Υποτιτλους σε Western Digital live?

Reaction score
75
Άνοιξε το αρχείο με τους υπότιτλους με το σημειωματάριο των windows και θα δεις με τι κωδικοποίηση είναι.

Αν δεν είναι UTF-8 ή Unicode, αποθήκευσέ τους έτσι.
Λοιπον όταν ανοιγω τους υποτιτλους μου βγαζει αυτό στην αρχη

1
00:00:28,084 --> 00:00:35,083
XΡΟΝΙΣΜΟΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΞ ΑΚΟΗΣ:
Nyuki & Vicky
•ARTMovieZ Team•

3
00:01:18,039 --> 00:01:25,038
<i><b>“100% PURE COLOMBiAN SUBTiTLiNG”
~| N3krA a.k.a punked666 ft DonJoao |~
SEPTiCEMiA TEAM Est.2004
www.subs4free.com - www.subs4series.com</b></i>

Αλλαζω κατι και που??

Reaction score
1.842
Αφού άνοιξες τους υπότιτλους με το Σημειωματάριο (Notepad), πατάς Αποθήκευση ως και αντικρίζεις το πλαίσιο διαλόγου:

Subs_UTF8.jpg

Χωρίς να αλλάξεις την ονομασία επιλέγεις από το κυλιόμενο μενού UTF-8 και Αποθήκευση. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα εμφανιστεί, "το αρχείο υπάρχει ήδη, να αντικατασταθεί;" απαντάς θετικά και είσαι κομπλέ. Αν δεν εμφανιστεί η ερώτηση κάτι δεν έχεις κάνει καλά, να το ξες. :p

Όπως βλέπεις το συγκεκριμένο αρχείο που άνοιξα είχε κωδικοποίηση ANSI. Αλλά έπαιξα την ταινία στον υπολογιστή, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.

Reaction score
1.457
Απο το συγκεκριμένο site οι υπότιτλοι είναι σε Greek (Windows-1253).Αν έχεις επιλέξει στα settings του WD live- Additional encoding support σε Greek (Windows-1253) όπως σου έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα,δε χρειάζεται να κάνεις τη μετατροπή σε utf-8 με το notepad.

Reaction score
75
Αφού άνοιξες τους υπότιτλους με το Σημειωματάριο (Notepad), πατάς Αποθήκευση ως και αντικρίζεις το πλαίσιο διαλόγου:

View attachment 30516

Χωρίς να αλλάξεις την ονομασία επιλέγεις από το κυλιόμενο μενού UTF-8 και Αποθήκευση. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα εμφανιστεί, "το αρχείο υπάρχει ήδη, να αντικατασταθεί;" απαντάς θετικά και είσαι κομπλέ. Αν δεν εμφανιστεί η ερώτηση κάτι δεν έχεις κάνει καλά, να το ξες. :p

Όπως βλέπεις το συγκεκριμένο αρχείο που άνοιξα είχε κωδικοποίηση ANSI. Αλλά έπαιξα την ταινία στον υπολογιστή, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.
οκ το εκανα και θα κανω δοκιμη να σας πω!!
Απο το συγκεκριμένο site οι υπότιτλοι είναι σε Greek (Windows-1253).Αν έχεις επιλέξει στα settings του WD live- Additional encoding support σε Greek (Windows-1253) όπως σου έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα,δε χρειάζεται να κάνεις τη μετατροπή σε utf-8 με το notepad.
Και όμως το εχω επιλεξει και δεν τους παιζει!!Τωρα εκανα το παραπανω που ειπε ο φιλος(σορρι δεν ξερω τα ονόματα σας παιδια) και σε λιγο θα το βαλω να δω!!

Reaction score
1.842
Αναμένεις να γίνει ψάξιμο στο ιντερνέ. Ίσως και σήμερα να έχεις καινούργια πρόταση. Εν τω μεταξύ ανέβασε στιγμιότυπο (screenshot) του φακέλου - με ρύθμιση λεπτομέρειες, details - που βρίσκεται η ταινία και ο υπότιτλος που δοκίμασες και δεν παίζει.

Reaction score
75
λοιπον η ταινια είναι αυτή Skyfall (2012) [1080p] {5.1} και μεσα εχω τα δυο αρχεια που βλέπεται παρακατω!
Skyfall.BluRay.1080p.x264.5.1.Judas.mkv (στο mp το βλεπω μα καταληξη mkv.mp4)
Skyfall.BluRay.1080p.x264.5.1.Judas.srt
Αλλαξα το τυπο του αρχειου των υποτιτλων από ANSI σε utf-8 όπως ακριβως μου ειπατε παραπανω! Αυτό το εκανα σε ολες τις ταινιες που εχω αλλα καμμια δεν παιζει υποτιτλους!!

Υ.γΌταν κατεβαζω το αρχειο αφαιρω ολους τους φακελους εκτος από την ταινια (Πληροφοριακα το λεω)!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Το λάθος που κάνεις είναι προφανές: έχεις ενσωματώσει στο τέλος του ονόματος του αρχείου βίντεο την ακολουθία χαρακτήρων ".mkv". Αυτή δεν αποτελεί (πλέον; ) κατάληξη, καθώς -με κάποιο τρόπο- ορίστηκε ως κατάληξη το ".mp4".
Για να λύσεις το πρόβλημα, θα πρέπει να σβήσεις είτε το ".mkv" είτε το ".mp4". Το δεύτερο είναι μάλλον το ορθότερο να γίνει (καθώς συνήθως αυτά τα αρχεία είναι σε μορφή mkv container), αλλά ενδεχομένως και το δυσκολότερο, αν έχει οριστεί στο λειτουργικό να αποκρύπτονται οι γνωστές καταλήξεις αρχείων.

ΥΓ Και κανένα μάθημα σχετικό με τη διαχείριση αρχείων, δε βλάφτει. Τουλάχιστον να κατανοήσεις τι σημαίνει "φάκελος", τι "αρχείο" και τι "κατάληξη" (επέκταση) ονόματος αρχείου. ;)

Last edited:

Reaction score
75
ΥΓ Και κανένα μάθημα σχετικό με τη διαχείριση αρχείων, δε βλάφτει. Τουλάχιστον να κατανοήσεις τι σημαίνει "φάκελος", τι "αρχείο" και τι "κατάληξη" (επέκταση) ονόματος αρχείου. ;)
Σε αυτό δεν εχεις αδικο αλλα προς το παρον δεν...:redface::redface:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Η κατάληξη που έχει το αρχείο βίντεο είναι ".mp4", ενώ το ".mkv" αποτελεί πλέον τμήμα του (κυρίως) ονόματος του αρχείου και όχι κατάληξη. Έτσι, οι μεν υπότιτλοι ονομάζονται "XXX".srt, το δε βίντεο "ΧΧΧ.MKV".mp4, με αποτέλεσμα o player μη μπορεί να τα συσχετίσει.

Reaction score
75
ωραια να το παμε παλι από την αρχη γιατι καπου χαθηκα !!
Κατεβαζω ένα αρχειο βιντεο Transformers Dark of the Moon (2011) [1080p] {7.1} το οποιο εχει μεσα αυτό το αρχειο
Transformers.Dark.of.the.Moon.BluRay.1080p.x264.7.1.HQ.Judas.mkv(την καταληξη την εβαλα εγω, το υπολοιπο οπως ηταν!!
και του βαζω και αυτό το αρχειο Transformers.Dark.of.the.Moon.BluRay.1080p.x264.7.1.HQ.Judas.srt το οποιο το μετανομασα και αλλαξα την καταληξη!!
πες που κανω λαθος για να καταλαβω!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Το πρόβλημά σου είναι απλό, αρκεί να καταλάβεις τι συμβαίνει. Θα στο πω, αλλά με δυο προϋποθέσεις:
  1. να μου πεις ποιο ακριβώς λειτουργικό σύστημα έχει ο υπολογιστής σου.
  2. να υποσχεθείς ότι θα βρεις το συντομότερο έναν καθηγητή πληροφορικής, που με 3-4 ώρες μάθημα θα σε κάνει... Μπιλ Γκέιτς στη διαχείριση αρχείων. Αλλιώς, θα είσαι κάθε τόσο στην ίδια κατάσταση: :laugh:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Λοιπόν, το πρόβλημά σου έγκειται στο ότι αυτό που νομίζεις ότι είναι κατάληξη των αρχείων, στην πραγματικότητα είναι μέρος του κυρίως ονόματός τους. Αυτό οφείλεται:
  • αφενός στο ότι το λειτουργικό του υπολογιστή σου εξ ορισμού κρύβει τις γνωστές καταλήξεις αρχείων, οπότε αυτό που φαίνεται, είναι μόνο το κυρίως όνομα (το οποίο μπορεί να περιέχει και τελείες και τριάδες γραμμάτων που μοιάζουν με κατάληξη, αλλά δεν είναι)
  • αφετέρου σε μια σειρά από... ατυχείς χειρισμούς :D που έγιναν από πλευράς σου, στην προσπάθεια να φτιάξεις τα πράγματα.
Για να καταλάβεις τι συμβαίνει, αλλά και για διορθώσεις τα πράγματα, θα ορίσεις να φαίνονται οι καταλήξεις (επεκτάσεις ονόματος) των αρχείων, σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο (είναι στα αγγλικά, ):

Όταν ολοκληρώσεις αυτή την ενέργεια, θα εμφανίζεται πλέον και το όνομα και η -πραγματική, όχι αυτή που νομίζεις- κατάληξη, οπότε όλα είναι πλέον εύκολα: βάζεις και στα δύο αρχεία (βίντεο και υπότιτλους) το ίδιο όνομα ("Skyfall") και προσθέτεις στο μεν βίντεο την κατάληξη .mkv, στους δε υπότιτλους την .srt.

ΥΓ Αν αναρωτιέσαι γιατί το VLC μπορεί και παίζει τους υπότιτλους, η απάντηση είναι η εξής: οι περισσότεροι software players αντιλαμβάνονται και τις ψευδοκαταλήξεις στο όνομα των υποτίτλων. Αυτές δεν έχουν σχέση με το λειτουργικό σύστημα, αλλά με πληροφορίες σχετικά με τη γλώσσα των υποτίτλων.
Για παράδειγμα, για το αρχείο βίντεο XXX.mkv μπορεί να υπάρχουν και ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι: οι πρώτοι θα ονομάζονται XXX.GR.srt ενώ οι δεύτεροι ΧΧΧ.EN.srt, όμως και οι δύο είναι αρχεία τύπου srt. Το VLC τους καταλαβαίνει και τους αξιοποιεί, το WD όχι (γιατί άλλο XXX και άλλο ΧΧΧ.ΥΥ), εξ ου και το πρόβλημα.

Last edited:

Reaction score
1.842
πες που κανω λαθος για να καταλαβω!!
Πρώτα απ' όλα στο ότι είσαι τσιτωμένος.
Στο ότι δεν κάνεις αυτό που λέμε αλλά παίρνεις πρωτοβουλίες. Είπαμε μετονόμασε το αρχείο. Και εσύ
το αρχειο Transformers.Dark.of.the.Moon.BluRay.1080p.x264.7.1.HQ.Judas.srt το οποιο το μετανομασα και αλλαξα την καταληξη!!
Διάβασες κάποιον να γράφει ότι θέλει αλλαγή το extension? :headbang:

Σου ζήτησα να ανεβάσεις μια οθονιά του φακέλου γιατί έχω ώρες καταλάβει ότι υπάρχει σφάλμα. Τι λες, θα την ανεβάσεις κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον; Αν πάλι δεν γνωρίζεις πως γίνεται το αναφέρεις, δεν κάνεις το κορόιδο. Στο φινάλε για δικό σου πρόβλημα ασχολούμαστε αφιλοκερδώς.

Σε λίγο που θα μου περάσουν τα νεύρα θα σου εξηγήσω πως αφαιρείς το διπλό extension που έχεις βάλει και δεν βλέπει το σωστό τύπο αρχείου. Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο υπότιτλός σου έχει ονομασία Transformers.Dark.of.the.Moon.BluRay.1080p.x264.7.1.HQ.Judas.srt.srt
δηλαδή με διπλό extension

Αν δεν μπορείς να περιμένεις διάβασε αυτό

και αποεπέλεξε το Hide extension for known file types

όπως το βλέπεις προτελευταίο στην εικόνα..

Reaction score
75
Οπα ρε παιδια μη βαρατε ολοι μαζι !Το ότι δεν ξερω τα βασικα το εχω αναφερει πολλες φορες !!το ότι χαθηκα καποια στιγμη δε σημαινει ότι κανω το κοροιδο(γιατι ???)Το ότι ξερετε τρια,πεντε,χιλια πραγματα παραπανω στο αντικειμενο δεν αντιλεγει κανενας, τα νευρα δεν καταλαβαινω!!

Και δεν είμαι τσιτωμένος!!8-)(εκτος και αν εννοεις ότι είμαι θυμωμενος που δεν ξερω καποια πραγματα το οποιο δεν εχω πρόβλημα να παραδεχτω, αλλωστε φαινεται;))

Reaction score
1.842
Από τις μεθόδους που συνέστησαν οι Δημητράδες, ο υποφαινόμενος και ο ... άλλος :p τι διάβασες και τι κατάλαβες; Δοκίμασες να αλλάξεις τις επιλογές φακέλλων και δεν μπόρεσες, ή δεν έφτασες καν εκεί;

Reaction score
75
Τις αλλαξα και ως εκ θαυματος εχετε δικιο !!εχω προσθεσει καταληξεις στο τελος, ενδιάμεσα κτλ!!
Που να ξερω ότι δε φαινεται ολοκληρο το αρχειο !!Αν ηξερα δεν θα ρωταγα!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan