- Reaction score
- 75
Οκ θα το κανω το απογευμα γιατι ειμαι στο μαγαζι!!
Λοιπον όταν ανοιγω τους υποτιτλους μου βγαζει αυτό στην αρχηΆνοιξε το αρχείο με τους υπότιτλους με το σημειωματάριο των windows και θα δεις με τι κωδικοποίηση είναι.
Αν δεν είναι UTF-8 ή Unicode, αποθήκευσέ τους έτσι.
οκ το εκανα και θα κανω δοκιμη να σας πω!!Αφού άνοιξες τους υπότιτλους με το Σημειωματάριο (Notepad), πατάς Αποθήκευση ως και αντικρίζεις το πλαίσιο διαλόγου:
View attachment 30516
Χωρίς να αλλάξεις την ονομασία επιλέγεις από το κυλιόμενο μενού UTF-8 και Αποθήκευση. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα εμφανιστεί, "το αρχείο υπάρχει ήδη, να αντικατασταθεί;" απαντάς θετικά και είσαι κομπλέ. Αν δεν εμφανιστεί η ερώτηση κάτι δεν έχεις κάνει καλά, να το ξες.
Όπως βλέπεις το συγκεκριμένο αρχείο που άνοιξα είχε κωδικοποίηση ANSI. Αλλά έπαιξα την ταινία στον υπολογιστή, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.
Και όμως το εχω επιλεξει και δεν τους παιζει!!Τωρα εκανα το παραπανω που ειπε ο φιλος(σορρι δεν ξερω τα ονόματα σας παιδια) και σε λιγο θα το βαλω να δω!!Απο το συγκεκριμένο site οι υπότιτλοι είναι σε Greek (Windows-1253).Αν έχεις επιλέξει στα settings του WD live- Additional encoding support σε Greek (Windows-1253) όπως σου έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα,δε χρειάζεται να κάνεις τη μετατροπή σε utf-8 με το notepad.
Σε αυτό δεν εχεις αδικο αλλα προς το παρον δεν...ΥΓ Και κανένα μάθημα σχετικό με τη διαχείριση αρχείων, δε βλάφτει. Τουλάχιστον να κατανοήσεις τι σημαίνει "φάκελος", τι "αρχείο" και τι "κατάληξη" (επέκταση) ονόματος αρχείου.
Πρώτα απ' όλα στο ότι είσαι τσιτωμένος.πες που κανω λαθος για να καταλαβω!!
Διάβασες κάποιον να γράφει ότι θέλει αλλαγή το extension?το αρχειο Transformers.Dark.of.the.Moon.BluRay.1080p.x264.7.1.HQ.Judas.srt το οποιο το μετανομασα και αλλαξα την καταληξη!!