτό ήταν).
Τι απ όλα αυτά θα ξαναχρησιμοποιούσα χωρίς να δυσανασχετήσω όπως είναι τώρα οι εποχές;
Getz,C1 και Panda.Ή το Polo αν ήθελα κανά πιό μακρινό ταξίδι.

Reaction score
1.510
Με βάση τα κριτήρια που γράφηκαν παραπάνω μόνο ένα Avensis 1.6 πρώτης γενιάς και ένα Micra 1.4 προηγούμενης. Και τα δυο αυτοκίνητα με λίγα για τα χρόνια τους χιλιόμετρα (κάπου 130.000 το toyota από το 2000 και μόνο 50.000 το Nissan από το 2004) συντήρηση στην ώρα τους και βενζίνη και τέλος (αν και το σκεπτικό με το οποίο αναφέρθηκε ότι τα λιζινγκ τα πάει κανείς γ@μιώντας και έτσι μόνο φαίνεται η αξιοπιστία δεν ισχύει απαραίτητα. Πολλές περιπτώσεις Golf, Polo, Ibiza, Focus, Μondeo, Mercedes-A φίλων και συγγενών έβγαλαν από πολύ νωρίς μεγάλα προβλήματα με ήπια χρήση και προσεκτική συντήρηση).

Έχω κάνει επίσης πολλά χιλιόμετρα επί μακρόν με Peugeot 307 (Αυτό ήταν για ταξίδια!! Τα πιο άνετα καθίσματα που έχω καθίσει σε αυτοκίνητο, φοβερή καμπίνα και εξοπλισμός, λίγο ψόφιο αλλά κρατούσες πολύ άνετα ταχύτητες ταξιδιού 170+). Αυτό έβγαλε επικίνδυνα προβλήματα. Με χειρότερο από όλα το κόλλημα της πεταλιέρας στη Συγγρού με 100+. Δεν οδηγούσα εγώ εκείνη τη φορά, ευτυχώς το σώσαμε.

Πολύ καλές εντυπώσεις (αλλά με πολύ σύντομη χρήση, οπότε σαφώς δεν εμπιπτει στα κριτήρια του θέματος, απλά οι απόψεις μου ταυτίζονται απόλυτα με του Γιώργου παραπάνω) μου άφησε το Panda. Εκπληκτικό αμαξάκι, υπέροχο σε όλα του.

Reaction score
5

Μονο αυτα που μας ανηκαν, ετσι?

1)Pontiac 450
2)Triumph TR7
3)Mercedes 200
4)BMW 635 csi
5)Mitsubishi Pajero
6)Jeep Cherokee
7) ?????? :121:

και ενδιαμεσα και διαφορα "μικρα" που επαιζαν τον ρολο "δευτερου"...
Πώς φαίνεται ο ξενόφερτος, πολυταξιδεμένος και καλοζωϊσμένος άντρας! :407:

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

- Γράψε και από τα τρία αυτοκίνητα που έβαλες ποιό θεωρείς κατά γενική ομολογία καλύτερο. Πιθανολογώ το τελευταίο σωστά;

...
Punto το καλύτερο entry level. Φιλικό, φθηνό και χωρίς προβλήματα

Alfa το καλύτερο που είχα σε κράτημα, στήσιμο και εμφάνιση. Ήχος μοτέρ άπιαστος

Tucson Τίμιο, εργάτης, τσάμπα σέρβις. Allround car

Reaction score
777
Έχω ζήσει με τα εξής.
1)golf 3 του 93
2)audi a3 του 97
3)polo του 08

έχω οδηγήσει όμως και μάλιστα για πολλά χιλιόμετρα διάφορα αυτοκίνητα όπως π.χ.
διάφορα golf-πολλά χιλιόμετρα
mercedes clc-ελάχιστα χιλιόμετρα
corsa-πολλά χιλιόμετρα
peugeot(δέ θυμάμαι πιο νομίζω ένα ψιλοπαλιό)

τα καλύτερα είναι τα mercedes και το χειρότερο το corsa απο άποψη αίσθησης-οδηγικής απόλαυσης κ.τ.λ.
εγώ που γενικά πηγαίνω με 120max με το mercedes πήγα με 190 άνετα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Απάντηση: Re: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

H αρχή έγινε με Pony. Ό,τι και να γράψω, το έχει πει ήδη η ιστορία… :114:

- Seat Marbella 900cc. Τραγική ποιότητα κατασκευής (οι βλάβες του ήταν συνεχείς και η ερώτηση "έχεις αμάξι σήμερα;" είχε γίνει in-joke στον κύκλο μου…), Και παράλληλα οδική συμπεριφορά κατάλληλη μόνο για μικρές ταχύτητες...
- Nissan Sunny 1400cc – Άριστο. Το αυτοκίνητο έμεινε στα χέρια μου αρκετά χρόνια χωρίς να βγάλει ούτε μία βλάβη και χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα πραματάκι εκτός της τακτικής συντήρησης. Δέκα με τόνο στην αξιοπιστία.
- Suzuki Ignis 1400cc – "Λίγο". Η αρχή έγινε με ελαττωματικό υαλοκαθαριστήρα (αλλάχτηκε στην εγγύηση), ακολούθησαν μπαταρία, συμπλέκτης (όχι, παρότι γυναίκα, δεν συνηθίζω να τρώω συμπλέκτες!), ηλεκτρικά και ανάρτηση. Δόθηκε όπως-όπως να φεύγει.
- Suzuki Jimny 1300cc – Τι να πει κανείς για το μικρότερο καθαρόαιμο εκτός δρόμου που κυκλοφορεί στην αγορά. Σκυλί μαύρο που πάει παντού, εξίσου παλικάρι στα χιόνια, τις λάσπες και τις κλίσεις, με τεράστια αντοχή και αξιοπιστία. Όπως είναι φυσικό λόγω του σχήματός του, έχει ευαισθησία στους πλευρικούς ανέμους και δεν τα πάει πολύ καλά με τις γρήγορες στροφές. Επίσης, ο θόρυβος είναι (για μερικούς) ενοχλητικός και, φυσικά, η ανάρτησή του σκληρή. Άμα το συνηθίσεις όμως, δεν έχεις αυτοκίνητο, έχεις ένα φίλο εργάτη που θα κάνει τα πάντα.
- Nissan Micra Challenge 1000cc – Το κυκλοφορεί ακόμα ο γιος μου που έμαθε πάνω σε αυτό χωρίς ούτε μία βλάβη. Η μοναδική φορά που "μας άφησε" ήταν από μπαταρία (που δεν ήταν καινούργια). Φοβερές επιταχύνσεις για την κατηγορία του (η έκδοση Challenge), τα αλογάκια όλα ζωντανά, ελαφρύ, άριστο στο κράτημα αν μάθεις να το πηγαίνεις, πολύ καλή περιμετρική ορατότητα, A/C ψυγείο, θόρυβος εξάτμισης απολαυστικός :116:. Ο λόγος που δεν το αλλάζουμε δεν είναι οικονομικός…
- Nissan Almera 1400 – Άνεση και (ξανά) αξιοπιστία. Άλλο ένα αυτοκίνητο με μηδέν βλάβες. Χωρίς τριξίματα κλπ. Πολύ καλή οδική συμπεριφορά για μπροστοκίνητο με σχετικά μεγάλο σκάφος, ξεκούραστο ταξίδι, μεγάλο πορτ-μπαγκάζ.

Γενικά, με την εξαίρεση του άθλιου παλιού Seat και του ανεπαρκούς ποιοτικά Ignis, κανένα αυτοκίνητο δεν με έχει απογοητεύσει. Και σε επόμενη αγορά, αν δεν αλλάξει κάτι, η ιαπωνική τεχνολογία είναι μονόδρομος για μένα (Nissan ή Mazda).

Reaction score
152

Rover 214Si (1997-2008)

Το Rover δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα αλλά το πρόσεχα. Μεγάλη αγάπη αλλά δεν φρέναρε (ειδικά σε κατέβασμα από κανένα βουνό που ζεστένονταν τα φρένα τρόμαζες), δεν είχε ABS και δεν είχε κλιματισμό-Air Condition.
κοιτα να δεις συμπτωση....
το 214Si ηταν και εμενα το πρωτο μου απο τον Ιουνιο του 97 εως του Σεπτεβρη του 08...!!!
σε αντιθεση με εσενα του ειχα πληρωσει και ειχε abs & a/c, αξεσουαρ που τοτε εβρισκες μονο σε ορισμενα 1800αρια.....
ειχε και πισω δισκοφρενα το δικο μου...
απο βλαβες,μου εβγαλε μια τρομπα νερου,τρομπα βενζινας,φλαντζα κεφαλης και μια αλλαγη κινητηρα το 2004,στους Ολυμπιακους αγωνες,οταν με 180χ.α.ω βαρεσε μπιελα στα 120.000 χλμ.
με νεο κινητηρα 25.000 χλμ,μου εδωσε αλλα 120-130.000 χλμ εως το 2008.
ειδικα τα δυο τελευταια χρονια ηταν παληκαρι στα δρομολογια απο-προς Σκυρο,φορτωμενο καθε φορα μεχρι την οροφη με προμηθειες....
μαζι γυρισαμε ολη την Πελοποννησο και εφτασε μεχρι την Κρητη και τον Εβρο....
πρωτη αγαπη πραγματικη για 11 χρονια.
τωρα το βλεπω καμμια φορα σε χερια ξενα,σε χερια καλα....

απο το 2008,κατεχω ενα Χοντα Σιβικ 1800,με 140 αλογακια...
σαφως αλλο αυτοκινητο και εντελως αλλη κλαση...
μετραμε ηδη 3 χρονια,και μου φαινεται σα να το πηρα πριν απο τρεις μηνες...
αν και ειναι ηδη μοντελο 5ετων σχεδιαστικα,ακομα ειναι πολυ μπροστα απο τον σημερινο ανταγωνισμο και ειδικα στο εσωτερικο,που αφηνει αφωνο το καθε επιβατη που το ...καβαλαει για πρωτη φορα.
ολοι αναφωνουνε "τι διαστημικο αυτοκινητο ειναι αυτο!"....
πολυ καλο στησιμο στο δρομο,μαζευει πανευκολα τα 200 χωρις να το καταλαβεις,σταθεροτατο,και αν θελεις να οδηγεις οικονομικα σε λογικους ρυθμους δε ξεπερναει τα 7,5/100.....

το μελλον και η διαβιωση μαζι του προβλεπεται πολυ καλη και μακροπνοη...
εχω πολλα ακομη να του κανω:107:

Reaction score
3

το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν ένα opel kadett του 1978
ήταν το οικογενειακό μας και πάνω του έμαθα οδήγηση
είχε ένα χαρακτηριστικό που σπάνια συναντάται σήμερα ...ήταν πισωκίνητο!

Σταματημένος στο φανάρι, με το άγχος του νέου οδηγού, ξεκινάω όσο γρήγορα μπορούσα
για να μην κορνάρουν οι από πίσω και ξαφνικά .... βλέπω το πεζοδρόμιο να έρχεται κατά πάνω μου
Ενστικτωδώς αφήνω το γκάζι και γυρνάω το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση
Αυτό ήταν !!! η πρώτη πλαγιολίσθηση της ζωής μου μόλις είχε επιτευχθεί
Από τότε πέρασαν διάφορα αυτοκίνητα από τη ζωή μου αλλά ξαναγύρισα στην πρώτη μου αγάπη
Πισωκίνητο mazda mx5 του 09 ...Δεν το αλλάζω με τίποτα!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
868

Dacia, Renault 5, Renault fuego, Rover 214Si, Renault Laguna, X-Trail.

Θα ήθελα μια νέα έκδοση του fuego

Reaction score
10.869
το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν ένα opel kadett του 1978

...ήταν πισωκίνητο!

Σταματημένος στο φανάρι, με το άγχος του νέου οδηγού, ξεκινάω όσο γρήγορα μπορούσα
για να μην κορνάρουν οι από πίσω και ξαφνικά .... βλέπω το πεζοδρόμιο να έρχεται κατά πάνω μου
Ενστικτωδώς αφήνω το γκάζι και γυρνάω το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση
Αυτό ήταν !!! η πρώτη πλαγιολίσθηση της ζωής μου μόλις είχε επιτευχθεί
Ανατρίχιασα!

1. OPEL Kadett B station wagon του 1967, 1200cc, του πατέρα, το είχε από το 1974 έως το 1998. Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και Γερμανία πήγαμε οικογενειακώς το 1985! Μια φορά είχε μείνει στο δρόμο.... από βενζίνη, άλλη μια από φλάντζα κεφαλής και άλλη μια από κιβώτιο (σπασμένο γρανάζι 3ης). Το οδηγούσα συχνά όταν μεγάλωσα. Από ανέσεις, μόνο ηλεκτρικά παράθυρα και ηλιοροφή είχε. Αδύναμο, μερικές φορές στην εθνική οδό , άμα είχε ανοδική κλίση ο δρόμος έπρεπε να κατεβάσουμε 3ή, δεν μπορούσε τότε να πάει πάνω από 80.

2. Subaru REX 600. Μηχανή πίσω-κίνηση πίσω. Αρκετά νευρικό και μπορούσε να κινήσει το βάρος του αξιοπρεπώς. Απίστευτος ήχος κινητήρα (2κύλινδρος, 550cc), άριστο κιβώτιο δεν έχανες αλλαγή, ανέβασμα-κατέβασμα όποτε ήθελες (θέλω να πω ότι συγχρόνιζε άριστα). Λόγω φθαρμένων πίσω ελαστικών, πάντες σε κάθε στροφή. Εκεί κόλλησα το μικρόβιο της πισωκίνησης.

3. Fiat punto 1.3 του 1997, δε μου άρεσε, κακή οδική συμπεριφορά.

4. Renault 5. Σκ@τά πλαστικά μέσα, σπάγαν για πλάκα, ψιλοευχάριστο στην οδήγηση.

5. BMW E30, 1988, 2500cc 24v. Το καλύτερο και οδηγικά και σε δύναμη αυτοκίνητο που είχα. Δεν έχω σκοπό να το αλλάξω άμεσα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Re: Απάντηση: Με ποιά αυτοκίνητα έχετε ζήσει;...

Στην λίστα σου, το 64% των οχημάτων είναι γερμανικά και βγάζεις το συμπέρασμα πως τα γερμανικά είναι τα καλύτερα. :121:
Και το 45.5% είναι group VAG.
Στην λίστα σου κοροϊδεύεις το Punto που είναι σαφέστατα το φθηνότερο από όσα έχεις εκεί (9% του δείγματος)
Το Corolla σε τι σε χάλασε? Δε μας είπες. Έγραφες παραπάνω για τον «μύθο» της Ιαπωνικής αξιοπιστίας και λογικά πρέπει να είσαι στο σχεδόν 0 της σχετικής συχνότητας, σε παγκόσμια κλίμακα, που το πιστεύει αυτό! Χάλασε το Corolla?
Βρε πατρινόπουλε...
Οι απόψεις όλων εδώ είναι προσωπικές και υποκειμενικές. Φιλοσοφίες όμως δεν χωράνε. Το θέμα είναι τι "εμπειρίες" έχει ο καθένας από εμάς σε προσωπικό επίπεδο, γεγονός που τον βοηθά στην διαμόρφωση μιας εμπεριστατωμένης άποψης, χωρίς να λέει λόγια του αέρα ή του εκάστοτε περιοδικού. Να γίνει κατανοητό δηλαδή ότι άποψη με "άποψη" έχει διαφορά. Κανείς από εμάς δεν είναι ειδικός στο θέμα (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), κανείς δεν εκπροσωπεί κάποια συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία. Τις γνώμες μας λέμε.

Εγώ λοιπόν από τα 13 αυτοκίνητα με τα οποία έχω ζήσει, σήμερα θα επέλεγα βασικά το Golf, 2ο το Audi, ενώ λίγο πιο πίσω βάζω το Focus. Εξήγησα εν συντομία τα δικά μου προσωπικά κριτήρια (είναι πολλά ακόμη επί μέρους βέβαια) καθώς και το είδος χρήσης που κάνω στα αυτοκίνητα (τα ξεκατινιάζω). Κάνε κι εσύ το ίδιο, πες μας που στηρίζεις την άποψη που έχεις να τελειώνουμε. Το να αναφέρουμε τι γίνεται γενικώς στον κόσμο ή τι λέει ο μπάρμπας μου που έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων και φεράρι, λίγη σημασία έχει, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα.

Παρεμπιπτόντως και μιας και το ανέφερες, η corolla με έχει αφήσει δύο φορές (με μάζεψε η express service) επειδή το αμάξι έσβηνε και δεν ξανα-έπαιρνε μπροστά, ενώ σε 4 μήνες είχε γίνει σαν λατέρνα. Το mazda έχει κάψει φλάντζα όταν το ζόρισα (πολύ ομολογουμένως) σε μια κλειστή γρήγορη ορεινή διαδρομή (καστανιά). Το punto ήταν και είναι για τα πανηγύρια. Γελοία κατασκευή που άνοιγε με οποιοδήποτε κλειδί και άμα ζοριζόσουν πολύ έβαζες τα δάχτυλα πάνω στην πόρτα, την στραβώνεις και μπαίνεις μέσα. Έτσι μου το είχαν ανοίξει δύο φορές. Καίει περισσότερο από ένα μεγάλο αμάξι 1600 κυβικών, δεν στρίβει, δεν σταματάει και φυσικά δεν πάει. Είναι απλά επικίνδυνο. Επιπλέον, στην καμπίνα η φασαρία είναι σχεδόν ίδια είτε έχεις ανοιχτά παράθυρα είτε κλειστά. :114: Υπόψιν ότι μεγάλωσα σε Fiat 128.

...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
868

αυτό δε σου κάνει;

Αν μου κάνει λέει?? η brera αισθητικά μου αρέσει πιο πολύ.
Πάντως το fuego η gtv και το capri (παλαιότερο βέβαια) ήταν οι αγάπες μου.

Αν έβγαινε σήμερα το fuego με σχετικό λίφτινγκ (που να θυμίζει εκείνο το αυτοκίνητο) θα το ήθελα πάλι.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250
Members
38.164
Νεότερο μέλος
hliasA79