ORM CST 70

Μηνύματα
1.097
Reaction score
1.168
Πριν από 9 μήνες αγόρασα μεταχειρισμένο τον ORM CST 70 και αντικατέστησα τον ολοκληρωμένο Nikko NA-790.
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής παρόλο που είναι τελικός έχει και ένα προενισχυτικό στάδιο με ποτενσιόμετρο για την φωνή οπότε πωλείτε και σαν ολοκληρωμένος. Εδώ Ελλάδα υπάρχει σαν Dynavox VR-70.

Πριν από την αγορά του τον δοκίμασα για αρκετές ημέρες στον χώρο μου με την τότε υποδομή που διέθετα.
Μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το πώς έπαιξε σαν πρώτη φορά με το απαραίτητο ζέσταμα που χρειάστηκε να γίνει. Ο ενισχυτής φορούσε τις μαμά κινέζικες 4x EL 34 & 2x ECF 82. Αυτό που παρατήρησα γρήγορα ήταν ότι από οποιαδήποτε πηγή και να έπαιζα, ο ήχος είχε μία μουντάδα λές και υπήρχε ένα σεντόνι απλωμένο πάνω από τα ηχεία σαν να έλειπε η καθαριότητα και αρκετά πρίμα. Παρόλα αυτά τον αγόρασα και με την προϋπόθεση ότι θα προμηθευτώ έναν προενισχυτή στο μέλλον(Bass-Treble). Μέχρι την αγορά του πρό εμένα με έτρωγε κάτι μέσα μου για αλλαγές μετά από διάβασμα στο ιντερνέτ που λέγανε για το μηχανάκι ότι μετατρεπόταν σε απίστευτη μηχανή μετά από τις απαραίτητες αλλαγές σε τροφοδοτικό και σε καίρια σημεία εσωτερικά........
Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Πέτρο(petermeni)(Θεός), με διαβεβαίωσε ότι όντος μετατρέπετε σε πολύ καλό μηχανάκι για τα λεφτά του...... και πόσο μάλλον εγώ που τον πήρα σχεδόν καινούργιο και κάτω της μισής τιμής. Ξεκίνησα μετά από συμβουλές του Πέτρου και προμηθεύτηκα πυκνωτές-αντιστάσεις-μπόρνες- διόδια(σούπερ) &&& και ξεκίνησα δουλειά.

Λοιπόν η βοήθεια του Πέτρου ήταν καθοριστική αφού ούτε εγώ είχα πολύ χρόνο αλλά έφερνα και τον χρυσό Πέτρο από το σπίτι του 5 στενά ποιο κάτω από το δικό μου, :p και συμβούλευε. Μερικές φορές έβαζε το χεράκι του και έκανε αυτός την δουλειά και λέμε ξέρει την δουλειά......χεχεχε. Μέχρι που φτάσαμε και απενεργοποιήσαμε το στάδιο με το ποτενσιόμετρο φωνής και τον πρώτο καιρό έπαιζα μουσική μέσω HTPC ή του CD και η αυξομείωση της φωνής δεν ήταν ότι καλύτερο, όλα αυτά μέχρι να πάρω προ.
Η πρώτη εντύπωση που έλαβα με το πρώτο παίξιμο ήταν σίγουρα ότι είχα άλλον ενισχυτή, το σεντονάκι που λέγαμε πήγε περίπατο και μέχρι στιγμής το πράγμα είχε καθαρίσει......
Δεν είχα volume να ξέρω πόσο έφτανε σε σχέσει με πριν την αφαίρεση του ποντεσιομέτρου σε ένταση, καταλάβαινα ότι είχε σίγουρα αξιοποιηθεί αρκετό ρεύμα από το τροφοδοτικό του........ ενώ πριν από την αναβάθμιση, μετά το 70% της φωνής σταματούσε να δυναμώνει.
Το σίγουρο εν σχέση με πριν ήταν ότι είχαι αποκτήση γκάζια..... σύμφωνα πάντα με το μέγεθος του.....

Μέχρι να πάρω πρό πάλι κάτι με έτρωγε σχετικά με τις λυχνίες και επειδή οι προενισχύτριες είναι και σχετικά ποιο φτηνές είπα να προβώ σε αλλαγή.
Μέσω ebay σε ένα τύπο που πουλούσε παλιά αντικείμενα από πόστερ μέχρι λαμπατέρ βρήκα σφραγισμένες στο κουτί τους Tesla ECF-82. Μεταφορικά και λάμπες κανα 20ρικο...... βούρρρρ τις έφερα και τις έβαλα...... εν συγυρίσει με τις κινέζικες καλύτερο μπάσο όχι τεράστιες διαφορές αλλά καλύτερες σίγουρα. Να πω ότι οι κινέζικες όσες ώρες και να έμενε ανοιχτός ο ενισχυτής παρέμεναν απλά ζεστές, ενώ οι Tesla καυτές.

Τώρα, επειδή το σαράκι είναι κακό και θέλει το καλό μας...... μπήκα στοWatford Valves(μετά από αρκετά thread εδώ μέσα) και η αναζήτηση ξεκίνησε.

Προμηθεύτηκα τις JJ KT-77 & Mullard ECF-82.

Για να μην υπάρξει χάος τοποθετήθηκαν με σειρά και έγιναν αρκετές δοκιμές σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ξεχώρισαν αμέσως οι διαφορές των EL-34 και KT-77, Γρήγορα κατάλαβα ότι μένω με τις KT-77. Το δίλημμα ήταν μεταξύ της Tesla και Mullard. Tesla περισσότερες μεσαίες και όχι τόσο καλό μπάσο εν σύγκριση με την Mullard, αλλά σε Rock μουσική υστερούσε, σε Γερμανική ψυχεδέλεια(Krautrock)που είναι το στυλ μουσικής που μου αρέσει να ακούω, προτιμώ τις Tesla, Αλλά θα πω ότι με τις Mullard παίζω τα πάντα χωρίς να με ενοχλεί κάτι οπότε οι μουσικές αναζητήσεις που έχω πάντα, με έκαναν να εγκατασταθούν μόνιμα οι Mullard.

Εάν κάποιος έχει το συγκεκριμένο μηχανάκι συστήνω, μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησα, να προβεί και εκείνος σε αναβάθμιση. Και σίγουρα μετά σε αλλαγή των λαμπών.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Πέτρο,(και στο AVsite με τις άπειρες πληροφορίες) διότι χωρίς την βοήθειά του δεν θα τα κατάφερνα.

IMG_3720.jpg IMG_3724.jpg
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Καλησπέρα συγγνώμη για την ενόχληση ετοιμάζομαι και εγώ να περάσω την ταλεπορεία σου με το orm θα ήθελα αν είναι εύκολο να με βοηθήσεις για τις αλλαγές μέσα για καλύτερη απόδοση και αν είναι εύκολο να με συνδέσεις και με το Πέτρο να με βοηθήσει όσο μπορεί και αυτός να το κάνο μηχάνημα ευχαριστώ πολύ Στράχος λέγομαι και το τηλέφωνό μου είναι 694 732 2656 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
 

Μηνύματα
1.097
Reaction score
1.168
Δυστυχώς δεν θυμάμαι πολλά από την αναβάθμιση μιας και έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις με προσωπικό μήνυμα και ίσως μπορεί να σε βοηθήσει το μέλος petermeni.

Κάπου έχω τα σχέδια του ενισχυτή εάν τα βρω θα σου τα στείλω.

Καλή συνέχεια
Παντελής
 

Μηνύματα
1.097
Reaction score
1.168
Σου έστειλα ότι βρήκα με wetransfer https://we.tl/t-2qIyvfzxMl

Καλησπέρα συγγνώμη για την ενόχληση ετοιμάζομαι και εγώ να περάσω την ταλεπορεία σου με το orm θα ήθελα αν είναι εύκολο να με βοηθήσεις για τις αλλαγές μέσα για καλύτερη απόδοση και αν είναι εύκολο να με συνδέσεις και με το Πέτρο να με βοηθήσει όσο μπορεί και αυτός να το κάνο μηχάνημα ευχαριστώ πολύ Στράχος λέγομαι και το τηλέφωνό μου είναι 694 732 2656 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.875
Μηνύματα
2.879.822
Members
37.960
Νεότερο μέλος
Paixtis25
Top